Pagina 1 din 1
nebunul
Junior member 43 mesaje
|
Antrenament...?
scris pe 20 aug 2011 16:31 de nebunul
Am 13 ani,71kg si 1,71m...am inceput sa merg la sala de 1luna,stiu ca nu ii bine sa fac de acum,multi zic ca imi va afecta cresterea...cresterea imi fa fi afectata doar daca fac exerciti cu gantera sau haltera deasupra capului...deoarece sa va inchega maduva in oase...
La piept bag pe bara 7,5kg pe o parte si fac 4seri a cate 15repetari fiecare...totusi nu simt sami lucre pieptu...la un momentdat raman fara fortza...rare ori simt sa ma arda la muschi...
La fel si cu abdomelene fac 4seri a cate 50de repetari si nu prea simt...
La spate cam la fel...
Ce ar trebui sa fac sa lucreze mai mult?
Cu stima,Geo!
|
sus |
|
mariusaic
Veteran member 465 mesaje
|
Re: Antrenament...?
scris pe 20 aug 2011 20:10 de mariusaic
Am 13 ani,71kg si 1,71m...am inceput sa merg la sala de 1luna,stiu ca nu ii bine sa fac de acum,multi zic ca imi va afecta cresterea...cresterea imi fa fi afectata doar daca fac exerciti cu gantera sau haltera deasupra capului...deoarece sa va inchega maduva in oase...
La piept bag pe bara 7,5kg pe o parte si fac 4seri a cate 15repetari fiecare...totusi nu simt sami lucre pieptu...la un momentdat raman fara fortza...rare ori simt sa ma arda la muschi...
La spate cam la fel...
Sunt foarte multe exercitii care iti pot dauna la spate, gen triceps la bara cu priza ingusta, cand faci cu greutati mici nu are nimic, cand o sa pui 60-70 si prinzi o miscare aiurea, sa vezi cum te bubuie la spate.
De asemenea, si la picioare pot fi probleme la unele aparate [in ceea ce consta spatele]; de-asta trebuie concentrare maxima si sa fii sub supravegherea unui instructor bun. Nu te lasa dupa capul tau, ai doar 13 ani si poti sa faci miscari gresite ce o sa regreti toata viata . De asemenea, la piept nu trebuie neaparat sa "arda", cel putin la mine nu a fost asa si fac cu greutati mari si nu ma arde, dar in acelasi timp ma si dezvolt.
Multa munca, alimentatie puternica in proteine si odihna; de asemenea, este foarte important sa nu pierzi noptile. Abdomene faci la aparate ? Abdomeni superiori sau inferiori ? Incearca sa faci abdomene cu 5-10 kg pe tine, 2 serii dar sa faci a cate 40-50, depinde cum poti si foarte important, cum am zis, sa fii sub supraveghere si sa le faci corecte. Nu vreau sa spui ca eu te-am invatat sa pui kg pe tine, eu asa fac abdomenele ca fara greutati le fac prea usor si eu sunt mai cu "hard". Vezi sa nu patesti ceva.
Spor la sala si ai grija de tine. Intreaba si instructorul ce aparate nu trebuie sa faci cu greutati mari la varsta ta ca sa nu iti afecteze coloana si incearca-le pe cat posibil sa le eviti. Daca un aparat la o grupa nu ai voie, incearca sa faci dublu la un alt aparat tot pt acea grupa, ca sa fii multumit ca nu ai pierdut antrenamentul de la aparate.
Have fun !
Editat de mariusaic pe 20 aug 2011 20:15
|
sus |
|
Valy_305
Veteran member 395 mesaje
|
scris pe 20 aug 2011 20:42 de Valy_305
La spate cam la fel...
Dupa 1 luna de sala nici nu stii cum se tine haltera in mana sa ti-o spun pe aia dreapta.
Keep it up.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 20 aug 2011 22:32 de basu
La spate cam la fel...
ma tem ca pe linga faptul ca nu sti cum se tine o haltera nici o carte nu sti cum se tine. dar trecind peste aceste aspecte te rog sa intelegi ca acest sport presupune putina documentare. adica nu are rost sa experimentam pe noi prosteste anumite chestii despre care chiar nu stim nimic si sa facem un sport care nu este joaca de copii. aceasta ''cultura sportiva'' nu se poate face pe un forum ca asta oricita bunavointa am avea. si crede-ma ca avem.
la intrebarea despre crestre s-a mai raspuns de nenumarate ori pe acest forum.
daca tot te-ai hotarit sa faci muschi la 13 ani te rog sa stai aproape de un antrenor (dar unul adevarat) care sa te invete tot ce vrei sa sti. cu timpul poti deveni un sportiv bun. deci nu de capul tau. daca vrei sa intelegi ....
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 20 aug 2011 23:01 de mariusaic
La spate cam la fel...
Uite, ca sa iti spun mai frumos, ca poate nu o sa-ti placa replicile de mai sus; trebuie sa intelegi ca asta nu e un joc de copii si trebuie sa ai mare grija. Daca patesti ceva, o sa dai vina pe noi sau o sa spui ca ti-ai stricat viata din cauza acestui sport. Nu e asa. Daca vrei intr-adevar de mic sa faci asa ceva si crezi ca intr-adevar te vei tine de sala si o sa ai succes, trebuie mereu inainte de a te apuca de un aparat sa intrebi antrenorul si sa stea cu tine. Eventual sa-l platesti, cel de la sala, pentru sfaturi, antrenamente, etc. Par aparatele usoare, dar nu sunt asa .
Sa te ajute Dumnezeu in ceea ce vrei sa devii !
|
sus |
|
nebunul
Junior member 43 mesaje
|
scris pe 21 aug 2011 10:34 de nebunul
Sunt foarte multe exercitii care iti pot dauna la spate, gen triceps la bara cu priza ingusta, cand faci cu greutati mici nu are nimic, cand o sa pui 60-70 si prinzi o miscare aiurea, sa vezi cum te bubuie la spate.
De asemenea, si la picioare pot fi probleme la unele aparate [in ceea ce consta spatele]; de-asta trebuie concentrare maxima si sa fii sub supravegherea unui instructor bun. Nu te lasa dupa capul tau, ai doar 13 ani si poti sa faci miscari gresite ce o sa regreti toata viata . De asemenea, la piept nu trebuie neaparat sa "arda", cel putin la mine nu a fost asa si fac cu greutati mari si nu ma arde, dar in acelasi timp ma si dezvolt.
Multa munca, alimentatie puternica in proteine si odihna; de asemenea, este foarte important sa nu pierzi noptile. Abdomene faci la aparate ? Abdomeni superiori sau inferiori ? Incearca sa faci abdomene cu 5-10 kg pe tine, 2 serii dar sa faci a cate 40-50, depinde cum poti si foarte important, cum am zis, sa fii sub supraveghere si sa le faci corecte. Nu vreau sa spui ca eu te-am invatat sa pui kg pe tine, eu asa fac abdomenele ca fara greutati le fac prea usor si eu sunt mai cu "hard". Vezi sa nu patesti ceva.
Spor la sala si ai grija de tine. Intreaba si instructorul ce aparate nu trebuie sa faci cu greutati mari la varsta ta ca sa nu iti afecteze coloana si incearca-le pe cat posibil sa le eviti. Daca un aparat la o grupa nu ai voie, incearca sa faci dublu la un alt aparat tot pt acea grupa, ca sa fii multumit ca nu ai pierdut antrenamentul de la aparate.
Have fun ! ms de sfat ,abdomenele le fac normal fara nimic pe masa d aia speciala
Cu stima,Geo!
|
sus |
|
nebunul
Junior member 43 mesaje
|
scris pe 21 aug 2011 10:38 de nebunul
Uite, ca sa iti spun mai frumos, ca poate nu o sa-ti placa replicile de mai sus; trebuie sa intelegi ca asta nu e un joc de copii si trebuie sa ai mare grija. Daca patesti ceva, o sa dai vina pe noi sau o sa spui ca ti-ai stricat viata din cauza acestui sport. Nu e asa. Daca vrei intr-adevar de mic sa faci asa ceva si crezi ca intr-adevar te vei tine de sala si o sa ai succes, trebuie mereu inainte de a te apuca de un aparat sa intrebi antrenorul si sa stea cu tine. Eventual sa-l platesti, cel de la sala, pentru sfaturi, antrenamente, etc. Par aparatele usoare, dar nu sunt asa .
Sa te ajute Dumnezeu in ceea ce vrei sa devii ! ms de sfat si antrenorul sta langa mn si imi zice cum sa fac...ii foarte atent cu mine,dar eu am vrut sa vad ce spun si alti in privinta cu ce am pus pe forum
Cu stima,Geo!
|
sus |
|
nebunul
Junior member 43 mesaje
|
scris pe 21 aug 2011 10:40 de nebunul
Dupa 1 luna de sala nici nu stii cum se tine haltera in mana sa ti-o spun pe aia dreapta. scz dar nu mam exprimat cum trb...in privinta cu bara...exerciti simple pe banca cu bara...dak intlegi am doar 13ani ...nu stiu totate tipurile de exerciti cum se numesc
Cu stima,Geo!
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 21 aug 2011 13:07 de mariusaic
scz dar nu mam exprimat cum trb...in privinta cu bara...exerciti simple pe banca cu bara...dak intlegi am doar 13ani ...nu stiu totate tipurile de exerciti cum se numesc
Toti am luat-o de la 0, toti ne-am documentat, toti am acumulat experienta in timp. Succes .
|
sus |
|
basu
|
scris pe 21 aug 2011 13:07 de basu
La spate cam la fel...
ANTRENORUL TAU CARE STA LINGA TINE DE OBICEI CIND LUCREZI TI-A ZIS ASTA ? TE ROG SA-I TRANSMITI COMPLIMENTELE MELE.
|
sus |
|
nebunul
Junior member 43 mesaje
|
scris pe 21 aug 2011 19:01 de nebunul
ANTRENORUL TAU CARE STA LINGA TINE DE OBICEI CIND LUCREZI TI-A ZIS ASTA ? TE ROG SA-I TRANSMITI COMPLIMENTELE MELE. nu el mia zis chestia aia si am gresit cu FA era corect VA,eu chestia aia am auzito de la altii...antrenorul ma intrebat inainte de sala: Vrei sa te apuci?Crazi ca-i bine de acum?...niciodata nu ma lasa cu greutati mari care sami afecteze coloana...sau exerciti care sa-mi afecteze coloana
Cu stima,Geo!
|
sus |
|
nebunul
Junior member 43 mesaje
|
scris pe 21 aug 2011 19:10 de nebunul
nu el mia zis chestia aia si am gresit cu FA era corect VA,eu chestia aia am auzito de la altii...antrenorul ma intrebat inainte de sala: Vrei sa te apuci?Crazi ca-i bine de acum?...niciodata nu ma lasa cu greutati mari care sami afecteze coloana...sau exerciti care sa-mi afecteze coloana Desi el la inceput cand ma intrebat cati ani am...mia si ca si cresterea imi va fi afectata daca fac la sala,si am facut o perioada de 2saptamani si mam lasat....dupa 1luna mam documentat de la x si y si am ajuns sa inteleg ca chestile pe care la fac eu numi dauneaza la crestere...
Cu stima,Geo!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 21 aug 2011 20:37 de basu
Desi el la inceput cand ma intrebat cati ani am...mia si ca si cresterea imi va fi afectata daca fac la sala,si am facut o perioada de 2saptamani si mam lasat....dupa 1luna mam documentat de la x si y si am ajuns sa inteleg ca chestile pe care la fac eu numi dauneaza la crestere...
???
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 21 aug 2011 21:01 de mariusaic
Desi el la inceput cand ma intrebat cati ani am...mia si ca si cresterea imi va fi afectata daca fac la sala,si am facut o perioada de 2saptamani si mam lasat....dupa 1luna mam documentat de la x si y si am ajuns sa inteleg ca chestile pe care la fac eu numi dauneaza la crestere...
Daca faci calculat si cu atentie si nu de capul tau, nu-ti dauneaza .
|
sus |
|
nebunul
Junior member 43 mesaje
|
scris pe 21 aug 2011 23:44 de nebunul
??? ai dreptate...dar nu am intrebat pe oricine,am intrebat pe cine stie...multi zic ca daca fac calculat si cu atentie nu am ce pati
Cu stima,Geo!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 22 aug 2011 08:16 de basu
intradevar , daca faci sub supravegherea unui antrenor nu vei pati nimic. culturismul nu opreste cresterea.
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 22 aug 2011 11:07 de mariusaic
intradevar , daca faci sub supravegherea unui antrenor nu vei pati nimic. culturismul nu opreste cresterea.
...sa fie unul cu vechime si experienta
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|