Pagina 1 din 1
Cezar_eu
Newbie 2 mesaje
|
Sfaturi
scris pe 3 oct 2006 16:37 de Cezar_eu
Salut.m-am inregistrat pe forumul acesta pentru a va pune niste intrebari si a va cere sfatul in legatura cu mersul meu la sala de forta.
NU am postat la un topic deja existent(si da,stiu sa folosesc search) fiindca am vrut sa dau detalii eu insumi.
Asa...eu am 17 ani si cam jumatate si am mers la sala acum ceva vreme timp de cateva luni.Deci nu sunt complet paralel.
Am 1.78 si ceva,68-70 kilograme.
Ca tip somatic nu stiu cam unde m-as incadra.M-am gandit ca sunt endomorf la masurile mele.Si oricum ma ingras destul de repede daca nu am grija ce mananc.Si slabesc greu.Deci endomorf?
Acum eu mai am 2 ani pana ma car intr-un oras mai mare si dotat cu sali adevarate de forta(bucuresti,constanta,unde intru si eu la facultate ) si sala la care merg eu e mai mult de fitness decat de forta.Ca aparate am doar banca si helcometru.Pot sa fac vreo treaba serioasa doar cu 2 aparate?Macar sa-mi dezvolt forta.
Umerii ii am cam ingusti si nu cred ca se datoreaza lipsei mele de sport sau ceva de genul asta caci altii care nu fac nici 1/4 din miscarea mea au umerii mai lati.In rest sunt destul de bine dezvoltat,ma refer la masa,is destul de plump.Oare mi se mai latesc putin cu varsta sau doar cu sala pot?
Cu inaltimea stau cam prost si nu stiu daca mai ma inalt desi ar cam fi normal sa am 1.84 sau ceva dupa parinti.Deci sa nu-mi lucrez coloana nu?Si lucratul cu helcometru la ceafa imi afecteaza cresterea cumva?
Cu grasimea stau prost.cica am prea mult tesut adipos fiindca nu fac destul sport.Adica orele de baschet si de teren in timpul liber nu-mi ajung pentru a da jos din sunca.AM inteles ca trebuie sa ai niste grasime ca adolescent dar eu sunt destul de aproape de varsta de adult,nu cred ca ma mai pot numi adolescent.
Burta n-am si nici a doua barbie lol dar am obrajii cam puffy.Nu stiu daca mai cresc si pur si simplu se distribuie grasimea aia.
In final vreau sa spun ca ma intereseaza mai mult forta decat look-ul de culturist.Atata timp cat reusesc sa ating greutatea mea sau mai mult la aparate sunt multumit,la look pot sa lucrez si mai tarziu.
So ce as putea sa fac in sensul asta cu 2 aparate,cum as putea sa transform grasimea in muschi fara sa slabesc,si ce sa evit astfel incat sa nu-mi opresc cresterea.
Ma duc de 3 ori pe saptamana si pt forta ma gandeam sa fac serii cu greutati din ce in ce mai grele si la sfarsit cu unele usoare.
PS:credeti ca pot sa-mi dezvolt forta si prin flotari acasa?
|
sus |
|
Cezar_eu
Newbie 2 mesaje
|
Re: Re: Sfaturi
scris pe 4 oct 2006 18:28 de Cezar_eu
Bine cica sunt ectomorf desi credeam ca sunt endomorf.Asta inseamna ca o sa trag ca un nebun fara sa depun masa deloc?In fine,am zis ca vreau forta in primul rand,dar ma oftic ca pot sa trag cu 100 kg si sa se puna doar 1 cm pe brat.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|