salut. merg la sala din octombrie 2010, de 5 ori pe saptamana si cam la 2 luni faceam pauza cam 3-4 saptamani pt ca ori mergeam in vacanta ori aveam sesiune. antrenamentul pe care il faceam nu era tocmai corect pt ca ma supraantrenam, lucram o zi piept spate si alta zi brate picioare. am intrat in sala cu 75 de kg si tot atat am si acum (am 1.87m 21 ani). acum m-am apucat mai serios de treaba si mi-am facut urmatorul program:
- LUNI: PIEPT - impins de la pipt cu bara
- impins gantere culcat
- impins bara inclinat
- fluturari gantere inclinat
- peck -deck
- flexi crab (asa cred ca se cheama le fac la cadru la cabluri corpul usor aplecat in fata un fel de fluturari doar ca le fac in picioare)
- MARTI: BRATE:
-BICEPS: - flexii ciocan
- flexii haltera
- flexii pe genunchi gantera concentrate
- flexii la cadru in picioare la cablurile de sus
- ANTEBRAT:- flexii normale si inversate din articulatii cu gantera
- TRICEPS: - extensii gantera la ceafa
- extensii la helcometru
- extensii cu un brat la cablul de sus la cadru
- extensii la sfoara aia cu 2 maciuci ..nu stiu cum se cheama
- MIERCURI: SPATE: -tractiuni helcometru la piept si la ceafa
- ramat orizontal scripete
- lombari
- ramat cu gantera cu un brat sprijinit cu genunchiul pe banca ( aplecat)
- ridicari cu haltera la barbie priza de sus
- ridicari umeri cu gantere
-JOI: PICIOARE: - genoflexiuni cu ganterele in maini
- genoflexiuni haltera pe umeri
- presa 45 grade
- flexii la aparat
- extensii la aparat
- ridicari pe varfuri
- VINERI: UMERI: -impins cu gantere de la nivelul urechilor
- ridicari gantera in fata alternativ
- ridicari laterale la cadru la cablurile de sus incrucisat cu mijlocul aplecat la 90 de grade
- tot la cadru ridicari de brat in fata cu cablul de jos
toate exercitiile astea le fac in serii de 3 cu 8,6,4 repetari cu greutati mari....... am inceput sa iau si o proteina de la pro nutrition un gfx 8 gain effects. o iau cu apa sau lapte am auzit persoane care nu recomanda laptele?
ce parere aveti?
sper ca m-am facut inteles si ca nu am ,,botezat" prea multe exercitii. va cer sfatul pt ca antrenorul de la sala nu e foarte comunicativ.
....prea multe exercitii la piept, ai 3 ex care fac aprox acelasi lucru (fluturari, peck-deck, cabluri), la triceps nu ai exercitii de baza(impins apropiat, flotari la paralele, flotari intre banci sau extensii cu bara ez) ci ai doar exercitii de izolare, apropo , de aparate, tractiunile se fac la scripete si ramatul la helcometru si nu invers cum zici tu , iar in legatura cu nr de repetari, vezi cum ti se potriveste tie cel mai bine, mie personal imi merge mai bine cu mai multe repetari, de genul 12,10,10, 8 repetari, altii cu mai putine...