Pagina 1 din 1
Simelf
Junior member 15 mesaje
|
Ce supliment sa iau?
scris pe 11 ian 2011 16:21 de Simelf
Salut am 18 ani 1.93 si 93 kg. De 3 luni am inceput sa merg la sala ,ceea ce vreu eu este sa ajung cam pe la 98/100 de kg dar fara grasime cred ca nu e mult 98 kg pt inaltimea mea . fac sport (rugby) an trenament la sala fac dimineata de la 8 jumate cam de 4 ori pe saptamana iar la rugby dupa masa de 3 ori pe saptamana .Mananc 4 mere pe zi. As dori niste sfaturi despre ce suplimente ar fi bine sa iau pentru ceea ce fac si pentruca uneori am si 2 si miercurea chiar 3 antrenamente pe zi.si uneori ma simteam deja ametit si obosit la sala. mersi
1-dimineata = oua sau cereale cu lapte
2-la ora 11 imediat dupa sala = supa/ciorba , cartofi/mazare/orez/varza cu carne
3-la ora 6 dupa antrenament = cartofi/mazare/orez/varza cu carne
4-seara = fructe
antrenament la sala
ziua 1 = piept cu umeri
2 = spate cu abdomen
3 = picioare
4 = brate cu abdomen
Editat de drslam pe 12 ian 2011 16:15
|
sus |
|
mahiqo
Junior member 43 mesaje
|
Re: Ce suplimet sa iau???
scris pe 11 ian 2011 17:34 de mahiqo
Salut am 18 ani 1.93 si 93 kg. De 3 luni am inceput sa merg la sala ,ceea ce vreu eu este sa ajung cam pe la 98/100 de kg dar fara grasime cred ca nu e mult 98 kg pt inaltimea mea . fac sport (rugby) an trenament la sala fac dimineata de la 8 jumate cam de 4 ori pe saptamana iar la rugby dupa masa de 3 ori pe saptamana .Mananc 4 mere pe zi. As dori niste sfaturi despre ce suplimente ar fi bine sa iau pentru ceea ce fac si pentruca uneori am si 2 si miercurea chiar 3 antrenamente pe zi.si uneori ma simteam deja ametit si obosit la sala. mersi
1-dimineata = oua sau cereale cu lapte
2-la ora 11 imediat dupa sala = supa/ciorba , cartofi/mazare/orez/varza cu carne
3-la ora 6 dupa antrenament = cartofi/mazare/orez/varza cu carne
4-seara = fructe
antrenament la sala
ziua 1 = piept cu umeri
2 = spate cu abdomen
3 = picioare
4 = brate cu abdomen
Cred ca trebuie sa iti schimbi complet alimentatia pentru ca vad ca te antrenezi foarte mult si nu ai cum sa rezisti cu 4 mese pe zi (dintre care prima si ultima = 0)
Sa schimbi prima si ultima masa si sa mai adaugi 2 cu un gainer daca nu poti sa mananci mai mult .+ vitamine neaparat
Editat de mahiqo pe 11 ian 2011 17:35
|
sus |
|
Simelf
Junior member 15 mesaje
|
scris pe 11 ian 2011 17:59 de Simelf
Cred ca trebuie sa iti schimbi complet alimentatia pentru ca vad ca te antrenezi foarte mult si nu ai cum sa rezisti cu 4 mese pe zi (dintre care prima si ultima = 0)
Sa schimbi prima si ultima masa si sa mai adaugi 2 cu un gainer daca nu poti sa mananci mai mult .+ vitamine neaparat
Demult am luat cv ProGainer . E bun?? cand si cum ar trebui sa il iau?? eu deocamdata iau inainte si dupa sala Twinlabb amino , cum ar tebui sa le combin??
Editat de Simelf pe 11 ian 2011 17:59
|
sus |
|
daniel02
Veteran member 330 mesaje
|
scris pe 12 ian 2011 02:02 de daniel02
Demult am luat cv ProGainer . E bun?? cand si cum ar trebui sa il iau?? eu deocamdata iau inainte si dupa sala Twinlabb amino , cum ar tebui sa le combin??
In multe cazuri banii dati pentru suplimente sunt bani aruncati , asa cum si in cazul tau,
Suplimentele au rolul de a completa alimentatia , nu de a inlocui.
Amino tu nu trebuie sa iei , e o mare prostie ,
Chiar si in mpmentul in care vei ajunge la nivelul sa te ajute suplimentele , exista o scara pe care trebuie urmata. Nr 1 vitamine si minerale 2 proteina dupa antrenament si scara mai continua mult pana sa ajungi la aminoaicizi. Multi incepatori fac greseala lare folosind creatina si alte stimulatoare pt pompare mai buna sau altele . Asta este o mare greseala .
Sfatul meu este in loc sa arunci bani pe geam , strange si tu atat cat sa cumperi un vitel. Te duci la tara si il iei mai ieftin , congelezi si ai pt 3 luni , depinde de tine
Carnea de vita este cea mai buna alagere , eu in prezent mananc 600 g de vita pe zi si cresc mai bine decat cu orice gunoi , In trecut am folosit si eu suplimente si am facut multe greseli pana sa ajung la concluzia asta.
|
sus |
|
Simelf
Junior member 15 mesaje
|
scris pe 12 ian 2011 15:09 de Simelf
In multe cazuri banii dati pentru suplimente sunt bani aruncati , asa cum si in cazul tau,
Suplimentele au rolul de a completa alimentatia , nu de a inlocui.
Amino tu nu trebuie sa iei , e o mare prostie ,
Chiar si in mpmentul in care vei ajunge la nivelul sa te ajute suplimentele , exista o scara pe care trebuie urmata. Nr 1 vitamine si minerale 2 proteina dupa antrenament si scara mai continua mult pana sa ajungi la aminoaicizi. Multi incepatori fac greseala lare folosind creatina si alte stimulatoare pt pompare mai buna sau altele . Asta este o mare greseala .
Sfatul meu este in loc sa arunci bani pe geam , strange si tu atat cat sa cumperi un vitel. Te duci la tara si il iei mai ieftin , congelezi si ai pt 3 luni , depinde de tine
Carnea de vita este cea mai buna alagere , eu in prezent mananc 600 g de vita pe zi si cresc mai bine decat cu orice gunoi , In trecut am folosit si eu suplimente si am facut multe greseli pana sa ajung la concluzia asta.
mersi de sfat, cred ca am sa incerc.
programul pe care il am la sala este bun??
Editat de Simelf pe 12 ian 2011 15:10
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 13 ian 2011 01:17 de ricardo
mersi de sfat, cred ca am sa incerc.
programul pe care il am la sala este bun??
impartirea pe grupe este ok...alimentatia la pamant...fructele pot reprezenta o gustare si nu o masa si in nici un caz seara....suplimente? vit+min si pt shake dupa antrenament prot+carbo....petru inceput
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
Simelf
Junior member 15 mesaje
|
scris pe 13 ian 2011 17:32 de Simelf
impartirea pe grupe este ok...alimentatia la pamant...fructele pot reprezenta o gustare si nu o masa si in nici un caz seara....suplimente? vit+min si pt shake dupa antrenament prot+carbo....petru inceput
mai exact ce vitamine si ce minerale / proteine si carbo?? ca la astea chiar nu ma pricep deloc ,te rog ajuta-ma, si cum si cand sa le iau??
Editat de Simelf pe 13 ian 2011 17:32
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 13 ian 2011 20:58 de georgik
mai exact ce vitamine si ce minerale / proteine si carbo?? ca la astea chiar nu ma pricep deloc ,te rog ajuta-ma, si cum si cand sa le iau??
in general raportul trebuie sa fie 1:3 proteine:carbo.Ca si produs tine mai mult de ce buget ai tu. Cand si cum? scrie pe cutie
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
Simelf
Junior member 15 mesaje
|
scris pe 13 ian 2011 21:07 de Simelf
in general raportul trebuie sa fie 1:3 proteine:carbo.Ca si produs tine mai mult de ce buget ai tu. Cand si cum? scrie pe cutie
buget cam la 100-150 lei pe lunu pentru inceput.
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 16 ian 2011 23:13 de ricardo
buget cam la 100-150 lei pe lunu pentru inceput.
Cum tu faci si rugby ti-as sugera sa iti cumperi Animal Pak, care este cel mai bun complex de vitamine si minerale si care contine si alte elemente energizante, enzime digestive, aminoacizi...iti creste forta, rezistenta, tonusul muscular...este cam 135 lei, si contine 44 pliculete fiecare continand 11 pastile , iar daca le consumi doar in zilele cu antrenamente iti ajung minim 2 luni...sa le iei dimineata , la jumate de ora dupa un mic dejun copios, nu poti merge la sala doar cu cereale cu lapte in burta, incearca daca mergi dimineata la sala sa mananci oua, branza, iaurt...crealele cu lapte merg asa ca de inceput de zi dar nu ca singura masa dinaintea antrenamentului...si ai grija la alimentatie, tre sa mananci mai mult si mai bine...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
Simelf
Junior member 15 mesaje
|
scris pe 17 ian 2011 20:10 de Simelf
Cum tu faci si rugby ti-as sugera sa iti cumperi Animal Pak, care este cel mai bun complex de vitamine si minerale si care contine si alte elemente energizante, enzime digestive, aminoacizi...iti creste forta, rezistenta, tonusul muscular...este cam 135 lei, si contine 44 pliculete fiecare continand 11 pastile , iar daca le consumi doar in zilele cu antrenamente iti ajung minim 2 luni...sa le iei dimineata , la jumate de ora dupa un mic dejun copios, nu poti merge la sala doar cu cereale cu lapte in burta, incearca daca mergi dimineata la sala sa mananci oua, branza, iaurt...crealele cu lapte merg asa ca de inceput de zi dar nu ca singura masa dinaintea antrenamentului...si ai grija la alimentatie, tre sa mananci mai mult si mai bine...
salut. eu am auzit ca pastilele te afecteaza cu timpu la ficat, e adevarat???
|
sus |
|
mahiqo
Junior member 43 mesaje
|
scris pe 17 ian 2011 22:47 de mahiqo
NU.E vorba de alte pastile... )
|
sus |
|
Simelf
Junior member 15 mesaje
|
scris pe 17 ian 2011 22:56 de Simelf
NU.E vorba de alte pastile... )
pai cred ca am sa incerc atunci 1 luna sa vad cum merge.Si Animal Pack mai trebe combinat cu cv?
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 18 ian 2011 01:09 de ricardo
pai cred ca am sa incerc atunci 1 luna sa vad cum merge.Si Animal Pack mai trebe combinat cu cv?
la bugetul tau deocamdata nu cu alt supliment, dar cu siguranta trebuie combinat cu un regim alimentar adecvat cu minim 4-5 mese pe zi, care sa contina nutrientii de care ai nevoie....
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
Simelf
Junior member 15 mesaje
|
scris pe 18 ian 2011 21:28 de Simelf
la bugetul tau deocamdata nu cu alt supliment, dar cu siguranta trebuie combinat cu un regim alimentar adecvat cu minim 4-5 mese pe zi, care sa contina nutrientii de care ai nevoie....
am inceput sa imi fac shake-urii cu oua, banane, lapte , miere , nuca... dimineata inainte de sala.. e bun?? sau ?? cum sa mi-l prepar??
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 19 ian 2011 02:31 de ricardo
am inceput sa imi fac shake-urii cu oua, banane, lapte , miere , nuca... dimineata inainte de sala.. e bun?? sau ?? cum sa mi-l prepar??
nu consuma ouale crude...mai bine le fierbi, si bei un pahar de lapte...fructele(inclusiv bananele) se consuma separat (doar fructe) si la cel putin 1 ora inainte/dupa mancare...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 19 ian 2011 11:19 de georgik
anumite vitamine in exces pe o perioada indelungata ,da...pot dauna la ficat.
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 19 ian 2011 11:22 de georgik
incearca daca mergi dimineata la sala sa mananci oua, branza, iaurt...crealele cu lapte merg asa ca de inceput de zi dar nu ca singura masa dinaintea antrenamentului...si ai grija la alimentatie, tre sa mananci mai mult si mai bine...
de ce as as manca branza(pentru cazeina ma refer) inainte de antrenament?
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 23 ian 2011 15:54 de ricardo
de ce as as manca branza(pentru cazeina ma refer) inainte de antrenament?
...nu inteleg sensul intrebarii (pentru ca este o proteina cu absorbtie lenta? cu ce te ajuta sau ce? atunci de ce as manca carne, nu? are nevoie de 2-3 ore doar pentru digestie, atunci dupa cat timp este absorbita in corp?in cat timp ajung acei aminoacizi la celula musculara? dupa 3-4 ore?)...iar daca mananci cu aprox 2 ore inainte de antreament poate ca deja incepi sa utilizezi si cazeina, nu?...oricum idee este ca masa dinainte de antrenament trebuie sa contina atat carbo cat si proteine si cu absorbtie rapida dar si mai lenta pentru a asigura nutrientii pe timpul antrenamentului si a orelor dintre mese...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
Simelf
Junior member 15 mesaje
|
scris pe 4 feb 2011 00:03 de Simelf
Mai am o problema la abdomen, nu reushesc sa il definesc ,abdomenu este acoperist de un strat de grasime moale si pufos , eu fac antrenament la sala cam de 4 ori pe saptamana iar dupa masa antrenament (rugby) , de 3 saptamani am inceput pregatirea fizica, alergam 8 km (alergam si in rampa) epuizare maxima ,antrenamentu dureaza 1 ora si 20 minute. dar nici cum nu reusesc sa da dau acel strat moale de grasime de pe burta , pentru abdomen fac aproape in fiecare zi chiar daca nu merg la sala lucrez acasa . Am citit pe net desprea arzatoare de grasimi. Problema la mine este ca nu ash vrea sa slabesc foarte mult in kg.Ar fi bine sa incep sa iau cv pentru sa ma ajute sa ard grasimi??in urma cu 1 an jumate am avut 106 kg am reusit sa slabesc pana la 92 de kg fara nici un suplimet , poate e si din cauza asta ca am slabit mult??si ce ar trebui sa fac sa scap de grasimile de pe abdomen ?? ashtept raspuns ! mersi mult!
Editat de Simelf pe 4 feb 2011 00:08
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|