Pagina 1 din 1
burghezul
Newbie 7 mesaje
|
sportiv 1999
scris pe 7 iun 2012 01:26 de burghezul
Salut!Am 23 de ani,75kg la o inaltime de 1,80cm,sunt destul de musculos,am practicat lupte libere in mod organizat,inca de la 10 ani,nu am participat la competitii si am preferat sa practic acest sport pentru mine.
De-a lungul timpului am efectuat antrenamente doar cu greutatea propriului corp(flotari,tractiuni,genuflexiuni,abdomene,urcat scari,inot) si mi-am dezvoltat un corp suficient de puternic si armonios.M-am documentat tot timpul din reviste de culturism despre muschi,alimentatie,etc.
Acum insa m-am hotarat sa ma apuc in mod organizat de culturism,sunt hotarat sa merg la o sala,mi-am alcatuit un program de antrenament de doar 3 zile/saptamana,deoarece consider ca sunt tipul somatic ectomorf si castig mai greu in kilograme.
De ce am intrat pe acest site? Fiindca vreau sa aflu mai multe despre o alimentatie corecta,nu ma intereseaza sa iau suplimente nutritive,stiu ca nu dauneaza sanatatii si ca sunt naturale,insa prefer sa merg doar pe alimente,deoarece nu am ganduri mari cu acest sport,doar sa mai castig cateva kilograme de muschi,ideal ar fii sa ajung la cel putin 90kg.
Rog pe cei avizati sa-mi spuna parerea lor despre urmatorul program alimentar,eventual ce completari as mai putea face:
ora 7-1 ou,100gr.branza,1 pahar cu lapte+250gr.fulgi de ovaz
ora 8:30-antrenament
ora 9:30-500ml lapte+75gr.zahar
ora 11:00-200gr.piept de pui+200gr.orez
ora 14:00-200gr.piept de pui+200gr.orez+1 lingurita ulei de masline
ora 17:00-fasole sau mazare,eventual si o supa inainte
ora 20:00-200gr.piept de pui+200gr.orez
ora 22:00-200gr.branza+1 lingurita ulei de masline
ora 23:00-somn
intre mese mai consum cate un fruct,in general un mar sau o banana.
astept raspunsurile dvs. cu eventuale completari/ajustari.multumesc frumos
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
Re: sportiv 1999
scris pe 8 iun 2012 00:38 de ricardo
Salut!Am 23 de ani,75kg la o inaltime de 1,80cm,sunt destul de musculos,am practicat lupte libere in mod organizat,inca de la 10 ani,nu am participat la competitii si am preferat sa practic acest sport pentru mine.
De-a lungul timpului am efectuat antrenamente doar cu greutatea propriului corp(flotari,tractiuni,genuflexiuni,abdomene,urcat scari,inot) si mi-am dezvoltat un corp suficient de puternic si armonios.M-am documentat tot timpul din reviste de culturism despre muschi,alimentatie,etc.
Acum insa m-am hotarat sa ma apuc in mod organizat de culturism,sunt hotarat sa merg la o sala,mi-am alcatuit un program de antrenament de doar 3 zile/saptamana,deoarece consider ca sunt tipul somatic ectomorf si castig mai greu in kilograme.
De ce am intrat pe acest site? Fiindca vreau sa aflu mai multe despre o alimentatie corecta,nu ma intereseaza sa iau suplimente nutritive,stiu ca nu dauneaza sanatatii si ca sunt naturale,insa prefer sa merg doar pe alimente,deoarece nu am ganduri mari cu acest sport,doar sa mai castig cateva kilograme de muschi,ideal ar fii sa ajung la cel putin 90kg.
Rog pe cei avizati sa-mi spuna parerea lor despre urmatorul program alimentar,eventual ce completari as mai putea face:
ora 7-1 ou,100gr.branza,1 pahar cu lapte+250gr.fulgi de ovaz
ora 8:30-antrenament
ora 9:30-500ml lapte+75gr.zahar
ora 11:00-200gr.piept de pui+200gr.orez
ora 14:00-200gr.piept de pui+200gr.orez+1 lingurita ulei de masline
ora 17:00-fasole sau mazare,eventual si o supa inainte
ora 20:00-200gr.piept de pui+200gr.orez
ora 22:00-200gr.branza+1 lingurita ulei de masline
ora 23:00-somn
intre mese mai consum cate un fruct,in general un mar sau o banana.
astept raspunsurile dvs. cu eventuale completari/ajustari.multumesc frumos
...scoate laptele si zaharul de la ora 9:30...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
burghezul
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 8 iun 2012 07:24 de burghezul
...scoate laptele si zaharul de la ora 9:30...
ok,atunci ce alimente ar fi mai bine sa folosesc dupa antrenament?
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 8 iun 2012 15:51 de ricardo
...daca nu folosesti un shake de proteine atunci poti manca masa programata mai tarziu ,adica orez+piept de pui...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
burghezul
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 8 iun 2012 16:51 de burghezul
...daca nu folosesti un shake de proteine atunci poti manca masa programata mai tarziu ,adica orez+piept de pui...
si nu e prea mult sa stau o ora si jumatate dupa antrenament sa nu mananc nimic?se instaleaza catabolismul!
|
sus |
|
Liviu89
Veteran member 209 mesaje
|
scris pe 8 iun 2012 19:12 de Liviu89
si nu e prea mult sa stau o ora si jumatate dupa antrenament sa nu mananc nimic?se instaleaza catabolismul!
El asta a si spus, masa care ti-ai programat-o pe mai tarziu sa o iai direct dupa antrenament.
Success comes after hard work.
|
sus |
|
burghezul
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 8 iun 2012 23:38 de burghezul
El asta a si spus, masa care ti-ai programat-o pe mai tarziu sa o iai direct dupa antrenament.
acum inteleg,va multumesc frumos!Daca mai are cineva de spus ceva,il rog mult sa spuna,sa nu treaca peste acest post.Multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri,spor la sala in continuare si multa,multa sanatate!
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 9 iun 2012 13:15 de basu
Sase oua si un singur galbenus ar putea fi un exemplu.
La o ora mananci masa asa cum o ai tu programata. Valabil si dupa antrenament. Asta va aduce suficienta proteina in conditiile unei absortii normale la nivelul intestinelor.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
burghezul
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 10 iun 2012 07:20 de burghezul
Sase oua si un singur galbenus ar putea fi un exemplu.
La o ora mananci masa asa cum o ai tu programata. Valabil si dupa antrenament. Asta va aduce suficienta proteina in conditiile unei absortii normale la nivelul intestinelor.
e o idee buna cu ouale,daca consum numai albusul si doar un singur galbenus!Multumesc frumos
Editat de burghezul pe 10 iun 2012 07:20
|
sus |
|
basu
|
scris pe 10 iun 2012 07:55 de basu
e o idee buna cu ouale,daca consum numai albusul si doar un singur galbenus!Multumesc frumos
Habar nu am ce reprezinta semnul exclamarii acolo la final. Daca nu va invatati sa vorbiti romaneste nu stiu ce sa spun.
Dar ideea aia era: sa consumi mai multe albusuri si putine galbenusuri.
Editat de basu pe 10 iun 2012 07:56
|
sus |
|
marius91
Junior member 47 mesaje
|
scris pe 10 iun 2012 20:25 de marius91
Habar nu am ce reprezinta semnul exclamarii acolo la final. Daca nu va invatati sa vorbiti romaneste nu stiu ce sa spun.
Dar ideea aia era: sa consumi mai multe albusuri si putine galbenusuri. Cu siguranta il atentiona sa nu consume mai mult de un singur galbenus..
|
sus |
|
basu
|
scris pe 10 iun 2012 22:35 de basu
Cu siguranta il atentiona sa nu consume mai mult de un singur galbenus..
Eventual se atentiona singur.
|
sus |
|
marius91
Junior member 47 mesaje
|
scris pe 10 iun 2012 22:48 de marius91
Eventual se atentiona singur. ..Da si asta este o varianta
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 11 iun 2012 01:09 de ricardo
Dar ideea aia era: sa consumi mai multe albusuri si putine galbenusuri.
...eu mananc 3 oua intregi, fierte moi la micul dejun, 6 zile din 7 (o zi pauza) si ghici? 1. nu am probleme cu ficatul fiindca ouale nu se metabolizeaza prin ficat si 2. am colesterol 143 desi limita normala ar fi intre 150-220...deci care-i problema galbenusurilor? ...hai ca totusi traim in secolul 21 , sa ne ferim de galbenusuri este o idee veche si total depasita...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
burghezul
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 11 iun 2012 03:31 de burghezul
man,te aprobam!Nu suntem pe un forum de gramatica,ma poti pune la incercare,daca doresti,dar sunt aici ca sa invat cat mai multe,in special despre alimentatia corecta.multumesc pt. intelegere
|
sus |
|
burghezul
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 11 iun 2012 03:36 de burghezul
...eu mananc 3 oua intregi, fierte moi la micul dejun, 6 zile din 7 (o zi pauza) si ghici? 1. nu am probleme cu ficatul fiindca ouale nu se metabolizeaza prin ficat si 2. am colesterol 143 desi limita normala ar fi intre 150-220...deci care-i problema galbenusurilor? ...hai ca totusi traim in secolul 21 , sa ne ferim de galbenusuri este o idee veche si total depasita...
Unii pot tolera mai multe galbenusuri decat altii,in fine.Ouale unde se metabolizeaza,daca nu prin ficat?E doar o intrebare,nu sunt ironic.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 11 iun 2012 09:12 de basu
Unii pot tolera mai multe galbenusuri decat altii,in fine.Ouale unde se metabolizeaza,daca nu prin ficat?E doar o intrebare,nu sunt ironic.
Discutam aici despre balanta colesterol produs de ficat vs colesterol introdus prin alimentatie. Asa cum cred ca stii colesterolul este extrem de necesar pt organism si din aceasta cauza este si produs. Cred ca primul lucru trebuie spus este ca daca acest colesterol suplimentat este in cantitate mare si mai ales daca el este introdus perioade foarte lungi de timp ,acea functie care il produce pe el in corpul nostru poate devenii inactiva pt ca nu mai este necesara. Si de aici pot apare niste dezechilibre metabolice care se manifesta dupa varsta a doua si la care un medic se uita neputincios.
Mai trebuie spus ca niciodata din totalul colesterolului seric mai mult de 30 % nu poate provenii din exterior. Adica din alimentatie.
|
sus |
|
Liviu89
Veteran member 209 mesaje
|
scris pe 11 iun 2012 09:53 de Liviu89
Oua(din care mananc doar galbenusul si foarte putin din albus-nu, nu creste colesterolul de la galbenusuri, din contra, scade)
Dintr-un articol de pe cristianmargarit.ro si acelasi lucru l-am gasit si pe getfit.ro )
Cine s-a gandit vreodata ca noi aruncam galbenusul insa exista altcineva care arunca ceea ce mancam noi (albus), cred ca ar trebui sa ne combinam, facem economie
Editat de Liviu89 pe 11 iun 2012 09:53
Success comes after hard work.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 11 iun 2012 13:32 de basu
Dintr-un articol de pe cristianmargarit.ro si acelasi lucru l-am gasit si pe getfit.ro )
Cine s-a gandit vreodata ca noi aruncam galbenusul insa exista altcineva care arunca ceea ce mancam noi (albus), cred ca ar trebui sa ne combinam, facem economie
Sau pur si simplu manaca doar galbenus. Si restul nu mai conteaza.
Ceea ce ai citit in epistolele lui Margarit este confirmat de ce am scris eu mai sus. Mecanismul ala este.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|