Pagina 1 din 1
brave221
Newbie 3 mesaje
|
Jurnal brave221
scris pe 24 dec 2011 20:48 de brave221
Salutari tuturor,
Nici nu stiu cu ce sa incep si cu ce sa termin.
In primul rand vreau sa va multumesc pentru rabdarea cu care cititi acest jurnal si cu sfaturile bune pe care sunt sigur ca mi le veti orferi.
Ca orice incepator in domeniu sunt mult in ceata in ceea ce priveste un atrenament "corect".
Am trecut printr.o schimbare radicala in ceea ce priveste greutatea mea, in ultimii 2 ani m-am ingrasat cu app 17kg,din cauza stilului de viata haotic si a alimentatiei incorecte.
Am 24 ani, 1.72 inaltime si 87 de kg in momentul de fata,am o viata foarte sedentara din cauza ca lucrez la birou,un alt factor este ca m-am si lasat de fumat de app 1 an.
Doresc sa incep un program de sala si am citit foarte multe postari ale altor incepatori,asa ca voi urma programul postat la antrenamente : http://www.culturism.ro/antrenament/program-pentru-incepatori.html
Dar totusi as dori confirmarea voastra daca e ok acel program pt mine, mentionez ca vreau sa slabesc si sa ma definesc.
E ok ca in fiecare zi sa fac cardio,alergat pe banda dupa antrenament?iar in zilele de pauza sa fac doar cardio la sala? 7 zile din 7?
Iar in legatura cu alimentatia.
Doresc ca dimineata sa nu mananc altceva decat cereale integrale sau fructe, la pranz un gratar ,iar seara fructe/legume ori salta.
Cred ca o sa imi fie extraordinar de greu cu acest regim pt ca sunt obijnuit sa mananc numai prostii de la fast-food la ore tarzii.
Accept orice sfat, stiu ca sunteti satui de postari identice, dar voi sunteti singurii in masura sa ma ajutati in conditiile actuale...
Multumesc in avans.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Jurnal brave221
scris pe 25 dec 2011 10:10 de basu
Salutari tuturor,
In primul rand vreau sa va multumesc pentru rabdarea cu care cititi acest jurnal si cu sfaturile bune pe care sunt sigur ca mi le veti orferi.
Ca orice incepator in domeniu sunt mult in ceata in ceea ce priveste un atrenament "corect".
Am trecut printr.o schimbare radicala in ceea ce priveste greutatea mea, in ultimii 2 ani m-am ingrasat cu app 17kg,din cauza stilului de viata haotic si a alimentatiei incorecte.
Am 24 ani, 1.72 inaltime si 87 de kg in momentul de fata,am o viata foarte sedentara din cauza ca lucrez la birou,un alt factor este ca m-am si lasat de fumat de app 1 an.
Doresc sa incep un program de sala si am citit foarte multe postari ale altor incepatori,asa ca voi urma programul postat la antrenamente : http://www.culturism.ro/antrenament/program-pentru-incepatori.html
Dar totusi as dori confirmarea voastra daca e ok acel program pt mine, mentionez ca vreau sa slabesc si sa ma definesc.
E ok ca in fiecare zi sa fac cardio,alergat pe banda dupa antrenament?iar in zilele de pauza sa fac doar cardio la sala? 7 zile din 7?
Doresc ca dimineata sa nu mananc altceva decat cereale integrale sau fructe, la pranz un gratar ,iar seara fructe/legume ori salta.
Cred ca o sa imi fie extraordinar de greu cu acest regim pt ca sunt obijnuit sa mananc numai prostii de la fast-food la ore tarzii.
Accept orice sfat, stiu ca sunteti satui de postari identice, dar voi sunteti singurii in masura sa ma ajutati in conditiile actuale...
Multumesc in avans.
Eu nu cred ca acel program este bun pt tine. Nu pt scopul pe care ti l-ai propus. Este necesar sa introduci miscari de cardio in program pt a putea arde mai mult. Dar atentie - genul ala de alimentatie nu este ok. Trebuie sa ai o alimentatie diversificata altfel poti avea probleme de sanatate. Termenul folosit de tine ''slabire si definire'' nu este corect. Tu ai nevoie de slabire. Definirea este altceva.
Dar, eu iti propun asa: urmeaza totusi programul ala de acolo. Pt o perioada de 3 luni. Despre alimentatie o sa mai discutam aici. Dupa sarbatorile astea. Daca dupa trei luni de antrenament de tipul ala + ceva cardio ,nu dai jos ,mai modifici si acolo. Pana atunci ai grija la : alimentatia gen fast, grasimi , carbohidrati cu indice mare, sucuri acidulate. Sper ca vei da inapoi.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 25 dec 2011 23:08 de ricardo
Salutari tuturor,
Multumesc in avans.
...daca vrei sa slabesti fara sa privezi organismul de nutrientii de care are nevoie , trebuie sa iti faci un plan alimentar care sa contina 5-6 mese, in care nu au ce cauta junk food-ul (fast-food, chips, dulciuri, prod patiserie etc), paste, paine alba, orez, cartofi etc...ar trebuie sa consumi: carne de pui, curcan, peste,albusuri de oua, branza degresata, iaurt degresat, legume (atat salate de cruditati cat si garnituri de legume fierte cum ar fi fasole verde, morcovi, brocoli , etc, ...ca surse de carbohidrati sunt indicati fulgii de ovaz integrali si cartofii dulci pe langa legume si fructe...in afara de asta este obligatoriu sa ai un deficit caloric...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
brave221
Newbie 3 mesaje
|
scris pe 8 ian 2012 18:56 de brave221
Multumesc amandurora pentru raspunsuri.Acum ca au trecut sarbatorile trbuie fac ceva in privinta greutatii De abia acum realizez cate efecte negative are asupra sanatatii...
O sa imi fie foarte greu cu alimentatia cel putin ,dat fiind faptul ca am un program strict la munca. Lucrez 9 ore pe zi,asta inseamna ca o sa imi fie foarte greu sa am 5-6 mese zilnic.
Oricum de maine incep sala cu programul sus mentionat, daca mai aveti sugestii ori propuneri in legatura cu alimentatia ori antrenamentul v-as ramane profund recunoscator,
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|