Pagina 1 din 1
bycosmyn
Newbie 4 mesaje
|
scris pe 6 sep 2017 14:37 de bycosmyn
Salutare, am 19 ani si iubesc acest sport. Am 1.70 si o greutate de 72kg (de mic am fost slab crezand ca sunt ectomorf, dar citind am inteles ca niciun om nu detine doar 1 singur tip somatic). Dupa 3 luni de munca am slabit 12kg (le voi recupera, inainte la 72kg aveam un surplus caloric de 3200, acum sunt la 3000 voi creste treptat) in brate aveam ~37cm tricepsul fiind mult mai dezvoltat decat bicepsul, acum am 32.5 la rece. Ma intereseaza sa stiu daca fac prostie sau sunt slab dotat genetic la brate in special biceps caci tricepsul e cat de cat ok. Antrenez grupele de 2 ori pe saptamana cam asa : Biceps: @Flexii din picioare incep cu o greutate medie 10kg in care fac 12-15 repetari cu accent pe partea negativa, atent la executie, dupa care urmeaza 2 serii cu o greutate de 20kg in care fac 5-6 repetari urmate de o alta serie (cate o data si 2) cu gantera de 10kg in care bag iar 10-12 repetari. Al 2 lea exercitiu flexii cu gantera pe genunchi (nu le stiu denumirea exacta, nu fac sala) 4 serii (incep cu 2 serii cu gantera de 20kg 5-6 repetari si termin cu gantera de 10kg -10 repetari). Al 3 lea exercitiu il reprezinta flexiile hammer 4 serii-10-12 repetari doar cu gantera de 20kg. Pe scurt 3 exercitii a cate 4 serii fiecare. La triceps merg tot cu 3 exercitii 4 serii fiecare tot 10-12 repetari, 2 ori pe saptamana. Punand accentul pe executia corecta, dupa fiecare antrenament simt foarte bine atat tricepsul cat si bicepsul (sunt chiar fierbinti ) ), dar dezvoltarea lor lasa de dorit.
Astept explicatiile voastre. Multumesc anticipat.
|
sus |
|
crististrong
Expert member 1117 mesaje
|
scris pe 1 ian 2018 21:28 de crististrong
Salutare, am 19 ani si iubesc acest sport. Am 1.70 si o greutate de 72kg (de mic am fost slab crezand ca sunt ectomorf, dar citind am inteles ca niciun om nu detine doar 1 singur tip somatic). Dupa 3 luni de munca am slabit 12kg (le voi recupera, inainte la 72kg aveam un surplus caloric de 3200, acum sunt la 3000 voi creste treptat) in brate aveam ~37cm tricepsul fiind mult mai dezvoltat decat bicepsul, acum am 32.5 la rece. Ma intereseaza sa stiu daca fac prostie sau sunt slab dotat genetic la brate in special biceps caci tricepsul e cat de cat ok. Antrenez grupele de 2 ori pe saptamana cam asa : Biceps: @Flexii din picioare incep cu o greutate medie 10kg in care fac 12-15 repetari cu accent pe partea negativa, atent la executie, dupa care urmeaza 2 serii cu o greutate de 20kg in care fac 5-6 repetari urmate de o alta serie (cate o data si 2) cu gantera de 10kg in care bag iar 10-12 repetari. Al 2 lea exercitiu flexii cu gantera pe genunchi (nu le stiu denumirea exacta, nu fac sala) 4 serii (incep cu 2 serii cu gantera de 20kg 5-6 repetari si termin cu gantera de 10kg -10 repetari). Al 3 lea exercitiu il reprezinta flexiile hammer 4 serii-10-12 repetari doar cu gantera de 20kg. Pe scurt 3 exercitii a cate 4 serii fiecare. La triceps merg tot cu 3 exercitii 4 serii fiecare tot 10-12 repetari, 2 ori pe saptamana. Punand accentul pe executia corecta, dupa fiecare antrenament simt foarte bine atat tricepsul cat si bicepsul (sunt chiar fierbinti ) ), dar dezvoltarea lor lasa de dorit.
Astept explicatiile voastre. Multumesc anticipat.
Salut Cosmin!
Sper sa nu te superi pe mine daca incep prin a spune ca "la ce gura mare ai pe youtube si ce replici acide dai uneori" aveam impresia ca le stii pe toate si ca ai cel putin 43 in brat si 90kg!
Legat de "problema" ta, ar fi cateva intrebari: cum antrenezi restul grupelor, ce imparteala si ordine ai saptamanal?, cata proteina totala(realist nu matematic) consumi zilnic? ce progrese ai avut din septembrie pana acum? te antrenezi acasa?
As fi tentat sa zic ca de 2x/saptamana sa antrenezi bratele e prea mult, dar nu stiu cata experienta ai, vad ca esti inscris din 2015.
Apoi, tu nu prea faci exercitii de baza: flexii cu bara, tractiuni la bara(pt. brate), flotari la paralele(triceps), impins cu priza ingusta. Vezi tu, Angelfitness are si cateva lacune dar spune si foarte multe lucruri bune. Profita de asta daca tot esti activ pe canalul lui! Exercitiile de baza construiesc muschi! Tricepsul chiar daca e mai dezvoltat, acorda-i aceeasi atentie, lasa sa fie si mai mare! Degeaba simti tu muschiul bine lucrat dupa antrenament daca nu il stimulezi si mai mult, si mai mult. Poti sa il simti pompat si daca faci 20 de repetari cu 5kg, e aceeasi chestie. Si mai lasa repetarile super corecte, ca Stoian va spune voua asta dar bratele lui arata la fel de 3 ani incoace(nici mai mari nici mai mici).
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|