Pagina 1 din 1
dondoggy
Newbie 1 mesaje
|
Suplimente nutritive!
scris pe 2 ian 2010 16:16 de dondoggy
Salut !
Fac sala cam de 2-3 ani cu intreruperi ,am 67 de kg si 1.76 cm . Am 27 de ani. In prezent merg la sala de 5 ori pe sapt
si as vrea sa mai iau un pic in greutate si ma gandeam la niste suplimente nutritive.
Problema este ca nu am luat in viata mea si nu ma pricep . Poate imi da-ti niste sugestii ...cu un buget de aprox
2 mil /luna.
Va Multumesc anticipat.
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Suplimente nutritive!
scris pe 2 ian 2010 18:23 de gere
Inainte de a te gandi la suplimente, cauta raspuns la urmatoarele intrebari:
1.este antrenmanetul tau potrivit pentru obiectivul tau/ varsta ta/ timpul de odihna/ alimentatia ta?
2. Este alimentatia ta potrivita pentru obiectivul pe care il ai?
3. Te odihnesti suficient?
Si mai sunt alte intrebari. Daca pana in prezent nu ai avut rezultate, nu lua suplimente, e putin probabil brusc sa mergi pe culmile succesului (daca la asta te astepti de la suplimente). Sfatul meu e sa te documentezi cat mai bine asupra alimentatiei, odihnei, antrenamentului.
La 200 de lei pe luna, un concentrat proteic de zer (aprox 2 kg) + 1 kg de dextroza poate fi o alegere buna. Vei lua dupa antrenament 1-2 cupe de proteine + 1 cupa de dextroza. Dar repet, documenteaza-te!
|
sus |
|
Tecnosel
Junior member 43 mesaje
|
Re: Re: Suplimente nutritive!
scris pe 11 ian 2010 21:32 de Tecnosel
Inainte de a te gandi la suplimente, cauta raspuns la urmatoarele intrebari:
1.este antrenmanetul tau potrivit pentru obiectivul tau/ varsta ta/ timpul de odihna/ alimentatia ta?
2. Este alimentatia ta potrivita pentru obiectivul pe care il ai?
3. Te odihnesti suficient?
Si mai sunt alte intrebari. Daca pana in prezent nu ai avut rezultate, nu lua suplimente, e putin probabil brusc sa mergi pe culmile succesului (daca la asta te astepti de la suplimente). Sfatul meu e sa te documentezi cat mai bine asupra alimentatiei, odihnei, antrenamentului.
La 200 de lei pe luna, un concentrat proteic de zer (aprox 2 kg) + 1 kg de dextroza poate fi o alegere buna. Vei lua dupa antrenament 1-2 cupe de proteine + 1 cupa de dextroza. Dar repet, documenteaza-te!
Faza cu documentat-ul e chiar indicata,dar am constatat faptul ca aici pe forum nu se prea omoara nimeni cu detaliile,si sincer nici nu invinuiesc pe nimeni,pt ca daca as fi in locul lor nici eu nu mi-as pisa capul cu toti tontii,dar macar ceva situri sau ceva linkuri la articole sau ceva de unde sa putem invata ar fi binevenite,ca multi dintre noi (incepatorii),printre care si eu,stau prost la capitolul suplimente,si mai ales la administratia lor.
Inger,Ingerasul meu,ce mi te-a dat Dumnezeu,
Eu sunt mic tu fa-ma mare,eu sunt slab tu fa-ma tare......
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Suplimente nutritive!
scris pe 11 ian 2010 21:57 de gere
Faza cu documentat-ul e chiar indicata,dar am constatat faptul ca aici pe forum nu se prea omoara nimeni cu detaliile,si sincer nici nu invinuiesc pe nimeni,pt ca daca as fi in locul lor nici eu nu mi-as pisa capul cu toti tontii,dar macar ceva situri sau ceva linkuri la articole sau ceva de unde sa putem invata ar fi binevenite,ca multi dintre noi (incepatorii),printre care si eu,stau prost la capitolul suplimente,si mai ales la administratia lor.
Chiar daca vei citi un articol, tot nu vei cunoaste ce si cum despre suplimente. Trebuie sa citesti multe articole. Nu in ultimul rand, daca rasfoiesti aici pe forum vei regasi foarte multe informatii, unele eronate altele corecte, dar daca vei citi mult vei stii sa le deosebesti intre ele.
Atunci cand vine cineva, posteaza pentru prima data o intrebare pe forum, si iti dai seama ca s-a documentat cat de cat, iti face o placere sa ii dai un raspuns. Aunci cand sunt aruncate intrebari de genul "pot sa iau proteine? nu inseamna ca ma dopez?" iti dai seama cine e in spatele monitorului si cat de mult il va ajuta raspunsul tau.
De exmplu, raspunsul pe care l-am dat lui dondoggy nu l-a ajutat cu nimic, pentru ca nu l-a citit; nu a mai accesat site-ul de 9 zile. Poate ca a intrat nelogat, poate va urma sa se logheze; nu stiu. Sunt foarte multi cei ca el.
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
scris pe 11 ian 2010 22:08 de Macho
nu poti sa vii pe forum sa fii aerian,trebuie sa ai niste notiuni de baza,altfel nu vei putea intelege si nici aplica sfaturile ce le primesti,ca sa intelegi ceva trebuie sa incepi ca la scoala cu abecedarul,inveti frumos grupele de muschi,cum se numesc exercitiile,citesti un pic la alimentatie sa ai habar ce mananci,ce sunt alea proteine,lipide,glucide,indice glicemic,viteza de absorbtie etc....dupa toate astea o sa inveti si rolul suplimentelor si sa stii sa citesti o eticheta cu ce contine si la ce te ajuta.Totul se face pas cu pas citind foarte mult,dar a mai zis cineva pe forum ca lenea e cucoana mare,e mult mai usor sa primesti mura in gura(ce conteaza daca informatia e adevarata sau falsa,eu nici nu ma obosesc sa o verific)
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 11 ian 2010 22:09 de Gilu
Faza cu documentat-ul e chiar indicata,dar am constatat faptul ca aici pe forum nu se prea omoara nimeni cu detaliile,si sincer nici nu invinuiesc pe nimeni,pt ca daca as fi in locul lor nici eu nu mi-as pisa capul cu toti tontii,dar macar ceva situri sau ceva linkuri la articole sau ceva de unde sa putem invata ar fi binevenite,ca multi dintre noi (incepatorii),printre care si eu,stau prost la capitolul suplimente,si mai ales la administratia lor. Putem invata si aici lucruri utile si importante, sunt persoane care ar putea contribui la imbogatira forumului cu informatii valoroase.....dar daca toate discutiile aici incep cu:
-Salut, fac sala de 3 luni, am 17 ani 75kg.......
-Vreau sa cresc.
-Daca fac sala mai cresc in inaltime?
-Raman impotent daca iau proteine?
-Cum se ia Gain Fast?
-Este bun antrenamentul asta?
-Vreau sa slabesc.
etc...etc...
Sunt cateva topicuri cu subiecte interesante dar au ramas pe paginile 3,4,5......Cateva din ele le-am facut sticky, dar nici asa nu se inghesuie nimeni.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Tecnosel
Junior member 43 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Suplimente nutritive!
scris pe 12 ian 2010 21:06 de Tecnosel
Adevarat!Promit ca dupa ce ma mai elibereaza scoala o sa fac o sapatura adanca in tot forumul(am mai facut pana acum dar nu asa de adanci ) .Singurul lucru care ma ingrijoreaza e faptul ca nu toata lumea de pe aici stie ce vorbeste, sunt destui baieti cu impresii(fapt observat) care stiu ceva din auzite si care altereaza informatia cu posturile lor.Normal ca la inceput nu stiam mai nimic,dar mi-a placut, am cautata,am citit si m-am informat,dar la suplimente (administre,asimilare,efecte adverse .etc etc) ma cam depaseste situatia si de aia nu stiu cum sa fac.Dar gasesc eu o solutie.
Inger,Ingerasul meu,ce mi te-a dat Dumnezeu,
Eu sunt mic tu fa-ma mare,eu sunt slab tu fa-ma tare......
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Suplimente nutritive!
scris pe 12 ian 2010 22:48 de Gilu
Singurul lucru care ma ingrijoreaza e faptul ca nu toata lumea de pe aici stie ce vorbeste, sunt destui baieti cu impresii(fapt observat) care stiu ceva din auzite si care altereaza informatia cu posturile lor. Ai dreptate.Solutia ar fi ca atunci cand gasesti un post sau topic de genul asta sa-l aduci pe prima pagina postand in el....si de acolo vedem noi care e treaba.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
gheralia
Senior member 52 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Suplimente nutritive!
scris pe 12 ian 2010 22:53 de gheralia
nu poti sa vii pe forum sa fii aerian,trebuie sa ai niste notiuni de baza,altfel nu vei putea intelege si nici aplica sfaturile ce le primesti,ca sa intelegi ceva trebuie sa incepi ca la scoala cu abecedarul,inveti frumos grupele de muschi,cum se numesc exercitiile,citesti un pic la alimentatie sa ai habar ce mananci,ce sunt alea proteine,lipide,glucide,indice glicemic,viteza de absorbtie etc....dupa toate astea o sa inveti si rolul suplimentelor si sa stii sa citesti o eticheta cu ce contine si la ce te ajuta.Totul se face pas cu pas citind foarte mult,dar a mai zis cineva pe forum ca lenea e cucoana mare,e mult mai usor sa primesti mura in gura(ce conteaza daca informatia e adevarata sau falsa,eu nici nu ma obosesc sa o verific)
Asta ar trebui pusa pe "coperta" sa citeasca toti "culturistii" care cresc ei intr-o zi cat altii in 10 si cand dau cu pumnul cad 10
sau ei nu iau "prafuri"(suplimente nutritive) ca raman impotenti dar deaia exista rubrica perle si aberatii)))
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|