Pagina 1 din 1
ClaudiuD
Newbie 7 mesaje
|
Jurnal Claudiu
scris pe 23 nov 2012 23:27 de ClaudiuD
In primul rand sa va salut ! Sunt nou pe aici . Am inceput sa ma duc la sala de vreo saptamana si ceva . M-am dus m-ai mult pt a creste in masa si de aceea va cer o parere .
Am 22 de ani / 1.82 (cam asa) / 64 Kg . Am fost slab din totdeauna (mai energic). As dori sa-mi da-ti si mie niste sfaturi referitor la cresterea in masa . Antrenamentul pe care il urmez este :
Luni : Piept + Biceps
Marti : Spate + Triceps
Miercuri : Umeri + Trapez + Antebrat
Joi : Picioare
Vineri : O saptaman bag decat PIEPT simplu , o saptamana decat spate , deoarece vreau fortez mai mult la aceste grupe .
Sambata / Duminica : Pauza .
Fac cate 3 serii a cate 8-10 repetari.
Dupa fiecare antrenament i-au cate o portie de ProMass . Am inteles ca trebuie luate un dimineata si una dupa antrenament , in timp asa o sa fac .
Pt a creste in masa trebuie sa maresc greutatile sau sa fac numai cu greutati care imi sunt accesibile ? La ultima serie mereu pun cat m-ai mult cu toate ca fac decat cate 5-6 dar atunci parca simt muschiul ca lucreaza mai bine .
Cam atat ar fi , va rog sa-mi spuneti daca fac bine ce fac , sau ce ar trebui sa fac . Rezultatele chiar nu ma astept sa fie vizibile intr-o luna , doua , trei si sunt dispus sa ma tin de asa ceva .
Multumesc mult !
// Am uitat sa mentionez ca sunt si fumator , dauneaza cu ceva la antrenament ? La sanatate stiu sigur ca dauneaza .
|
sus |
|
alexg1
Senior member 106 mesaje
|
Re: Jurnal Claudiu
scris pe 24 nov 2012 13:00 de alexg1
In primul rand sa va salut ! Sunt nou pe aici . Am inceput sa ma duc la sala de vreo saptamana si ceva . M-am dus m-ai mult pt a creste in masa si de aceea va cer o parere .
Am 22 de ani / 1.82 (cam asa) / 64 Kg . Am fost slab din totdeauna (mai energic). As dori sa-mi da-ti si mie niste sfaturi referitor la cresterea in masa . Antrenamentul pe care il urmez este :
Vineri : O saptaman bag decat PIEPT simplu , o saptamana decat spate , deoarece vreau fortez mai mult la aceste grupe .
Fac cate 3 serii a cate 8-10 repetari.
Dupa fiecare antrenament i-au cate o portie de ProMass . Am inteles ca trebuie luate un dimineata si una dupa antrenament , in timp asa o sa fac .
Pt a creste in masa trebuie sa maresc greutatile sau sa fac numai cu greutati care imi sunt accesibile ? La ultima serie mereu pun cat m-ai mult cu toate ca fac decat cate 5-6 dar atunci parca simt muschiul ca lucreaza mai bine .
Cam atat ar fi , va rog sa-mi spuneti daca fac bine ce fac , sau ce ar trebui sa fac . Rezultatele chiar nu ma astept sa fie vizibile intr-o luna , doua , trei si sunt dispus sa ma tin de asa ceva .
Multumesc mult !
// Am uitat sa mentionez ca sunt si fumator , dauneaza cu ceva la antrenament ? La sanatate stiu sigur ca dauneaza .
Nu prea ai zis de elementul cel mai important -> alimentatia. Mai ales la kg tale si fiind ectomorf trebuie sa mananci mult si doar pro mass-ul nu ajunge daca in rest nu mananci destul.
Legat de antrenament, da, incearca sa cresti greutatile de la o saptamana la alta sau o data la 2 saptamani. Nu conteaza cu cat, doar sa cresti oricat de putin. Totusi vezi ca trebuie sa fii intre 6-12 repetari. Deci daca cu o greutate observi ca poti face mai mult de 12, trebuie sa mai adaugi, iar daca esti sub 6 sa mai scazi greutatea.
In rest, multa bafta!
|
sus |
|
ClaudiuD
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 24 nov 2012 17:20 de ClaudiuD
Cu mancatul stau bine , problema e ca nu prea am o ora fixa la mese. Multumes pt raspuns .
|
sus |
|
ClaudiuD
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 28 nov 2012 14:58 de ClaudiuD
Revin
Luni : Piept / Triceps
Marti : Spate / Biceps
Miercui : Umeri / Trapez + Picoare ??
Vineri : O saptaman decat Piept / o saptama decat Spate cate 4 serii .
Sambata/Duminica - pauza .
Este bine: - sa pun Picioarele cu Umeri si Trapez ?
- sa fac picioare 2 zile la rand ?
- prea aglomerat programu ?
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 28 nov 2012 15:22 de adi123
Revin
Luni : Piept / Triceps
Marti : Spate / Biceps
Miercui : Umeri / Trapez + Picoare ??
Vineri : O saptaman decat Piept / o saptama decat Spate cate 4 serii .
Sambata/Duminica - pauza .
Este bine: - sa pun Picioarele cu Umeri si Trapez ?
- sa fac picioare 2 zile la rand ?
- prea aglomerat programu ?
nu prea e bun programul. daca ai la dispozitie 5 zile e foarte bine sa faci cate o grupa pe zi. de exemplu:
luni piept,
marti spate
miercuri picioare
joi umeri
vineri brate
arunca o privire pe forum si ai sa gasesti unele programe recomandate.
o mica corectura: se spune "doar spate/ doar piept". folosesti cuvantul "decat" in mod eronat.
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
ClaudiuD
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 28 nov 2012 16:22 de ClaudiuD
Am la dispozitie toata saptamana , dar vrea sa fac pauza sambata/duminica pt ca se cam simte oboseala . Antrenamentul il duc la cap zilnic , cate 4-5 exerciti grupa mare / 3 grupa mica - 3 serii a cate 8-12 repetari . Si vinerea cand fac doar spate/piept fac cate 5ex / 4 serii .
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 28 nov 2012 17:31 de adi123
Am la dispozitie toata saptamana , dar vrea sa fac pauza sambata/duminica pt ca se cam simte oboseala . Antrenamentul il duc la cap zilnic , cate 4-5 exerciti grupa mare / 3 grupa mica - 3 serii a cate 8-12 repetari . Si vinerea cand fac doar spate/piept fac cate 5ex / 4 serii .
incearca sa faci programul care l-am scris mai sus, iar in legatura cu antrenamentul: grupa mare 4 exercitii a cate 3-4 serii, grupa mica 3 exercitii a cate 3 serii, lucreaza intens nu fa pauze lungi. maxim 1min intre exercitii. am vazut recent la sala incepatori care pur si simplu dormeau pe aparate, abia dupa vreo 5 minute isi mai aduceau aminte sa mai si lucreze
in legatura cu alimentatia: in acest sport trebuie sa mananci bine si la ore fixe. fa-ti un program de 5 mese care sa iti acopere necesarul zilnic de calorii, proteine si carbohidrati. iti recomand un shake din proteine cu absorbtie rapida si carbohidrati imediat dupa antrenament. de asemenea, pentru rezultate mai bune iti recomand vitamine.
si eu aveam 64kg cand am inceput eram foarte slab acum dupa vreo 7 luni ma situez in jurul a 79 kg. e ok cred eu.
|
sus |
|
Tooxie
Veteran member 488 mesaje
|
scris pe 28 nov 2012 17:33 de Tooxie
Facand spate sau piept de 2 ori pe saptamana, nu faci decat sa le opresti cresterea. O data pe saptamana este suficient. Incearca antrenamentul de mai sus si vei vedea rezultate.
Get Big Or Die Trying!
|
sus |
|
ClaudiuD
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 28 nov 2012 18:48 de ClaudiuD
Pauzele intre serii nu sunt prea lungi , ma duc cu un prieten la sala , iar dupa ce termina el de facut seria intru eu imediat si invers. . Cam 5 minute fac pauza intre exercitii
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 28 nov 2012 18:53 de adi123
Pauzele intre serii nu sunt prea lungi , ma duc cu un prieten la sala , iar dupa ce termina el de facut seria intru eu imediat si invers. . Cam 5 minute fac pauza intre exercitii
e bine asa cum faci intre serii. dar mi se pare cam mult pauza intre exercitii daca sunt la aceeasi grupa. cand termini faci cateva miscari, te intinzi putin, apoi incepi urmatorul. asa cred eu
|
sus |
|
ClaudiuD
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 15 dec 2012 00:47 de ClaudiuD
Devin confuz :| . Nu ma astept sa se vada rezultatele dupa o luna , dar parca ceva nu merge bine .
Ca sa cresc in masa ( ingras ) trebuie sa fortez la antremanent ? sau sa fac cu greutati care imi sunt accesibile . De exemplu la a 3a seria pun greutati cu care pot face decat 4-5 repetari ( pana la 8 sunt ajutat )
Am m'ai auzit pe unu pe acolo spunadui altuia , sa faca cu greutati m-ai mici , ca el doar face pentru masa , nu forta .
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 15 dec 2012 01:14 de nicu_ivan
Devin confuz :| . Nu ma astept sa se vada rezultatele dupa o luna , dar parca ceva nu merge bine .
Ca sa cresc in masa ( ingras ) trebuie sa fortez la antremanent ? sau sa fac cu greutati care imi sunt accesibile . De exemplu la a 3a seria pun greutati cu care pot face decat 4-5 repetari ( pana la 8 sunt ajutat )
Am m'ai auzit pe unu pe acolo spunadui altuia , sa faca cu greutati m-ai mici , ca el doar face pentru masa , nu forta .
Citez din tine: "Ca sa cresc in masa ( ingras )".
In primul rand sa clarificam, procesul de constructie de masa musculara nu e acelasi lucrul cu procesul de ingrasare. Ingrasarea e atunci cand acumulezi grasime corporala, constructia de masa musculara e atunci cand construiesti muschi.
Acuma ca am clarificat asta, hai sa incerc sa te lamuresc in legatura cu neclaritatea ta.
Daca vrei sa cresti in masa muculara situatia sta cam asa:
-> Trebuie sa faci undeva intre 5 si 10 repetari. Eu consider ca ideal este 8. Asta fiind zis te mai ghidezi si pe loc in functie de ce simti, daca ai facut 6 repetari si nu mai poti, te opresti.
-> Trebuie sa folosesti greutati care sa iti permita sa faci intre 5 si 10 repetari, dar corecte. Adica daca faci 8 repetari chinuite, zvarcolite, balansandu-te dintr-o parte in alta... mai bine te opresti, scoti niste greutate si incerci sa faci iar corect.
Cu alte cuvinte:
* daca greutatea actuala iti permite sa faci >10 repetari corecte, mai pune niste greutate.
* daca cu greutatea actuala nu poti face macar 5 repetari corecte, mai scade din greutate.
* daca cu greutatea actuala poti face 5-10 repetari, dar nu sunt corecte... atunci... mai scoate din greutate.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
ssergiu
Veteran member 349 mesaje
|
scris pe 15 dec 2012 14:49 de ssergiu
Cateva sfaturi:
1.Nu face inca o data piept/spate. Mai bine baga o zi de pauza miercuri si vei face 2antr-1pauza-2antr-2pauza. E mult mai bine asa.
2.Conteaza mai putin ca esti fumator. Nu e bine sa fumezi, dar influenteaza prea putin crestea musculara.
3.Mananca la 2-3 ore si ca ti-e foame si ca nu. Nu trebuie neaparat sa fie la ore fixe mesele.
4.Nu mai pune cratima peste tot unde scrii "m-ai"
Editat de ssergiu pe 15 dec 2012 14:51
Losers Discuss Why They Can't!
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|