Pagina 1 din 1
xfrontier
Junior member 12 mesaje
|
Antrenament pentru ARMATA
scris pe 27 ian 2009 21:15 de xfrontier
Cu respect, va salut!
Doresc sa urmez o cariera militara, si din pacate nu am posibilitatea(timpul necesar)pentru a ma duce la o sala de culturism/fitness.
As dori, cine poate sa-mi dea sfaturi, sau programe de antrenament, pentru a putea trece cu brio de probele fizice, si sa-mi imbunatatesc conditia fizica incat sa nu mi se para un chin antrenamentele de acolo.
Aceasta este proba fizica: http://www.armyacademy.ro/admitere/general/sport_baieti.html
Nu este extrem de dificila(poate doar alergarea de rezistenta de 2 km) dar mi-am cam iesit din forma in ultimul timp si ma simt tot mai slabit...
Va multumesc anticipat si cred in ajutorul dvs.!
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: Antrenament pentru ARMATA
scris pe 27 ian 2009 21:56 de Macho
Cu respect, va salut!
Doresc sa urmez o cariera militara, si din pacate nu am posibilitatea(timpul necesar)pentru a ma duce la o sala de culturism/fitness.
As dori, cine poate sa-mi dea sfaturi, sau programe de antrenament, pentru a putea trece cu brio de probele fizice, si sa-mi imbunatatesc conditia fizica incat sa nu mi se para un chin antrenamentele de acolo.
Aceasta este proba fizica: http://www.armyacademy.ro/admitere/general/sport_baieti.html
Nu este extrem de dificila(poate doar alergarea de rezistenta de 2 km) dar mi-am cam iesit din forma in ultimul timp si ma simt tot mai slabit...
is curios si eu ce program ai daca nu ai timp macar de 3 antrenamente pe saptamana la sala mai ales daca vrei sa urmezi cariera militara...asta este o scuza indiferent de ocupatie si functie nu exista sa nu se gaseasca 60-70 de minute pentru antrenament...
acasa in afara de flotari,abdomene,eventual tractiuni la o bara nu prea ai ce sa faci...sala e sala...nu se compara cu doua gantere de 10 kg si alte extensoare
|
sus |
|
xfrontier
Junior member 12 mesaje
|
Re: Re: Antrenament pentru ARMATA
scris pe 28 ian 2009 11:58 de xfrontier
Din pacate nu am timp de sala, deoarece de dimineata si pana la 13:00 sunt la scoala, la 14:00 ajung acasa.
3 zile pe saptamana am meditatii dupa-masa, si mai am si de invatat( sunt clasa a 12-a, deci BAC+Academia Militara). Dupa cum vedeti sunt foarte aglomerat cu scoala, iar o sala decenta la mine in oras este la 1 ora distanta de blocul in care locuiesc.
Acasa am 2 gantere de 6 kg si o bicicleta eliptica. Nu vreau masa, vreau doar rezistenta la efort, dezvoltarea inimii, a plamanilor, cum zic americanii, "to be in shape".
|
sus |
|
Macho
|
Re: Re: Re: Antrenament pentru ARMATA
scris pe 28 ian 2009 14:54 de Macho
Din pacate nu am timp de sala, deoarece de dimineata si pana la 13:00 sunt la scoala, la 14:00 ajung acasa.
3 zile pe saptamana am meditatii dupa-masa, si mai am si de invatat( sunt clasa a 12-a, deci BAC+Academia Militara). Dupa cum vedeti sunt foarte aglomerat cu scoala, iar o sala decenta la mine in oras este la 1 ora distanta de blocul in care locuiesc.
Acasa am 2 gantere de 6 kg si o bicicleta eliptica. Nu vreau masa, vreau doar rezistenta la efort, dezvoltarea inimii, a plamanilor, cum zic americanii, "to be in shape".
si eu am fost in clasa a 12-a am avut si meditatii faceam si fotbal si mergeam la ora 20 la sala tot exista timp daca vrei, si cu invatatul e bine sa mai te recreezi o ora...in fine fiecare cum crede de cuviinta era doar o parere....
daca vrei rezistenta la efort atunci alergare foarte multa si variata ...alergare de anduranta ,alergare lansat sau 3/4 cum se mai zice si sprinturi e destul de bine sa faci de 2-3 ori pe saptamana,flotari abdomene si eventual tractiuni ...
un complex de minerale si vitamine e bine venit plus o alimentatie cat de bogata din care sa nu lipseasca:lapte,oua,branza de vaca,fructe,legume,carne de vita,pui sau porc,cereale ,orez,cartofi....
|
sus |
|
Crainic_1
Senior member 95 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Antrenament pentru ARMATA
scris pe 29 ian 2009 18:19 de Crainic_1
si eu am fost in clasa a 12-a am avut si meditatii faceam si fotbal si mergeam la ora 20 la sala tot exista timp daca vrei, si cu invatatul e bine sa mai te recreezi o ora...in fine fiecare cum crede de cuviinta era doar o parere....
daca vrei rezistenta la efort atunci alergare foarte multa si variata ...alergare de anduranta ,alergare lansat sau 3/4 cum se mai zice si sprinturi e destul de bine sa faci de 2-3 ori pe saptamana,flotari abdomene si eventual tractiuni ...
un complex de minerale si vitamine e bine venit plus o alimentatie cat de bogata din care sa nu lipseasca:lapte,oua,branza de vaca,fructe,legume,carne de vita,pui sau porc,cereale ,orez,cartofi....
Este destul de tarziu in al 12-lea ceas sa incepi pregatirea.
Mai intai ar trebui sa te interesezi care sunt probele fizice si care este baremul apoi sa incepi pregatirea specifica avand ca si scop promovarea examenului .
Oricum o sa fie nevoie sa faci alergari si niste circuite de forta .Dar pentru a te putea ajuta trebuie sa-mi spui in ce consta acest examen
The meaning of life is that it is to be lived, and it is not to be traded and conceptualized and squeezed into a pattern of systems
|
sus |
|
Macho
|
Re: Re: Re: Re: Re: Antrenament pentru ARMATA
scris pe 29 ian 2009 18:23 de Macho
Este destul de tarziu in al 12-lea ceas sa incepi pregatirea.
Mai intai ar trebui sa te interesezi care sunt probele fizice si care este baremul apoi sa incepi pregatirea specifica avand ca si scop promovarea examenului .
Oricum o sa fie nevoie sa faci alergari si niste circuite de forta .Dar pentru a te putea ajuta trebuie sa-mi spui in ce consta acest examen
lui trebuia sa-i raspunzi nu mie
probele fizice sunt pe linkul din primul lui post...
|
sus |
|
Crainic_1
Senior member 95 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Antrenament pentru ARMATA
scris pe 29 ian 2009 18:25 de Crainic_1
lui trebuia sa-i raspunzi nu mie
probele fizice sunt pe linkul din primul lui post...
Ma luat valul
The meaning of life is that it is to be lived, and it is not to be traded and conceptualized and squeezed into a pattern of systems
|
sus |
|
Crainic_1
Senior member 95 mesaje
|
scris pe 29 ian 2009 18:45 de Crainic_1
Cu respect, va salut!
Mda pare destul de simplu dar trebuie sa te antrenezi
de minim 2 ori pe saptamana un antrenament sa contina alergarea de rezistenta cu saculeti pe brate si picioare trebuie sa te incadrezi sub barem.Genoflexiunile , flotarile si tractiunile nu trebuie sa lipseasca de la fiecare antrenament (baremul este de 8 trebuie sa faci cel putin 12).Ar fi bine de iceput sa nu combini viteza cu rezistenta ci sa le combini abia dupa vreo luna .
Am vazut si probe de indemanare .Ar trebui sa simulazi daca ai pusibilitatea cat mai multe dintre probe.
Succes
|
sus |
|
redhat
Senior member 63 mesaje
|
scris pe 30 mar 2009 20:52 de redhat
Cu respect, va salut!
Alearga mult..tractiuni la bara, flotari, abdomene
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|