Pagina 1 din 1
ACERSTYLE
Junior member 10 mesaje
|
Jurnal incepator
scris pe 4 ian 2014 20:05 de ACERSTYLE
Salut.Ma numesc Bogdan si fac sala de 3 luni,4 antrenamente
pe saptamana.
Am 1,73 si 70kg(a luat o pauza de 2 saptamani si am pus 2kg fara a slabi in masa musculara + ca am facut tractiuni la bara
fixa cu propria greutate in fiecare zi).
Masuratori nu mi-am luat decat la brate pana acum:35 cm la rece de la 33 in dreptul si 32 in stangul.
Sunt endomorf si nu am o alimentatie prea buna pentru ca sunt la un liceu militar unde ni se zice ca primim zilnic la cantina 4000 de calori...fac mult sport si se vad diferente,dar as vrea sa stiu ce alimente sa cumpar care nu trebuie gatite sau suplimente pentru a ma ajuta la masa musculara pentru ca iau in jur de 4000 calori pe zi si
in 3 luni nu am pus nici macar 200 de grame...probabil pentru ca m-am definit si dat o mare parte din grasimea corporala jos,dar si din faptul ca suntem destul de stresati in armata.
Ce-mi propuneti sa fac tinand cont ca voi avea un buget de 150-200 lei pe luna doar pentru alimentatie,suplimente?
|
sus |
|
KakaJr
Veteran member 271 mesaje
|
Re: Jurnal incepator
scris pe 4 ian 2014 22:08 de KakaJr
nu cred esti endomorf!
iti recomand sa iei un complex de vitamine!
restul depinde de tine...
Educa'ti mintea si salbaticeste'ti corpul !
|
sus |
|
BlackStar
Junior member 20 mesaje
|
scris pe 4 ian 2014 23:11 de BlackStar
"A dream is only a dream , until you breath life into it"
|
sus |
|
ACERSTYLE
Junior member 10 mesaje
|
scris pe 4 ian 2014 23:37 de ACERSTYLE
O sa ma duc maine sa caut in Alba Iulia sa caut daca gasesc vreo sala deschisa ceva proteine...o sa scriu evolutia mea saptamanal sau o data la cateva zile...as vrea sa intreb ceva referitor la geno...daca fac cu 150kg doar jumatate 10
repetari(adica doar partea superioara) si vreau sa le fac complete cu cat as putea sa fac?
|
sus |
|
BlackStar
Junior member 20 mesaje
|
scris pe 5 ian 2014 01:31 de BlackStar
Aici depinde de scopul tau. Vrei forta sau masa? 150kg mi se pare cam fortat la dimensiunile tale. Eu zic sa o iei usor sa nu ai probleme sa te accidentezi.Pune o greutate care sa ti permita sa faci 8 repetari corecte si inca 2 fortate(sa te duca la epuizare). Asta o sa poti stabili dupa cateva sesiuni.Nu trebuie sa pui sute de kilograme sa distrugi muschiul,ci sa existe o intensitate cat mai mare, incearca sa ai si un timing, gen partea pozitiva 2 secunde(ridicare) si negativa 2-3 (coborare) si vei vedea diferenta.
"A dream is only a dream , until you breath life into it"
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 5 ian 2014 08:15 de marius0
O sa ma duc maine sa caut in Alba Iulia sa caut daca gasesc vreo sala deschisa ceva proteine...o sa scriu evolutia mea saptamanal sau o data la cateva zile...as vrea sa intreb ceva referitor la geno...daca fac cu 150kg doar jumatate 10
repetari(adica doar partea superioara) si vreau sa le fac complete cu cat as putea sa fac?
Daca faci doar jumatate din miscare inseamna ca numai geno nu sunt. Pune o greutate mica, fa miscarea completa si dupa poti creste treptat greutatea. Mentine executia corecta permanent.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 5 ian 2014 08:52 de basu
Daca faci doar jumatate din miscare inseamna ca numai geno nu sunt. Pune o greutate mica, fa miscarea completa si dupa poti creste treptat greutatea. Mentine executia corecta permanent.
Sa speram ca el a vrut doar sa dea un exemplu , nu se si apuca sa faca geno cu 180 de kg. Oricum este clar ca si in aceasta situatie prea putin il intereseaza pe om ce se discuta aici de ani de zile. El le vrea pe ale lui si gata.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 5 ian 2014 08:56 de basu
pe saptamana.
Am 1,73 si 70kg(a luat o pauza de 2 saptamani si am pus 2kg fara a slabi in masa musculara + ca am facut tractiuni la bara
Masuratori nu mi-am luat decat la brate pana acum:35 cm la rece de la 33 in dreptul si 32 in stangul.
Sunt endomorf si nu am o alimentatie prea buna pentru ca sunt la un liceu militar unde ni se zice ca primim zilnic la cantina 4000 de calori...fac mult sport si se vad diferente,dar as vrea sa stiu ce alimente sa cumpar care nu trebuie gatite sau suplimente pentru a ma ajuta la masa musculara pentru ca iau in jur de 4000 calori pe zi si
in 3 luni nu am pus nici macar 200 de grame...probabil pentru ca m-am definit si dat o mare parte din grasimea corporala jos,dar si din faptul ca suntem destul de stresati in armata.
Ce-mi propuneti sa fac tinand cont ca voi avea un buget de 150-200 lei pe luna doar pentru alimentatie,suplimente?
Cu regimul de viata si alimentatia dintr-o scoala militara nu prea cred ca vei creste tu prea mult. Suplimentele alea nu vor rezolva problema ta. Problema ta este stresul , alimentatia nepotrivita pt culturism (dar potrivita pt o scoala militara) si nestiinta in a te antrena. La asta adaug si varsta care presupune arderi rapide si dificultate in a acumula masa musculara.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
symba
Veteran member 213 mesaje
|
scris pe 5 ian 2014 11:41 de symba
pe saptamana.
Salut Bogdan! Eu ti-as recomanda sa iti cumperi un concentrat proteic (Advanced Whey - 240 lei 4 kg - te ajunge aproape 2 luni). Poti lua o cupa imediat la trezire, inainte de inviorare, si o cupa dupa antrenament. (Cand te antrenezi? Dupa masa de pranz sau seara?) Zic sa iti iei concentrat proteic deoarece carbohidrati primesti destui la masa. Apropo de masa, nu poti cere sa iti mai de-a o portie? Sau mai ceri o bucata de carne, peste sau ce o fi. Da-te bine pe langa doamnele de la cantina Du-le o cutie de bomboane si o sa aiba ele grija de tine Nu fi rusinos!
Uita-te pe tabelul ala de la sala de mese sa vezi exact cate proteine, carbo, grasimi primesti intr-o zi. Asa vei sti cu cat trebuie sa mai completezi pentru a creste.
Proteinele nu le cumpara de la o sala de forta, sunt mult mai scumpe. Da comanda pe internet, sau cauta un magazin de suplimente.
Si nu mai fi stresat! Gandeste pozitiv! Nici nu iti dai seama cat e de bine intr-un liceu militar! De ce sa fii stresat? Ce iti lipseste? Nu imi zi ca libertatea ca ai destula! Ai unde dormi, ai caldura, ai apa calda, lumina, haine, mancare, rechizite...sala de forta! totul gratis! Pretuieste lucrurile astea! Ce te streseaza? Ca tre sa faci sectorul sau un planton? Ca tre sa inveti? Oricum nu conteaza media din liceu la admiterea in academie.
Multa bafta! Nu uita sa gandesti pozitiv si sa fii recunoscator pentru tot ce ai!
Some call it an obsession, I call it a lifestyle!
|
sus |
|
ACERSTYLE
Junior member 10 mesaje
|
scris pe 6 ian 2014 12:28 de ACERSTYLE
Multumesc pentru sfaturi.O sa ma interesez cate proteine si cati carbohidrati primesc zilnic si o sa incerc sa completez pana la 120-140g/zi...antrenament fac la amiaza de la 4 la 6
lunea,miercurea,vinerea si sambata.O sa revin pana sambata si o sa spun cu cat pot sa fac momentan la fiecare grupa de muschi si cum fac,antrenamentul ce tip e pentru a vedea cu cat voi progresa.Astazi voi face piept si o sa va spun pe la 23:00 cu cat am putut sa fac(ultima data cand am
facut serios am ridicat cu 80kg 4-5 repetari la ultima serie.
Toate cele bune!
|
sus |
|
ACERSTYLE
Junior member 10 mesaje
|
scris pe 6 ian 2014 18:18 de ACERSTYLE
Astazi am facut piept si putin spate pentru a-mi reintra in forma.
La piept am facut :
4x60x8 la banca orizontal cu bara
4x50x10 la banca declinata cu bara
4x50x10 la banca inclinata cu bara
4x20 flotari cu priza larga.
Este bun acest antrenament pentru piept? Antrenamentul mi-a luat cam 1 ora si pentru spate cam 30 de minute.
Pentru a da grasimea de pe abdomen jos se poate sa alerg seara cam 3km in aproximativ 12-14 minute?Adica ar arde grasimile sau ar arde si din muschi deoarece am citit ca daca alergi dupa antrenament nu ar fi indicat(eu terminand antrenamentul la 18:00 si sa alerg la 21:00).
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 6 ian 2014 18:30 de marius0
Astazi am facut piept si putin spate pentru a-mi reintra in forma.
La piept am facut :
4x60x8 la banca orizontal cu bara
4x50x10 la banca declinata cu bara
4x50x10 la banca inclinata cu bara
4x20 flotari cu priza larga.
Este bun acest antrenament pentru piept? Antrenamentul mi-a luat cam 1 ora si pentru spate cam 30 de minute.
Pentru a da grasimea de pe abdomen jos se poate sa alerg seara cam 3km in aproximativ 12-14 minute?Adica ar arde grasimile sau ar arde si din muschi deoarece am citit ca daca alergi dupa antrenament nu ar fi indicat(eu terminand antrenamentul la 18:00 si sa alerg la 21:00).
Pentru a da grasimea jos (nu doar de pe abdomen pentru ca nu exista slabire localizata) degeaba alergi daca ai un surplus caloric. Nu vei da jos nimic. Cardio daca il faci dupa iti permite un antrenament cu greutati mai bun si cu energie maxima astfel sunt folositi carbohidratii ca sursa de energie initiala urmand sa pregateasca corpul pentru arderea de grasimi.
Daca il faci inainte s-ar putea sa nu mai ai energia necesara, fiind folosite din rezervele glucidice necesare antrenamentului cu greutati. Nu ai mai avea un antrenament cu greutati eficient crescand riscul de suprantrenament sau chiar de accidentare. Poti pierde mai multa masa musculara daca ai antrenamentul cardio inainte de cel cu greutati prin catabolism crescut.
Editat de marius0 pe 6 ian 2014 18:39
|
sus |
|
ACERSTYLE
Junior member 10 mesaje
|
scris pe 6 ian 2014 18:53 de ACERSTYLE
Pentru a da grasimea jos (nu doar de pe abdomen pentru ca nu exista slabire localizata) degeaba alergi daca ai un surplus caloric. Nu vei da jos nimic. Cardio daca il faci dupa iti permite un antrenament cu greutati mai bun si cu energie maxima astfel sunt folositi carbohidratii ca sursa de energie initiala urmand sa pregateasca corpul pentru arderea de grasimi.
Daca il faci inainte s-ar putea sa nu mai ai energia necesara, fiind folosite din rezervele glucidice necesare antrenamentului cu greutati. Nu ai mai avea un antrenament cu greutati eficient crescand riscul de suprantrenament sau chiar de accidentare. Poti pierde mai multa masa musculara daca ai antrenamentul cardio inainte de cel cu greutati prin catabolism crescut.
Am inteles.Deci dupa antrenament pot sa fac ceva cardio pentru a mai da jos din grasimi.In legatura cu surplusul caloric:conducerea ne spune ca avem alocat zilnic o ratie de 4024cal,dar 100% ca nu este adevarat la ce mancare primim... sa zic ca ar fi maxim 2500cal/zi.
Cam tot ce mananc zilnic ar fi:
Dimineata la 7 felie de paine cu 20gr unt si 20gr dulceata/miere,o felie de salam/sunca presata sau 1 crenvusti,o felie cascaval/branza,3-4 masline,o cana de ceai/lapte.
Dupa masa la 14:00 :supa(normala sau de fasole),o portie de 100gr carne(vita,porc sau pui gatita in diverse moduri,un gust de ...) alaturi de piure,orez sau fasole si o prajitura.
Seara la 20:30 : depinde...ori piure cu tochitura,ori fasole,ori orez cu ceva carne si o cana de lapte sau lapte cu cereale din fulgi de porumb.
Ce mai iau eu ar fi un mar/banana/portocala pe la 11:00 si pe la 15:00.
Ar trebui sa mai adaug ceva?M-am gandit ca atunci cand ne da lapte la masa sa ma duc si sa cer o sticla de 2 litri pentru ca mi-ar da.Acum daca stiti cam cate proteine si carbohidrati as avea asigurat din masa si cate ar trebui sa mai adaug.Odihna am in jur de 7 ore zilnic maxim 8.
|
sus |
|
retrox
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 6 ian 2014 23:11 de retrox
vorbesti serios sau asa, estimativ?
eu la 1.70 m si 69.5 kg am lucrat cateva luni bune pana am reusit sa fac o repetare cu 100 kg si aia cu un pic de ajutor.
dc ai un secret anume de tehnica, te rog invata-ma, sunt f curios.
|
sus |
|
ACERSTYLE
Junior member 10 mesaje
|
scris pe 6 ian 2014 23:21 de ACERSTYLE
vorbesti serios sau asa, estimativ?
eu la 1.70 m si 69.5 kg am lucrat cateva luni bune pana am reusit sa fac o repetare cu 100 kg si aia cu un pic de ajutor.
dc ai un secret anume de tehnica, te rog invata-ma, sunt f curios.
Fac cu atat pentru ca nu sunt repetarile complete...adica lucrez mai mult partea de sus(eu sunt la un sport aici la liceu numit "aruncarea greutatii" si imi trebuie foarte mult partea superioara pentru forta)...o sa fac miercuri un antrenament de picioare cu genoflexiuni complete pentru ca am partea de sus cam prea dezvoltata...cum am zis eu ca fac pot sa adaug 140kg si sa fac 4 serii a cate 10-12 repetari...imi puteti spune un concentrat proteic care sa fie bun in raport calitate/pret?bugetul momentan este de 200 lei.ce imi recomandati?
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 7 ian 2014 13:04 de Ciule
Fac cu atat pentru ca nu sunt repetarile complete...adica lucrez mai mult partea de sus(eu sunt la un sport aici la liceu numit "aruncarea greutatii" si imi trebuie foarte mult partea superioara pentru forta)...o sa fac miercuri un antrenament de picioare cu genoflexiuni complete pentru ca am partea de sus cam prea dezvoltata...cum am zis eu ca fac pot sa adaug 140kg si sa fac 4 serii a cate 10-12 repetari...imi puteti spune un concentrat proteic care sa fie bun in raport calitate/pret?bugetul momentan este de 200 lei.ce imi recomandati?
Advanced whey
Nu conteaza cum te simti te ridici ,te imbraci si lupti pentru visul tau !
|
sus |
|
ACERSTYLE
Junior member 10 mesaje
|
scris pe 7 ian 2014 17:41 de ACERSTYLE
Advanced whey
Mi-am comandat acum de la culturism suplimente Advanced Whey Protein 2245g 140lei portia fiind de 30grame dintre care 24grame proteine si tinand cont ca as lua 2 cupe,una dupa antrenament si una dimineata/seara(ce-mi recomandati voi) mi-ar ajunge cam 35 de zile...acum urmeaza sa ma contacteze in legatura cu aceasta comanda.
Cam in cat timp ar trebui sa ma contacteze?
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 7 ian 2014 19:07 de Ciule
Mi-am comandat acum de la culturism suplimente Advanced Whey Protein 2245g 140lei portia fiind de 30grame dintre care 24grame proteine si tinand cont ca as lua 2 cupe,una dupa antrenament si una dimineata/seara(ce-mi recomandati voi) mi-ar ajunge cam 35 de zile...acum urmeaza sa ma contacteze in legatura cu aceasta comanda.
Cam in cat timp ar trebui sa ma contacteze?[/quote
3-5 zile lucratoare posta romana
12-48 ore curier rapid]
Nu conteaza cum te simti te ridici ,te imbraci si lupti pentru visul tau !
|
sus |
|
ACERSTYLE
Junior member 10 mesaje
|
scris pe 2 feb 2014 22:09 de ACERSTYLE
Revin dupa o pauza de peste 3 saptamani.
Am 3 luni si 2 saptamni de sala(fac de pe 15 octombrie) si in materie de forta am progresat astfel:
Biceps:flexi cu haltera de la 24kg(12/mana) 5 repetari la 45(22,5/mana) 5 repetari
Triceps:impins orizontal cu haltera de la 35kg 5 repetari la 60-65 8 repetari
Piept:impins orizontal cu 40kg(in jur de 8 repetari) iar acum cu 70kg(8 repetari),inclinat de la 40kg la 60-65 si declinat acum fac cu 60(la inceput n-am facut).
Picioare:La presa fac acum cu 160-180kg in jur de 12 repetari,indreptari cu 90kg 12 repetari.
Spate:Pentru trapez fac cu 70kg si pentru deltoid cu 60kg 12 repetari(acum).
Umeri:Ramat cu 40-50kg 10-12 repetari.
Am inceput cu 72kg si acum am 70-72kg(am avut destul de mult tesut adipos,dar acum mai am ceva pe abdomen).
Suplimente:Advanced Whey 60% iau o cupa dupa antrenament(la 18:00) si o cupa seara la 23:00(deoarece masa de seara de la liceu e destul de neglijata...in jur de 200 de mazare,fasole,orez cu 200ml lapte sau ceai...uneori si fulgi de porumb).
Odihna doar 7 ore pe noapte(uneori chiar 6).
Poza e din noiembrie dupa o luna de sala si o sa mai pun una mai tarziu de aseara.
Image25.jpg (68.19 KB)
|
sus |
|
ACERSTYLE
Junior member 10 mesaje
|
scris pe 4 feb 2014 00:08 de ACERSTYLE
Asta cum arat acum dupa 3 luni ... prin septembrie nu mi se vedea nimic la abdomen,la piept era ceva tesut adipos si putin umflat,la biceps aveam 32-33 acum am 35/36 la rece...acum depinde mai ales ca la liceu nu am o alimentatie prea adecvata pentru crestere in masa musculara,dar o sa incerc sa mi-o fac eu singur...acum comparativ cu alte persoane care fac sala de 3-4 luni cam cum as sta si la ce as fi deficitar?
[url=http://postimg.org/image/lmjik3jv3/][img]http://s27.po stimg.org/lmjik3jv3/20140201_221914.jpg[/img][/url]
|
sus |
|
walkbytao
Senior member 108 mesaje
|
scris pe 4 feb 2014 00:31 de walkbytao
Asta cum arat acum dupa 3 luni ... prin septembrie nu mi se vedea nimic la abdomen,la piept era ceva tesut adipos si putin umflat,la biceps aveam 32-33 acum am 35/36 la rece...acum depinde mai ales ca la liceu nu am o alimentatie prea adecvata pentru crestere in masa musculara,dar o sa incerc sa mi-o fac eu singur...acum comparativ cu alte persoane care fac sala de 3-4 luni cam cum as sta si la ce as fi deficitar?
[url=http://postimg.org/image/lmjik3jv3/][img]http://s27.po stimg.org/lmjik3jv3/20140201_221914.jpg[/img][/url]
Sfat : nu te mai incorda la poze ...
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|