VandSunete
Newbie 2 mesaje
|
Masa musculara
scris pe 8 iun 2017 18:35 de VandSunete
Buna am o intrebare mai complicata
Sa incep cu inceputu
am 24 ani
acuma aproximativ 5 luni am avut 59kg la 1.78 si m-am decis sa ma apuc de sala ( am mai facut in trecut asa un picut ) si am folosit un gainer Sincer nu mai stiu exact cum se numea dar stiu ca avea 399 carbohidranti 29 proteine
si intr-o luna de la 59 kg am ajuns la 68 kg desigur am facut in asa fel ca in fiecare zi sa depasesc
3200 kalori
550 carbohidranti
120-150 proteine
si grasime in jur de 80-120 cateodata poate ajungeam si la 180
Mi-am notat in fiecare zi tot ce am mancat si depaseam un picut macronutrienti de mai sus
faza e ca, dupa vro 4 luni am ajuns inapoi la cele 59 kg dar am uitat sa precizez m-am lasat de sala si nu mai mancam la program si nu imi mai calculam macronutrienti ( desigur am slabit dintr-o data vro 4 5 kg cel putin Si banuiesc ca de la stres am avut o perioada mai urata cu prietena si m-am consumat prea mult .
acuma 2 saptamani m-am reapucat iara de sala
si de la 59kg cat am avut in momentu actual am 66 67
Si cand am mancat bine pot ajunge si la 69
sa fac o idee cam cum ar fi o zi din alimentatia mea
eu lucrez pe 3 schimburi deci e mai complicat dar sa spunem ca incep munca de dimineata de la 6 la 14:00
dimineata la 05:00 cand ma trezesc manc 2 3 feli de paine cu unt sau salam , si un ceai, sau niste cereale cu lapte , la 08:00 cand am prima pauza mai manc ceva care sa contina in jur de 500 600 kalori ,,, biscuiti , wafle , prajiturele, la a 2-a pauza 10:00 manc O masa mai bogata 1200 1300 kcalori ( o ciorba , si cartofi cu snitel , sau o ciorba si orez cu ceva garnitura si 2 cornuri sau paine depinde ) la ora 12:00 cand am a 3-a pauza mai manc la fel biscuiti sticsuri prostioare deastea pentru kalorii si carbohidranti
la ora 15:30 cand ajung acasa ma pun si mai manc o masa mai bogata sa spun asa 2 hamburgeri mai micuti ( fara maioneza chifla carne salata si un picut de kekup ) sau un pireu , fasole cu 200 300g paine , pilaf, etc dupa bag o cupa de proteine de la MyProtein 30grame (25g proteine) cu gainer 390 kcal 26 proteine 50 carbohidranti 6Grasime
pe la 17:00 ma duc la sala ( de 3, 4 ori pe saptamana ) precizez Nu am un program fix tinand cont ca muncesc si cate odata mai bag ore suplimentare (asa e strainatatea...)
si dupa ce vin de la sala pe la 18:30 19:00 de pinde cum scap (lucrez 2 grupe ) si da stau mai mult acolo pentru ca e cam aglomerata sala si incerc sa nu ma grabesc sa fac exercitile corecte cand fac piept cu spate stau in jur de 1hr si 15 min si 2 ore Cand fac biceps triceps in jur de 1hr si 30 min desigur am pus aici cand e mai aglomerat ... si sa revenim ajung la 19:00 acasa si mai manc ceva asa mai micut 500 700 kcalori si seara pe la 21:00 inainte sa ma pun in pat mai iau un gainer si proteine
Si desigur folosesc si 4grame de creatina dimineata si seara pe langa creatina aia folosesc zilnic 2 3 litri de apa Suc
am vazut pe forum ca de obicei nimeni nu Prea poate sa puna 5 kg pe el intr-o luna si nu inteleg de ce eu am pus 10kg intro luna Doar cu gainer si restu mancare calculata
si acuma am mai pus de la 59 la 67 in 2 saptamani Eu imi vreau un target de 72 pana luna vitoare adica in urmatoarele 3 saptamani
si nu imi pare asa greu adica cred ca pot pune dar nu stiu daca e bine sa ma fortez asa mult dintr-o data in sensu ca manc cel putin
3000kcal
70-100 proteine
70-100 grasime
350-500 carbo
si din suplimente mai iau
700 carbo
si 70 proteine
e bine sa iau si proteine si gainer ??? sau sa renunt la proteine sau la gainer?
precizez targetu meu e sa pun masa momentan si dupa cred ca imi va fi mai usor sa ma definesc pentru ca eu am nevoie de un surplus de kcalori pentru ca sunt o fire foarte hiperactiva prea hiperactiv
Forta pot spune ca, am ok
rezistenta la fel Sunt destul de atletic ... in sensu iti fac 4x12/10/8/8 seri de tractiuni linistit sau 30/30/25/20 flotari la sala fac biceps cu 2x14kg 10/10/8/6 piept nu stiu de ce dar fara ajutor bara 12kg +17,5 17,5 =47kg ( mi se pare foarte putin ) Fluturas piept pot pune 18kg primele 2 seri 10 dupa 16kg 8repetari 16 kg 6 repetari
Vreau sa precizez ca
Nu vreau sa fac sala doar sa pun kg pe mine si pentru ca imi place poate ca inainte sa ajung la sala nu merg cu o pofta foarte mare dar odata ce am ajuns acolo nu as mai pleca de acolo
Vreau sa stiu daca se poate sa imi spuneti ce fac gresit si cum as putea sa imi indrept greselile si sa incerc sa fac pe cat posibil cat mai corect
Tinand cont ca sunt motivat , mai ales ca, frate-mio a fost la fel de la 62kg a ajuns in 2 ani la aproape 80 kg (1metru 75 ) si foarte definit
1. e bine sa iau proteine cu gainer in aceasi zi
2. sa maresc, mentin,scad kcalorile actuale tinand cont ca eu prefer momentan sa pun masa si dupa sa ma definesc (burta nu am ) si fac o data pe saptamana abdomene aproximativ 20 30 min Hard
3. sa renunt la fast food Dulciuri etc?
4. sau sa renunt dupa ce ajung la o masa musculara care mi se va parea ok ?
5. kcalorile din lichide se calculeaza la fel ca cele din paine ... etc...?
Rog sa primesc raspuns de la cineva care are experienta cu macronutrienti Si cei care sunt cu mentalitatea nu lua proteine ca ramai impotent nu lua alea ca dupa te desumfli etc sa se abtina si desigur stiu ca nu neaparat sanatos sa manc fast food dulciuri etc (sa fac exces ) dar targetu meu e sa ajung la o masa mai mare si dupa sa , incerc doar definire si forta ... momentan sunt cam obosit si va rog sa imi scuza-ti greselile gramaticale
si sper sa intelegeti mesaju meu mai incalcit or ce sfat e bine venit Cu Respect
Sunete
Editat de VandSunete pe 8 iun 2017 19:35
|