Pagina 1 din 1
danco
Junior member 21 mesaje
|
Jurnal Dani
scris pe 16 apr 2013 07:29 de danco
Salutare tuturor
As avea si eu nevoie de niste sfaturi, asa ca am indraznit sa apelez la voi. Din start, multumesc celor care o sa aiba rabdarea sa citeasca postrarea, si, eventual sa ma ajute cu sfaturi.
Sunt Dani si anul acesta implinesc 36 de ani. Anul trecut in martie, cantaream aproximativ 92 de kg ,la o inaltine de 1,73, asa ca m-am hotarat sa fac ceva pentru a da jos, astfel ca m-am apucat de alergat.
Am alergat din martie pana pe sfarsitul lunii decembrie, astfel ca am ajuns la acel moment undeva la 72 de kg.
In paralel am umblat si la mancare, in sesnul in care am inceput sa mananc mai putin la o masa. Nu am urmat si nu urmez o dieta anume, ci pur si simplu mananc mai cu simt de raspundere, si evit mancaruri din categoria fast food urilor, prajeli in ulei, sucuri etc . Manac mai des si mai putin.
In prezent oscilez intre 70-71 de kg.
De vreo 2 luni, m-am apucat de abdomene si flotari , in fiecare dimineata, tot asa, cam 4 zile pe saptamana (martea, miercurea, vinerea si sambata) , fac cate3 exercitii pt abdomen, plus un set de flotari,in total 3-4 serii, cu un numar de repetari de 25 pe serie. Pt ca am citit ca nu e bine sa faci in continuu aceleasi exercitii caci se obisnuieste organismul, incerc sa fac exercitii diferite in fiecare dimineata, si vreau sa va spun ca a inceput sa se vada ceva ceva.
Marea provocare, la capitolul abdomen, este ca a ramas un mic strat de grasime, in partea de jos a abdomenului , de care as vrea sa scap pt a ajunge la renumitul “6 pack” (stiu ca acesta este insa cel mai greu de dat jos , si ca , lupta importanta se da in bucatarie , si nu pe podea la abdomene).
Pe de alta parte realizez ca la acest momet par destul de slabut in partea superioara a trunchiului, motiv pt care am inceput sa merg la sala, in ideea de a pune ceva masa musculara pe mine, in special piept si brate.
De aici se naste prima mea dilema: pt pe de o parte as vrea sa scap acele grasimi de pe abdomen (si pt asta, in general se spune ca trebuie sa ai un regim alimentar mai deficitar in calorii) , pe de alta parte vreau sa pun pe mine , ceea ce presupune un consum sporit de alimente (bine, proteine la greu, din ce am citit, pt masa musculara). Citeam undeva ca L-arginina te-ar ajuta, atunci cand faci sport, sa arzi rezervele de grasimi si sa le transformi in masa musculara (nu stiu daca e corect spus ca neaparat transformi grasimea in masa musculara). Si pt a evita depunerile de noi tesuturi adipoase, sa iau si CLA. Ce parere aveti?
O a doua mare dilema , e legata de alimentatia combinata cu programul de sala. Stiu, probabil multi imi veti zice ca sunt o gramada de posturi si o multime de articole pe tema asta. De fapt, am si citit multe dintre ele (desi cred ca sunteti de acord ca e greu sa citesti pagini intregi pe un subiect dintr-un forum, doar ca sa vezi daca gasesti sau nu ceva interesant) insa , peste tot se specifica ca , pana la urma trebuie sa tii cont si de programul si de stilul tau de viata, si aici intervine un pic particularitatea in cazul meu, si anume orele de mers la sala.
Intrucat programul de la serviciu, combinat cu familia (am un baietel cu care incerc sa petrec cat mai mult timp dupa amiezele) nu prea imi lasa timp liber, mi-am facut un program de genul:
Lunea si joia seara de pe 20:30 sala (aproape o ora si jumatate) si sambata dimineata de pe la 9:30 tot o ora si jumatate, cu mentiunea ca joia imediat dupa sala urmeaza o ora de fotbal, Iar uneori, duminica seara de pe la 20 sau 21 mai urmeaza o ora de fotbal.
Din ce am citit, am retinut ca inainte de antrenament e bine sa mananci cam cu doua ora inainte, o masa mai bogata in carbohidrati cu ceva proteine (astfel incat sa iasa un raport carbo: proteine cam de 2:1), pt a avea energie, urmind ca dupa antrenament sa se consume proteine , care ar ajuta la refacerea tesutului muscular afectat de antrenament. Mai citeam insa ca si un aport de carbohidrati imediat dupa antrenament sunt esentiali in refacerea acestui tesut muscular. Insa aici intervine problema mea: daca termin antrenamentul catre ora 22 , si ma apuc noaptea sa consum mancare, imi e teama sa nu ma ingras la loc, dar daca nu o fac iarasi nu e bine , caci nu o sa reusesc sa imi cresc masa musculara.
Daca ar fi sa apelez la acele suplimete de proteine din zer imediat dupa antrenamen(si aici ma refer la acele suplimente cu concentrat mare de proteina, de genul http://www.megaproteine.ro/Proteine/BSN-Syntha-6-2-2-Kg/ sau http://www.megaproteine.ro/Proteine/ON-Platinum-HydroWhey-1-59-kg/, sau http://www.megaproteine.ro/Proteine/Muscletech-Nitro-Tech-Performance-Series-1-8kg/), credeti ca ar fi ok? Ar mai trebui sa mai consum si masa solida sau ar ajunge acel aport suplimentul respectiv? Si daca ar fi sa iau respectivele suplimete , pot sa le iau doar in zilele de antrenament, imediat dupa , sau trebuie sa le iau zilnic? Daca e sa merg pe suplimentele de proteine, cum ramane cu “portia” de carbohidrati depsre care citeam ca ar ajuta la refacerea muschiului, impreuna cu proteinele? Sau ajunge cat este in respectivele suplimente?
Ce as vrea insa sa se inteleaga: nu vreau nicidecum sa acumulez kilograme cu zecile si sa ma umflu: cred eu ca daca as pune vreo 4, maxim 5 kg (de masa musculara, evident), si as reusi sa definesc putin muschii, ar fi numai bine (din punctul meu de vedere). De aceea, daca conteaza, atasez si o poza cum sunt in prezent. Legat de cum mi-ar placea sa arat, pot sa zic ca din galeriile foto, Marc Fitt mi s-a parut ca ar fi cel mai bine proportionat, din punctul meu de vedere, si cam asa mi-ar placea sa arat :rolleye (stiu ca nu am cum sa ajung asa , dar am mentionat doar pentru a va face o idee ce mi-as dori eu, si ma gandeam ca v-ar fi mai usor sa intelegeti, si in functie de asta sa ma sfatuiti).
Stiu ca e lunga in primul rand postarea , si sunt destul de multe intrebari/dileme, insa orice ajutor e mai mult decat binevenit, drept pentru care multumesc in avans.
Multumesc
acum.jpg (228.05 KB)
|
sus |
|
symba
Veteran member 213 mesaje
|
Re: Jurnal Dani
scris pe 17 apr 2013 14:13 de symba
pune si tu intrebari concrete, mai scurte...nu sta nimeni sa iti citeasca povestea..
Some call it an obsession, I call it a lifestyle!
|
sus |
|
danco
Junior member 21 mesaje
|
scris pe 17 apr 2013 15:54 de danco
Corect, insa ma gandeam ca mai multe detalii poate ajuta la darea unui raspuns>
Concret:
1. Desi nu mai e cazul sa slabesc (din contra, acum as vrea sa pun vreo 4-5kg pe mine, caci acum am 69-70 kg la 1.73), a mai ramas un mic strat de tesut adipos pe abdomen, in partea inferioara, de care as vrea sa scap. Credeti ca L-arginina m-ar ajuta sa ard acea grasime?
2. Merg de 3 ori/saptamana la sala: lunea si joia de la 8 jumate seara pana pe la 10, si sambata dimineata.
Ma gandeam sa incep sa iau ceva suplimente proteice, (si ma gandeam la varianta celor cu concentratie mai mare de proteina, nu la cele de crestere in masa musculara, care am vazut ca au foarte multi carbohidrati). Ar fi ok varianta la care m-am gandit?
Repet: as vrea sa mai pun maxim 5 kg.
3. Dat fiind ca termin asa tarziu antrenamentele, ar fi ok daca as lua doar aceste suplimente de proteina, sau ar trebui sa mai si mananc ceva?
4. Ajunge sa iau shakeurile doar in zilele de antrenament, si doar dupa acesta, sau ar trebui sa iau zilnic?
5. As putea sa iau pe termne mai lung CLA? Cum toata viata am fost un gras, nu stiu daca imi poate intelege cineva teama de a nu cumva sa ma ingras la loc? Sau eventual, daca as reusi sa iau kg mele dorite, abia de atunci sa incep sa iau acele pastile de CLA?
Multumesc
PS: eventual, exact cum ziceai, ar exista posibilitatea ca in loc de prima postare, sa se inlocuiasca cu aceasta, tocmai in ideea sa nu se sperie lumea de cat are de citit?
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 17 apr 2013 16:07 de ricardo
...chiar daca nu este neaparat un pachet de muschi, un corp ca al lui Marc Fitt se obtine in ani buni (sa nu crezi ca in cateva luni )...tin sa te felicit ca ai avut destula ambitie si ai pierdut 20kg...daca vrei totusi sa etalezi un abdomen reliefat trebuie totusi sa treci la alt nivel, unde nu mai conteaza doar sa reduci cantitatea ci sa ai un regim strict, in care trebuie sa renunti la carbo simplii (produse ce contin zahar, faina alba, dulciuri , sucuri etc) si la grasimi procesate si sa mananci curat, alimente putin procesate si foarte simple (ex: omleta+fulgi de ovaz, piept de pui+ o mana orez + legume etc)...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
symba
Veteran member 213 mesaje
|
scris pe 17 apr 2013 20:41 de symba
Corect, insa ma gandeam ca mai multe detalii poate ajuta la darea unui raspuns>
Concret:
1. Desi nu mai e cazul sa slabesc (din contra, acum as vrea sa pun vreo 4-5kg pe mine, caci acum am 69-70 kg la 1.73), a mai ramas un mic strat de tesut adipos pe abdomen, in partea inferioara, de care as vrea sa scap. Credeti ca L-arginina m-ar ajuta sa ard acea grasime?
2. Merg de 3 ori/saptamana la sala: lunea si joia de la 8 jumate seara pana pe la 10, si sambata dimineata.
Ma gandeam sa incep sa iau ceva suplimente proteice, (si ma gandeam la varianta celor cu concentratie mai mare de proteina, nu la cele de crestere in masa musculara, care am vazut ca au foarte multi carbohidrati). Ar fi ok varianta la care m-am gandit?
Repet: as vrea sa mai pun maxim 5 kg.
3. Dat fiind ca termin asa tarziu antrenamentele, ar fi ok daca as lua doar aceste suplimente de proteina, sau ar trebui sa mai si mananc ceva?
4. Ajunge sa iau shakeurile doar in zilele de antrenament, si doar dupa acesta, sau ar trebui sa iau zilnic?
5. As putea sa iau pe termne mai lung CLA? Cum toata viata am fost un gras, nu stiu daca imi poate intelege cineva teama de a nu cumva sa ma ingras la loc? Sau eventual, daca as reusi sa iau kg mele dorite, abia de atunci sa incep sa iau acele pastile de CLA?
Multumesc
PS: eventual, exact cum ziceai, ar exista posibilitatea ca in loc de prima postare, sa se inlocuiasca cu aceasta, tocmai in ideea sa nu se sperie lumea de cat are de citit?
Am sa incerc sa iti raspund..cat sunt in stare si eu )
1. Nu cred ca L-arginina te ajuta sa slabesti...eu am luat 2 luni arginina efervescenta de la pronutrition si nu mi-a scazut burtica ) L-carnitina ajuta la slabit.
Si eu am incercat la inceput sa cresc in masa musculara si sa scap de grasimea de pe burta in acelasi timp...dar nu prea se impaca...
2. E bine sa iti iei un izolat proteic.
3. E bine sa mananci si ceva usor seara (am citit ca branza + migdale ar fi perfect)
4. Din cate stiu trebuie luate zilnic..vezi si tu cum simti nevoie...dimineata pe stomacul gol iei?
despre cla nu stiu nimic...
cat despre modificatul primei parti din postare...lasa asa..sa vada lumea ca ti-ai dat interesul si te-ai chinuit sa scrii atata.. bafta
Some call it an obsession, I call it a lifestyle!
|
sus |
|
danco
Junior member 21 mesaje
|
scris pe 17 apr 2013 23:51 de danco
...tin sa te felicit ca ai avut destula ambitie si ai pierdut 20kg.
multumesc
|
sus |
|
danco
Junior member 21 mesaje
|
scris pe 18 apr 2013 00:13 de danco
Am sa incerc sa iti raspund..cat sunt in stare si eu )
1. Nu cred ca L-arginina te ajuta sa slabesti...eu am luat 2 luni arginina efervescenta de la pronutrition si nu mi-a scazut burtica ) L-carnitina ajuta la slabit.
Si eu am incercat la inceput sa cresc in masa musculara si sa scap de grasimea de pe burta in acelasi timp...dar nu prea se impaca...
2. E bine sa iti iei un izolat proteic.
3. E bine sa mananci si ceva usor seara (am citit ca branza + migdale ar fi perfect)
4. Din cate stiu trebuie luate zilnic..vezi si tu cum simti nevoie...dimineata pe stomacul gol iei?
despre cla nu stiu nimic...
cat despre modificatul primei parti din postare...lasa asa..sa vada lumea ca ti-ai dat interesul si te-ai chinuit sa scrii atata.. bafta
In primul rand, multumesc pentru raspunsuri.
1. Cred ca renunt la l-arginina si ma bazez doar pe o alimentatie sanatoasa
2. Inca nu am luat niciodata astfel de proteine, sunt doar la inceput. Din ce am mai cautat, mi se par interesante cateva: MusclePharm Combat Powder, Muscletech Nitro-Tech Performance Series , ON Platinum HydroWhey, MusclePharm Casein Core Series (asta in ideea ca ar fi spceial facut pt a fi luat inainte de culcare), dar am gasit ceva intersant si la proteinele pentru masa musculara, si anumeON PLATINUM HYDROBUILDER. Daca ai tu, sau altcineva vreo parere despre vreuna din ele ....
3. Daca tot ar fi sa mananc ceva , citeam ceva articol la sectiunea de alimentatie care zicea ca, carbohidratii au un rol esential si ei,in refacera dupa antrenament, si in transportul proteinelor catre tesutul muscular, si ma gandeam sa consum si ceva carbohidrati pe langa. Pe de alta parte, stiu insa ca, carbohidratii ingrasa, ori eu am o teama legat de acest aspect ...
4. nu am mai luat pana acum, deci ...
5. CLA este acidul linoleic conjugat, substanta ce impiedica depunerea grasimilor in organism si ajuta la arderea celor existente
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|