Pagina 1 din 1
dudu_
Junior member 27 mesaje
|
Superserii
scris pe 21 iul 2011 17:11 de dudu_
Ce parere aveti despre superserii?
De 2 saptamani am inceput sa fac superserii: piept+spate si biceps+triceps.
Nu prea mai am timp de sala si am zis ca asta ar fi o idee de a sta cat mai putin la sala. Termin cam in 30-35 de minute antrenamentele. Fac 14 serii in total la piept+spate(7+7) si 10 serii la biceps+triceps (5+5).
Cei care au facut superserii ati avut rezultate bune? Numarul de serii e bun in cazul superseriilor?
|
sus |
|
Ady20
Veteran member 162 mesaje
|
Re: Superserii
scris pe 21 iul 2011 17:32 de Ady20
Nu e bine sa faci piept+spate...2 grupe mari intr-o zi..
|
sus |
|
sucres
Senior member 51 mesaje
|
scris pe 21 iul 2011 18:26 de sucres
piept+spate= total gresit.
trage de tine, o sa-ti multumesti la sfarsit...
|
sus |
|
dudu_
Junior member 27 mesaje
|
scris pe 21 iul 2011 18:29 de dudu_
Cand se fac superserii se fac la grupe antagoniste.. deci piept+spate , biceps+triceps , cvadriceps+femurali..
Evident ca poti sa faci doar la brate superserii , dar timpul nu-mi permite.
|
sus |
|
sucres
Senior member 51 mesaje
|
scris pe 21 iul 2011 18:37 de sucres
ce sa zic prietene.. nu ma contrazic cu tine, fiecare face cum vrea sau cum a fost invatat, mie personal nu mi se pare ok. si mai depinde si ce urmaresti. bafta oricum
trage de tine, o sa-ti multumesti la sfarsit...
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 21 iul 2011 18:59 de basu
Nu prea mai am timp de sala si am zis ca asta ar fi o idee de a sta cat mai putin la sala. Termin cam in 30-35 de minute antrenamentele. Fac 14 serii in total la piept+spate(7+7) si 10 serii la biceps+triceps (5+5).
Cei care au facut superserii ati avut rezultate bune? Numarul de serii e bun in cazul superseriilor?
eu nu fac superserii nicodata. nu vad de ce sa fac.
dar piept -spate in superserie nu mi se pare deloc ok.
spatele in special este foarte dificil de antrenat pt ca presupune antrenarea unui nr mare de fascicule musculare care sunt interconectate intre ele. este cam greu de atins asa cum trebuie. deci este greu sa faci superserii cu asa ceva.
antrenamentul pt piept este greu dar mult mai simplu,
cred ca nu merg pur si simplu ambele in superset. spuneti-mi si mie de ce credeti ca sunt asa necasare superseturile?
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
dudu_
Junior member 27 mesaje
|
scris pe 21 iul 2011 20:00 de dudu_
eu nu fac superserii nicodata. nu vad de ce sa fac.
dar piept -spate in superserie nu mi se pare deloc ok.
spatele in special este foarte dificil de antrenat pt ca presupune antrenarea unui nr mare de fascicule musculare care sunt interconectate intre ele. este cam greu de atins asa cum trebuie. deci este greu sa faci superserii cu asa ceva.
antrenamentul pt piept este greu dar mult mai simplu,
cred ca nu merg pur si simplu ambele in superset. spuneti-mi si mie de ce credeti ca sunt asa necasare superseturile?
@sucres masa musculara urmaresc. ms la fel.
@basu Pai avantajele ar fi cred: -termini mult mai repede antrenamentu. -antrenamente foarte intense
Eu nu am zis ca is foarte necesare superseriile , am bagat superserii in antrenament pentru ca nu prea mai am timp de sala si decat sa fac pauza am zis sa introduc ceva nou si scurt. Daca exista si alte variante sunt deschis la sfaturi si idei.
Editat de dudu_ pe 21 iul 2011 20:08
|
sus |
|
basu
|
scris pe 21 iul 2011 20:24 de basu
@sucres masa musculara urmaresc. ms la fel.
@basu Pai avantajele ar fi cred: -termini mult mai repede antrenamentu. -antrenamente foarte intense
Eu nu am zis ca is foarte necesare superseriile , am bagat superserii in antrenament pentru ca nu prea mai am timp de sala si decat sa fac pauza am zis sa introduc ceva nou si scurt. Daca exista si alte variante sunt deschis la sfaturi si idei.
daca merge asa.... merge.
bafta!
|
sus |
|
nuk
Veteran member 246 mesaje
|
scris pe 22 iul 2011 01:40 de nuk
am facut superserii si imi mergeau foarte bine antrenamentele dar tocmai la antrenamentul spate-piept mam accidentat. Am facut ruptura la pectoralul sting din cauza ca dupa impins cu bara orizontal faceam imediat tractiuni la bara pieptul fiind atunci foarte pompat nu mai avea elasticitate si a cedat cind am facut tractiuni asa ca ai grija sa nu patesti si tu la fel
|
sus |
|
basu
|
scris pe 22 iul 2011 10:33 de basu
am facut superserii si imi mergeau foarte bine antrenamentele dar tocmai la antrenamentul spate-piept mam accidentat. Am facut ruptura la pectoralul sting din cauza ca dupa impins cu bara orizontal faceam imediat tractiuni la bara pieptul fiind atunci foarte pompat nu mai avea elasticitate si a cedat cind am facut tractiuni asa ca ai grija sa nu patesti si tu la fel
niciodata nu am priceput rostul superseturilor. faza cu economisirea timpului nu mi se pare pertinenta. nu fac antrenament mai mult de o ora. fiindca nu pot. daca altii pot ori sunt mai buni ca mine ceea ce este foarte posibil ori o freaca pe acolo.
|
sus |
|
dudu_
Junior member 27 mesaje
|
scris pe 23 iul 2011 10:39 de dudu_
Da stiu , am simtit pe pielea mea la primul antrenament piept+spate ca nu m-am incalzit cum ar trebui pentru superserii. La mine a cedat spatele , dar nu a fost grav ca dupa 3 zile de pauza nu ma mai durea muschiu spatelui.
@basu Profesionistii probabil nu stau degeaba daca fac >1h de antrenament ,dar amatori mai mult ca sigur..
|
sus |
|
dany92moto
Senior member 73 mesaje
|
scris pe 23 iul 2011 21:29 de dany92moto
faci o greaseala foarte mare cu grupele antrenate:
piept=grupa mare
spate=grupa mare
biceps=grupa mica
triceps=grupa mica
DECI: combina o grupa mica cu una mare pe zi, niciodata doua mari!!!
si eu zic ca este bine sa faci superserii, eu am facut si a mers foarte bine.
dar mare grija cu combinatiile grupelor de muschi!
MULTA BAFTA!
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 25 iul 2011 22:03 de georgik
Nu prea am inteles la ce va referiti prin superseturi.Adica alternativ grupa x cu grupa y sau serii cu greutati descrescatoare plus alternativ?
Daca va referiti alternativ la spate+piept aceasta combinatie nu este atat de rar intalnita precum credeti.Nu este o optiune tocmai buna pentru un amatori totusi.Chiar deloc.
Antrenamentul alternativ functioneaza dar ar fi totusi bine sa combini grupa mica+grupa mare.
Semi off topic: ca sa nu citeasca careva sa creada ca este bine sa manance de 12 ori pe zi.Incercati sa va puneti mesele la 2 ore jumate ,3,3 ore juma, ore astfel vor iesi 6-7 mese maxim pe zi. Poate ajungeti pe la 10 cu portiile de proteine!!!
ps:nu vreau sa il contrazic pe Jay Cutler ,oamenii ca el practica sportul asta pe o alta planeta ca sa zic asa Cam asta este diferenta .
Editat de georgik pe 25 iul 2011 22:39
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
Sebastianule
Junior member 15 mesaje
|
scris pe 27 ian 2013 20:33 de Sebastianule
Mi se pare ca faci mult....! parerea mea! e bine sa faci super serii doar 2 grupe pe zi nu 4! te supra antrenezi! si nu cred ca muschi tai se vor relaxa si se vor reface atat de repede dupa ce faci superseriile astea..........si super seriile se fac odata pe luna! [corectati-ma daca gresesc!,omul din greseli invata]
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 27 ian 2013 20:59 de adi123
Mi se pare ca faci mult....! parerea mea! e bine sa faci super serii doar 2 grupe pe zi nu 4! te supra antrenezi! si nu cred ca muschi tai se vor relaxa si se vor reface atat de repede dupa ce faci superseriile astea..........si super seriile se fac odata pe luna! [corectati-ma daca gresesc!,omul din greseli invata]
eu ma antrenez in fiecare saptamana triceps+biceps in superserii si mi se pare mai bun antrenamentul decat triceps separat si biceps separat
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 28 ian 2013 12:02 de shift
eu ma antrenez in fiecare saptamana triceps+biceps in superserii si mi se pare mai bun antrenamentul decat triceps separat si biceps separat
Ai incercat spate/triceps si piept/biceps vreodata? Si eu le cuplam in superset ca tine, apoi am incercat clasicele spate/biceps si piept/triceps, dar oboseam la grupa mica. Cel mai ok am gasit ca e back/tri si chest/bi, desi poate unii ar comenta la asta.
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
basu
|
scris pe 28 ian 2013 12:59 de basu
Ai incercat spate/triceps si piept/biceps vreodata? Si eu le cuplam in superset ca tine, apoi am incercat clasicele spate/biceps si piept/triceps, dar oboseam la grupa mica. Cel mai ok am gasit ca e back/tri si chest/bi, desi poate unii ar comenta la asta.
Fiecaruia i se potriveste ceva. Comentariile sunt pierdere de vreme. Succesul lui Arnold s-a datorat conform propriilor marturii, faptului ca atunci cand dorea un lucru incerca in absolut toate felurile pana gasea o varianta care sa-i placa lui.
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 28 ian 2013 13:33 de shift
Fiecaruia i se potriveste ceva. Comentariile sunt pierdere de vreme. Succesul lui Arnold s-a datorat conform propriilor marturii, faptului ca atunci cand dorea un lucru incerca in absolut toate felurile pana gasea o varianta care sa-i placa lui.
Corect, corect. Incercare/eroare.
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 28 ian 2013 16:28 de adi123
am sa incerc si aceasta varianta mersi. nu am facut niciodata spate+triceps si piept+biceps. am sa fac saptamana viitoare sa vad cum merge.
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
art1stu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 28 ian 2013 21:19 de art1stu
eu fac superserii la biceps-triceps si merge bine
|
sus |