Salutari tuturor cunoscatorilor in acest domeniu.
As avea si eu cateva intrebari pentru voi, cateva nelamuriri.
Am 17 ani, 85 kg , 1.75 si fac sala de 6 luni.
In urma cu 6 luni am avut 105 kg, dar am reusit sa slabesc in doar 3 luni 20kg. Acum sunt in perioada de stagnare de 2 luni si nu stiu ce sa mai fac, deoarece activitatea fizica s-a marit de la 3 zile/saptamana la 5 zile/saptamana.
Acum o sa va pun cateva intrebari la care v-as ruga frumos sa-mi raspundeti pentru ca ma framanta aceste lucruri de mult timp:
1. Dupa sala daca faci 20 de minute de alergare pe banda, dai jos si din muschi sau doar din grasime?
2. Ce parere aveti despre antrenamentul meu?
Luni: Brate (biceps, triceps, antebrat)
Marti: Picioare
Miercuri: Pauza
Joi: Piept
Vineri: Spate
Sambata: Umeri, trapez
Duminica: Pauza
3. Am tot vazut articole pe net in care se discuta despre care metoda este mai eficienta dintre greutati mici + repetari multe sau greutati mari + repetari putine. Ce parere aveti?
4. Daca vreau sa cresc in forta, trebuie sa maresc greutatea in fiecare saptamana? De exemplu: daca saptamana asta fac la biceps ciocane cu 16kg-7 repetari, saptamana viitoare voi face 18kg-4 repetari?
5. O sa va las o poza cu mine ca sa imi spuneti cam pe ce ar trebui sa ma axez si daca mai are rost sa fac sala pentru muschi, deoarece am auzit multe persoane care au spus ca mai intai ar trebui sa slabesc. Dar daca m-as pune sa slabesc, as da jos si din muschi banuiesc...
https://scontent.fotp1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t34.0 -12/12540469_762125417252708_1821803840_n.jpg?oh=fd9ff7e0934 5cf2c18738c7ff9076add&oe=56B6407D
Va multumesc frumos, astept raspuns!
Salut,
1.Ca sa slabesti eficient, adica cat mai multa grasime si cat mai putina masa musculara ai nevoie sa faci antrenamente cardio de tip HIIT, mai exact antrenamente intense si de durata scurta cu pauza mica intre serii(mai multe info. pe google). Se pot face atat pe banda cat si cu propriul corp.
2.Sfatul meu ar fi sa combini altfel...grupe mari cu grupe mici mai exact
ziua 1: piept/tricps
ziua 2: picioare
ziua 3: pauza
ziua 4: umeri+ trapez
ziua 5: spate / biceps
ziua 6/7: pauza
3. Eficienta pentru ce? Daca te referi la cresterea masei musculara recomandate sunt mai multe variante. Greutatile mari cu repetari putine ar fi una din ale. Poti lucre cu accent pe negative EX: cand impingi la piept sa faci coborarea lenta, cat de lenta poti ...la fel cauta pe google pt mai multe info.
4.Ca sa cresti in forta clar trebuie marita greutatea, nu cu mult ci cu foarte putin, pana ajungi sa faci ciclul complet de 10-12 repetari cate faci tu correct si pana la capat, pana atunci nu o maresti. Matematic daca pui 1 kg pe biceps/ saptamana nu o sa ajungi sa pui 52 de kg intr-un an pe biceps .Deci cate putin, pana ajungi sa faci setul complet.Valabil pt toate grupele de muschi.
5. Nu am reusit sa iti vad poza, dar daca slabesti cu cap (dieta corecta, alimentatie si odihna) nu dai jos decat grasimea, fara masa. Oricum cert e ca nu o sa le poti face pe amandoua odata.Stabileste-ti o tinta si mergi pe acel fir
Sper ca ti-au fost de folos sfaturile. Spor.