Pagina 1 din 1
kerchak
Senior member 66 mesaje
|
Stagnare
scris pe 21 oct 2007 15:48 de kerchak
Okay... deci am ajuns intr-o situatie destul de nasoala. In ultima luna nu am facut progrese mai deloc si nici in luna anterioara nu au fost foarte mari. De parca asta nu ar fi de ajuns... mai sunt si usor deficitar la piept.
Tre sa precizez ca pt. moment nu iau suplimente. Mananc cam 1.9 g proteine/kg corp, programul e destul de simplu:
Luni : Piept
Marti: Biceps+Triceps
Joi: Umeri+Spate
Vineri:Abdomen+Picioare
Nu e chiar cel mai corect program din lume... dar e singurul care pe mine nu ma oboseste.
Daca luam in calcul ca am in jur de 68-69kile la 176... de unde ar putea fi probleme? alimentatie, antrenament ?
Oricum varianta asta mi-a mers foarte bine pana de curand.
Ka-Goda?
|
sus |
|
misiuc
Newbie 3 mesaje
|
Re: Stagnare
scris pe 21 oct 2007 16:12 de misiuc
Okay... deci am ajuns intr-o situatie destul de nasoala. In ultima luna nu am facut progrese mai deloc si nici in luna anterioara nu au fost foarte mari. De parca asta nu ar fi de ajuns... mai sunt si usor deficitar la piept.
Tre sa precizez ca pt. moment nu iau suplimente. Mananc cam 1.9 g proteine/kg corp, programul e destul de simplu:
Nu e chiar cel mai corect program din lume... dar e singurul care pe mine nu ma oboseste.
Daca luam in calcul ca am in jur de 68-69kile la 176... de unde ar putea fi probleme? alimentatie, antrenament ?
Ia o pauza de 2-3 saptamani, poate esti supraantrenat
Eu n-as face umeri+ spate dupa biceps+triceps. Nu poti lucra la capacitate maxima nici umerii (tricepsul este deja obosit) nici spatele (pt ca ai lucrat bicepsul cu o zi inainte)
Alte pareri?
nimic
|
sus |
|
Alpha
Senior member 93 mesaje
|
scris pe 21 oct 2007 16:16 de Alpha
pai da,ti-a mers,atunci schimba modul tau de antrenament,felul cum faci exercitziile,cum iti antrenezi fiecare grupa
&dc te feresti de oboseala,ca te obosesc exercitziile,u trebuie sa simtzi muschiul ca lucra,sa simtzi ca il stimulezi,ca apoi impreuna cu o alimentatzie buna &odihna sa creasca
asteapta si alte pareri
|
sus |
|
kerchak
Senior member 66 mesaje
|
Re: Re: Stagnare
scris pe 21 oct 2007 16:45 de kerchak
Fac pauza intre biceps+triceps si umeri si spate (miercuri e libera).
In general cand esti supraantrenat cred ca te simti obosit si lipsit de putere... ceea ce nu e cazul. Desi o sa incerc sa stau o sapt de pomana.
Ka-Goda?
|
sus |
|
Puff
Senior member 76 mesaje
|
Re: Re: Re: Stagnare
scris pe 21 oct 2007 17:26 de Puff
Fac pauza intre biceps+triceps si umeri si spate (miercuri e libera).
In general cand esti supraantrenat cred ca te simti obosit si lipsit de putere... ceea ce nu e cazul. Desi o sa incerc sa stau o sapt de pomana.
tu faci luni piept si marti biceps+triceps, mie-mi da ca fiind supraantrenament,tricepsul nu are timp sa se refaca ... treaba ta.
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Stagnare
scris pe 21 oct 2007 18:22 de Dave
vezi ca nu numai proteina conteaza, ca daca n-ai carbo si grasimi, ea va fi folosita pentru energie...deci n-ai facut nimic.
incearca sa ajungi pe la ~3000 kcal, sa vezi ce progrese faci
|
sus |
|
kerchak
Senior member 66 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Stagnare
scris pe 21 oct 2007 19:05 de kerchak
cred ca o sa iau niste suplimente... proteine ceva
Ka-Goda?
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Stagnare
scris pe 21 oct 2007 20:11 de Lukiano
cred ca o sa iau niste suplimente... proteine ceva
Poti sa iei 1001 de proteine daca nu te antrenezi bine si nu ai destui carbo&grasimi cum zicea Dave.
Eu zic ca esti ceva intre ecto si mezo.
Trebuie sa iti calculezi necesarul energetic zilnic din care 60-70% carbo, 10-20% proteine si restul sa fie grasimi.
Ca sa iti corectezi antrenamentul eu zic sa schimbi asa:
Luni: Spate&Umeri posteriori
Marti: Picioare&Abdomen
Miercuri: Biceps&Triceps
Joi:
Vineri: Piept&Umeri&Trapez
Ai grija si la odihna!
Bafta in rest
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Stagnare
scris pe 21 oct 2007 20:14 de Spynes
10-20% proteine nu mi se pare k ai dat niste valori prea corecte 10 % din alimentatie cu siguranta este f putin iar 20 % insuficient
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Stagnare
scris pe 21 oct 2007 20:30 de Lukiano
nu mi se pare k ai dat niste valori prea corecte 10 % din alimentatie cu siguranta este f putin iar 20 % insuficient
La o dieta de 2870kcal/zi 20% proteina e cam 140g.
Dar e posibil sa manance mai mult de 3000kcal/zi deci 10-20% nu e foarte putin.
Si mai cred ca e si ecto din cate cred eu sau cel putin ecto-mezo si carbo sunt foarte importanti
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Stagnare
scris pe 21 oct 2007 21:18 de Dave
Daca as fi in locul lui, as manca ceva de genul 160-180 prot, ~350 carb, 70-80 gras.
proteina pentru constructia tesutului muscular, mai mult de 2 gr/kilocorp...ca sa fii sigur ca ajunge
carbo & grasimi pentru energie
desigur, unii vor spune ca la ce-i trebuie atata proteina, ca n-are 70 kg de MUSCHI, dar fiecare cu parerile lui...mai bine mai mult, decat prea putin
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 21 oct 2007 21:43 de gere
s-ar putea sa nu fie probleme nici la alimentaie nici la atrenament,ci pur si simplu organismul tau s-a obisnuit cu acelasi program de antrenament,de alimentatie,si de aici nu vei mai avea progrese.
faptul ca nu ai mai folosit suplimente,e o rezerva buna pentru a incerca sa oferi ceva nou organismului care sa reactioneze pe masura(un exemplu, ceva proteina+dextroza,dupa antrenament,si iesi undeva la 80 lei pe luna,sau poti lua mult mai multe daca ai un buget mai mare).
o alta recomandare e sa iti schimbi antrenamentul,chiar radical.poti incerca si cicluri de antrenament(vezi HST).
|
sus |
|
kerchak
Senior member 66 mesaje
|
scris pe 21 oct 2007 22:03 de kerchak
O sa-mi schimb si antrenamentul... si maine ma duc sa-mi iau si proteine. Si sa vedem cum o sa evolueze situatia.
Ka-Goda?
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
scris pe 22 oct 2007 09:34 de Dave
O sa evolueze un c**** , eu sincer m-am saturat sa tot repet alimentatia, alimentatia si sa nu fiu bagat in seama, ca de..."nu conteaza ba, ca-mi iau PROTEINE"
n-am vazut incapatanare mai mare, cum este la incepatori ... ei cred ca antrenamentul si suplimentele sunt cele mai importante. pai iti spun eu, in greutate cresti si fara sa te duci sala, dar daca te intereseaza ce pui pe tine, faci si antrenament...
bafta
.800
|
sus |
|
Spynes
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Stagnare
scris pe 22 oct 2007 10:23 de Spynes
La o dieta de 2870kcal/zi 20% proteina e cam 140g.
Dar e posibil sa manance mai mult de 3000kcal/zi deci 10-20% nu e foarte putin.
Si mai cred ca e si ecto din cate cred eu sau cel putin ecto-mezo si carbo sunt foarte importanti MUNTZER vedea o dieta perfecta in raporturile astea: 60 carbo 30 proteina restu de 10 grasime la o perioada de masa pt un culturist!
Muschi pui din proteine iar carbo si grasimile au rolul lor de altfel f important DAR sa te indopi cu carbo si sa "neglijezi " proteinele" devine o gafa!
Si carbohidrati aia nu sunt atat de usor de luat atata timp cat vb de carbo complecsi nu de PAINE dar nu cred k el stie asta!
Dave are dreptate ....toti cauta suplimentul miraculos (ajungand evident la cu totul altceva decat ce inseamna suplimente adik steroizi),antrenamentul perfect( si stau 3 ore in sala si inafara de dupa primul antrenament nu stiu ce e o febra musculara)si in final evident dau vina pe genetic!
Sunt pe site destule antrenamente cu care sa incepi SIMPLE SI EFICIENTE ...destule sfaturi de alimentatie !
cat despre suplimente: ia dupa antrenament si un milk&egg inainte de culcare..in rest acum nu mai ai nevoie decat de minerale si vitamine
BAFTA
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Stagnare
scris pe 22 oct 2007 12:02 de gere
[quotecat despre suplimente: ia dupa antrenament si un milk&egg inainte de culcare..in rest acum nu mai ai nevoie decat de minerale si vitamine
BAFTA
mai important decat milk&egg-ul luat seara care poate fi inlcouit cu o bucata de cascaval,branza,etc,e concentratul de zer luat dimineata,care nu poate fii inclouit cu altceva(cand vine vorba de absortie).e o parere personala.
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Stagna
scris pe 22 oct 2007 12:38 de gere
in acelasi timp,ma bucur ca dai acest sfat,sa consume suplimente de 2 ori pe zi,si in rest sa se bazeze pe mancare.multi incepatori care se hazardeaza la a se indopa cu suplimente,ar trebuii sa urmeze acest sfat.
|
sus |
|
Spynes
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Stagna
scris pe 22 oct 2007 13:41 de Spynes
[quotecat despre suplimente: ia dupa antrenament si un milk&egg inainte de culcare..in rest acum nu mai ai nevoie decat de minerale si vitamine
BAFTA
mai important decat milk&egg-ul luat seara care poate fi inlcouit cu o bucata de cascaval,branza,etc,e concentratul de zer luat dimineata,care nu poate fii inclouit cu altceva(cand vine vorba de absortie).e o parere personala. personal singurele suplimente pe care dau bani este zerul si milk&egg-ul
NU am fost destul de specific ..."dupa antrenament" ma refeream la un zer(2 cupe) si 1 cupa dintr-un mega mass si dak mai baga si 1-2 banane atunci e perfect
in zilele fara antrenament sa ia zerul dimineata si dupa 1 h sa manance bine
milk&egg-ul mi se pare un supliment bun pt ca inainte de culcare poti bea un shake in loc de o masa destul de "grea" adik 200-300 g branza lapte si oua dar depinde de fiecare ...eu cand ajung la masa asta deja sunt mult prea satul de la restu!
ORICUM tu ai inteles f bine ce vreau sa evidentiez: MANCARE ESTE BAZA si nu suplimentele
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: St
scris pe 22 oct 2007 15:37 de gere
MANCARE ESTE BAZA si nu suplimentele
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
scris pe 22 oct 2007 15:48 de Macho
stagnarea poate veni din mai multe parti:de la un antrenament incorect...sau un supraantrenament....cum ai zis ca esti deficitar la piept...ori nu il antrenezi corect....ori il supraantrenezi...sau s=ar putea sa nu il antrenezi destul....depinde...
deasemenea e fff importanta alimentatia...+suplimentele care ti le=a mai scris si spynes...daca alimentatia e deficitara atunci antrenamentul poate fii cat de bun ca nu reusesti...cand si antrenamentu si alimentatia sunt slabe e si mai rau...
parerea mea e ca tre sa ai putina rabdare deoarece rezultatele vor veni daca o sa mananci cat cum si ce trebuie+antrenament corect si odihna...o sa fie bine
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 22 oct 2007 17:38 de gere
parerea mea e ca tre sa ai putina rabdare deoarece rezultatele vor veni daca o sa mananci cat cum si ce trebuie+antrenament corect si odihna...o sa fie bine
antrenamentul poate sa fie corect si alimentatia sa fie buna,si cu toate acestea sa stagnezi.cum am mai scris,e obisnuinta corpului cu acelasi stres.practic nu poti numai creste,sunt si perioade de stagnare.in aceasta perioada chiar daca tu ai un program corect(teoretic) practic tie nu ti se mai potriveste(obisnuinta),deci trebuie sa schimbi ceva.
|
sus |
|
Macho
|
scris pe 22 oct 2007 20:02 de Macho
antrenamentul poate sa fie corect si alimentatia sa fie buna,si cu toate acestea sa stagnezi.cum am mai scris,e obisnuinta corpului cu acelasi stres.practic nu poti numai creste,sunt si perioade de stagnare.in aceasta perioada chiar daca tu ai un program corect(teoretic) practic tie nu ti se mai potriveste(obisnuinta),deci trebuie sa schimbi ceva.
ai dreptate da chestia asta se intampla la cei mai vechi care au sa zic un 48 in brat si nu mai reusesc sa creasca ....nu cred ca e cazul lui....da se poate daca si-a ales gresit antrenamentul sau pauzele de refacere pana la urmatorul antrenament...
parerea mea e ca alimentatia e problema la majoritatea...pt ca ai nevoie de bani...sa mananci curat si un anumit numar de proteine,,,calorii...etc...
|
sus |
|
Spynes
|
scris pe 22 oct 2007 22:22 de Spynes
parerea mea e ca alimentatia e problema la majoritatea...pt ca ai nevoie de bani...sa mananci curat si un anumit numar de proteine,,,calorii...etc... perfecta dreptate DAR nu cred k e scump 1 kg de malai sau ovaz iar 500 de g de carne nu e ceva F scump!!!
majoritatea se complica in "pak-uri" in nush ce creatina samd..si subestimeaza mancarea asa cum spui si tu ..si gere si toti care au o experienta!
|
sus |
|
Macho
|
scris pe 22 oct 2007 22:35 de Macho
perfecta dreptate DAR nu cred k e scump 1 kg de malai sau ovaz iar 500 de g de carne nu e ceva F scump!!!
majoritatea se complica in "pak-uri" in nush ce creatina samd..si subestimeaza mancarea asa cum spui si tu ..si gere si toti care au o experienta!
da asa e mai nou cei ce se apuca de culturism vad in suplimente ceva miraculos...
nu vreau sa fac o comparatie dar din ce am vazut din viata de zi cu zi la cutler si ronnie...e alta lume nu se poate compara cu noi...dar din 3 in 3 ore...isi faceau de mancare ba piept de pui ba carne de vita...deci aveau vro 4-5 mese de carne pe zi...
nu zic sa faca si ei asa...da sa le dea de gandit ce trebuie si cat sa manance ca sa creasca...
si daca ar manca 500 de gr de carne pe zii sa zicem piept de pui si vita aia e 100 gr proteina doar din carne...+niste oua si lapte...+zer si milk&egg e reteta succesului.......dar sunt putini care ne cer noua sfaturi si mananca asa cum le propunem noi...
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 23 oct 2007 08:14 de gere
ai dreptate da chestia asta se intampla la cei mai vechi care au sa zic un 48 in brat si nu mai reusesc sa creasca ....nu cred ca e cazul lui
poate sa apara si la dimensiuni mult mai mici,atat timp cat esti pe un antrenament de un an si nu schimbi nimic.in majoritatea cazurilor cand schimb ceva in antrenament,rezultatele incep sa apara din nou.de aceea l-am tot intrebat pe bebe despre HST,deoarece e ceva total nou,tocmai de ce am nevoie in antrenament.
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 23 oct 2007 08:44 de gere
ai dreptate da chestia asta se intampla la cei mai vechi care au sa zic un 48 in brat si nu mai reusesc sa creasca ....
si la 48,multi ajung la limitele geneticului,pentru majoritatea reprezinta apogeul.in aceasta situatie degeaba mai schimbi antrenamentul.cei care ajung natural la 48(genetic 1 la 1 mil),stii tu cum trec peste aceasta limita.
|
sus |
|
Macho
|
scris pe 23 oct 2007 09:06 de Macho
si la 48,multi ajung la limitele geneticului,pentru majoritatea reprezinta apogeul.in aceasta situatie degeaba mai schimbi antrenamentul.cei care ajung natural la 48(genetic 1 la 1 mil),stii tu cum trec peste aceasta limita.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|