Pagina 1 2 din 2
sportiv_2003
Junior member 30 mesaje
|
sportiv_2003
scris pe 7 aug 2006 15:40 de sportiv_2003
Salut!
Ma numesc Nicu. Ma antrenez de aproximativ 5 ani cu greutati, din pacate cu pauze (printre care unele foarte lungi).
De cand sunt mic am fost intotdeauna slab (si la kg si la forta), motiv pentru care am inceput sa fac sport.
Am folosit o mare varietate de suplimente nutritive, din pacate nu constant din cauza bugetului.
Mai demult am incercat si cateva pastile de steroizi (Naposim, tentatia e mare...) timp de 5 zile insa am renuntat si de atunci nici nu m-am mai gandit la asa ceva. Efecte nu am vazut nici unul (pozitiv sau negativ). Nu va sfatuiesc sa folositi asa ceva pentru ca nu se merita (din punctul meu de vedere).
Dupa o pauza de 8 luni in care nu am facut sport deloc, m-am reapucat de antrenamente. La inceput am fost socat de lipsa totala de forta (abia am facut 10 repetari cu 40kg la piept si 20kg cu bara la biceps) insa in 3 luni mi-am revenit cat de cat.
Acum am 1.75cm inaltime si 66kg.
Ma antrenez in principal pentru forta. Incerc sa execut cat mai corect exercitiile, fac repetarile fara ajutor sau balansuri, zvanciri etc. Nu pun pe bara mai mult decat pot "duce".
Azi de exemplu am facut:
Piept - impins orizontal haltera:
20 rep cu 30kg
5 rep cu 50,55,60,65,70 kg
Biceps - flexii haltera:
20 rep cu 5kg
5 rep cu 25,30,35,40,45 kg.
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
Re: sportiv_2003
scris pe 7 aug 2006 17:30 de Dave
dimensiuni ceva ?
de la cat ai plecat cand te-ai apucat de culturism ?
|
sus |
|
sportiv_2003
Junior member 30 mesaje
|
Re: Re: sportiv_2003
scris pe 7 aug 2006 18:44 de sportiv_2003
dimensiuni ceva ?
de la cat ai plecat cand te-ai apucat de culturism ?
M-am apucat de "culturism" acum 5-6 ani cand aveam aproximativ 55-60kg la aceeasi inaltime pe care o am acum.
Am avut foarte multe fluctuatii in dimensiuni si greutate din cauza metabolismului rapid, a pauzelor si a schimbarii dietei & antrenamentului.
Am ajuns si la 85kg si 40+ in brat cu o alimentatie exagerata, insa nu e sanatos si nu se poate mentine pe o perioada lunga de timp.
|
sus |
|
csmkr18
Expert member 865 mesaje
|
scris pe 7 aug 2006 19:51 de csmkr18
Salut!
Ma antrenez in principal pentru forta. Incerc sa execut cat mai corect exercitiile, fac repetarile fara ajutor sau balansuri, zvanciri etc. Nu pun pe bara mai mult decat pot "duce".
ce zici tu aici eu un paradox.
si cea mai buna demonstratie e ce zici mai departe:
20 rep cu 30kg
Biceps - flexii haltera:
20 rep cu 5kg
|
sus |
|
zeberdee
Veteran member 272 mesaje
|
Re: Re: Re: sportiv_2003
scris pe 7 aug 2006 20:21 de zeberdee
M-am apucat de "culturism" acum 5-6 ani cand aveam aproximativ 55-60kg la aceeasi inaltime pe care o am acum.
Am avut foarte multe fluctuatii in dimensiuni si greutate din cauza metabolismului rapid, a pauzelor si a schimbarii dietei & antrenamentului.
Am ajuns si la 85kg si 40+ in brat cu o alimentatie exagerata, insa nu e sanatos si nu se poate mentine pe o perioada lunga de timp.
Banuiesc ca ai acelasi nick si pe getfit.Din pozele pe care le ai acolo la profil se vede o structura mult mai buna decat pare la citirea "datelor personale". Pacat ca trasu de fiare nu e o prioritate pt tine...ca prea ai avut multe pauze(exceptandu-le pe cele din motive medicale). Da' niciodata nu-i prea tarziu
|
sus |
|
sportiv_2003
Junior member 30 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: sportiv_2003
scris pe 7 aug 2006 20:34 de sportiv_2003
Desi se pare ca as avea structura buna, asa arat dupa cativa ani de antrenamente. Plus ca inainte sa ajung la ~60kg am mai facut atletism, flotari, tractiuni plus cateva luni de sala (fara un program de antrenament si fara frecventa).
In legatura cu pauzele... acestea m-au dat inapoi foarte mult, a trebuit sa incep aproape de la 0. Insa acum sunt constient de asta si ma voi antrena indiferent de dificultati.
|
sus |
|
crististrong
Expert member 1117 mesaje
|
scris pe 7 aug 2006 22:40 de crististrong
ce nu inteleg eu: de ce consideri ca numai cu o alimentatie exagerata se poate atinge 85kg si 40 in brat?
|
sus |
|
sportiv_2003
Junior member 30 mesaje
|
scris pe 7 aug 2006 23:15 de sportiv_2003
ce nu inteleg eu: de ce consideri ca numai cu o alimentatie exagerata se poate atinge 85kg si 40 in brat?
Eu nu consider nimic. Am spus doar ca eu asa am ajuns la cifrele alea, mancand exagerat de mult. Bineinteles ca acele kg puse nu au fost numai muschi. Nu am spus ca numai asa se poate si nu am generalizat pentru orice individ.
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
scris pe 8 aug 2006 07:59 de murphy2
Salut!
Ma numesc Nicu. Ma antrenez de aproximativ 5 ani cu greutati, din pacate cu pauze (printre care unele foarte lungi).
De cand sunt mic am fost intotdeauna slab (si la kg si la forta), motiv pentru care am inceput sa fac sport.
Am folosit o mare varietate de suplimente nutritive, din pacate nu constant din cauza bugetului.
Mai demult am incercat si cateva pastile de steroizi (Naposim, tentatia e mare...) timp de 5 zile insa am renuntat si de atunci nici nu m-am mai gandit la asa ceva. Efecte nu am vazut nici unul (pozitiv sau negativ). Nu va sfatuiesc sa folositi asa ceva pentru ca nu se merita (din punctul meu de vedere).
Dupa o pauza de 8 luni in care nu am facut sport deloc, m-am reapucat de antrenamente. La inceput am fost socat de lipsa totala de forta (abia am facut 10 repetari cu 40kg la piept si 20kg cu bara la biceps) insa in 3 luni mi-am revenit cat de cat.
Acum am 1.75cm inaltime si 66kg.
Azi de exemplu am facut:
20 rep cu 30kg
Biceps - flexii haltera:
20 rep cu 5kg
cel mai mult te poate ajuta regularitatea cu care mergi la sala.....din pacate toate suplimentele din lume nu iti vor da tonusul pe cxare il faci singur mergand cu regularitate la sala...cei 5 ani nu semnifica nimik atata timp cat pauzele au fost lungi si f. lungi.
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
sportiv_2003
Junior member 30 mesaje
|
Re: Re: sportiv_2003
scris pe 8 aug 2006 08:40 de sportiv_2003
cel mai mult te poate ajuta regularitatea cu care mergi la sala.....din pacate toate suplimentele din lume nu iti vor da tonusul pe cxare il faci singur mergand cu regularitate la sala...cei 5 ani nu semnifica nimik atata timp cat pauzele au fost lungi si f. lungi.
Da, sunt de acord. Insa cele mai lungi pauze au fost de cauza medicala (am fost operat de 2 ori), iar cea mai recenta a fost din cauza facultatii in mare parte.
In suplimente nu mi-am pus niciodata "bazele".
De exemplu acum 10-11 luni ma antrenam tot pentru forta si am ajuns la 100kgx5 la impins, 150 la indreptari, 60kg biceps s.a. (cifre extraordinare pentru mine), astea la 1.75 si sub 70kg, FARA suplimente, chiar si alimentatia era la pamant. Ma gandesc cat as fi putut progresa in aceste 10-11 luni daca ma tineam... Asa ca de acum sunt hotarat: voi merge la antrenamente indiferent de conditii.
|
sus |
|
csmkr18
Expert member 865 mesaje
|
scris pe 8 aug 2006 14:36 de csmkr18
Explica-te mai bine. Nu prea vad ce vrei tu sa demonstrezi.
deci,mai pe intelesul tau:
faci cultursim de 5-6 ani,te axezi in principal pe forta(vorba vine) si faci impins la piept cu 70 kg max intr-un antrenament!?
|
sus |
|
sportiv_2003
Junior member 30 mesaje
|
scris pe 8 aug 2006 15:02 de sportiv_2003
deci,mai pe intelesul tau:
faci cultursim de 5-6 ani,te axezi in principal pe forta(vorba vine) si faci impins la piept cu 70 kg max intr-un antrenament!?
Si daca fac doar cu 70kg care e problema? Tu probabil cu atat ai facut cand ai intrat prima data in sala. Eu am inceput de la 25-30kg. Bineinteles ca nu am progresat continuu din cauza operatiilor si a altor probleme (vezi mesajul anterior), dar si pentru ca "nu am fost facut" pentru acest sport. Dupa tine ar trebui cei ca mine sa se lase? ...
Fiecare individ e diferit in materie de genetica, forta, masa musculara s.a si unii incep de jos de tot.
Pe de alta parte, antrenamentul de forta l-am inceput de curand, dupa o pauza in care am pierdut toata forta pe care am dobandit-o in trecut. Evident ca nu voi ramane la 70, in 5 ani am "adunat" foarte multa experienta si stiu cum sa progresez mai bine. Dar am invatat si sa nu fac pe desteptul si sa critic (ca tine), mai ales daca am cunostinte mai "inguste".
|
sus |
|
csmkr18
Expert member 865 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: sportiv_2003
scris pe 8 aug 2006 15:38 de csmkr18
Si daca fac doar cu 70kg care e problema? Tu probabil cu atat ai facut cand ai intrat prima data in sala. Eu am inceput de la 25-30kg. Bineinteles ca nu am progresat continuu din cauza operatiilor si a altor probleme (vezi mesajul anterior), dar si pentru ca "nu am fost facut" pentru acest sport. Dupa tine ar trebui cei ca mine sa se lase? ...
Fiecare individ e diferit in materie de genetica, forta, masa musculara s.a si unii incep de jos de tot.
Pe de alta parte, antrenamentul de forta l-am inceput de curand, dupa o pauza in care am pierdut toata forta pe care am dobandit-o in trecut. Evident ca nu voi ramane la 70, in 5 ani am "adunat" foarte multa experienta si stiu cum sa progresez mai bine. Dar am invatat si sa nu fac pe desteptul si sa critic (ca tine), mai ales daca am cunostinte mai "inguste".
nu fac pe desteptu(chiar sunt)..
daca ai fi "adunat atata experienta" ai fi invatat si ca CRITICA ESTE UN LUCRU BUN!!
|
sus |
|
sportiv_2003
Junior member 30 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: sportiv_2003
scris pe 8 aug 2006 16:54 de sportiv_2003
Critica o fi buna, dar nu in maniera precum ai facut-o tu. Si nici nu vad ce era de criticat... am postat doar antrenamentul, pe care l-am inceput chiar ieri.
Si eu sau altul s-ar putea lega de faptul ca tu impingi doar 100kg la piept cand un baiat de la o sala unde am fost (care are cam aceeasi greutate) impinge 140kg.
Uite un exemplu: un baiat care se antreneaza asemanator mie si impingea doar 120lbs (50-54 kg). De ce nu ii sare lumea in cap ca impinge atat de putin si, cica, se antreneaza pt forta?
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=835796
|
sus |
|
csmkr18
Expert member 865 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sportiv_2003
scris pe 8 aug 2006 17:02 de csmkr18
Critica o fi buna, dar nu in maniera precum ai facut-o tu. Si nici nu vad ce era de criticat... am postat doar antrenamentul, pe care l-am inceput chiar ieri.
Si eu sau altul s-ar putea lega de faptul ca tu impingi doar 100kg la piept cand un baiat de la o sala unde am fost (care are cam aceeasi greutate) impinge 140kg.
Uite un exemplu: un baiat care se antreneaza asemanator mie si impingea doar 120lbs (50-54 kg). De ce nu ii sare lumea in cap ca impinge atat de putin si, cica, se antreneaza pt forta?
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=835796
eu nu iti reprosez faptu ca impingi putin.ziceam ca ce faci tu nu e un antrenament pentru forta.zici ca faci repetari atat cat poti duce,fara ajutor si fara "zvacniri".daca vrei sa avansezi mult in forta trebuie sa folosesti greutati mari,sa ai pe cineva care sa te ajute sa faci ultimele 2 repetari fortate.
arnold zicea ca diferenta o face durerea de la ultimele repetari.durere pe care tu nu o vei simiti daca faci cu greutati "doar atat cat poti duce"
|
sus |
|
sportiv_2003
Junior member 30 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sportiv_2003
scris pe 9 aug 2006 00:33 de sportiv_2003
eu nu iti reprosez faptu ca impingi putin.ziceam ca ce faci tu nu e un antrenament pentru forta.zici ca faci repetari atat cat poti duce,fara ajutor si fara "zvacniri".daca vrei sa avansezi mult in forta trebuie sa folosesti greutati mari,sa ai pe cineva care sa te ajute sa faci ultimele 2 repetari fortate.
arnold zicea ca diferenta o face durerea de la ultimele repetari.durere pe care tu nu o vei simiti daca faci cu greutati "doar atat cat poti duce"
Aham, deci daca vrei forta faci 2 repetari fortate. Si pentru masa cate sa fac, maestre?
Trebuie sa ai o privire mai larga asupra tehnicii antrenamentelor, e clar ca mai ai multe de invatat. Poti incepe studiind despre rolul sistemului nervos in antrenamentele de forta si suprasolicitarea lui prin repetari fortate.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sportiv_20
scris pe 9 aug 2006 12:55 de Gilu
Azi ramat haltera 80kg x 5reps. Cate ex faci pt spate?
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
sportiv_2003
Junior member 30 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sporti
scris pe 9 aug 2006 17:47 de sportiv_2003
In principiu 2 exercitii: tractiuni la bara fixa la piept cu greutate adaugata (priza medie) si ramat cu haltera (tip yates - unghi mare, priza in supinatie).
In ziua de picioare fac si indreptari.
Azi am facut doar ramat pentru ca nu am fost in forma.
Ma bazez doar pe exercitii de baza, cu haltera:
impins orizontal
impins inclinat
extensii triceps
tractiuni
ramat haltera
flexii haltera
impins vertical haltera
ramat vertical haltera
ridicari umeri
genoflexiuni
indreptari
abdomene cu greutate
|
sus |
|
sportiv_2003
Junior member 30 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sp
scris pe 22 aug 2006 15:17 de sportiv_2003
Hai sa mai spun si pe-aici ce am mai facut zilele astea:
N-am mai crescut in masa musculara (tot 66kg am), dar am mai crescut greutatile cu putin.
Impins inclinat 60x5
Impins orizontal 70x5
Extensii triceps 40x5
Tractiuni la piept cu greutate legata de centura +20kg x5
Ramat haltera 70x5
Clean & Press 45x5
Hang Clean 60x2
Indreptari conventionale (nu sumo) 90x5
Ridicari varfuri gambe 80x5
Good Morning 40x5
Flexii haltera biceps 50x5
Flexii antebrat 60x5
Ramat vertical 40x5
Am si niste poze mai vechi la profil(anul trecut cand aveam ~70kg).
|
sus |
|
crististrong
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 23 aug 2006 14:17 de crististrong
Hai sa mai spun si pe-aici ce am mai facut zilele astea:
N-am mai crescut in masa musculara (tot 66kg am), dar am mai crescut greutatile cu putin.
Impins inclinat 60x5
Impins orizontal 70x5
Extensii triceps 40x5
Tractiuni la piept cu greutate legata de centura +20kg x5
Ramat haltera 70x5
Clean & Press 45x5
Hang Clean 60x2
Indreptari conventionale (nu sumo) 90x5
Ridicari varfuri gambe 80x5
Good Morning 40x5
Flexii haltera biceps 50x5
Flexii antebrat 60x5
Ramat vertical 40x5
Am si niste poze mai vechi la profil(anul trecut cand aveam ~70kg).
le-am vazut pe alea de pe topc
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sportiv_2003
scris pe 23 aug 2006 14:45 de Spynes
Aham, deci daca vrei forta faci 2 repetari fortate. Si pentru masa cate sa fac, maestre?
Trebuie sa ai o privire mai larga asupra tehnicii antrenamentelor, e clar ca mai ai multe de invatat. Poti incepe studiind despre rolul sistemului nervos in antrenamentele de forta si suprasolicitarea lui prin repetari fortate.
nu vreau sa iau partea nimenui DAR din experienta mea ...relativ mica am ajuns la concluzia k pt masa trebuie sa incerci sa cresti greutatiile sa incerci sa ajungi la o intensitate mare...chiar dak nu cresti greutatea atunci reduci pauza ..in orice caz trebuie k muschiul sa fie supus unui '' stres'' kt mai mare si k acest ''stres'' sa creasca de la antrenament la antrenament
Uneori pt a putea progresa mai trebuie sa faci si antrenamente kre sa contina ''zvacniri'' pt a progresa in forta
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
sportiv_2003
Junior member 30 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sportiv_20
scris pe 24 aug 2006 20:14 de sportiv_2003
Intrebarea mea cu "masa" era, evident, pusa ironic.
|
sus |
|
sportiv_2003
Junior member 30 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sporti
scris pe 28 aug 2006 13:28 de sportiv_2003
Azi:
Impins orizontal piept 80x3
Impins vertical din picioare 55x2
Impins triceps 80x3
Greutate corporala 65-66kg
|
sus |
|
sportiv_2003
Junior member 30 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sp
scris pe 30 aug 2006 12:49 de sportiv_2003
Azi:
Impins orizontal piept 80x3
Impins vertical din picioare 55x2
Impins triceps 80x3
Greutate corporala 65-66kg
Ramat haltera Pendlay 80x3;90x2
Flexii haltera biceps 50x3;60x1
Ramat vertical 40x3;50x2
|
sus |
|
crististrong
|
scris pe 30 aug 2006 18:16 de crististrong
Ramat haltera Pendlay 80x3;90x2
Flexii haltera biceps 50x3;60x1
Ramat vertical 40x3;50x2
doar atat la biceps? 50x3 si 60x1? sau astea au fost seriile cele mai grele pe care le-ai facut azi?
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 30 aug 2006 18:54 de Gilu
doar atat la biceps? 50x3 si 60x1? sau astea au fost seriile cele mai grele pe care le-ai facut azi? Eu unu nu lucrez bratele deloc....doar atat cat intra la piept si spate.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
sportiv_2003
Junior member 30 mesaje
|
scris pe 31 aug 2006 10:11 de sportiv_2003
Am mai facut o serie de incalzire cu 40kg la biceps si atat.
|
sus |
|
crististrong
|
scris pe 31 aug 2006 13:36 de crististrong
Am mai facut o serie de incalzire cu 40kg la biceps si atat.
fiecare cu parerea lui. nici eu nu fac prea des brate,iar cand fac bag doar ex de baza,cateva serii
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|