Pagina 1 din 1
dorobantzu
Newbie 5 mesaje
|
Jurnal Vlad
scris pe 4 aug 2013 12:09 de dorobantzu
Salut! Numele meu este Vlad, am 21 de ani, 1.80 inaltime si 63 de kg (cu alte cuvinte, sunt slab, cel mai probabil tipul meu somatic este ectomorf). Fac sala de aproximativ 6 luni, timp in care m-am ingrasat uneori, apoi am slabit, per total am suferit doar fluctuatii de greutate, nimic deosebit. De vreo 2 saptamani am schimbat total planul de alimentatie si antrenamentul la sala si am luat in greutate aproximativ 1 kg. Mentionez ca in afara de sala (de 3 ori pe saptamana), miscarea mea fizica se rezuma la maxim 60 de minute de mers pe jos zilnic, in rest stand la birou din cauza serviciului.
"Dieta" mea consta in:
- 8:30 - 3 albusuri + 2 galbenusuri + 1 avocado + 1 rosie + 1 felie cascaval + (eventual alte legume daca mai gasesc prin frigider)
- 11:00 - un mix format din: 1 iaurt grecesc (2% grasime si 10g proteine), 200g de perle de branza Dorna (2% grasime), 1 lingurita de miere / dulceata
- 13:00 - o ciorba + piept de pui (> 200g) + orez / cartofi la cuptor (+ uneori o salata verde)
- 17:00 - un shake de ON Pro Complex Gainer
- 18:00 - o banana
- 19:00 - (300ml lapte + fulgi de ovaz) sau: paste + branza
- 19:30 - 20:45 - sala + 1 portie ON Pro Complex Gainer (daca nu ma duc la sala nu mai bag acest shake)
- 21:30 - piept de pui (> 200g) + o salata de castraveti
- 23:30 - (uneori, inainte sa ma culc, mai beau niste lapte)
La sala ma duc in zilele de: luni, miercuri si joi (nu pot vinerea sau in weekend). In zilele in care nu ma duc la sala, masa de la 21:30 se muta mai devreme :-).
Antrenament sala:
Luni: piept + triceps
Miercuri: picioare + abdomen
Joi: spate + biceps
Exercitiile exacte nu o sa le postez, dar in principiu sunt inspirate de aici de pe site si mi se pare ca muschii sunt lucrati foarte bine atunci (am febra musculara in general de 2-3 zile la grupele de muschi lucrate). Greutatile pe care le folosesc nu sunt foarte mari (aproximativ 12-15 kg la piept, spre exemplu (adica 15*2 + 20 = 50kg in total)), iar ca serii incerc sa fac 3-4 la fiecare exercitiu (cam 3-4 exercitii), a cate 6-8 repetari, fortand foarte mult spre final (a 8-a repetare).
Ce parere aveti? Imi puteti oferi niste sfaturi? Va multumesc si aveti un forum super-tare!
|
sus |
|
s1d0x
Veteran member 421 mesaje
|
Re: Jurnal Vlad
scris pe 4 aug 2013 12:11 de s1d0x
Salut! Numele meu este Vlad, am 21 de ani, 1.80 inaltime si 63 de kg (cu alte cuvinte, sunt slab, cel mai probabil tipul meu somatic este ectomorf). Fac sala de aproximativ 6 luni, timp in care m-am ingrasat uneori, apoi am slabit, per total am suferit doar fluctuatii de greutate, nimic deosebit. De vreo 2 saptamani am schimbat total planul de alimentatie si antrenamentul la sala si am luat in greutate aproximativ 1 kg. Mentionez ca in afara de sala (de 3 ori pe saptamana), miscarea mea fizica se rezuma la maxim 60 de minute de mers pe jos zilnic, in rest stand la birou din cauza serviciului.
"Dieta" mea consta in:
- 8:30 - 3 albusuri + 2 galbenusuri + 1 avocado + 1 rosie + 1 felie cascaval + (eventual alte legume daca mai gasesc prin frigider)
- 11:00 - un mix format din: 1 iaurt grecesc (2% grasime si 10g proteine), 200g de perle de branza Dorna (2% grasime), 1 lingurita de miere / dulceata
- 13:00 - o ciorba + piept de pui (> 200g) + orez / cartofi la cuptor (+ uneori o salata verde)
- 19:30 - 20:45 - sala + 1 portie ON Pro Complex Gainer (daca nu ma duc la sala nu mai bag acest shake)
La sala ma duc in zilele de: luni, miercuri si joi (nu pot vinerea sau in weekend). In zilele in care nu ma duc la sala, masa de la 21:30 se muta mai devreme :-).
Antrenament sala:
Exercitiile exacte nu o sa le postez, dar in principiu sunt inspirate de aici de pe site si mi se pare ca muschii sunt lucrati foarte bine atunci (am febra musculara in general de 2-3 zile la grupele de muschi lucrate). Greutatile pe care le folosesc nu sunt foarte mari (aproximativ 12-15 kg la piept, spre exemplu (adica 15*2 + 20 = 50kg in total)), iar ca serii incerc sa fac 3-4 la fiecare exercitiu (cam 3-4 exercitii), a cate 6-8 repetari, fortand foarte mult spre final (a 8-a repetare).
Ce parere aveti? Imi puteti oferi niste sfaturi? Va multumesc si aveti un forum super-tare!
Umerii nu-i antrenezi ?
|
sus |
|
dorobantzu
Newbie 5 mesaje
|
scris pe 4 aug 2013 12:21 de dorobantzu
Umerii nu-i antrenezi ?
In timpul saptamanii nu mai am cand, in unele weekenduri insa ii lucrez acasa cu ganterele (caci de fel nu sunt din Bucuresti), dar nu m-am fortat niciodata. Pt umeri fac: Arnold Press, fluturari laterale si fluturari in fata cu ganterele.
Mentionez ca desi nu am castigat foarte mult in masa musculara (asta fiind obiectivul meu), muschii s-au mai definit de-a lungul timpului si am mai crescut in forta...
|
sus |
|
AGI
Veteran member 209 mesaje
|
scris pe 4 aug 2013 17:18 de AGI
"Dieta" mea consta in:
Antrenament sala:
Ai grija, cunosc o persoana care nu a pus foarte mult accent pe umeri si bratul lui arata destul de amuzant. Nu pot sa-ti descriu in cuvinte, dar in orice caz nu da bine la estetic.
|
sus |
|
Bosh
Veteran member 292 mesaje
|
scris pe 4 aug 2013 21:19 de Bosh
Eu ti-as recomanda si vreo 100-200g de alune pe zi !
In rest,e foarte buna dieta ta.
Incearca sa adaugi atatea calorii in dieta ta incat sa vezi ca se pune saptamanal pe tine,asta pana cand o sa stagnezi,si mai adaugi calorii .
Ferestete de grasimile "rele",in felul asta o sa pui pe tine "lean",curat.
Spoor
Scuzele si slabiciunea sunt o alegere .
|
sus |
|
xFaLLeN
Senior member 71 mesaje
|
scris pe 4 aug 2013 23:32 de xFaLLeN
100 g alune au aproximativ 630-650 calorii si 61.1 g lipide + si alte alimente au lipide eu cred ca treci de pragu de 100 g lipide/zi .
50 g este chiar ok dar nu 100-200.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 5 aug 2013 08:01 de basu
Eu ti-as recomanda si vreo 100-200g de alune pe zi !
In rest,e foarte buna dieta ta.
Incearca sa adaugi atatea calorii in dieta ta incat sa vezi ca se pune saptamanal pe tine,asta pana cand o sa stagnezi,si mai adaugi calorii .
Ferestete de grasimile "rele",in felul asta o sa pui pe tine "lean",curat.
Spoor
De ce ?
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
AGI
|
scris pe 5 aug 2013 10:59 de AGI
De ce ?
Probabil ca a vazut ca are proteine pe ambalaj... .Intradevar sunt bune dar nu in mod excesiv.
Pentru mine unu este un chin sa mananc si 50g de alune, le combin cu o banana... .Dar minte 100 g ...
Editat de AGI pe 5 aug 2013 10:59
|
sus |
|
dorobantzu
Newbie 5 mesaje
|
scris pe 6 aug 2013 09:39 de dorobantzu
Thanks pentru reply-uri, mi-ar placea insa sa mai primesc idei in legatura cu alimentatia, ce ar mai trebui sa pun la punct.
De saptamana viitoare ma gindesc sa modific antrenamentul la sala, sa trec la unul de 4 zile in felul urmator:
- piept + trapez
- spate + umeri
- picioare + abdomen
- biceps + triceps
Ce parere aveti? Multumesc!
|
sus |
|
AGI
|
scris pe 8 aug 2013 20:53 de AGI
Thanks pentru reply-uri, mi-ar placea insa sa mai primesc idei in legatura cu alimentatia, ce ar mai trebui sa pun la punct.
De saptamana viitoare ma gindesc sa modific antrenamentul la sala, sa trec la unul de 4 zile in felul urmator:
- piept + trapez
- spate + umeri
- picioare + abdomen
- biceps + triceps
Exact acest antrenament am avut si eu in tentativa de sala de anul trecut . E destul de bine organizat
Dar zic sa lasi o pauza de 1 zi intre piept +trapez si spate+umeri.
Editat de AGI pe 8 aug 2013 20:53
|
sus |
|
Bosh
Veteran member 292 mesaje
|
scris pe 8 aug 2013 21:00 de Bosh
- piept + trapez
- spate + umeri
- picioare + abdomen
- biceps + triceps
Nu suna rau.
Scuzele si slabiciunea sunt o alegere .
|
sus |
|
dorobantzu
Newbie 5 mesaje
|
scris pe 26 sep 2013 17:19 de dorobantzu
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri! Cu dieta mai bine pusa la punct si cu un pic mai multa motivatie, am ajuns in prezent la 65 kg si vreau sa continui pe o panta ascendenta.
Problema este ca mi se termina suplimentele si as vrea sa fac o noua investitie. Iata spre ce m-am orientat:
- vitamine si multiminerale: Vitamax Q10 (mai exact: http://farmaciadulfu.ro/1678-vitamax-q10-15-capsule-moi-11-pret-special-75-reducere-la-al-doilea-produs.html , scuze daca se considera reclama)
- proteina: ON 100% Whey Gold
- creatina (contine si glutamina si taurina), ca un pre-workout: ON CGT-10
Proteina am de gand sa o combin dupa antrenament cu dextroza, iar in timpul zilei cu fulgi de ovaz macinati. Ce parere aveti despre aceasta combinatii? Aveti vreo sugestie mai buna?
Va multumesc!
|
sus |
|
dorobantzu
Newbie 5 mesaje
|
scris pe 27 sep 2013 09:04 de dorobantzu
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri! Cu dieta mai bine pusa la punct si cu un pic mai multa motivatie, am ajuns in prezent la 65 kg si vreau sa continui pe o panta ascendenta.
Problema este ca mi se termina suplimentele si as vrea sa fac o noua investitie. Iata spre ce m-am orientat:
- vitamine si multiminerale: Vitamax Q10 (mai exact: http://farmaciadulfu.ro/1678-vitamax-q10-15-capsule-moi-11-pret-special-75-reducere-la-al-doilea-produs.html , scuze daca se considera reclama)
- proteina: ON 100% Whey Gold
- creatina (contine si glutamina si taurina), ca un pre-workout: ON CGT-10
Proteina am de gand sa o combin dupa antrenament cu dextroza, iar in timpul zilei cu fulgi de ovaz macinati. Ce parere aveti despre aceasta combinatii? Aveti vreo sugestie mai buna?
Va multumesc!
Sau credeti ca ON After Max este o varianta mai buna (continandu-le pe cele de mai sus, exceptand vitaminele pe care le iau separat)? Scuze pentru double-post.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|