Pagina 1 din 1
upanu
Newbie 5 mesaje
|
need help
scris pe 15 mai 2008 12:37 de upanu
Salut,
Sunt Adi, am 24 de ani, 1,83 inaltime 88 kg am tot avut legaturi cu lumea sportului dar am zis ca de vreau sa ma pun mai serios pe treaba si desi nu sunt fan suplimente alimentare am observat ca nu am reusit sa obtin rezultate fara a le folosi asa ca am ales sa imi cumpar cate ceva sa observ ce rezultate am.
Va voi oferi cateva detalii despre antrenament, nutritie si asteptari; poate o sa primesc cateva sfaturi, mustrari care sa ma ajute in viitor.
Sa incep prin a-mi recunoaste o greaseala:
Mi-am cumparat suplimente alimentare mai mult din auzite si am si inceput sa iau din ele mai mult dupa capul meu:
1. Kre-Alkalina (iau o pastila inainte cu o ora de antrenament si una dupa)
2. Mega minerale (1 pastila inainte, una dupa)
3. Aminoacizi 2700 (2 inainte 2 dupa)
4. Carnitina (2 inainte, 2 dupa)
5. Glutamina efervescenta (1 plic in timpul antrenamentului)
In zilele de pauza si cele de alergat dozele sunt injumatatite cu exceptia glutaminei pe care o consum in acceasi cantitate
Am ales aceste suplimente deoarece "goal"-ul meu nu este acela de a capata o masa musculara masiva cu una medie dar definita si de a arde excedentul de grasimi.
Am 3 zile de antrenament pe saptamana: luni, miercuri si vineri si 2 antrenamente 1 - piept, biceps abdomen, lombar 2- spate, umeri triceps, iar martea si joia alerg, sambata si dumineca imi sunt rezervate odihnei si altor activitati.Cum am 2 antrenamente si 3 zile de sala unul dintre ele se va repeta o data pe saptamana.
Cat despre alimentatie nu prea am ce sa va spun ...redusa la minim din cauza jobului: 1 masa in jur de ora 10 constant in aproximativ 200 de grame carne de pui, 500 ml lapte, o salata; si fructe pe toate durata zilei pana seara acompaniate de ceva dulciuri iar seara o masa constand in cereale cu lapte ...si cam atat.
Astept recomandari, mustrari, etc, va multumesc.
Am postat la Jurnal personal scuze de postatul aiurea...puteti sterge postul de aici
|
sus |
|
cuando
Veteran member 286 mesaje
|
Re: need help
scris pe 15 mai 2008 17:18 de cuando
Salut,
Sunt Adi, am 24 de ani, 1,83 inaltime 88 kg am tot avut legaturi cu lumea sportului dar am zis ca de vreau sa ma pun mai serios pe treaba si desi nu sunt fan suplimente alimentare am observat ca nu am reusit sa obtin rezultate fara a le folosi asa ca am ales sa imi cumpar cate ceva sa observ ce rezultate am.
Va voi oferi cateva detalii despre antrenament, nutritie si asteptari; poate o sa primesc cateva sfaturi, mustrari care sa ma ajute in viitor.
Sa incep prin a-mi recunoaste o greaseala:
Mi-am cumparat suplimente alimentare mai mult din auzite si am si inceput sa iau din ele mai mult dupa capul meu:
1. Kre-Alkalina (iau o pastila inainte cu o ora de antrenament si una dupa)
2. Mega minerale (1 pastila inainte, una dupa)
3. Aminoacizi 2700 (2 inainte 2 dupa)
4. Carnitina (2 inainte, 2 dupa)
5. Glutamina efervescenta (1 plic in timpul antrenamentului)
In zilele de pauza si cele de alergat dozele sunt injumatatite cu exceptia glutaminei pe care o consum in acceasi cantitate
Am ales aceste suplimente deoarece "goal"-ul meu nu este acela de a capata o masa musculara masiva cu una medie dar definita si de a arde excedentul de grasimi.
Am 3 zile de antrenament pe saptamana: luni, miercuri si vineri si 2 antrenamente 1 - piept, biceps abdomen, lombar 2- spate, umeri triceps, iar martea si joia alerg, sambata si dumineca imi sunt rezervate odihnei si altor activitati.Cum am 2 antrenamente si 3 zile de sala unul dintre ele se va repeta o data pe saptamana.
Cat despre alimentatie nu prea am ce sa va spun ...redusa la minim din cauza jobului: 1 masa in jur de ora 10 constant in aproximativ 200 de grame carne de pui, 500 ml lapte, o salata; si fructe pe toate durata zilei pana seara acompaniate de ceva dulciuri iar seara o masa constand in cereale cu lapte ...si cam atat.
Astept recomandari, mustrari, etc, va multumesc.
Am postat la Jurnal personal scuze de postatul aiurea...puteti sterge postul de aici
ok, hai sa vedem cu -kre-alkaline , la creatina monohidrata se iau cate 5 g inaite si dupa, aici stiu ca stau altfel lucrurile, acum depinde de tine cam cata retentie de apa vrei sa faci , poti mari la 2 capsule inainte si 2 dupa, e optiunea ta,
-mega minerale, nus ce cmpozitie au dar ti-as recomanda sa le schimb cu un supliment care sa contina si vitamine pe langa minerale se administreaza 1 capsule pe zi/diminetza,
-aminoacizi 2700 , aici poti sa iti dublezi portia linistit, 4 inainte 4 dupa.
-carnitina nu prea ma pricep la ea deci ma abtin.
-glutamina, doza uzuala este de 5 g dupa antrenament si 5 grame (optional asta) seara, inainte de culcare, vezi cat are plicu si iao dupa antrenament , nu in timpul acestuia.
-in privinta antrenamenului nu inteleg cate ai 2 sau 3 pana la urma ?! ca sa acoperi cat de cat toate grupele iti tb minim 3 zile de antrenament.
luni - piept, biceps, optional abdomen
miercuri- spate , triceps, trapez
vineri- umeri, picioare optional abdomen
ca mancare o dieta saraca in carbo, evita prajeli sucuri , bauturi acidulate,dulciuri, axeaza-te pe pui, peste , legume, fructe(nu banane si struguri), lactate si minim 2 l de apa pe zi.
bafta
nu fiti purcei si raspundeti klumea :P
|
sus |
|
dolphspeed99
Veteran member 411 mesaje
|
Re: Re: need help
scris pe 15 mai 2008 20:23 de dolphspeed99
ok, hai sa vedem cu -kre-alkaline , la creatina monohidrata se iau cate 5 g inaite si dupa, aici stiu ca stau altfel lucrurile, acum depinde de tine cam cata retentie de apa vrei sa faci , poti mari la 2 capsule inainte si 2 dupa, e optiunea ta,
-mega minerale, nus ce cmpozitie au dar ti-as recomanda sa le schimb cu un supliment care sa contina si vitamine pe langa minerale se administreaza 1 capsule pe zi/diminetza,
-aminoacizi 2700 , aici poti sa iti dublezi portia linistit, 4 inainte 4 dupa.
-carnitina nu prea ma pricep la ea deci ma abtin.
-glutamina, doza uzuala este de 5 g dupa antrenament si 5 grame (optional asta) seara, inainte de culcare, vezi cat are plicu si iao dupa antrenament , nu in timpul acestuia.
-in privinta antrenamenului nu inteleg cate ai 2 sau 3 pana la urma ?! ca sa acoperi cat de cat toate grupele iti tb minim 3 zile de antrenament.
luni - piept, biceps, optional abdomen
miercuri- spate , triceps, trapez
vineri- umeri, picioare optional abdomen
ca mancare o dieta saraca in carbo, evita prajeli sucuri , bauturi acidulate,dulciuri, axeaza-te pe pui, peste , legume, fructe(nu banane si struguri), lactate si minim 2 l de apa pe zi.
bafta
Nu te supara, dar trebuie sa adaug ceva: cel mai indicat este sa faci in aceeasi zi biceps si triceps, deoarece se iriga cu sange toata zona si rezultatele sunt mai bune. Spatele merge in aceeasi zi cu umerii.
Cred ca mai bine ar fi:
Luni: Biceps, triceps, abdomen
Miercuri: Umeri, trapez, spate
Vineri: Picioare si piept
Este greu sa comprimi in 3 exercitii toate grupele musculare. Adi, ar fi f bine daca ai putea face 5 antrenamente pe saptamana (luni-vineri) si sa combini si cardio.
Referitor la alimentatie, cuando a spus bine.
Referitor la suplimente, iti recomand asa:
-un arzator de grasimi care sa-ti dea si energie pt antrenament (ex: cuts II de la prolab e super bun pt asa ceva)
-un concentrat sau chiar un izolat proteic (sa iei imediat dupa antrenament cam 40 g proteine - adica vreo 2 portii). Ca recomandari de concentrate proteice: Prostar Whey (Ultimate Nutrition), Advanced Whey Protein (Prolab), Whey Protein Isolate (Prolab), Nitro Tech (Muscletech).
-glutamina este f buna dupa antrenament. Daca imediat dupa sala iei si proteine, sa nu iei 5 g de glutamina, ci doar 3-4.
-ti-as recomanda sa renunti la creatina. Nu face altceva decat sa mareasca, cum bine a spus si cuando, retentia de apa in organism. Ori tu vrei sa mai si slabesti putin, nu???
-megamineralele trb sa le inlocuiesti cu o multivitamina. Recomandari: Daily Complete Formula (Ultimate Nutrition) sau Animal Pack (Universal Nutrition).
-daca iei proteine nu prea mai are rost sa iei si aminoacizi. Intr-adevar, daca iei si aminoacizi, si proteine in acelasi timp, sunt unii care spun ca s-ar face sinteza mai bine. Personal nu stiu. Eu iau in vestiare, cand ma schimb, o portie de aminoacizi lichizi ca fac o jumtatae de ora pana acasa si pana atunci ei lucreaza. Si cand ajung acasa mai bag 2 portii de Nitrotech si e super. Mai stau o ora si mananc Ca recomandari de aminoacizi lichizi: Amino Fuel Liquid (Twinlab) - sunt f buni, insa au un gust nasol. Liquid Amino de la Ultimate Nutrition sunt cel putin la fel de buni, dar sunt mai scumpi. Insa au un gust extraordinar de bun de fructe ... e un gust dulce-acrisor
Ce nu te omoara te face mai puternic!
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|