Pagina 1 din 1
CR
Senior member 54 mesaje
|
Recomandari.
scris pe 25 mai 2014 14:44 de CR
Salut! Am 17 ani, 172cm si 56 kg.. M-am apucat de sala prima data acum un an insa m-am tinut doar 3 luni datorita unor probleme de sanatate minore, dar mai ales datorita timpului pe care nu prea il aveam.
Am decis acum o saptamana sa ma reapuc de sala, si vreau sa cumpar un produs calitativ, dar nu foarte scump.
Initial mi-a fost recomandat de instructor(care e culturist cu experienta) sa iau GainFast. Am decis sa cumpar un sac de 4,5 kg la 225 RON, insa am auzit ca nu e foarte bun.. asa ca apelez la voi sa ma indrumati mai bine.
Am gasit de altfel si produse ca gfx8 sau http://www.megaproteine.ro/Proteine-masa-musculara/Dymatize-Super-Mass-Gainer-5-4-kg/
Mentionez ca sunt ectomorf(dupa cum probabil v-ati dat seama).. Am o alimentatie destul de buna. Mananc de multe ori pe zi, carne,lactate,oua,fulgi de porumb(ma concentrez f mult pe proteine si carbohidrati). Vreau sa iau suplimente pentru ca nu am timp si nici nu pot manca mai mult )
Va rog mult sa imi spuneti de ce as avea nevoie ca sa iau in greutate, dar si in masa.(Ideea e ca nu vreau ceva care sa aiba efecte adverse precum hormoni sau alte prostii, ci doar gainere sau proteine-concentrate proteice, despre care stiu ca sunt sanatoase).
Daca imi dati exemple de produse va rog sa scrieti si cam cat timp m-ar tine si daca merita sa dau atatia bani.(eu din 5 kg ma gandesc ca ma tine cam 2 luni pentru ca as lua doar cand ma duc la sala(4 zile pe sapt).
Mersi mult PS: sper sa nu va suparati ca intreb dar vreau sa ma informez.
Editat de Gilu pe 26 mai 2014 10:19
|
sus |
|
CR
Senior member 54 mesaje
|
Re: Recomandari.
scris pe 25 mai 2014 14:59 de CR
Da. Mananc cam odata la 3 ore. Dimineata(10:00) mananc 2 sendvisuri cu gratar+salata, apoi mai tarziu(11:00) mananc un bol de lapte cu fulgi de porumb(au multi carbo),(1:00)la pranz mananc friptura,piept de pui,etc. Mai tarziu(4-5:00) mananc sendvis cu piept de pui(la liceu,cumpar de acolo) sau cu snitele.(7-8-9:00) Seara mananc cartofi+salata sau gratar/piept de pui.
In unele zile in loc de piept de pui mananc cam 2 conserve de peste si intre mese mananc banane, batoane proteice si fructe in general(mere,etc).
Mentionez ca o perioada buna de timp am fost chiar nervos ca nu luam deloc in greutate asa ca mancam foarte multa ciocolata, dar si prajituri(si tot nu m-am ingrasat).Ideea e ca ma culc in general pe la 1, insa dorm cam 9-10 ore.
Editat de CR pe 25 mai 2014 15:14
|
sus |
|
XyZz
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 26 mai 2014 09:43 de XyZz
Va rog mult sa imi spuneti de ce as avea nevoie ca sa iau in greutate, dar si in masa.(Ideea e ca nu vreau ceva care sa aiba efecte adverse precum hormoni sau alte prostii, ci doar gainere sau proteine-concentrate proteice, despre care stiu ca sunt sanatoase).
Daca imi dati exemple de produse va rog sa scrieti si cam cat timp m-ar tine si daca merita sa dau atatia bani.(eu din 5 kg ma gandesc ca ma tine cam 2 luni pentru ca as lua doar cand ma duc la sala(4 zile pe sapt).
Salut, pai in primul rand cel mai bine ar fi sa citesti pe forum. Ai raspuns la absolut toate intrebarile pe care le-ai pus.
"Va rog mult sa imi spuneti de ce as avea nevoie ca sa iau in greutate, dar si in masa." Partea asta nu prea am inteles-o, dar banuiesc ca te refereai ca vrei sa iei atat masa musculara cat si grasime (cred). Un gainer , de exemplu cel de la dymatize ar fi ok , dar nici pe departe de ajuns. Vei avea nevoie si de o alimentatie bine pusa la punct. Calculeaza-ti necesarul caloric pentru mentinere (sunt zeci de calculatoare pe internet) , iar mai apoi adauga 300-400 poate chiar 500 de calorii. Treptat poti marii cantitatea de carbohidrati , daca tu simti/consideri ca nu e de ajuns.
In alimentatia ta include si grasimi (am vazut ca nu ai deloc) atat animale (ulei de peste) cat si vegetale (nuci, alune etc.). Ele inafara faptului ca sunt indispensabile intr-o alimentatie , te ajuta sa-ti atingi si necesarul caloric.
Am vazut ca te culci la ora 1 . Nu prea e bine , chiar daca tu dormi 9-10 ore , nu te odihnesti la fel de mine ca si cum te-ai culca la ora 22-23 si te-ai trezi la 8 de exemplu.
Acum sfatul meu e sa te apuci sa citesti topicurile de pe forum.
Multa bafta in continuare !
OFF Topic: Cristi99 , nu stiu de ce , dar eu am impresia ca tu mai mult vrei sa faci posturi pe forum.
|
sus |
|
CR
Senior member 54 mesaje
|
scris pe 26 mai 2014 09:57 de CR
Mersi mult de tot! Chiar aveam nevoie de un raspuns de genul. O sa tin cont
|
sus |
|