Pagina 1 din 1
Alecs10
Junior member 15 mesaje
|
Re: Journal Alex
scris pe 23 oct 2011 18:33 de Alecs10
Intrebare: de ce lucrezi acelasi volum pe biceps/triceps ca si pe piept/spate... in opinia mea 16 serii pe biceps sunt mult prea multe. Chiar aproape dublu decat ar trebui...
Pai eu am un antrenor personal care imi face programul si merge bine,chiar bratele pot spun ca mi-au crescut mult de cand m-am apucat.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 23 oct 2011 18:45 de nicu_ivan
Pai eu am un antrenor personal care imi face programul si merge bine,chiar bratele pot spun ca mi-au crescut mult de cand m-am apucat.
Daca lucrezi mai mult o anume grupa, nu inseamna ca si creste mai mult... Daca nu are timp de recuperare, nu creste.
Dupa parerea mea, programul asta are cateva erori :| Eventual sa isi mai dea cu parerea si altii de pe forum, as fi curios sa vad si parerea altora.
Erorile in viziunea mea ar fi:
-> prea multe serii pe brate
-> grupele musculare sunt asezate de asa natura, incat tricepsul lucreaza la fiecare antrenament :| (antr 1 trage cu pieptu, antr 2 il lucrezi chiar pe el, antr 3 trage cu umerii).
-> absenta lombarilor si prezenta antrebratului
Editat de nicu_ivan pe 23 oct 2011 18:49
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
Alecs10
Junior member 15 mesaje
|
scris pe 23 oct 2011 18:55 de Alecs10
-> absenta lombarilor si prezenta antrebratului
Lombarii ii fac in ziua cu spatele in locul unu ex de abdomen...am uitat sa specific.
|
sus |
|
Alecs10
Junior member 15 mesaje
|
Re: Jurnal Alex
scris pe 23 oct 2011 19:15 de Alecs10
Ma gandesc sa scot abdomenu din timpul saptamanii Si sa ma duc Sambata doar pentru abdomen.
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 23 oct 2011 19:20 de MrOlympia
Ma gandesc sa scot abdomenu din timpul saptamanii Si sa ma duc Sambata doar pentru abdomen.
Da cred ca cel mai bine ar fi asa dar sa micsorezi si numarul exercitiilor la biceps si triceps . Tricepsul il soliciti si la piept , biceps il soliciti si la spate .Eu zic ca doua exercitii a cate 4 serii ajung la biceps , valabil si pentru triceps .
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
Alecs10
Junior member 15 mesaje
|
scris pe 23 oct 2011 19:25 de Alecs10
Voi face 3ex/4serii la brate pt ca 2ex mi Se pare cam putin
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 23 oct 2011 22:49 de sZoTaK
Voi face 3ex/4serii la brate pt ca 2ex mi Se pare cam putin
eu fac doar un exercitiu pentru biceps, 4-5 serii, 2 exercitii pentru triceps, 3-3 serii.. si uite ca imi merge. altii care merg la sala de 3 ori mai mult timp decat mine si fac 16 serii/ biceps si 16/ triceps n-au facut asa progrese cum am facut eu in materie de brate. Oare de ce?
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 24 oct 2011 00:28 de nicu_ivan
eu fac doar un exercitiu pentru biceps, 4-5 serii, 2 exercitii pentru triceps, 3-3 serii.. si uite ca imi merge. altii care merg la sala de 3 ori mai mult timp decat mine si fac 16 serii/ biceps si 16/ triceps n-au facut asa progrese cum am facut eu in materie de brate. Oare de ce?
Fiecare om are un stil de antrenament care ii merge mai bine... din punct de vedere strict teoretic, ar putea fi argumentat ca cel mai bine este sa lucrezi:
Pt biceps: 1 ex din pozitia mid-range(zona interioara), 1 ex din stretched(zona exterioara) si 1 ex din contracted(zona varfului) (intre 7-9 serii totale pt biceps).
Pt triceps: 1 ex pt capul lung, 1 ex pt capul scurt, 1 ex pt capul medial (intre 7-9 serii totale pt triceps).
Este perfect adevarat ca anumite exercitii lucreaza mai multe capete simultan si astfel se pot lucra mai putine exrecitii si atinge toate cele 3 capete(valabil si pt biceps si pentru triceps).
Oricum ca si concluzie:
-> este inutil sa lucrezi mai mult de 3 ex pt biceps sau triceps.... intrucat sunt doar 3 captele ale muschiului. Un al 4-lea exercitiu doar ar dubla o zona deja lucrata.
-> poti lucra exercitii care ataca mai multe capete si astfel reduce nr de exercitii de la 3 la mai putin(desi eu prefer sa nu fac asta).
-> nu are sens sa lucrezi mai mult de 9 serii pe un muschi de marimea biceps/triceps. Mai ales ca bicepsul mai lucreaza si la antrenamentul de spate, iar tricepsul la piept si la umeri. Un numar mare de serii nu ar face decat sa reduca sansa unei recuperari bune.
|
sus |
|
Alecs10
Junior member 15 mesaje
|
scris pe 24 oct 2011 20:34 de Alecs10
Azi am facut piept si biceps
Piept
Impins la bara din inclinat
Impins la bar a din orizontal
Impins gantere din declinat
Fluturari gantere din semi-inclinat
Biceps
Tractiuni la bara cu priza scurta
Z la banca Scott
Ciocanele
La toate exercitiile am facut cate 4 serii
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 24 oct 2011 20:52 de basu
Piept
Biceps
Z la banca Scott
Ciocanele
jalnicele cunostine pe care le posed ma ingrijoreaza profund. Ce inseamna semianclinat?
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
basu
|
Fara titlu
scris pe 24 oct 2011 20:55 de basu
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 24 oct 2011 20:59 de MrOlympia
jalnicele cunostine pe care le posed ma ingrijoreaza profund. Ce inseamna semianclinat?
Cred ca putin mai sus decat orizontal ) da nu exista asa ceva ... ori e inlcinat ori e orizontal )
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 24 oct 2011 23:41 de nicu_ivan
Piept
Biceps
Z la banca Scott
Ciocanele
What the fuck is: fluturari din semi-inclinat?
In ciuda faptului ca se gasesc pe forum 100000 de exemple de programe corecte... iti voi scrie acuma un astfel de model.
Antrenamentul 1 - 21 serii
Piept:
Fluturari - orizontal: 3 serii
Impins cu bara - orizontal: 4 serii
Impins cu gantere - inclinat: 3 serii
Impins cu gantere - declinat: 2 serii
Triceps:
Skullcrusher: 3 serii
Extensii cu gantera la ceafa: 3 serii
Extensii la scripete: 3 serii
Antrenamentul 2 - 25 serii
Spate:
Tractiuni la helcometru: 7 serii
Ramat cu gantera: 5 serii
Indreptari(pt lombari): 4 serii
Biceps:
Flexii cu gantere - pe plan inclinat: 3 serii
Flexii cu bara EZ: 3 serii
Flexii la banca Scott: 3 serii
Antrenamentul 3 - 14 serii
Umeri:
Presa cu gantere: 4 serii
Ridicari laterale: 4 serii
Ridicari laterale din aplecat: 3 serii
Shrugs(pt trapez): 3 serii
Antrenament 4 - 16 serii
Coapse:
Genoflexiuni: 4 serii
Extensii la aparat: 3 serii
Flexii la aparat: 3 serii
Gambe:
Ridicari pe vf - din sezut: 3 serii
Ridicari pe vf - din stand: 3 serii
In opinia mea, antrenamentele 1 si 2 ar trebui sa dureze maxim 1 ora, antrenamentele 3 si 4 maxim 40 de minute. Daca dureaza mai mult de atat insemna ca te lalai. Exista pe forum si alte modele de antrenament... tot ce trebuie sa faci este sa cauti.
Editat de nicu_ivan pe 24 oct 2011 23:45
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 26 oct 2011 18:39 de yo_shmen94
Gambe:
Ridicari pe vf - din sezut: 3 serii
Ridicari pe vf - din stand: 3 serii
nu e aceiasi treaba? din sezut sau din stand tot miscarea aia e
combina un pic de vointa cu un gram de tel
|
sus |
|
basu
|
scris pe 27 oct 2011 07:57 de basu
parerea ta..
acum niste ani cind m-am apucat eu de chestiile astea orice incepator stia care este diferenta la exercitiile astea.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 27 oct 2011 11:57 de sZoTaK
parerea ta..
acum niste ani cind m-am apucat eu de chestiile astea orice incepator stia care este diferenta la exercitiile astea. eu le alternez de la o saptamana la alta.ar trebui sa fac ambele in acelasi antrenament? ma gandesc ca diferenta e in partea a gambei pe care o lucreaza
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 27 oct 2011 12:55 de nicu_ivan
Sa inteleg ca tu consideri ca daca lucrezi un exercitiu cu genunchii indoiti... sau daca il lucrezi cu ei drepti... muschiul va fi atacat in exact acelasi fel?
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 27 oct 2011 15:52 de yo_shmen94
Sa inteleg ca tu consideri ca daca lucrezi un exercitiu cu genunchii indoiti... sau daca il lucrezi cu ei drepti... muschiul va fi atacat in exact acelasi fel?
mie mi se pare aceiasi chestie ,dar nu gandit toti lafel,poate e gresit,dar eu am renuntat la exercitiul din sezut in foavoare celui din stand si am avut rezultate mai bune...
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 27 oct 2011 17:22 de nicu_ivan
mie mi se pare aceiasi chestie ,dar nu gandit toti lafel,poate e gresit,dar eu am renuntat la exercitiul din sezut in foavoare celui din stand si am avut rezultate mai bune...
Nu lucreaza aceeasi zona a muschiului.... e ca si cand ai renunta la Piept sa mai imping din plan inclinat si ai lucra numai orizontal.
Genul tau de argumentare, ca e aceeasi miscare deci lucreaza acelasi lucru, merge aplicat si la Piept. Impinsul cu bara din inclinat e aceeasi miscare ca si impinsul cu bara din plan orizontal... totusi pozitia corpului duce efortul in alt muschi(pectoralul de sus). Asa si aici faptul ca genunchiul e indoit duce efortul in alta zona a gambei.
Editat de nicu_ivan pe 27 oct 2011 17:25
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 27 oct 2011 21:57 de yo_shmen94
Nu lucreaza aceeasi zona a muschiului.... e ca si cand ai renunta la Piept sa mai imping din plan inclinat si ai lucra numai orizontal.
Genul tau de argumentare, ca e aceeasi miscare deci lucreaza acelasi lucru, merge aplicat si la Piept. Impinsul cu bara din inclinat e aceeasi miscare ca si impinsul cu bara din plan orizontal... totusi pozitia corpului duce efortul in alt muschi(pectoralul de sus). Asa si aici faptul ca genunchiul e indoit duce efortul in alta zona a gambei.
aha,ms de raspuns,bine ca macar cineva argumenteza ce vorbeste
|
sus |
|
basu
|
scris pe 27 oct 2011 22:07 de basu
aha,ms de raspuns,bine ca macar cineva argumenteza ce vorbeste
ce pacat ca asa de putini citesc ceva. Dupa cum am spus pe vremea mea orice incepator stia care e chestia.
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 29 oct 2011 18:54 de stefanp
mie mi se pare aceiasi chestie ,dar nu gandit toti lafel,poate e gresit,dar eu am renuntat la exercitiul din sezut in foavoare celui din stand si am avut rezultate mai bune... mda,toata lumea se pricepe dar nimeni nu ti a dat un raspuns concret,nuok, o sa te ajut eu.cei mai voluminosi muschi ai gambei sint pe fata anterioara(m.tibial anterior)care are rolul de a face flexia labei piciorului pe gamba,iar pe partea posterioara (tricepsul sural)cel mai mare muschi al gambei,care este alcatuit din 3 parti(gastrocnemienii,numiti si gemeni)si muschiul solear,care e acoperit de m gemeni.la exercitiul din sezut lucreaza ,,doar,,solearul,care este un muschi mic,si este recomandat sa se execute repetari mai multe(15-25)cu greutati mai mici.la exercitiul din stind,lucreaza m.gemeni,care sint f puternici si suporta greutati f mari,de aceea se recomanda sa se execute 10-12rep cu greutati mari.m gemeni au o rata de dezvoltare mult mai mare decit m solear.e bine sa se execute ambele exercitii la antrenarea gambelor
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 29 oct 2011 20:18 de yo_shmen94
mda,toata lumea se pricepe dar nimeni nu ti a dat un raspuns concret,nuok, o sa te ajut eu.cei mai voluminosi muschi ai gambei sint pe fata anterioara(m.tibial anterior)care are rolul de a face flexia labei piciorului pe gamba,iar pe partea posterioara (tricepsul sural)cel mai mare muschi al gambei,care este alcatuit din 3 parti(gastrocnemienii,numiti si gemeni)si muschiul solear,care e acoperit de m gemeni.la exercitiul din sezut lucreaza ,,doar,,solearul,care este un muschi mic,si este recomandat sa se execute repetari mai multe(15-25)cu greutati mai mici.la exercitiul din stind,lucreaza m.gemeni,care sint f puternici si suporta greutati f mari,de aceea se recomanda sa se execute 10-12rep cu greutati mari.m gemeni au o rata de dezvoltare mult mai mare decit m solear.e bine sa se execute ambele exercitii la antrenarea gambelor
ms ,daca asa sta treaba o sa incerc sa introduc si niste ridicari din sezut,ms inca odata
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 29 oct 2011 22:01 de stefanp
ms ,daca asa sta treaba o sa incerc sa introduc si niste ridicari din sezut,ms inca odata cele mai eficiente exercitii pt gambe din stind(m.gemeni)sint;ridicari pe virfuri cu bara pe ceafa sau la aparat,si exercitiul numit,,magarul,,.pt m solear,doar ridicari pe virfuri din sezut.
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 2 nov 2011 14:43 de ricardo
...de cele mai multe ori incepatorii nu cresc pentru ca fac prea mult nu pentru ca fac prea putin...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 2 nov 2011 20:12 de sZoTaK
...de cele mai multe ori incepatorii nu cresc pentru ca fac prea mult nu pentru ca fac prea putin...
corect
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|