Pagina 1 din 1
lordatheos
Newbie 2 mesaje
|
Proteinele
scris pe 27 feb 2013 19:20 de lordatheos
Salut,
Fac sala de ceva vreme dar mai mult cu scopul de a slabi asa ca nu m-am complicat cu suplimente. Am inceput recent sa iau l-carnitina de la dymatize care-mi pare a fi benefica. Acum ma gandesc sa-mi iau si proteine, cei de la megaproteine mi-au recomandat sa iau fara grija dar as vrea si parerea unora care nu au interese ascunse cand raspund (sa le cumpar produsele). Vreau sa iau ON 100% Whey Gold Standard. Ca antrenament, mai nou, folosesc tot unul oferit de megaproteine pentru slabit (>5kg) si conform antrenamentului fac o zi fitness si o zi aparate cu duminica pauza. Daca ar fi sa incep sa consum proteine, ar trebui luate si in zilele de fitness?[in care lucrez doar bicicleta,treadmill si stepp].
Cei de la mega mi-au spus ca proteinele asista in "refacerea tesutului muscular distrus in urma antrenamentelor", Imi poate oferi cineva mai multe informatii pe tema asta? [Ce anume se distruge in timpul antrenamentelor, cum ajuta proteina, cat de importanta e, la ce rezultate as putea sa ma astept dupa ce incep sa o consum, etc]
Am citit pe alocuri ca in functie de organismul fiecaruia unele marci pot fi mai bune sau mai rele, eu ma gandeam sa abuz de oferta celor de la mega cu sacul de 4.5kg de la ON, daca afirmatia anterioara e adevarata ar putea fi o risipa, sa incep cu o cantitate mai mica sau nu e nici un pericol?
De asemenea, consumul de proteina ar putea afecta negativ sau pozitiv pierderea in greutate care momentan este targetul meu principal?
Editat de lordatheos pe 27 feb 2013 19:21
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
Re: Proteinele
scris pe 27 feb 2013 20:08 de MrOlympia
Salut,
Fac sala de ceva vreme dar mai mult cu scopul de a slabi asa ca nu m-am complicat cu suplimente. Am inceput recent sa iau l-carnitina de la dymatize care-mi pare a fi benefica. Acum ma gandesc sa-mi iau si proteine, cei de la megaproteine mi-au recomandat sa iau fara grija dar as vrea si parerea unora care nu au interese ascunse cand raspund (sa le cumpar produsele). Vreau sa iau ON 100% Whey Gold Standard. Ca antrenament, mai nou, folosesc tot unul oferit de megaproteine pentru slabit (>5kg) si conform antrenamentului fac o zi fitness si o zi aparate cu duminica pauza. Daca ar fi sa incep sa consum proteine, ar trebui luate si in zilele de fitness?[in care lucrez doar bicicleta,treadmill si stepp].
Cei de la mega mi-au spus ca proteinele asista in "refacerea tesutului muscular distrus in urma antrenamentelor", Imi poate oferi cineva mai multe informatii pe tema asta? [Ce anume se distruge in timpul antrenamentelor, cum ajuta proteina, cat de importanta e, la ce rezultate as putea sa ma astept dupa ce incep sa o consum, etc]
Am citit pe alocuri ca in functie de organismul fiecaruia unele marci pot fi mai bune sau mai rele, eu ma gandeam sa abuz de oferta celor de la mega cu sacul de 4.5kg de la ON, daca afirmatia anterioara e adevarata ar putea fi o risipa, sa incep cu o cantitate mai mica sau nu e nici un pericol?
De asemenea, consumul de proteina ar putea afecta negativ sau pozitiv pierderea in greutate care momentan este targetul meu principal?
Consuma proteine fara griji , nu astea trebuie scoase din alimentatie din moment de vrei sa slabesti , altii cresc sau pastreaza constant numarul proteinelor dar scad grasimile si carbohidratii simplii in special . La fel si cu suplimentul , il iei ca sa ajungi la necesarul de care ai tu nevoie . Cat despre proteine poti citi mai multe pe forum , dar pe scurt, ele ajuta la refacerea tesutului muscular .
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
lordatheos
Newbie 2 mesaje
|
scris pe 1 mar 2013 20:47 de lordatheos
Mereu, oriunde intreb sper la ceva concret si mereu primesc raspunsuri scurte, criptice, partiale, gresesc eu cu ceva? Nu pun intrebarile care trebuie?
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 1 mar 2013 23:19 de nicu_ivan
Mereu, oriunde intreb sper la ceva concret si mereu primesc raspunsuri scurte, criptice, partiale, gresesc eu cu ceva? Nu pun intrebarile care trebuie?
Cred ca problema se rezuma la ca pui intrebari foarte "punct ochit - punct lovit" si in sportul asta lucrurile nu sunt chiar asa.O intrebare de genul "Ma incurca proteinele sa slabesc?" nu poate fi raspunsa asa concret cum vrei tu.
Cel mai concret raspuns care ti-l pot da e urmatorul:
Caloriile pot proveni din proteine, carbohidrati sau lipide.
* 1 gr proteine = 4 kcal
* 1 gr carbohidrati = 4 kcal
* 1 gr lipide = 9 kcal
Daca tu consumi X kcal pe zi si mananci mai mult, sigur nu o sa pierzi in greutate indiferent din ce iti iei caloriile.
Daca tu consumi X kcal pe zi si mananci mai putin, sigur o sa pierzi in greutate indiferent, din ce iti iei caloriile.
Cat de repede pierzi in greutate e dat in mare parte de cat de mult mananci sub acel X.
Spre exemplu daca necesarul tau caloric zilnic(TDEE) este de 2700 kcal si tu mananci 2650 kcal, atunci o sa slabesti foarte, foarte incet, dar o sa slabesti.
Asta fiind zis, in acelasi timp proteinele sunt cruciale intr-o dieta de slabit. Principalul motiv este ca: proteinele sunt necesare bunei functionare a muschilor, deci daca vrei sa reduci caloriile e o prostie sa reduci din proteine... deoarece asta ar duce la o pierdere in greutate din masa musculara(pe cand tu doresti o pierdere in greutate din tesutul de grasime). Carbohidratii sunt cei care trebuie redusi in perioada de definire(de-acolo scoti calorii).
Deci ca sa revenim la intrebare: "Ma incurca proteinele sa slabesc?"
Depinde... sa luam doua situatii:
1) sa zicem ca TDEE-ul tau e de 2700 kcal si tu mananci acuma 2600 kcal. Daca de maine mai mananci inca 50 de grame de proteine, o sa sari la 2800 kcal si deci o sa te incurce sa slabesti.
2) sa zicem ca TDEE-ul tau e de 2700 kcal si tu mananci acuma 2600 kcal. Daca de maine mananaci inca 50 de grame de proteine, DAR SCOTI 50 de grame de carbo din dieta... atunci o sa te ajute sa slabesti.
Deci pe scurt, proteinele in esenta nu ingrasa... DAR ca orice macronutrient care ofera calorii trebuie avut totusi grija cate calorii iei din ele si daca la finalul zilei ai mancat sau nu sub TDEE.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 1 mar 2013 23:37 de MrOlympia
Pentru ca nu intrebi nimic concret dupa parerea mea . Ce anume ai vrea sa aflii ? Proteinele nu iti afecteaza slabirea , chiar ai nevoie de ele pentru a sustine tesutul muscular , cat despre firmele de suplimente , iti cumperi de unde iti permiti , la unele e mai mult chestie de nume si de multe ori plateste bani in plus pentru ca e de la firma " x ".
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 2 mar 2013 10:44 de basu
Salut,
Nu trebuie sa te superi , dar este greu sa iti raspundem, practic ne ceri sa iti explicam intr-un coment tot ce am aflat in ultimii 20 de ani de invatat sau de citit reviste de astea care acum nu se mai gasesc. Cei de la Mega ti-au eplicat corect. Raspunsul este da. Celulele musculare distruse in urma efortului cu greutati sunt refacute cu ajutorul acestor proteine. Indiferent daca sunt luate pe cale naturala sa zicem adica daca te limitezi la hrana conventionala sau din suplimente sutritive care de fapt sunt niste proteine extrase prin diverse metode si livrate sub forma de ''praf'' in acea cutie. Nu exista efecte negative despre care sa iti pot povestii.
Poti lua suplimente fara grija daca nu depasesti niste doze recomndate si daca nu ai probleme de sanate care sa te aduca in postura de a nu putea face sport. Fa un control si vei stii.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|