Pagina 1 din 1
TurnOFFX
Newbie 4 mesaje
|
Jurnal Alexandru
scris pe 25 mai 2014 16:21 de TurnOFFX
Salut , am inceput sa fac sala de fix 3 luni.
Am 1.80cm si 74kg , 17 ani .
Programul meu este :
Luni : Biceps-Piept
Marti : Abdomen-Umeri
Miercuri : Spate-Triceps
Joi : Pauza
Vineri : Biceps-Piept
Sambata : Abdomen-Umeri (+ cardio )
Duminica : Spate-Triceps
Programul de exercitii : Grupele mari 4-5 exercitii cu cate 4 seturi a 10-14 repetari
Grupe mici 3-4 exerctii , 4 seturi , 10-14 repetari.
Alimentatia este destul de variata , nu am un program fix , ore fixe , depinde de situatie , am zile in care dimineata nu mananc.
Dimineata ( 9-11 ) - un bol de salata (1 sfecla , 2 morcovi , 2 mere , 2 portocale , nuci )
2-3 Oua fierte , lapte , branza.
La pranz (12:30) - O portie de ciorba + felul 2 ( mazare,orez, ciuperci , mancare normala )
Seara (8:00 si 11 ) : Lactate, ciorba + felul 2 ( ca la pranz )
La sala ma duc la ora 830-9:00 pana la 10 , ma culc cam pe la 12 si ma scol la 9.
Cand am inceput aveam acelasi numar de kg , nicio modificare din aceasta perspectiva , in schimb am crescut in spate si la piept, de asemenea tricepsul si bicepsul s-au marit , dar nu pe cat as dori . Fata de cand am inceput pot spune ca se vad progrese ,dar nu de ajuns. Patratelele se vad oarecum sub grasime daca ma incordez , insa am destul de multa pe burta. Din punct de vedere al fortei am crescut , la biceps fac cu 12kg , la spate pot sa fac cu 60kg la aparate , la triceps 24-30kg ( cu greutati de 5kg pe fiecare parte cu bara , acel exercitiu cand duci bara pe frunte si dupa o ridici , la asistat cu 16kg ) la piept , flexii cu 60kg 66kg. Pot face tractiuni la bara 10-11 , nu pot spune ca sunt toate corecte .Tin sa precizez ca depinde si de zi , in unele zile nu pot sa folosesc acest numar de greutati , dar in principal acesta este numarul greutatilor din ultimele 2 saptamani.
As dori sa va intreb ce parere aveti despre acest antrenament , nu am poze cu mine inainte de a incepe sala , am sa uploadez diseara niste poze cu stadiul meu actual.
Cum pot sa ma dezvolt mai repede in masa musculara ? sa pun mai multa ,fibra / muschi pe mine , din nefericire cand cand mananc mai mult decat de obicei pun burtica . E posibil sa fac prea multe exercitii ? de obicei plec de la sala atunci cand efectiv nu pot sa mai ridic nimic , iau pauza destul de mica intre exercitii 30-60 secunde.
In cam cat timp trebuie sa se vada niste rezultate ? Am vorbit cu cativa baieti + antrenor si am auzit ca in medie in 6 luni ajungi la un corp lucrat.
De luni doresc sa imi schimb antrenamentul in urmatorul
Ora 9-10 Dimineata
Ziua 1: Biceps - Spate - Antebrat
Ziua 2 : Abdomen - Umeri - Picioare( cardio )
Ziua 3: Triceps-Piept
Ziua 4: Pauza
Si tot asa ...
Si sa schimb si numarul greutatilor , sa fac cresc greutatile ... 54kg,60kg,66kg,72kg la spate , cu numar de repetari mai mic , micsorinad numarul repetarilor si marind greutatea
Ca tinta as vrea sa ajung la corp cam ca Sergio Ramos , nimic prea exagerat , bine definit.
Luna viitoare intrand in vara , si in a 5-a luna de sala as vrea sa incep un program de definire , mult cardio (box si alergat ) si repetari multe 20-30 cu greutati mai mici , timp de o luna. Sperand sa se vada abdomenul dupa o luna si dupa ce dau jos grasimea din zona burtii , care e destul de multa.
Multumesc pentru timpul acordat si pentru sfaturile pe care o sa le dati. Sper sa revin si cu niste poze alea evolutiei mele ...
|
sus |
|
Alvaro95
Veteran member 256 mesaje
|
Re: Jurnal Alexandru
scris pe 25 mai 2014 19:45 de Alvaro95
Programul meu este :
Programul de exercitii : Grupele mari 4-5 exercitii cu cate 4 seturi a 10-14 repetari
Alimentatia este destul de variata , nu am un program fix , ore fixe , depinde de situatie , am zile in care dimineata nu mananc.
Dimineata ( 9-11 ) - un bol de salata (1 sfecla , 2 morcovi , 2 mere , 2 portocale , nuci )
La pranz (12:30) - O portie de ciorba + felul 2 ( mazare,orez, ciuperci , mancare normala )
La sala ma duc la ora 830-9:00 pana la 10 , ma culc cam pe la 12 si ma scol la 9.
Cand am inceput aveam acelasi numar de kg , nicio modificare din aceasta perspectiva , in schimb am crescut in spate si la piept, de asemenea tricepsul si bicepsul s-au marit , dar nu pe cat as dori . Fata de cand am inceput pot spune ca se vad progrese ,dar nu de ajuns. Patratelele se vad oarecum sub grasime daca ma incordez , insa am destul de multa pe burta. Din punct de vedere al fortei am crescut , la biceps fac cu 12kg , la spate pot sa fac cu 60kg la aparate , la triceps 24-30kg ( cu greutati de 5kg pe fiecare parte cu bara , acel exercitiu cand duci bara pe frunte si dupa o ridici , la asistat cu 16kg ) la piept , flexii cu 60kg 66kg. Pot face tractiuni la bara 10-11 , nu pot spune ca sunt toate corecte .Tin sa precizez ca depinde si de zi , in unele zile nu pot sa folosesc acest numar de greutati , dar in principal acesta este numarul greutatilor din ultimele 2 saptamani.
As dori sa va intreb ce parere aveti despre acest antrenament , nu am poze cu mine inainte de a incepe sala , am sa uploadez diseara niste poze cu stadiul meu actual.
Cum pot sa ma dezvolt mai repede in masa musculara ? sa pun mai multa ,fibra / muschi pe mine , din nefericire cand cand mananc mai mult decat de obicei pun burtica . E posibil sa fac prea multe exercitii ? de obicei plec de la sala atunci cand efectiv nu pot sa mai ridic nimic , iau pauza destul de mica intre exercitii 30-60 secunde.
In cam cat timp trebuie sa se vada niste rezultate ? Am vorbit cu cativa baieti + antrenor si am auzit ca in medie in 6 luni ajungi la un corp lucrat.
Ora 9-10 Dimineata
Si tot asa ...
Si sa schimb si numarul greutatilor , sa fac cresc greutatile ... 54kg,60kg,66kg,72kg la spate , cu numar de repetari mai mic , micsorinad numarul repetarilor si marind greutatea
Ca tinta as vrea sa ajung la corp cam ca Sergio Ramos , nimic prea exagerat , bine definit.
Luna viitoare intrand in vara , si in a 5-a luna de sala as vrea sa incep un program de definire , mult cardio (box si alergat ) si repetari multe 20-30 cu greutati mai mici , timp de o luna. Sperand sa se vada abdomenul dupa o luna si dupa ce dau jos grasimea din zona burtii , care e destul de multa.
Multumesc pentru timpul acordat si pentru sfaturile pe care o sa le dati. Sper sa revin si cu niste poze alea evolutiei mele ...
In primul rand definire faci cand ai ceva masa musculara. La 1,80 si 74 kg nu cred ca ai atata de mult ca sa te apuci de definire. Alimentatia e extrem de slaba si ar trebui sa lucrezi picioare calumea, cu cardio nu lucrezi picioarele.
|
sus |
|
EdiOnofrei29
Newbie 9 mesaje
|
scris pe 25 mai 2014 20:24 de EdiOnofrei29
Eu nu pot face triceps dupa umeri , deci parerea mea este sa pui pauza intre 3 si 4 , daca vrei sa lasi asa programul
Umerii si trapezul , zic eu , ar necesita si ei o zi a lor , proprie.. trapezul nu-l vad in nicio zi , deci.. faci cum vrei tu .
Per total , opinia mea este sa faci asa :
Ziua 1 pui tricepsul si pieptul..eventual gambe la sfarsit daca mai ai energie
Ziua 2 pui ce aveai tu in ziua 1
Ziua 3 faci pauza
Ziua 4 TRAPEZ si umeri
Ziua 5 abdomen si picioare ( toate grupele picioarelor )
Buuun . ti-am scris programul pentru dezvoltarea musculara a tuturor grupelor . la sfarsit..ziceai ceva de abdomen. PAI , VREI DOAR PATRATELE SAU.. ?
Apropo , Lazar Angelov nu are treaba in culturism.
Apropo2, Sergio Ramos ( bravo lui pt golul din finala ) este fotbalist , nu culturist.
Editat de EdiOnofrei29 pe 25 mai 2014 20:25
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 25 mai 2014 22:47 de shift
Programul meu este :
Ora 9-10 Dimineata
Si tot asa ...
Problema ta cea mai mare acum este lipsa de informatie. Daca tu traiesti cu senzatia ca la definire faci repetari mai multe si ca dupa 5 luni de sala poti intra in perioada asta, atunci nu stiu despre ce vorbim... Ca sa nu mai vorbim despre progr de antrenament structurat complet aiurea. Ai atatea informatii pe site, atatea articole, atatea jurnale... nimic se pare ca nu ai dorit sa citesti.
Nu poti sa depui masa si sa slabesti in acelasi timp, iti asumi grasimea pe care o depui si te straduiesti sa pui cat mai putina avand cat de cat gripa la calitatea alimentelor. Ti-ai calculat necesarul de nutrienti? Carne nu mananci deloc, nu din lactate iti scoti amino acizii necesari.
Mai mult, nimeni nu poate da un numar de zile, saptamani, luni in care vei evolua tu, dar cu siguranta vei evolua mai repede daca vei detine si mai multe informatii. Bafta!
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
TurnOFFX
Newbie 4 mesaje
|
scris pe 26 mai 2014 00:09 de TurnOFFX
Vreau sa ma mai definesc putin , sa mai ard din grasime pentru ca abdomenul sa se vada destul de bine.Programul de antrenament intr-adevar nu este unul foarte bun.
Stiu ca nu pot sa pun masa si sa slabesc in acelasi timp. Carne mananc destul de multa , tinand cont ca felul 1 + felul 2 , includ carne , si mananc de 4 ori pe zi mancarea asta gatita... totusi , nu am bugetul necesar la 17 ani sa imi cumpar carnea mea si sa mi-o prepar
Pana acum evolutia este ok , se putea si mai bine evident , insa sunt multimit ca se vede ca am lucrat . Mersi pentru sfaturi
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|