Pagina 1 2 din 2
gontza
Junior member 18 mesaje
|
Jurnal Razvan
scris pe 18 ian 2014 14:29 de gontza
Salut, ma numesc Razvan si am 18 ani. Am inceput acest sport in scopul dezvoltarii,sanatatii si pt a arata mai bine decat majoritatea persoanelor de varsta mea. Am 178 cm inaltime si 65 kg.
Programul meu acual este urmatorul:
Luni:Piept -plan drept 4x8
-plan inclinat 4x6
-fluturari cu gantere 4x8
Biceps -flexii cu bara din picioare 4x6
-flexii cu gantera la banca scott 4x8
-flexii alternative cu gantera din picioare 4x8
Marti:Coapse -extensia picioarelor la aparat 4x12
-flexia picioarelor la aparat 4x10
-genoflexiuni cu bara 4x6
Gambe -ridicari pe varfuri cu bara 4x16
-impins la aparat 4x16
Abdomen: -abdomene cu greutate 2x25/2x20
-ridicari de picioare din atarnat 4x15
Miercuri pauza
Joi: Dorsali -tractiuni cu priza larga la helcometru 4x8
-ramat cu bara 4x8
-ramat la aparat cu priza scurta 4x8
Triceps -extensia bratelor din culcat cu bara 4x8
-extensia bratelor cu ganterea deasupra capului 4x8
-extensia bratului --/-- 4x10
Vineri: Umeri -impins din sezut cu gantere 4x10
-ridicari laterale cu gantere 4x10
-fluturari la spate din inclinat 4x10
Trapez -ridicari de umeri cu bara 4x10
-ridicari de umeri cu gantere 4x10
tractiuni scapulare 4x8
Deoarece sunt la liceu si am un program matinal,ma trezesc la 6:10 pt ca fac naveta la liceu,iar antrenamentele le fac cand termin orele la 12 sau 13.
Alimentatie: 6:30- cereale cu lapte + o banana
10 -3 placinte patiserie(stiu ca nu e bine si o sa imi fac de acasa sandvis cu cascaval si sunca sau daca imi recomandati altceva ar fi perfect)
12/13 -inainte de antrenament un energizant si un corn
14 -ciorba(perisoare,pui,porc) si alte mancaruri facute de mama
17-o banana si 200 ml lapte
19:30- mancare de cartofi/orez/mazare/fasole su piept sau pulpa de pui + banana/portocala
21:30-200 ml lapte si o banana
In timpul meselor principale iau cate o multivitamina ( 9vita)si nu stiu cat de bune sunt dar macar suplimenteaza alimentatia mea.
Astept sfaturile voastre si ce modificari ar trebui facute in programul meu(alimentar si sportiv)
|
sus |
|
s1d0x
Veteran member 421 mesaje
|
Re: Jurnal Razvan
scris pe 18 ian 2014 15:17 de s1d0x
Salut, ma numesc Razvan si am 18 ani. Am inceput acest sport in scopul dezvoltarii,sanatatii si pt a arata mai bine decat majoritatea persoanelor de varsta mea. Am 178 cm inaltime si 65 kg.
-plan inclinat 4x6
-impins la aparat 4x16
Miercuri pauza
-ramat cu bara 4x8
tractiuni scapulare 4x8
Deoarece sunt la liceu si am un program matinal,ma trezesc la 6:10 pt ca fac naveta la liceu,iar antrenamentele le fac cand termin orele la 12 sau 13.
10 -3 placinte patiserie(stiu ca nu e bine si o sa imi fac de acasa sandvis cu cascaval si sunca sau daca imi recomandati altceva ar fi perfect)
19:30- mancare de cartofi/orez/mazare/fasole su piept sau pulpa de pui + banana/portocala
In timpul meselor principale iau cate o multivitamina ( 9vita)si nu stiu cat de bune sunt dar macar suplimenteaza alimentatia mea.
Astept sfaturile voastre si ce modificari ar trebui facute in programul meu(alimentar si sportiv)
Biceps - 12 serii, Piept -12 serii, Coapse -12 serii ?!?!
De ce atat de multe serii la biceps ? Bicepsul e o grupa mica... nu trebuie sa bagi atat volum precum la piept...iar la coapse mi se par destul de putine serii...
Si ai grija ca tricepsul e mai mare decat bicepsul...ar trebui sa bagi un exercitiu pentru fiecare capat..
Editat de s1d0x pe 18 ian 2014 15:19
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 18 ian 2014 15:57 de Ciule
-plan inclinat 4x6
-impins la aparat 4x16
Miercuri pauza
-ramat cu bara 4x8
tractiuni scapulare 4x8
Scoate cerealele acele cu lapte ,si mananca o sursa buns de proteine dimineata cum ar fii ouale ( omleta,fierte) 3-4-5
Fa-ti mai bine acasa sandwisuri cu sunca si branza !
Inainte de antrenament mananca , daca nu mananci nu vei avea forta , si energizantu e ok ca,prework ,elimina acel corn ! Parerea mea
Nu conteaza cum te simti te ridici ,te imbraci si lupti pentru visul tau !
|
sus |
|
gontza
Junior member 18 mesaje
|
scris pe 18 ian 2014 19:14 de gontza
Biceps - 12 serii, Piept -12 serii, Coapse -12 serii ?!?!
De ce atat de multe serii la biceps ? Bicepsul e o grupa mica... nu trebuie sa bagi atat volum precum la piept...iar la coapse mi se par destul de putine serii...
Si ai grija ca tricepsul e mai mare decat bicepsul...ar trebui sa bagi un exercitiu pentru fiecare capat..
Multumesc pentru raspuns.Imi poti da exemple de exercitii pt fiecare capat? Si cate serii ar trebui facute la biceps si cate la coapse?
|
sus |
|
gontza
Junior member 18 mesaje
|
scris pe 18 ian 2014 19:17 de gontza
Scoate cerealele acele cu lapte ,si mananca o sursa buns de proteine dimineata cum ar fii ouale ( omleta,fierte) 3-4-5
Fa-ti mai bine acasa sandwisuri cu sunca si branza !
Inainte de antrenament mananca , daca nu mananci nu vei avea forta , si energizantu e ok ca,prework ,elimina acel corn ! Parerea mea
Multumesc pentru raspuns. O sa imi fac sandwisuri 3-4 cred ca sunt de ajuns..
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 18 ian 2014 19:31 de marius0
Multumesc pentru raspuns.Imi poti da exemple de exercitii pt fiecare capat? Si cate serii ar trebui facute la biceps si cate la coapse?
La biceps poti face 7-8 serii, iar la picioare 14-15. Pentru triceps poti incerca impins cu priza ingusta 3 serii, extensii cu bara EZ deasupra capului 3 serii, extensii la cablu cu funie sau bara V 3 serii.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 18 ian 2014 19:33 de basu
Multumesc pentru raspuns. O sa imi fac sandwisuri 3-4 cred ca sunt de ajuns..
Fa cate sunt necesare si tine minte un lucru ... este esential pt un culturist sa manance cat mai corect, adica sa isi umple sistemul digestiv cu alimente cat mai calitative. Pt ca daca nu faci asa si il umplii cu prostii nu va mai fi loc evident pt cele necesare.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
gontza
Junior member 18 mesaje
|
scris pe 18 ian 2014 20:03 de gontza
Fa cate sunt necesare si tine minte un lucru ... este esential pt un culturist sa manance cat mai corect, adica sa isi umple sistemul digestiv cu alimente cat mai calitative. Pt ca daca nu faci asa si il umplii cu prostii nu va mai fi loc evident pt cele necesare.
Stiu si incerc sa mananc cat mai corect si sanatos. multumesc pentru sfat
|
sus |
|
gontza
Junior member 18 mesaje
|
scris pe 18 ian 2014 20:22 de gontza
e program imi recomandati dintre :
Luni: piept+triceps
Marti:spate+biceps
Miercuri: pauza
Joi: picioare+abdomen
Vineri:umeri+trapez
sau
Luni: pipt+umeri
Marti:spate+trapez
Vineri:brate
|
sus |
|
s1d0x
Veteran member 421 mesaje
|
scris pe 18 ian 2014 23:10 de s1d0x
sau
oricare
|
sus |
|
litllebear
Veteran member 487 mesaje
|
scris pe 19 ian 2014 15:37 de litllebear
sau
Eu unul as merge pe al doilea.Repet eu unul.Spor
E mai usor sa acuzi decat sa asculti si sa dai un sfat.
|
sus |
|
gontza
Junior member 18 mesaje
|
scris pe 22 ian 2014 18:24 de gontza
Ce exercitii imi recomandati si cate serii pentru programul al doilea? De asemenea,as dori sa stiu ce suplimente imi recomandati pentru o dezvoltare mai rapida de masa musculara. Eu voiam sa ma orientez spre creatina de la dymatize si whey gold de la on poate si amino si un complex de vitamine precum animal pak. Astept raspunsul vostru.
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 22 ian 2014 18:50 de marius0
Ce exercitii imi recomandati si cate serii pentru programul al doilea? De asemenea,as dori sa stiu ce suplimente imi recomandati pentru o dezvoltare mai rapida de masa musculara. Eu voiam sa ma orientez spre creatina de la dymatize si whey gold de la on poate si amino si un complex de vitamine precum animal pak. Astept raspunsul vostru.
S-au discutat de n ori aceste aspecte. Cauta pe forum.
|
sus |
|
gontza
Junior member 18 mesaje
|
scris pe 22 ian 2014 21:05 de gontza
Imi cer scuze,poate nu am cautat destul,dar eu nu am gasit concret sa scrie ca pt triceps de ex se pot face intre x serii cu y repetari. Inca o data,poate nu am cautat indeajuns de mult si imi cer scuze daca am postat aiurea dat fiind ca s-a mai discutat asta. Iar in legatura cu suplimentele,doream doar o parere. Va multumesc
|
sus |
|
vlcosmin
Veteran member 324 mesaje
|
scris pe 24 ian 2014 11:44 de vlcosmin
Tractiuni pe liber nu faci ? Nici flotari la paralele ?
Tu lucrezi bratele doar cu exercitii de izolare ?
|
sus |
|
gontza
Junior member 18 mesaje
|
scris pe 24 ian 2014 14:10 de gontza
Ba ba fac si flotari la paralele 3x10 pt piept si la fel pt triceps.Mai fac si tractiuni scapulare. Flotarile si tractiunile acum am inceput sa le fac si de aceea nu sunt in program.Tractiuni la liber nu fac pt ca nu este sala dotata cu bara.Deocamdata...
Editat de gontza pe 24 ian 2014 14:12
|
sus |
|
vlcosmin
|
scris pe 24 ian 2014 15:19 de vlcosmin
Ba ba fac si flotari la paralele 3x10 pt piept si la fel pt triceps.Mai fac si tractiuni scapulare. Flotarile si tractiunile acum am inceput sa le fac si de aceea nu sunt in program.Tractiuni la liber nu fac pt ca nu este sala dotata cu bara.Deocamdata...
Foloseste bara de la genuflexiuni sau de la un cadru smith, sau orice alta bara prin sala, nu trebuie sa fie bara speciala de tractiuni...
|
sus |
|
gontza
Junior member 18 mesaje
|
scris pe 24 ian 2014 17:07 de gontza
Foloseste bara de la genuflexiuni sau de la un cadru smith, sau orice alta bara prin sala, nu trebuie sa fie bara speciala de tractiuni...
Iti multumesc pentru raspuns. Imi poti da exemple de niste astfel de exercitii?
|
sus |
|
vlcosmin
|
scris pe 27 ian 2014 10:40 de vlcosmin
Iti multumesc pentru raspuns. Imi poti da exemple de niste astfel de exercitii?
Nu stii sa faci tractiuni la bara ? sau ce exemple sa-ti dau ?
|
sus |
|
Cripto
Veteran member 245 mesaje
|
scris pe 28 ian 2014 23:55 de Cripto
Nu prea vad rostul exercitiilor mentionate de tine in antrenamentul bratelor . Ca sa explic si de ce : daca eu vreau sa lucrez triceps , de ce as vrea sa fac un exercitiu unde stiu ca-mi intra alte 2 sau chiar 3 grupe ? Eu si flexiile cu bara dreapta le fac la banca scot pt o mai buna izolare :d
Editat de Cripto pe 28 ian 2014 23:56
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 29 ian 2014 07:23 de Ciule
Nu prea vad rostul exercitiilor mentionate de tine in antrenamentul bratelor . Ca sa explic si de ce : daca eu vreau sa lucrez triceps , de ce as vrea sa fac un exercitiu unde stiu ca-mi intra alte 2 sau chiar 3 grupe ? Eu si flexiile cu bara dreapta le fac la banca scot pt o mai buna izolare :d
Aste-as exercitii de baza !
Nu conteaza cum te simti te ridici ,te imbraci si lupti pentru visul tau !
|
sus |
|
Cripto
|
scris pe 29 ian 2014 11:19 de Cripto
Aste-as exercitii de baza ! Nu poti sa izolezi bicepsul prea bine la tractiuni , inevitabil intra si spatele si umarul posterior . Eu cand fac flexii cu bara dreapta ( exercitiu de baza ) il fac la banca scott sa fiu sigur ca din biceps misc bara , nu cu ajutorul inertiei sau umerul anterior . Sper ca acum ai inteles ce vreau sa zic
|
sus |
|
vlcosmin
|
scris pe 29 ian 2014 11:30 de vlcosmin
Nu poti sa izolezi bicepsul prea bine la tractiuni , inevitabil intra si spatele si umarul posterior . Eu cand fac flexii cu bara dreapta ( exercitiu de baza ) il fac la banca scott sa fiu sigur ca din biceps misc bara , nu cu ajutorul inertiei sau umerul anterior . Sper ca acum ai inteles ce vreau sa zic
Si de ce ai vrea sa-l izolezi ? Exercitiile de baza sunt mult mai importante.
"Eu cand fac flexii cu bara dreapta ( exercitiu de baza ) " - ala e exercitiu de izolare, nu mai intra alta grupa.
Stii bine ca exercitiile de baza sunt cele mai bune pentru cresterea masei musculare.
|
sus |
|
Cripto
|
scris pe 29 ian 2014 11:42 de Cripto
Si de ce ai vrea sa-l izolezi ? Exercitiile de baza sunt mult mai importante.
"Eu cand fac flexii cu bara dreapta ( exercitiu de baza ) " - ala e exercitiu de izolare, nu mai intra alta grupa.
Stii bine ca exercitiile de baza sunt cele mai bune pentru cresterea masei musculare. Nu cred ca ai inteles ce vreau sa zic...Iti dau exemplu concret . Fac flexii cu bara din picioare -> fac febra la umarul anterior , undeva pe la trapezul inferior si intr-un final biceps . Fac flexii cu bara pe banca scott , fac febra doar la biceps => eficienta mai mare . Stiu ca febra musculara nu dovedeste cresterea masei musculare dar am vrut sa intelegi ce zic .
La fel si la tractiuni , le faci pt biceps si te trezesti ca ai febra la spate si umarul posterior ... de ce toate astea daca eu imi lucrez bicepsul .
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 29 ian 2014 11:44 de marius0
Nu cred ca ai inteles ce vreau sa zic...Iti dau exemplu concret . Fac flexii cu bara din picioare -> fac febra la umarul anterior , undeva pe la trapezul inferior si intr-un final biceps . Fac flexii cu bara pe banca scott , fac febra doar la biceps => eficienta mai mare . Stiu ca febra musculara nu dovedeste cresterea masei musculare dar am vrut sa intelegi ce zic .
La fel si la tractiuni , le faci pt biceps si te trezesti ca ai febra la spate si umarul posterior ... de ce toate astea daca eu imi lucrez bicepsul .
Inseamna ca nu executi corect exercitiul de faci febra la umar si trapez.
Editat de marius0 pe 29 ian 2014 11:44
|
sus |
|
Cripto
|
scris pe 29 ian 2014 11:46 de Cripto
Inseamna ca nu executi corect exercitiul de faci febra la umar si trapez. Cum spuneti voi , avand in vedere ca toti suntem diferiti , posibil sa nu fi gresit cu nimic . Eu mi-am exprimat parerea , n-am omorat pe nimeni :d
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 29 ian 2014 13:26 de Gilu
Fac flexii cu bara din picioare -> fac febra la umarul anterior , undeva pe la trapezul inferior si intr-un final biceps . Asta e o problema Cripto.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Cripto
|
scris pe 29 ian 2014 16:35 de Cripto
Asta e o problema Cripto. Era doar un exemplu,din cauza trisatului apare febra in zonele respective , of.. Stiu prea bine sa execut exercitiile numai ca eu am ajuns la concluzia ca e mai bine pe banca
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|