Pagina 1 din 1
ambitiosu93
Senior member 50 mesaje
|
3 saptamani masa si 1 saptamana definire
scris pe 27 aug 2010 23:42 de ambitiosu93
mia spus un tip ca e bine sa fac 3 saptamani masa si 1 definire...ce parere aveti si cum ar trebuii sa fie exercitiile de masa si cele de definire?la definire se face si cardio?la definire se mai iau suplimente in aceasi cantitate?
Never back down!
|
sus |
|
silvyuj
Senior member 126 mesaje
|
Re: 3 saptamani masa si 1 saptamana definire
scris pe 28 aug 2010 10:25 de silvyuj
mia spus un tip ca e bine sa fac 3 saptamani masa si 1 definire...ce parere aveti si cum ar trebuii sa fie exercitiile de masa si cele de definire?la definire se face si cardio?la definire se mai iau suplimente in aceasi cantitate?
Cat ai de cand practici culturismul?Ce tip somatic esti?Din punctul meu de vedere pare a fi o tampenie,deoarece cata masa crezi ca poti acumula in 3 saptamani si cat te bine te poti defini intr-o saptamana?poate prietenul ala al tau,voia sa-ti recomande o ciclizare a carbohidratilor,dar in cazul asta perioadele sunt prea lungi!Legat de ciclizarea carbohidratilo citeste aici pe forum articolul "Dieta ce poate imita efectul steroizilor"...sau ceva de genu'!
spor!
DAMN!
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 28 aug 2010 11:54 de georgik
3 saptamani masa si o saptamana definire reprezinta o exprimare gresita a poate 3 saptamani un anumit fel de a face exercitiile si o saptamana un alt fel de a face exercitiile poate un mod specific celui din perioada unei definiri.Adica a schimba tot timpul modul in care te antrenezi pentru a evita rutina sa zicem.
Masa musculara ca si definirea nu include doar ce fel de exercitii facem sau cum le facem.Alimentatia are un rol MULT mai important.
Deci ce vrei sa stii de fapt?
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
robert1239
Veteran member 174 mesaje
|
Re: Re: 3 saptamani masa si 1 saptamana definire
scris pe 28 aug 2010 13:22 de robert1239
3 saptamani masa si o saptamana definire reprezinta o exprimare gresita a poate 3 saptamani un anumit fel de a face exercitiile si o saptamana un alt fel de a face exercitiile poate un mod specific celui din perioada unei definiri.Adica a schimba tot timpul modul in care te antrenezi pentru a evita rutina sa zicem.
Masa musculara ca si definirea nu include doar ce fel de exercitii facem sau cum le facem.Alimentatia are un rol MULT mai important.
Fac pariu ca la ambitiosul definirea inseamna multe repetari cu greutate mica nu?Sunt sigur ca preitenul tau arata beton, si ca se pricepe foarte mult in culturism si castiga 2 ore pe zi citind despre culturism, nu?
Practicant de bodybuilding, nu fatbuilding!
|
sus |
|
ambitiosu93
Senior member 50 mesaje
|
scris pe 28 aug 2010 18:34 de ambitiosu93
de 4 luni fac sala...cam cate luni ar trebui so tin tot pe masa musculara si dupaia cat pe definire?am 1,83 75 kg 17 ani si iau inainte si dupa sala creatina de la twinlab si proteine elite isolate de la dymatize
Never back down!
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: Re: 3 saptamani masa si 1 saptamana defini
scris pe 28 aug 2010 19:21 de Gilu
de 4 luni fac sala...cam cate luni ar trebui so tin tot pe masa musculara si dupaia cat pe definire?am 1,83 75 kg 17 ani si iau inainte si dupa sala creatina de la twinlab si proteine elite isolate de la dymatize Vrei sa concurezi?
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
ambitiosu93
Senior member 50 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: 3 saptamani masa si 1 saptamana de
scris pe 28 aug 2010 19:28 de ambitiosu93
Vrei sa concurezi? nu cred ca o sa pot vreodata sa fiu un culturist adevarat fiindca am o problema cu coloana...mam gandit sa fac panan primavara masa musculara si pana vara sa fac definire
Never back down!
|
sus |
|
robert1239
|
scris pe 28 aug 2010 20:37 de robert1239
Vrei sa concurezi? )
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: 3 saptamani masa si 1 saptaman
scris pe 28 aug 2010 22:04 de Gilu
nu cred ca o sa pot vreodata sa fiu un culturist adevarat Atunci nu vad nici un motiv sa ai perioade de masa si perioade de definire.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 29 aug 2010 12:15 de georgik
de 4 luni fac sala...cam cate luni ar trebui so tin tot pe masa musculara si dupaia cat pe definire?am 1,83 75 kg 17 ani si iau inainte si dupa sala creatina de la twinlab si proteine elite isolate de la dymatize
4 luni sala,sunt mai mult ca sigur ca ai inca de lucrat la alimentatia ta zilnica.Deocamdata antreneaza-te dupa antrenamente "standard" mai tarziu vei intelege singur printr-un rationament logic si informare din surse mai documentate ce este mai bine pentru tine si iti vei si da seama ce potential ai si ce vrei sa faci.
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
Cosstian
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 14 sep 2010 21:37 de Cosstian
Nu este bine deloc, depinde ce intelegi tu prin masa si definire, oricum normal se face asa zisa definire pentru inceput, astfel vom creea o baza puternica pe care sa cladim masa musculara. Definire inseamna orice serie cu peste 10 repetari!
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 14 sep 2010 21:43 de georgik
Nu este bine deloc, depinde ce intelegi tu prin masa si definire, oricum normal se face asa zisa definire pentru inceput, astfel vom creea o baza puternica pe care sa cladim masa musculara. Definire inseamna orice serie cu peste 10 repetari!
pe scurt daca de maine facem serii de 11 repetari ne definim nu?
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 14 sep 2010 23:13 de Gilu
E nasol sa crezi ca ceea ce stii tu e corect si adevarat si in final sa aflii ca e bullshit.
Intrati aici=>
|
sus |
|
robert1239
|
scris pe 14 sep 2010 23:58 de robert1239
E nasol sa crezi ca ceea ce stii tu e corect si adevarat si in final sa aflii ca e bullshit. E foarte nasol!Am trecut prin asta.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: 3 saptamani masa si 1 saptaman
scris pe 15 sep 2010 00:07 de Gilu
E foarte nasol!Am trecut prin asta. Toti am trecut prin asa ceva, dar e placut sa-i observi pe altii
Intrati aici=>
|
sus |
|
robert1239
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3 saptamani masa si 1 sapt
scris pe 15 sep 2010 10:13 de robert1239
Toti am trecut prin asa ceva, dar e placut sa-i observi pe altii Da, e placut.Dar fac pariu ca majoritatea dintre cei care fac greselile astea inca le sustin, sunt sustinute de multi, inclusiv instructori.Cateodata nu pot sa cred ce prostii aud prin sala de la oameni de 40+.
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3 saptamani masa si 1
scris pe 15 sep 2010 11:51 de georgik
Da, e placut.Dar fac pariu ca majoritatea dintre cei care fac greselile astea inca le sustin, sunt sustinute de multi, inclusiv instructori.Cateodata nu pot sa cred ce prostii aud prin sala de la oameni de 40+.
de vina este caracterul omului, de a fi deschis mereu spre posibilitatea ca ar putea gresi si ca ar putea invata mereu ceva nou. Plus aroganta care vine odata cu vechimea in sala de antrenament si nu cu cunostintele acumulate.
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
robert1239
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3 saptamani masa s
scris pe 15 sep 2010 22:29 de robert1239
de vina este caracterul omului, de a fi deschis mereu spre posibilitatea ca ar putea gresi si ca ar putea invata mereu ceva nou. Plus aroganta care vine odata cu vechimea in sala de antrenament si nu cu cunostintele acumulate. Exact, am ajuns la concluzia ca nu merita sa ma mai contrazic cu nimeni dupa cateva dispute inclusiv cu instructorul salii care afirma ca abdomenele de le face el sunt pentru masa si nu definire.Cu multi oameni din sala m-am contrazis,asa ca, acum nu ma mai contrazic cu nimeni, nici pe tema proteinelor sau a oricarui supliment ca oricum la genul asta de oameni toate sunt proteine.Eu zic ca nu merita.
|
sus |
|
robert1239
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 3 saptamani ma
scris pe 15 sep 2010 22:31 de robert1239
Exact, am ajuns la concluzia ca nu merita sa ma mai contrazic cu nimeni dupa cateva dispute inclusiv cu instructorul salii care afirma ca abdomenele de le face el sunt pentru masa si nu definire.Cu multi oameni din sala m-am contrazis,asa ca, acum nu ma mai contrazic cu nimeni, nici pe tema proteinelor sau a oricarui supliment ca oricum la genul asta de oameni toate sunt proteine.Eu zic ca nu merita. Nu m-am referit ca abdomenle sunt de definire, nu am fost foarte explicit.Chestia asta a zis-o omul ala sa nu se interpreteze mesajul.:d
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 22 mai 2011 09:21 de basu
Oricum nu vad de ce strica un numar mai ridicat de repetari,deoarece consumi mai multa energie deci=>ca arzi mai multi carbohidrati in timpul antrenamentului cu greutati si numa bine incepi sa arzi din grasime la antrenamentul cardio pe care il sustii dupa.E doar o parere personala.
dar nu cumva un nr ridicat de repetari si aici ma gindesc ca te referi la ceva peste 12 ,il scoate din zona de crestere maxima a muschilor? or asta este un lucru pe care el il doreste foarte mult cred. toti il dorim. adica incerc sa spun ca nu are rost sa definesti io stiu .... un brat de 37 cm. numai daca doresti sa stai pe aici cu dezvoltarea si sa te menti asa. iar asta nu este deloc un lucru gresit daca asa doreste el ...
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Piper
Senior member 104 mesaje
|
scris pe 22 mai 2011 14:44 de Piper
dar nu cumva un nr ridicat de repetari si aici ma gindesc ca te referi la ceva peste 12 ,il scoate din zona de crestere maxima a muschilor? or asta este un lucru pe care el il doreste foarte mult cred. toti il dorim. adica incerc sa spun ca nu are rost sa definesti io stiu .... un brat de 37 cm. numai daca doresti sa stai pe aici cu dezvoltarea si sa te menti asa. iar asta nu este deloc un lucru gresit daca asa doreste el ...
Pai cine a spus ca mai creste,de obicei pe definire muschiul nu prea mai creste,ba mai mult ar putea sa scada daca nu mananca corespunzator,acum depinde si de persoana respectiva.Definirea o faci sa arati ce ai realizat in ani de munca.
Niciodata Plangand , Niciodata Infrant , Mereu Optimist , Totdeauna Culturist
|
sus |
|
basu
|
scris pe 22 mai 2011 17:26 de basu
Pai cine a spus ca mai creste,de obicei pe definire muschiul nu prea mai creste,ba mai mult ar putea sa scada daca nu mananca corespunzator,acum depinde si de persoana respectiva.Definirea o faci sa arati ce ai realizat in ani de munca.[/quote ]
in niste ani dar nu in trei saptamini. dupa trei sapt de antreanament pt masa nu are ce cauta una de ''definire''. la asta cred ca ar putea strica acele repetari mai multe la care te refereai. io am 20 de ani de antrenament in spate si nu am facut niciodata ''definire''. deci ideea cred ca este gresita din start. dar important este sa inteleaga el ce vrem noi sa ziceam aici . sper ca intelege.... si in cazul meu este tot o parere...
Editat de basu pe 22 mai 2011 17:27
|
sus |
|
basu
|
scris pe 22 mai 2011 17:28 de basu
Pai cine a spus ca mai creste,de obicei pe definire muschiul nu prea mai creste,ba mai mult ar putea sa scada daca nu mananca corespunzator,acum depinde si de persoana respectiva.Definirea o faci sa arati ce ai realizat in ani de munca.
scuze pt postare. nu a iesit cu trebuie...
|
sus |
|
Piper
Senior member 104 mesaje
|
scris pe 22 mai 2011 20:27 de Piper
in niste ani dar nu in trei saptamini. dupa trei sapt de antreanament pt masa nu are ce cauta una de ''definire''. la asta cred ca ar putea strica acele repetari mai multe la care te refereai. io am 20 de ani de antrenament in spate si nu am facut niciodata ''definire''. deci ideea cred ca este gresita din start. dar important este sa inteleaga el ce vrem noi sa ziceam aici . sper ca intelege.... si in cazul meu este tot o parere...
20 de ani,bravo vad ca iti place sportu asta daca il faci de 20 de ani.Nu ai facut probabil pt ca nu ai avut nevoie(adica nu ai avut grasimea necesara pt a te deranja).Eu de exeplu sant in prezent pe o dieta de definire cu putini carbohidrati si grasimi si multe proteine pt ca ma enerva grasimea de pe abdomen.Da pai e o tampenie asta cu 3 saptamani masa si una definire.
Niciodata Plangand , Niciodata Infrant , Mereu Optimist , Totdeauna Culturist
|
sus |
|
basu
|
scris pe 23 mai 2011 09:20 de basu
20 de ani,bravo vad ca iti place sportu asta daca il faci de 20 de ani.Nu ai facut probabil pt ca nu ai avut nevoie(adica nu ai avut grasimea necesara pt a te deranja).Eu de exeplu sant in prezent pe o dieta de definire cu putini carbohidrati si grasimi si multe proteine pt ca ma enerva grasimea de pe abdomen.Da pai e o tampenie asta cu 3 saptamani masa si una definire.
absolut corect. asa este. i-mi pace enorm de mult sportul asta si m-am lasat de altele doar ca sa ma tin de el. nu am avut nevoie intradevar. obiectivul meu a afost sa fiu cit mai mare. nu stiu daca am reusit... mai insist. sunt tinar deocamdata.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|