Pagina 1 din 1
specialk
Junior member 20 mesaje
|
8 intrebari
scris pe 24 sep 2013 21:35 de specialk
Buna tuturor, as avea si eu niste intrebari la care as dori un raspuns PROFESIONIST, din partea cunoscatorilor sau din partea celor care au fost ca mine.(19 ani,54kg, 178cm) Sa incepem asa:
Am un program pentru incepatori de la antrenor care vine asa:
-Abdomen,Lombari,Coapse si Gambe,Dorsali,Pectorali,Deltoid si Trapez,Bicepsi,Tricepsi. Acum intrebarea mea este:
1.Cum ar trebui sa combin aceste grupe in 3 zile? (Deoarece am inteles ca atat este necesar pentru un ectomorf sa faca antrenament)
2.Cum se numeste partea aceasta a pieptului si care sunt cele mai bune exercitii de dezvoltare a ei, deoarece la mine este plata si se vad oasele)(Am pus poza ca atasament, uneste gatul cu pieptul, e partea de sus a pieptului).
3. Pentru a dezvolta masa musculara, ce ar trebui sa fac?Sa utilizez greutati mari si repetari putin sau greutati mici si repetari multe?
4.Conteaza daca ma culc la ora 22:00 si dorm 8 ore sau nu are importanta daca dorm la ora 00:00 si dorm tot 8 ore?
5.De cand m-am apucat de sala(2 saptamani) am inceput sa consum Gigant Pro Mass si creatina 99%pura de la Pro Nutrition. Este bine acest lucru? Daca da, cate portii pe zi?
6.Daca fac si exercitii de stretching cat stau acasa, afecteaza cresterea masei musculare?
7.Se mai poate creste in inaltime la varsta de 19 ani cu exercitiile de stretching?Deoarece fac sala cu greutati mari si asta cica opreste cresterea.
8.In cat timp se va vedea vreo schimbare?
PS:Vreau sa mentionez ca sunt o persoana ambitioasa si doresc sa ma fac un ANIMAL,asa ca nu ma grabesc.
GIMU.jpg (34.17 KB)
Editat de specialk pe 24 sep 2013 21:41
|
sus |
|
Ursu1
Veteran member 259 mesaje
|
Re: 8 intrebari
scris pe 24 sep 2013 21:58 de Ursu1
daca nu te grabesti cauta pe forum gasesti raspunsul cu siguranta
http://www.culturism.ro/forum/jurnal-personal/jurnal-ursu1.html#last Orice parerea este bine venita fie ea rea sau buna
|
sus |
|
specialk
Junior member 20 mesaje
|
scris pe 24 sep 2013 22:07 de specialk
daca nu te grabesti cauta pe forum gasesti raspunsul cu siguranta
Sunt nou si nu cred ca voi gasi toate raspunsurile. Daca doresti ajuta-ma tu, arata-mi link-urile sau raspunde la intrebarile mele.
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 24 sep 2013 22:11 de adi123
Sunt nou si nu cred ca voi gasi toate raspunsurile. Daca doresti ajuta-ma tu, arata-mi link-urile sau raspunde la intrebarile mele.
daca iti doresti cu adevarat vei gasi! eu unul cred ca am dat de sute de ori aceleasi raspunsuri...
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
specialk
Junior member 20 mesaje
|
scris pe 24 sep 2013 22:20 de specialk
daca iti doresti cu adevarat vei gasi! eu unul cred ca am dat de sute de ori aceleasi raspunsuri...
Macar ajutati-ma cu: Cum sa combin grupele de muschi si cum se numeste partea de sus a pieptului ca poate pe restul le gasesc.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 24 sep 2013 22:27 de adi123
Macar ajutati-ma cu: Cum sa combin grupele de muschi si cum se numeste partea de sus a pieptului ca poate pe restul le gasesc.
esti slab din acest motiv se vad oasele. problema se rezolva simplu in timp cu alimentatie buna si antrenament. la 1,78m si 54kg ai nevoie cam de cel putin 20kg masa musculara. poti reusi in 2-3 ani.
fa antrenament normal pentru piept, gasesti la articole sau pe forum
Editat de adi123 pe 24 sep 2013 22:29
|
sus |
|
specialk
Junior member 20 mesaje
|
scris pe 24 sep 2013 22:33 de specialk
esti slab din acest motiv se vad oasele. problema se rezolva simplu in timp cu alimentatie buna si antrenament. la 1,78m si 54kg ai nevoie cam de cel putin 20kg masa musculara. poti reusi in 2-3 ani.
fa antrenament normal pentru piept, gasesti la articole sau pe forum
Uhu, in 2-3 ani? Cred ca exagerezi. Am 2 saptamani de cand fac sala si acum am ajuns la 59.5kg, nemancat, in pielea goala si cu toate nevoile facute. Am bagat Gigant Pro Mass si mancare incontinu+batoane proteice, iar la sala am folosit greutati foarte mari.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 24 sep 2013 22:36 de adi123
Uhu, in 2-3 ani? Cred ca exagerezi. Am 2 saptamani de cand fac sala si acum am ajuns la 59.5kg, nemancat, in pielea goala si cu toate nevoile facute. Am bagat Gigant Pro Mass si mancare incontinu+batoane proteice, iar la sala am folosit greutati foarte mari.
ce acumulezi rapid e de proasta calitate. ce obtii in timp va fi bun. vei observa asta singur. trebuie doar sa ai continuitate si sa fii serios
|
sus |
|
KiSsSian
Senior member 121 mesaje
|
scris pe 24 sep 2013 22:38 de KiSsSian
Acolo dezvolti cu inclinat la piept . Habar nu ai tu ce inseamna sa pui 2 kg masa musculara pe tine, daca zic ca ai pus in 2 saptamani
|
sus |
|
specialk
Junior member 20 mesaje
|
scris pe 24 sep 2013 23:05 de specialk
Acolo dezvolti cu inclinat la piept . Habar nu ai tu ce inseamna sa pui 2 kg masa musculara pe tine, daca zic ca ai pus in 2 saptamani
Da, nu stiu, probabil mi-am umplut anumite gauri, pentru ca eu nu mancam deloc, iar cand mancam ma mentineam la 60 de kg. De aici e buba, o sa avansez foarte greu.Am rabdare oricum. Deci Gigant Pro Mass e de proasta calitate?
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 24 sep 2013 23:40 de Gilu
Uhu, in 2-3 ani? Cred ca exagerezi. Am 2 saptamani de cand fac sala si acum am ajuns la 59.5kg, nemancat, in pielea goala si cu toate nevoile facute. Am bagat Gigant Pro Mass si mancare incontinu+batoane proteice, iar la sala am folosit greutati foarte mari. Nu te bucura degeaba.
Ritmul in care acumulezi masa/muschi scade dramatic dupa primele 3-6 luni, in cunctie de individ, vei vedea.
Pana una alta:
http://www.culturism.ro/forum/incepatori/ghidul-complet-pt-inceperea-antrenamentelor.html
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
badass
Senior member 81 mesaje
|
scris pe 25 sep 2013 00:04 de badass
1.Cum ar trebui sa combin aceste grupe in 3 zile? (Deoarece am inteles ca atat este necesar pentru un ectomorf sa faca antrenament)
Luni: Pectorali + Deltoid
Marti: Biceps + Triceps
Miercuri: pauza
Joi: Coapse + Gambe + Abdomen
Vineri: Dorsali + Lombari + Trapez
In 3 zile e prea concentrat, 4 zile sunt suficiente, 5 deja prea multe.
2.Cum se numeste partea aceasta a pieptului si care sunt cele mai bune exercitii de dezvoltare a ei, deoarece la mine este plata si se vad oasele)(Am pus poza ca atasament, uneste gatul cu pieptul, e partea de sus a pieptului).
O dezvolti executand exercitii pe plan inclinat: impins, fluturari chiar.
3. Pentru a dezvolta masa musculara, ce ar trebui sa fac?Sa utilizez greutati mari si repetari putin sau greutati mici si repetari multe?
Sa le alternezi, nu e o reteta generala. Fiecare isi adopta propriul stil, dupa cateva luni bune chiar 1 an, o sa-ti dai seama mai bine. Incearca sa faci seturi descrescatoare, parerea mea.
4.Conteaza daca ma culc la ora 22:00 si dorm 8 ore sau nu are importanta daca dorm la ora 00:00 si dorm tot 8 ore?
Teoretic, nu conteaza. Dar sa nu sufere corpul schimbari prea bruste.
5.De cand m-am apucat de sala(2 saptamani) am inceput sa consum Gigant Pro Mass si creatina 99%pura de la Pro Nutrition. Este bine acest lucru? Daca da, cate portii pe zi?
In mod normal, fiind la inceput ar trebui sa te ajuti mai mult prin mancare. Dar nu e un lucru rau ca folosesti suplimente. Ia-le cum scrie pe cutie, eu nu am folosit deci nu ma pronunt.
6.Daca fac si exercitii de stretching cat stau acasa, afecteaza cresterea masei musculare?
Cum sa afecteze...e bine ca faci, poti chiar si inainte de antrenamentul propriu-zis sa le faci pt ca iti intinzi muschii si eviti accidentarile.
7.Se mai poate creste in inaltime la varsta de 19 ani cu exercitiile de stretching?Deoarece fac sala cu greutati mari si asta cica opreste cresterea.
Asta nu ti-o poate spune nimeni. Eu de la 15-16 ani nu cred ca am mai crescut vreun cm...depinde de fiecare...
8.In cat timp se va vedea vreo schimbare?
Depinde de tine, seriozitate.. munca..odihna..alimentatie...suplimentatie.. etc.
La inceput, primele 3 luni, vei creste in greutate probabil dar apoi va fi tot mai greu.. intr-un an totusi, poti incepe sa arati ft bine.
Editat de shift pe 25 sep 2013 12:04
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|