Pagina 1 din 1
nkvd99
Newbie 1 mesaje
|
300 Flotari pe zi
scris pe 18 oct 2012 16:03 de nkvd99
Salut, sunt nou pe aici si de cateva zile am inceput sa fac 300-350 de flotari in pumni, pe zi. Ce fel de rezultate credeti ca voi obtine daca voi continua cu acest program cateva luni ?
Alimentatie:
zilnic:
oua
lapte
piept de pui
cotlet de porc
cas de oaie.
in diferite combinatii.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
Re: 300 Flotari pe zi
scris pe 23 oct 2012 14:02 de nicu_ivan
Salut, sunt nou pe aici si de cateva zile am inceput sa fac 300-350 de flotari in pumni, pe zi. Ce fel de rezultate credeti ca voi obtine daca voi continua cu acest program cateva luni ?
Alimentatie:
zilnic:
oua
lapte
piept de pui
cotlet de porc
cas de oaie.
in diferite combinatii.
mai nimica, ceva rezistenta si tonus in triceps si piept.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
kwonkicker
Senior member 90 mesaje
|
scris pe 4 nov 2012 12:56 de kwonkicker
mai nimica, ceva rezistenta si tonus in triceps si piept.
Si fortza.
kl@w
|
sus |
|
kwonkicker
Senior member 90 mesaje
|
scris pe 4 nov 2012 12:58 de kwonkicker
Alimentatie:
zilnic:
oua
lapte
piept de pui
cotlet de porc
cas de oaie.
in diferite combinatii.
Asa multe? spune-ne si noua ce program ai.
Editat de kwonkicker pe 4 nov 2012 13:00
kl@w
|
sus |
|
hamaloiu
Junior member 33 mesaje
|
scris pe 8 nov 2012 10:51 de hamaloiu
Alimentatie:
zilnic:
oua
lapte
piept de pui
cotlet de porc
cas de oaie.
in diferite combinatii.
vezi sa nu-ti afecteze articulatiile pumnului,asta in caz ca reusesti sa faci ZILNIC ceea ce spui tu.
nu vad motivul pt care sa bagi zilnic atatea flotari in pumni,pt ca nu obtii mare lucru.mai baga si ceva tractiuni/abdomene/geno cu ceva in spate .poate te ajuta mai mult
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 8 nov 2012 10:56 de adi123
vei obtine forta sa faci mai multe flotari. nu cred ca altceva.
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
hamaloiu
Junior member 33 mesaje
|
scris pe 8 nov 2012 14:53 de hamaloiu
nu prea cresti in forta ,facand zilnic acelasi tip de miscare cu aceeasi greutate. e ca si cum ai baga zilnic impins la piept cu bara doar cu 40 kg sa zicem. daca nu cresti treptat greutatea, nu castigi in forta, doar in rezistenta. e valabil si la flotari asta, doar daca nu baga cu rucsacul in spate si tot pune caramizi in el
oricum , e ciudata chestia asta cu flotarile facute asa ,in disperare si eu nu cred ca baga cate zice .dar fiecare face ce vrea si spune ce vrea
|
sus |
|
codrin13
Junior member 35 mesaje
|
scris pe 24 nov 2012 19:39 de codrin13
nu prea cresti in forta ,facand zilnic acelasi tip de miscare cu aceeasi greutate. e ca si cum ai baga zilnic impins la piept cu bara doar cu 40 kg sa zicem. daca nu cresti treptat greutatea, nu castigi in forta, doar in rezistenta. e valabil si la flotari asta, doar daca nu baga cu rucsacul in spate si tot pune caramizi in el
oricum , e ciudata chestia asta cu flotarile facute asa ,in disperare si eu nu cred ca baga cate zice .dar fiecare face ce vrea si spune ce vrea
Probabil o incheietura mai puternica?
|
sus |
|
ssnavigator
Newbie 1 mesaje
|
scris pe 27 nov 2012 20:55 de ssnavigator
Alimentatie:
zilnic:
oua
lapte
piept de pui
cotlet de porc
cas de oaie.
in diferite combinatii.
Incearca sa faci flotari spartane, balansari dintr-o mana in alta, flotari intr-o mana, flotari cu bataie din palme etc. mai pe scurt, schimba programul, adauga si alte exercitii, si sunt sigur ca musculatura centurii scapulare se va mari incetul cu incetul
|
sus |
|
ilinca_01
Newbie 1 mesaje
|
scris pe 28 feb 2013 15:50 de ilinca_01
Mama 300 ? Dar ce maini aveti ? Eu la 10 pic jos si-mi tremura mainile mai ceva ca la un betiv ) Te-ai antrenat incetul cu incepul sau ai putut sa faci 300 din prima? Ce metode de sport faci?
Editat de shift pe 28 feb 2013 16:26
|
sus |
|
CosminPerjo
Expert member 530 mesaje
|
scris pe 28 feb 2013 17:22 de CosminPerjo
Mama 300 ? Dar ce maini aveti ? Eu la 10 pic jos si-mi tremura mainile mai ceva ca la un betiv ) Te-ai antrenat incetul cu incepul sau ai putut sa faci 300 din prima? Ce metode de sport faci?
Daca faci sport o data la cateva luni iti dai seama ca "pici ",nu te gandii ca face 300 deodata,cel mai probabil in serii.
|
sus |
|
NICOLA
Senior member 95 mesaje
|
scris pe 28 feb 2013 17:25 de NICOLA
cu 300-350 de flotari pe zi nu obtii decat forta sa faci mai multe....si iti dai seama ca alea 300 de flotari nu le face intr-o serie poate in 6-7 serii le face
|
sus |
|
symba
Veteran member 213 mesaje
|
scris pe 28 feb 2013 17:59 de symba
Toate greselile pe care le fac majoritatea oamenilor cand vine vorba de flotari se pot impartii in doua categorii:
1. Greseli de concept
2. Greseli de executie
1. Greseli de concept
Greselile de concept provin din neintelegerea fortei, a puterii si a altor calitati ale miscarii.
Ai vazut vreodata un om fara cantitati impresionante de masa musculara facand 100 de flotari? 200 de flotari? Ai vazut un om care nu poate impinge cat tine la piept, dar poate face 100 de flotari cand tu poti doar 20?
Daca nu ai vazut sa stii ca e foarte probabil.
Cum e asa ceva posibil?
Simplu. Numarul mare de repetari nu este determinat de forta! Cu alte cuvinte, forta musculara nu are nimic de a face cu numarul de repetari!
Forta musculara este forta (fizica) maximala care poate fi exercitata de un muschi sau un grup de muschi.
Daca mai ti minte din scoala generala, F=m*a. Cu alte cuvinte, forta este ceea care cauzeaza un obiect de masa(m) sa isi schimbe viteza (sa accelereze). Nu are nimic de a face cu distanta parcursa sau numarul de repetari.
Cand faci zeci si sute de flotari, tot ce faci e sa generezi repetat aceeasi forta (mediocra) de mai multe ori. Capacitatea unui muschi de a execita o anumita forta in mod repetat se numeste anduranta musculara. Prin urmare, de fiecare data cand ridici aceeasi greutate de mai multe ori, nu dai dovada de forta ci de anduranta ridicata.
Puterea e deasemenea altceva. Cand zicem ca cineva e puternic, ne referim de obicei la forta musculara pe care o poate realiza. Dar, in realitate, puterea este Forta x Viteza. Spre exemplu, cand te chinui si deabea impingi 100 de kg la piept, dai dovada de multa forta. Dar, e posibil sa folosesti aceasi putere ca atunci cand impingi 60kg dar cu o “viteza” mai mare.
Stiind toate acestea, e clar ca pentru a-ti dezvolta forta si masa musculara, trebuie sa faci miscarea mai grea. Fie cresti masa(m), fie cresti acceleratia(a), fie folosesti o variatie care streseaza muschii intr-un fel in care nu sunt obisnuiti. Dar niciodata nu cresti numarul de repetari peste o anumita valoare (ex:12).
Daca vrei sa ai anduranta de a face 100, 200, 300 de flotari, atata timp cat le faci corect nu e nici o problema. Dar, nu stiu la ce te-ar putea ajuta. Nu vei avea mai multa forta. Nu vei fi mai puternic. Nu vei putea lovi mai tare sau mai repede. Nu vei dezvolta mai multa masa musculara, ci din potriva te vei orienta spre dezvoltarea fibrelor musculare care nu au capacitate mare de creste.
2. Greseli de executie
Crezi ca executia corecta a flotarilor e banala? Ca oricine stie sa le faca? - Nu e chiar asa. Dintre toate erorile biomecanice, urmatoarele sunt cele mai comune:
Pozitia mainilor fata de corp
Cand executa flotari, majoritatea oamenilor isi pun mainile departate, in partea de sus a corpului. Daca te uiti de sus, arata ca litera T. Aceasta pozitie nu este corecta, facand execitiul mai simplu, deoarece:
flexibilitatea umerilor este limitata. Astfel structurile limitante din aceasta pozitie permit mai multa dezvoltare de forta in partea de jos a miscarii.
pozitia necesita mai putina activare musculara (masurata prin studii EMG) in piept si triceps.
Pozitia corecta, pentru sanatatea umerilor si pentru rezultate maxime, plaseaza mainile la aproximativ 45 grade fata de corp. Vazut de sus, silueta arata ca o sageata (partea dreapta din imaginea de mai sus).
Permiterea soldurilor sa cada si rotirea anterioara a acestora
Prin indoirea la nivelul soldurilor un procent mai mic din greutatea corporala este folosit, facand exercitiul mai usor. In plus, tinerea soldurilor mai aproape de pamant limiteaza intervalul de miscare.
Pe langa sabotarea rezultatelor care pot fi obtinute, aceasta pozitie poate plasa coloana vertebrala in pozitie de risc.
Rotirea anterioara a soldurilor (partea din fata in jos) este mai putin evidenta si se datoreaza lipsei de flexibilitate la nivelul spatelui inferior si a flexorilor soldului (statul pe scaun toata ziua), si lipsei de forta in abdomen si fund.
Dar, pentru beneficii maxime, flotarile ar trebui executate cu abdomenul si muschii fundului contractati, obtinand o rotire posteriara a soldurilor.
De asemenea, daca executi flotari in mod regulat, aceasta regula ar trebui urmarita mai atent, pentru a nu cauza probleme posturale de-a lungul timpului.
Interval de miscare incomplet
Partea de jos a miscarii implica un procent mai mare din greutatea corporala decat partea de sus. De aceea e mai dificila. Tot de aceea, multi oameni nu coboara suficient de jos, executand mai degraba repetari partiale decat complete.
Nu are nici un sens sa te minti ca faci 20 de flotari cand de fapt faci 20 de jumatati. E mult mai benefic sa faci 10 flotari corecte, chiar daca e mai greu.
Some call it an obsession, I call it a lifestyle!
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 14 mar 2013 12:49 de stefanp
Alimentatie:
zilnic:
oua
lapte
piept de pui
cotlet de porc
cas de oaie.
in diferite combinatii.
eu cred...ca tu trebuie sa ne spui ce rezultate ai obtinut,nu?
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 14 mar 2013 14:04 de MrOlympia
Eu zic ca mai multa rezistenta Adi .. din flotari nu obtii mare lucru , referitor la intrebarea baiatului . Pentru unu care nu a facut in viata lui sport sau exercitii poate e bun dar pana la un punct .. foarte putin . E nevoie sa lucrezi toate grupele de muschi .. iar daca faci flotari prea des 300 pe zi = 0 . Sfatul meu e sa iti faci abonament la o sala dotata cu tot ce trebuie .
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 14 mar 2013 14:12 de adi123
Eu zic ca mai multa rezistenta Adi .. din flotari nu obtii mare lucru , referitor la intrebarea baiatului . Pentru unu care nu a facut in viata lui sport sau exercitii poate e bun dar pana la un punct .. foarte putin . E nevoie sa lucrezi toate grupele de muschi .. iar daca faci flotari prea des 300 pe zi = 0 . Sfatul meu e sa iti faci abonament la o sala dotata cu tot ce trebuie .
da, rezistenta m-am exprimat gresit
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
AdrianSmile
Veteran member 226 mesaje
|
scris pe 18 iun 2013 15:43 de AdrianSmile
Flotarile ajuta foarte mult,eu am inceput asta-iarna sa fac flotari.La inceput faceam 30 si pana la urma am ajuns sa fac 70,si te ajuta si la forta,dar ai mare grija la respiratie
Never back down !
|
sus |
|
Spartanul
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 18 iun 2013 18:42 de Spartanul
Flotarile ajuta foarte mult,eu am inceput asta-iarna sa fac flotari.La inceput faceam 30 si pana la urma am ajuns sa fac 70,si te ajuta si la forta,dar ai mare grija la respiratie
Si eu am facut des flotari pana acum un an, faceam intre 30 si 50 per serie.Apoi am inceput culturismul si ce credeti de putere in tricepsi?Mediocru, flotarile nu m-au ajutat la masa, sau forta ci doar la anduranta.Nu pot sa zic acelasi lucru de flotarile la paralele unde adaug greutate treptat.Uite un ex: daca alergi cate 10 km pe zi nu inseamna ca ai forta in picioare(strict cvadriceps), ci ai anduranta, forta o faci prin geno cu cresterea treptata a greutatii.
alimentatie, antrenament, odihna si apoi suplimente
|
sus |
|
Cristi7
Expert member 730 mesaje
|
scris pe 18 iun 2013 22:38 de Cristi7
Mi se pare o prostie sa faci 500 de flotari pe zi,mai bine du-te la sala.
|
sus |
|
CosminPerjo
Expert member 530 mesaje
|
scris pe 18 iun 2013 23:02 de CosminPerjo
Poti sa le imbini,nu trebuie neaparat sa faci atatea,daca mergi si la sala tot poti sa faci 150,macar cand lucrezi spate,piept,triceps....
Pentru ce sa mai faci flotari daca mergi la sala?
|
sus |
|
Cristi7
Expert member 730 mesaje
|
scris pe 18 iun 2013 23:12 de Cristi7
Pentru ce sa mai faci flotari daca mergi la sala?
Exact cand ai atatea aparate,bare,gantere,cabluri etc...
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 22 iun 2013 21:51 de basu
Exact cand ai atatea aparate,bare,gantere,cabluri etc...
Marien , este suficient sa postezi ceea ce doresti intr-un singur loc.
Editat de basu pe 25 iun 2013 21:06
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
AGI
Veteran member 209 mesaje
|
scris pe 25 iun 2013 20:50 de AGI
Alimentatie:
zilnic:
oua
lapte
piept de pui
cotlet de porc
cas de oaie.
in diferite combinatii.
Eu am un prieten care face doar 100/zi, si crede-ma ca este destul de dezvoltat in brate/piept.
Totusi eu daca as putea face 300 de flotari as incerca sa pun o greutate deasupra mea si sa le execut cu acea greutate(chiar daca nu faci 300)
|
sus |
|
AirWalk
Veteran member 197 mesaje
|
scris pe 7 iul 2013 11:32 de AirWalk
Alimentatie:
zilnic:
oua
lapte
piept de pui
cotlet de porc
cas de oaie.
in diferite combinatii.
Eu sunt un fan al exercitilor body - weight .
Defapt tot ce am facut este facut in exercitii body - weight.
Idea este ca nu trebuie sa faci 300 flotari pe zi in PUMN , fa flotari diferite ca sa lucreze toate grupele posibile in limita posibilitatilor.
Eu pentru piept si triceps fac asa:
15 proper pushups ( flotari normale )
15 flotari diamant
15 flotari cu mainile departate
In serii de cate 2-5 ( Depinde de tine )
Si chiar daca uni zic ca nu ajuta cu nimic , nu stiu daca au si incercat macar.
Eu de 1 an am facut si m-am axat pe exercitii body-weight si uite ca nu am masa musculara foarte mare dar la forta rup orice praf care are de 2 ori masa cat a mea
|
sus |
|
cristian93
Senior member 144 mesaje
|
scris pe 16 iul 2013 08:39 de cristian93
O sa incep cu inceputu am facut exact acelasi program ca al tau inafara de mancare deoarece nu aveam buget pentru piept de pui etc. Faceam aproximativ 50 flotari odata la 3 ore in fiecare zi am avut mari probleme cu articulatiile dupa ce mam lasat de ele pot sa spun ca eram leguma ma asezam jos sa fac o serie de flotari si mi se inmuiau mainile si cadeam pe burta mi-am revenit cu timpu.Eu zic sa te duci la sala ca din cate vad buget ai pt piept de pui oua lapte etc. Nu vad rostu sa stai acasa si sa faci flotari cm ai zis tu credeti ca in cateva luni se vad rezultate ? Itii raspund eu dece sa astepti poate "degeaba" si nu ai nici un rezultate cand poti sa te duci la sala 3 luni si iti garantez cu alimentatia ta piept de pui oua lapte etc. carne o sa ai 100% rezultate .Salut
Editat de cristian93 pe 16 iul 2013 08:41
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 16 iul 2013 11:58 de Gilu
O sa incep cu inceputu am facut exact acelasi program ca al tau inafara de mancare deoarece nu aveam buget pentru piept de pui etc. Faceam aproximativ 50 flotari odata la 3 ore in fiecare zi am avut mari probleme cu articulatiile dupa ce mam lasat de ele pot sa spun ca eram leguma ma asezam jos sa fac o serie de flotari si mi se inmuiau mainile si cadeam pe burta mi-am revenit cu timpu.Eu zic sa te duci la sala ca din cate vad buget ai pt piept de pui oua lapte etc. Nu vad rostu sa stai acasa si sa faci flotari cm ai zis tu credeti ca in cateva luni se vad rezultate ? Itii raspund eu dece sa astepti poate "degeaba" si nu ai nici un rezultate cand poti sa te duci la sala 3 luni si iti garantez cu alimentatia ta piept de pui oua lapte etc. carne o sa ai 100% rezultate .Salut
Mai copii, puneti mana si documentati-va, nu mai urmati toate rahaturile de programe de pe net.
Tu de exemplu n-ai nici o scuza pt c-ai facut acea magarie cu flotarile.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
AirWalk
Veteran member 197 mesaje
|
scris pe 16 iul 2013 12:26 de AirWalk
Ma scuzi , am rezultate , defapt am rezultate mult mai bune ca alti care merg la sala de 3-8 luni .
Trebuie sa ai ambitie , sa ai un program strict si sa faci cu cap .
Nu faci 50 flotari odata la "10 minute" ca nu o sa faci decat sa te obosesti ca prostul ( frumos spus )
Din cate citesc , nu am scris sa incepi sa faci flotari in fiecare zi fara numar , daca asa am zis eu atunci ma apuc de KFC .
Imi place de tine ca tu nu mai vazut vreodata si deja ma cunosti .
Nu am rezultate deloc , intradevar , din avatarul meu nu rezulta ca am obtinut ceva .
Nu ma intelege gresit , nu ma dau mare , sunt si eu incepator si nu sunt plin de muschi dar pe langa asta imi folosesc capul .
Si in al 2-lea rand , am dat un sfat , nu am obligat pe nimeni sa faca asta si nici sa ma critice pentru ce si cum fac eu .
Editat de AirWalk pe 16 iul 2013 12:37
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|