Pagina 1 din 1
Vin
Guest
|
Picioare
scris pe 30 iun 2006 20:01 de Vin
salut
vreau sa va intreb o chestie :P
am picioarele subtiri in comparatie cu restul corpului si as vrea sa mi le dezvolt mai repede
credeti ca daca mai fac niste genunflexiuni dupa fiecare antrenament, mi-ar dauna ?
adica...fac biceps-triceps si dupa ce termin bag si niste genunflexiuni sau pe bicicleta..si asa mai departe
ce ziceti ? e bine ? e rau ?
multumesc
|
sus |
|
Rabbit
Junior member 30 mesaje
|
Re: Picioare
scris pe 30 iun 2006 20:16 de Rabbit
salut
vreau sa va intreb o chestie :P
am picioarele subtiri in comparatie cu restul corpului si as vrea sa mi le dezvolt mai repede
credeti ca daca mai fac niste genunflexiuni dupa fiecare antrenament, mi-ar dauna ?
adica...fac biceps-triceps si dupa ce termin bag si niste genunflexiuni sau pe bicicleta..si asa mai departe
ce ziceti ? e bine ? e rau ?
multumesc daca faci cardio o sa faci piceoarele si mai subtiri, daca faci cateva genoflexiuni dupa fiecare antrenament irosesti energia aiurea, ori lucrezi muschiul pana "moare" ori nu-l mai lucrezi, daca te hotarasti sa-l lucrezi pana "moare" atunci doar 1 data pe saptamana
Rabbit m-am semnat, am avut ce-am avut de spus, am plecat!
|
sus |
|
Vin
Guest
|
Re: Re: Picioare
scris pe 30 iun 2006 20:18 de Vin
daca faci cardio o sa faci piceoarele si mai subtiri, daca faci cateva genoflexiuni dupa fiecare antrenament irosesti energia aiurea, ori lucrezi muschiul pana "moare" ori nu-l mai lucrezi, daca te hotarasti sa-l lucrezi pana "moare" atunci doar 1 data pe saptamana
deci daca faceam 3 serii a cate 40 de genunflexiuni in fiecare zi ... ce se intampla ?
si...ce inseamna "cardio" ?
oricum intelesai esentialul..lucrez 1 data pe saptamana cum faceam si pana acum, doar ca mai faceam cateva genunflexiuni seara ( 3 x 40 ) :P
|
sus |
|
Rabbit
Junior member 30 mesaje
|
Re: Re: Re: Picioare
scris pe 30 iun 2006 20:22 de Rabbit
deci daca faceam 3 serii a cate 40 de genunflexiuni in fiecare zi ... ce se intampla ?
si...ce inseamna "cardio" ?
oricum intelesai esentialul..lucrez 1 data pe saptamana cum faceam si pana acum, doar ca mai faceam cateva genunflexiuni seara ( 3 x 40 ) :P daca vrei sa pui masa pe tine trebuie sa faci geno cu greutati mari (la o serie sa poti sa faci minim 6 si maxim 8-10 repetari), iti sugerez sa renunti la genoflexiunile de seara (3x40) ca nu folosesc la nimic, te chinui aiurea
|
sus |
|
Vin
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 30 iun 2006 20:31 de Vin
daca vrei sa pui masa pe tine trebuie sa faci geno cu greutati mari (minim 6 si maxim 8-10 repetari), iti sugerez sa renunti la genoflexiunile de seara (3x40) ca nu folosesc la nimic, te chinui aiurea
si cand zici greutati mari, la ce te referi ?
si inca nu-mi explicasi ce inseamna "cardio" :P
|
sus |
|
Rabbit
Junior member 30 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 30 iun 2006 20:37 de Rabbit
si inca nu-mi explicasi ce inseamna "cardio" :P am scris in paranteza, greutate mare = greutatea cu care sa poti face minim 6 repetari si maxim 10
cardio = bicicleta, alergat, etc.
|
sus |
|
DiamonD
Veteran member 351 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 30 iun 2006 20:37 de DiamonD
si inca nu-mi explicasi ce inseamna "cardio" :P
1. Cardio - miscare aeroba, alergare, aerobic, bicicleta. Efort fizic in urma caruia transpiri.
2. Greutati mari. Alege greutatea astfel incat sa poti sa faci minim 6 repetari si max 10. Poti sa faci 6 corecte... si inca 2 cu ajutorul partenerului.
3. Renuntza la geno de seara. Faci supraantrenament degeaba.
Bafta!
Great things are only possible with outrageous requests!!!
|
sus |
|
Vin
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 30 iun 2006 21:14 de Vin
1. Cardio - miscare aeroba, alergare, aerobic, bicicleta. Efort fizic in urma caruia transpiri.
2. Greutati mari. Alege greutatea astfel incat sa poti sa faci minim 6 repetari si max 10. Poti sa faci 6 corecte... si inca 2 cu ajutorul partenerului.
3. Renuntza la geno de seara. Faci supraantrenament degeaba.
Bafta!
Multumesc mult pentru informatii
|
sus |
|
Vin
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 30 iun 2006 21:16 de Vin
aa...pai si daca fac genunflexiuni nu fac nimic...daca fac cardion nu fac nimic...pai atunci ce trebuie sa fac ?
spuneti-mi si mie niste exercitii pe care sa le fac intr-o zi, atunci cand am de facut picioarele. si sa fac pana la epuizare
|
sus |
|
DiamonD
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 30 iun 2006 22:53 de DiamonD
aa...pai si daca fac genunflexiuni nu fac nimic...daca fac cardion nu fac nimic...pai atunci ce trebuie sa fac ?
spuneti-mi si mie niste exercitii pe care sa le fac intr-o zi, atunci cand am de facut picioarele. si sa fac pana la epuizare
http://www.culturism.ro/antrenament/exercitii/coapse/page1.php
intra acolo. Citeste si tu pe site-ul asta.
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 1 iul 2006 17:04 de Anonim
http://www.culturism.ro/antrenament/exercitii/coapse/page1.php
intra acolo. Citeste si tu pe site-ul asta.
da...foarte interesanta adresa aia.
pai exercitiile alea le-am citit din 2005
eu ma refeream sa-mi spui antrenamentul concret...cum ar fi
ba ! 6 serii de genunflexiuni a cate 10 repetari
nush cate cu o haltera pe spate...si asa mai departe
|
sus |
|
DiamonD
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 2 iul 2006 14:18 de DiamonD
da...foarte interesanta adresa aia.
pai exercitiile alea le-am citit din 2005
eu ma refeream sa-mi spui antrenamentul concret...cum ar fi
ba ! 6 serii de genunflexiuni a cate 10 repetari
nush cate cu o haltera pe spate...si asa mai departe
pai ba!!! ti-am zis mai sus ca pentru a creste in masa trebuie sa faci intre 6-8-10 repetari (max) cu greutate mare. Uite un antrenament:
-4 serii genoflexiuni cu haltera pe spate (greutatea ti-o alegi tu astfel incat sa poti face 6-8 repatari pe serie. Poti sa trisezi la ultimele 2 sau sa te ajute partenerul)
-4 serii presa oblica (la fel cu greutatea)
-4 serii extensii la aparat.
Informeaza-te si tu mai mult. Citeste despre alimentatie, antrenamente, principii de antrenament, odihna, suplimente, etc. Bafta.
|
sus |
|
Vin
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Picioa
scris pe 2 iul 2006 15:19 de Vin
pai ba!!! ti-am zis mai sus ca pentru a creste in masa trebuie sa faci intre 6-8-10 repetari (max) cu greutate mare. Uite un antrenament:
-4 serii genoflexiuni cu haltera pe spate (greutatea ti-o alegi tu astfel incat sa poti face 6-8 repatari pe serie. Poti sa trisezi la ultimele 2 sau sa te ajute partenerul)
-4 serii presa oblica (la fel cu greutatea)
-4 serii extensii la aparat.
Informeaza-te si tu mai mult. Citeste despre alimentatie, antrenamente, principii de antrenament, odihna, suplimente, etc. Bafta.
asa "ba" mersi
ieri am avut picioarele si am facut :
4 serii a cate 15 (genunflexiuni) cu 20 de kg in carca
4 serii a cate 20 (ridicari pe varfuri) cu 25 de kg in maini
bicicleta am dat-o aproape la maxim si dupa 3 minute ametisem...nu mai puteam sa ma misc
si inca niste chestii, care nu stiu cum se numesc
|
sus |
|
Rabbit
Junior member 30 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pi
scris pe 2 iul 2006 15:31 de Rabbit
asa "ba" mersi
ieri am avut picioarele si am facut :
4 serii a cate 15 (genunflexiuni) cu 20 de kg in carca
4 serii a cate 20 (ridicari pe varfuri) cu 25 de kg in maini
bicicleta am dat-o aproape la maxim si dupa 3 minute ametisem...nu mai puteam sa ma misc
si inca niste chestii, care nu stiu cum se numesc
deci MAXIM 10, daca poti sa faci peste 12 greutatea e prea mica, la mine de la sala toti fac la Smith
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 2 iul 2006 16:57 de Anonim
pune-ti 40 kg in carca sau mai mult si fa doar 6-8 repetari, nu 15
ok...nu prea imi convine sa pun greutate mare de-asupra umerilor ca inca sunt in crestere...dar daca tin haltera in maini are ceva ? stiu ca e f greu sa-ti tii echilibrul
|
sus |
|
csmkr18
Expert member 865 mesaje
|
scris pe 2 iul 2006 17:03 de csmkr18
ok...nu prea imi convine sa pun greutate mare de-asupra umerilor ca inca sunt in crestere...dar daca tin haltera in maini are ceva ? stiu ca e f greu sa-ti tii echilibrul
care e diferenta dintre cele doua moduri de a tine bara??
(in vederea "stoparii cresterii"
|
sus |
|
DiamonD
|
scris pe 2 iul 2006 19:38 de DiamonD
care e diferenta dintre cele doua moduri de a tine bara??
(in vederea "stoparii cresterii"
cand o tii pe umeri, face presiune asupra coloanei vertebrale... si oarecum stopeaza cresterea in inaltzime. Daca o tii in maini jos, presiunea nu e asa mare... dar nu am facut niciodata geno cu haltera in maini.
Vin, nu poti sa cresti in masa daca nu faci 6-8 repatari la greutate mare. nush2 ce sa mai zic. Cere sfaturi si altora, mai experimentati ca mine.
|
sus |
|
Vin
Guest
|
scris pe 2 iul 2006 19:45 de Vin
cand o tii pe umeri, face presiune asupra coloanei vertebrale... si oarecum stopeaza cresterea in inaltzime. Daca o tii in maini jos, presiunea nu e asa mare... dar nu am facut niciodata geno cu haltera in maini.
Vin, nu poti sa cresti in masa daca nu faci 6-8 repatari la greutate mare. nush2 ce sa mai zic. Cere sfaturi si altora, mai experimentati ca mine.
DiamonD, am inteles ce vroiai sa spui si nu mai trebuie sa intreb despre picioare...multumesc mult
dar mai am o intrebare despre ce ai zis tu in alt topic : "Daca esti inalt si slab ar fi bine sa iei GFX 8 de la pronutrintion , eu asa am facut ! aveam 1.80 m si 55 kg si in 4 luni (am tras acasa) am ajuns la 70 kg (am pus 3,5 cm pe mana la prima cutie) fara grasime pe mine , sunt cele mai bune dupa parerea mea dar sunt destul de scumpe 84 lei pe o galeata de 2,1 kg ! Incearca si sa i-mi spui ce rezultate ai obtinut !"
chiar ai luat 15 kilograme in 4 luni ? mi se pare foarte mult
din prima cutie cat timp ai tinut ? si suplimentele astea au vreun efect negativ ?
|
sus |
|
csmkr18
Expert member 865 mesaje
|
scris pe 2 iul 2006 19:51 de csmkr18
cand o tii pe umeri, face presiune asupra coloanei vertebrale... si oarecum stopeaza cresterea in inaltzime. Daca o tii in maini jos, presiunea nu e asa mare
poti sa explici de ce nu e presiunea la fel de mare?
|
sus |
|
Rabbit
Junior member 30 mesaje
|
scris pe 2 iul 2006 22:42 de Rabbit
poti sa explici de ce nu e presiunea la fel de mare? e simplu, daca tii haltera in maini cand te-ai lasat la maxim mai amortizezi, daca o tii pe umeri cade ca din topor
daca nu ai inteles din ce am zis iti mai dau un exemplu, cand sari dintr-un copac/garaj/etc. si nu amortizezi caderea cum te simti ? si cum te simti daca amortizezi ?
|
sus |
|
DiamonD
|
scris pe 2 iul 2006 23:54 de DiamonD
e simplu, daca tii haltera in maini cand te-ai lasat la maxim mai amortizezi, daca o tii pe umeri cade ca din topor
daca nu ai inteles din ce am zis iti mai dau un exemplu, cand sari dintr-un copac/garaj/etc. si nu amortizezi caderea cum te simti ? si cum te simti daca amortizezi ?
da... cam asa ar veni... dar totusi, nu inteleg cum puteti face genoflexiuni cu haltera in maini... cand flexati picioarele.... nu loveste bara? o ducetzi in fatza??? sa solicitati umeri? n-are rost, nu vad scopu. mai bine lucrezi la presa si aparat cum trebuie si gata. genoflexiuni faci la 20 ani cand nu mai cresti.
|
sus |
|
csmkr18
Expert member 865 mesaje
|
scris pe 3 iul 2006 07:17 de csmkr18
e simplu, daca tii haltera in maini cand te-ai lasat la maxim mai amortizezi, daca o tii pe umeri cade ca din topor
o-i fi eu batut in cap si nu inteleg..cum amortizezi?
eu zic ca singura diferenta este unghiul cu care apasa pe coloana,daca o ti in maini are un unghi de 5-10 grade care este neglijabil,deci presiunea pe colana este practic aceeasi
|
sus |
|
Vin
Guest
|
scris pe 3 iul 2006 19:06 de Vin
bine ca imi zici acum
fa mai degraba fandari in fatza si in lateral cu ganterele, genoflexiunile inlocuieste-le cu presa oblica. Mai fa si extensii la aparate si ajunge
NU uita greutatea cu care trebuie sa faci:P Spor!
multumesc pentru detalii...ai putea sa raspunzi si in topicul asta te rog ? http://www.culturism.ro/forum/forum_display.php?fid=19&mid=22885
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 3 iul 2006 19:31 de Anonim
bine ca imi zici acum
fa mai degraba fandari in fatza si in lateral cu ganterele, genoflexiunile inlocuieste-le cu presa oblica. Mai fa si extensii la aparate si ajunge
NU uita greutatea cu care trebuie sa faci:P Spor!
defapt...aici http://www.culturism.ro/forum/forum_display.php?mod=&fid=19&mid=22893&act=last#last
nu stiu ce s-a intamplat cu topicul celalalt ca nu mai exista
|
sus |
|
chelu
Newbie 5 mesaje
|
scris pe 9 iul 2006 13:55 de chelu
nu stiu cat de adevarat este chestia cu stoparea cresterii.Eu fac geno cu 30-35kg si fac si ridicari deasupra capului cu vreo 20.Si tot am crescut inca 5 cm in 4 luni.
|
sus |
|
csmkr18
Expert member 865 mesaje
|
scris pe 9 iul 2006 14:38 de csmkr18
nu stiu cat de adevarat este chestia cu stoparea cresterii.Eu fac geno cu 30-35kg si fac si ridicari deasupra capului cu vreo 20.Si tot am crescut inca 5 cm in 4 luni.
cred ca "chestia" asta se refera totusi la greutati mai mari..
|
sus |
|
epsilon
Junior member 40 mesaje
|
mda
scris pe 12 iul 2006 23:00 de epsilon
si te miri ca ai picioarele mici, daca faci 20 repetari ce vrei.Fa si tu asa:
1. 3 serii de genoflexiuni cu haltera in carca ... pune greutate in asa fel sa NU faci mai mult de 10 repetari la serie, fa si tu 3 serii.
2. Presa, tot 3 serii a cate 10 repetari maxim
3. Extensii la aparat, 3 serii pe fata si 3 pe sapte
Si la final, baga gambe .. vezi si tu 1 exercitiu sau 2.
Baza pt picioare sunt genoflexiunile cu haltera
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|