Pagina 1 din 1
achmed92
Junior member 34 mesaje
|
supraantrenament biceps?
scris pe 19 oct 2009 17:00 de achmed92
salut. as avea o problema . as vrea sa imi mai ingrosh putin antebratul si pentru asta cred ca am gasit o solutie dar am nevoie si de parerile voastre. sa incepem...
programul meu de antrenament arata cam asa:
luni piept+triceps
marti pauza
miercuri spate+biceps
joi pauza
vineri umeri+trapez+antebrat
sambata sau duminica picioare+abdomen.
ce vreau sa adaug...inca un antrenament pt antebratz miercuri.
|
sus |
|
achmed92
Junior member 34 mesaje
|
Re: supraantrenament biceps?
scris pe 19 oct 2009 17:05 de achmed92
ce inseamna antrenament antebrat pt mine?
pai flexii ciocan cu ganterele...flexii cu bara Z din picioare cu palmele in jos si flexii pentru antebrat cu gantera
|
sus |
|
achmed92
Junior member 34 mesaje
|
Re: Re: supraantrenament biceps?
scris pe 19 oct 2009 17:08 de achmed92
la primele doua exercitii bicepsul lucreaza destul de mult...deci...supraantrenament biceps sau nu?
|
sus |
|
achmed92
Junior member 34 mesaje
|
Re: Re: Re: supraantrenament biceps?
scris pe 19 oct 2009 17:10 de achmed92
am intrebat instuctorul la sala si mi-a zis ca poate fi vorba de supraantrenament pt antebratz dar nu pt biceps :|
|
sus |
|
sTilL
Veteran member 206 mesaje
|
scris pe 19 oct 2009 17:37 de sTilL
salut. as avea o problema . as vrea sa imi mai ingrosh putin antebratul si pentru asta cred ca am gasit o solutie dar am nevoie si de parerile voastre. sa incepem...
programul meu de antrenament arata cam asa:
luni piept+triceps
marti pauza
miercuri spate+biceps
joi pauza
vineri umeri+trapez+antebrat
sambata sau duminica picioare+abdomen.
ce vreau sa adaug...inca un antrenament pt antebratz miercuri.
Mai mult nu inseamna mai bine. Trebuie sa ti cont ca antebratul intra oricum in foarte mult exercitii deci este solicitat in mod indirect de multe ori pe saptamana.
Daca vrei neaparat sa pui masa musculara pe antebrat ii poti dedica o zi pe saptamana in care sa il antrenezi in mod direct cu exercitii specifice. O zi pe saptamana e suficient zic eu, doua zile suna a supra antrenament din punctul meu de vedere, e contraproductiv. In loc sa iti construiesti un antebrat puternic, mare ai sa cazi in supra antrenament, ai sa ajungi la platfonare si nu rezolvi nimic.
Mai pe scurt: iti poti antrena antebratele o data pe saptamana daca crezi ca nu se dezvolta atunci cand sunt solicitate indirect. Ai grija mare la greutati iti poti accidenta urat incheieturile, mai bine mai usor, sigur, corect.
ce inseamna antrenament antebrat pt mine?
pai flexii ciocan cu ganterele...flexii cu bara Z din picioare cu palmele in jos si flexii pentru antebrat cu gantera
Le faci pe toate astea intr-un antrenament? Din punctul meu de vedere un exercitiu, maxim doua exercitii sunt suficiente pentru antrebat.
Un exercitiu pentru extensori, un exercitiu pentru flexori cate 2-3 serii fiecare, repetari cate poti sa faci de preferat peste 8-10 si gata asta e antrenamentul.
Uite aici doua exercitii:
http://www.getfit.ro/exercitii/flexia-antebratului/
http://www.getfit.ro/exercitii/extensia-antebratului/
Sper sa te ajute. Succes!
|
sus |
|
achmed92
Junior member 34 mesaje
|
scris pe 20 oct 2009 16:51 de achmed92
multumesc de raspuns. exercitiile le stiam dar ca sa simti antebratul bine trebuie mai mult de 10 repetari :P... am citit zilele astea ca antebratul nu prea creste de la exercitiile astea... o sa caut articolul si o sa-l postez
|
sus |
|
achmed92
Junior member 34 mesaje
|
scris pe 20 oct 2009 17:03 de achmed92
nu mai gasesc :|...dar o sa incerc sa va spun despre ce era vorba ... spunea ceva de genu...antebratul nu va creste din exercitii destea usoare...simple cum ar fi rotirea palmelor cu ganterele... si ca antebratele cresc atunci cand sunt fortate. mai spunea ceva si de faptul ca ele cresc de exemplu atunci cand faci tractiuni la helcometru cu o greutate mare...pentru ca datorita greutatii te chinui sa tii bara stransa...
|
sus |
|
achmed92
Junior member 34 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: supraantrenament biceps?
scris pe 20 oct 2009 17:13 de achmed92
un alt exercitiu bun...mersul agatzat cu mainile de bara sau de franghie...sper ca ma intelegeti atarnat
|
sus |
|
Tarzanel
Veteran member 452 mesaje
|
scris pe 20 oct 2009 17:27 de Tarzanel
Mai mult nu inseamna mai bine. Trebuie sa ti cont ca antebratul intra oricum in foarte mult exercitii deci este solicitat in mod indirect de multe ori pe saptamana.
mai corect spus: antebratul se afla intr-o contractie izometrica la toate exercitiile in care ti in mana o gantera sau o haltera.
|
sus |
|
sTilL
|
supraantrenament biceps?
scris pe 20 oct 2009 19:04 de sTilL
De ce nu faci ce zicea articolul ala? ia si rupe antrebratu cu exercitii grele si peste cateva saptamani te vedem deschizand topic: "durere antebrat, va rog ajutor".
Daca esti convis ca e bun articolul si ca numai asa poti avea rezultate (cu toate ca sunt convins ca nu ai incercat inca metoda propusa de mine) ia si fa ce zice, de ce ne mai intrebi pe noi?
Daca vrei ceva mai greu poti incerca:
1)Flexii cu bara dreaptaEZ cu priza inversa;
2)Flexia palmelor cu bara la spate.
Si in legatura cu repetarile am zis minim 8-10. De preferat intre 10-20.
Alte exercitii mai grele de atat care sa lucrez in mod DIRECT antebratul numai stiu.
mai corect spus: antebratul se afla intr-o contractie izometrica la toate exercitiile in care ti in mana o gantera sau o haltera.
Exact acelasi lucru, doar nu vrei sa folosesc expresii stintifice si sa scriu romane pe aici.
Am scris mai pe scurt. Oricine ar trebui sa stie ca antrebratu intra in mod indirect la foarte multe exercitii efectuate in sala de forta, execeptie facand binenteles antrenamentul picioarelor unde nu intra decat atunci cand cari discuri si le pui pe bara
|
sus |
|
sTilL
|
supraantrenament biceps?
scris pe 20 oct 2009 19:13 de sTilL
De curiozitate achmed92: tu vrei sa participi la concursuri de skandenberg? Vrei sa te pregatesti intens pentru a fi bun la skandenberg, vrei sa faci ceva in sensul asta sau doar vrei sa iti dezvolti armonios corpul, sa practici culturismul?
Te intreb pentru ca antrenamentele de skandenberg difera un pic fata de cele de culturism.
Daca vrei sa mergi pe alt drum decat culturism (ex: skandenberg) ar trebui sa urmezi un antrenament specific.
Si eu am vrut odata sa ma antrenez sa fiu foarte bun la skandenberg, sa imi fac antebratul cat mai bun.
Ma tinut vreo o saptamana "mania" asta apoi am renuntat. Culturismul e una, skandenbergul e alta, trebuie sa te hotararesti ce vrei sa faci.
|
sus |
|
Tarzanel
Veteran member 452 mesaje
|
scris pe 20 oct 2009 19:37 de Tarzanel
Exact acelasi lucru, doar nu vrei sa folosesc expresii stintifice si sa scriu romane pe aici.
Am scris mai pe scurt. Oricine ar trebui sa stie ca antrebratu intra in mod indirect la foarte multe exercitii efectuate in sala de forta, execeptie facand binenteles antrenamentul picioarelor unde nu intra decat atunci cand cari discuri si le pui pe bara
e, nu e chiar asa. un ex f bun pt bicepsii femurali (muschi care intra in componenta coapselor) este reprezentat de indreptari. aici antebratele sunt f solicitate.
|
sus |
|
sTilL
|
scris pe 20 oct 2009 19:40 de sTilL
e, nu e chiar asa. un ex f bun pt bicepsii femurali (muschi care intra in componenta coapselor) este reprezentat de indreptari. aici antebratele sunt f solicitate.
Greseala mea, cum eu nu mai fac indreptari le-am sters de pe lista
Ma rog, gata cu off topic, glume, etc. Important e sa inteleaga achmed92 mesajul si sa il ajute.
|
sus |
|
achmed92
Junior member 34 mesaje
|
scris pe 21 oct 2009 19:43 de achmed92
da stil practic culturismul de un an jumate si da ma atrage si skandembergul...pe la scoala cu baietii...nimic mai mult
|
sus |
|
achmed92
Junior member 34 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: supraantrenament biceps?
scris pe 21 oct 2009 19:49 de achmed92
flexii cu priza inversa cu bara fac..am zis si mai sus...foarte bune.
apropo de dureri...am avut cam dupa 4 luni de sala... am rezolvat problema printr-o pauza de o saptamana si apoi prin cumpararea unui flexor care m-a ajutat foarte mult. incheieturile de asemenea imi erau slabe
|
sus |
|
achmed92
Junior member 34 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: supraantrenament biceps?
scris pe 21 oct 2009 19:58 de achmed92
va multumesc pt sfaturi dar am descoperit o alta problema care ma cam deranjeaza.
este a doua saptamana cand pur si simplu la antrenamentul pt spate nu simt ca lucreaza spatele si nu mai fac febra a doua zi. nu am mai luat pauza de vreo 5 luni...cred ca o "vacantza" de o saptamana va fi binevenita
antrenamentul arata cam asa:
-tractiuni la piept la helcometru 4 serii
-tractiuni la ceafa la helcometru 2 serii nu foarte grele
-ramat cu gantera -3 serii
-indreptari 3 serii
|
sus |
|
achmed92
Junior member 34 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: supraantrenament biceps?
scris pe 21 oct 2009 20:00 de achmed92
ma gandeam sa incep sa scriu in jurnal dar o las pt weekend sa ma "laud" si eu cu evolutia mea
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|