Pagina 1 din 1
Alin6
Senior member 95 mesaje
|
Picioare
scris pe 4 feb 2008 21:34 de Alin6
daca nu antrenez picioarele e vreo prbl? doar cand si cand gambele.
pun pe ele si arat aiurea. imi e suficient sa alerg sau sa fac bicicleta.
ma intereseaza in special spate si biceps ca acolo sunt mai ...
|
sus |
|
hy
Junior member 18 mesaje
|
Re: Picioare
scris pe 4 feb 2008 21:54 de hy
Antreneazati tot corpul!
Daca zici ca picioarele sunt punctul tau forte, pune mai putina intesitate la antrenamentul lor.
|
sus |
|
Alin6
Senior member 95 mesaje
|
Re: Re: Picioare
scris pe 4 feb 2008 22:06 de Alin6
Antreneazati tot corpul!
Daca zici ca picioarele sunt punctul tau forte, pune mai putina intesitate la antrenamentul lor.
da-mi te rog si o explicatie! de ce?
|
sus |
|
hy
Junior member 18 mesaje
|
Re: Re: Re: Picioare
scris pe 4 feb 2008 22:21 de hy
da-mi te rog si o explicatie! de ce?
Pai ma gandesc ca te'ai apucat de sala ca sa arati bine si proportionat.Nu?
Deci.. daca nu iti antrenezi picioarele o sa ajungi la un moment dat sa te uiti in oglinda si sa ti se para subtiri fata de restul corpului!!
Daca pui mai putina intensitate la antrenament ele se vor dezvolta dar mai lent. Regleazati efortul astfel incat sa progresezi armonios in masa musculara si in sectiunea inferioara cat si in cea superioara!!
|
sus |
|
Puff
Senior member 76 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 4 feb 2008 22:24 de Puff
Deci.. daca nu iti antrenezi picioarele o sa ajungi la un moment dat sa te uiti in oglinda si sa ti se para subtiri fata de restul corpului!!
O sa ajungi sa arati ca johnny bravo
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Picioare
scris pe 4 feb 2008 22:41 de andy90
vai..inca unu cu potential la picioare gen tom platz
"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
always two hundred pounds."
http://bodyspace.bodybuilding.com/andy90/
|
sus |
|
bogdanbgd
Expert member 606 mesaje
|
scris pe 5 feb 2008 00:47 de bogdanbgd
am citit un articol mai demult:
"Antreneaza-ti picioarele ca sa cresti in biceps" ... dak nu ma insel era in Men's Health
explicatia banuiesc ca te intereseaza ...
zicea ca exercitii precum geno' secreta testosteron asa ca e "bun" pt tot corpul ...
erau si ceva statistici cum ca "x" au crescut cu "x%" mai bine decat cei care NU si-au antrenat picioarele deloc ..
alegerea e a ta
|
sus |
|
Alin6
Senior member 95 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 5 feb 2008 11:07 de Alin6
Pai ma gandesc ca te'ai apucat de sala ca sa arati bine si proportionat.Nu?
Daca pui mai putina intensitate la antrenament ele se vor dezvolta dar mai lent. Regleazati efortul astfel incat sa progresezi armonios in masa musculara si in sectiunea inferioara cat si in cea superioara!!
OK. am sa fac doar 1 ex de baza pt coapse (geno sau presa) a cate 4-5 serii şi ceva gambe. Şi binenteles intensitate mai joasa.
|
sus |
|
Alin6
Senior member 95 mesaje
|
scris pe 5 feb 2008 11:08 de Alin6
vai..inca unu cu potential la picioare gen tom platz
eu gluma o inteleg dar misto-ul (aluzie la afirmatia "vai..inca unu cu potential la picioare gen tom platz"... nu-i vad rostul pe forum! nu am scrisa în bascalie am cerut doar un sfat! nici nu stiam cine e Platz dar m-am uitat pe net şi am vazut!
Eu fac sala pt mine, nu ma intere performanta, mi se pare un sport sanatos şi de aceea fac miscare!
In + am ramas socat la ce nivel s-a ajuns , asta dupa ce am pus piciorul în sala dupa vreo 6-7 ani! şi ma refer la acele prafuri, injectii sau alte prostii! nu zic de suplimente ! eu nu sunt convins nici de acestea!
cred ca 75 % din cei care i-am vazut în sala erau preocupati cum sa se faca cat casa, decat de miscarea halterei! vorbeau numai de "cutare produs" şi de cum se ia şi...
nu am luat niciodata suplimente, nici nu sunt vreun musculos, am intrebat de ele la rubrica de pe forum, mi s-a sters mesajul nu stiu de ce? eu am cerut doar niste sfaturi ca sa le incerc şi eu.
şi astept niste sfaturi din partea unora culturisti cu experienta şi "naturali" ca de restu putin imi pasa!
Multumesc celor care mi-au dat sfaturi!
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 5 feb 2008 11:38 de andy90
OK. am sa fac doar 1 ex de baza pt coapse (geno sau presa) a cate 4-5 serii şi ceva gambe. Şi binenteles intensitate mai joasa.
picioarele e bine sa le antrenezi singure. si ce o sa faci, mergi intro zi la sala faci un 4serii geno 4 gambe si pleci acasa?
"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
|
sus |
|
Alin6
Senior member 95 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 5 feb 2008 13:24 de Alin6
picioarele e bine sa le antrenezi singure. si ce o sa faci, mergi intro zi la sala faci un 4serii geno 4 gambe si pleci acasa?
+ ceva abdomene si in juma de ora gata!
pai ce sa fac? daca voi ziceti ca nu prea e bine picioare cu brate sau cu umeri. altfel nu vad cum.
alta varianta?
|
sus |
|
hy
Junior member 18 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 5 feb 2008 13:43 de hy
pai ce sa fac? daca voi ziceti ca nu prea e bine picioare cu brate sau cu umeri. altfel nu vad cum.
alta varianta?
Nu inteleg ce vrei sa spui!!:Y
Reforomuleaza te rog intrebarea!
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 5 feb 2008 16:34 de andy90
alta varianta?
fa mai multe ex pentru picioare
poti sa faci geno+presa+flexii femurali(indreptari femurali) si vreo 6serii gambe(3 la un aparaat 3 la un aparat)+ceva abdomene si intro ora e gata
|
sus |
|
Puff
Senior member 76 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 5 feb 2008 17:39 de Puff
poti sa faci geno+presa+flexii femurali(indreptari femurali) si vreo 6serii gambe(3 la un aparaat 3 la un aparat)
Presa cu geno nu e acelasi lucru? La presa faci miscarea pentru coapse, la geno intra prea mult lombari De ce ii recomanzi ambele exercitii eu nu stiu
|
sus |
|
Puff
Senior member 76 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 5 feb 2008 18:55 de Puff
eu nu stiu de ce te strambi !? ai impresia ca detii adevarul absolut!?
geno este ex cel mai bun pt picioare stimuland hipertrofia musculara cel mai bn! DE UNDE PANA UNDE LA GENO MAI MULT ITI INTRA LOMBARI..nu confunda cu indreptarile sau...poate executia ta lasa de dorit si ai ajuns la concluzia asta!
O sa iti spun si de ce i le recomanda pe ambele: pt k sunt exercitii f bune pt dezvoltarea picioarelor
poate sa faca si flexi ..nu asta e problema.Important este sa ajunga la epuizare ( in cazul ACV si HIT).
Nu sunt contra nici la 4 serii pt picioare dar atunci specifica ...4 serii de HIT si este ok dar in cazul unui antrenament ACV este PUTIN
Antrenamentul lui este OK! si poate fii ok si cel cu 4 serii dar trebuie specificate anumite particularitati !
nu confund .. dar a spus ca vrea sa lucreze picioare cat mai putin
|
sus |
|
Alin6
Senior member 95 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Picioare
scris pe 5 feb 2008 21:54 de Alin6
Nu inteleg ce vrei sa spui!!:Y
Reforomuleaza te rog intrebarea!
Pai cum sa reformulez ? am zis ca fac 4-5 serii geno, 4-5 gambe si inchei cu abdomene. Cam in juma de ora sau 35 minde e gata antrenamentu!
E prea putin?
|
sus |
|
Alin6
Senior member 95 mesaje
|
scris pe 5 feb 2008 21:56 de Alin6
eu nu stiu de ce te strambi !? ai impresia ca detii adevarul absolut!?
geno este ex cel mai bun pt picioare stimuland hipertrofia musculara cel mai bn! DE UNDE PANA UNDE LA GENO MAI MULT ITI INTRA LOMBARI..nu confunda cu indreptarile sau...poate executia ta lasa de dorit si ai ajuns la concluzia asta!
O sa iti spun si de ce i le recomanda pe ambele: pt k sunt exercitii f bune pt dezvoltarea picioarelor
poate sa faca si flexi ..nu asta e problema.Important este sa ajunga la epuizare ( in cazul ACV si HIT).
Nu sunt contra nici la 4 serii pt picioare dar atunci specifica ...4 serii de HIT si este ok dar in cazul unui antrenament ACV este PUTIN
Antrenamentul lui este OK! si poate fii ok si cel cu 4 serii dar trebuie specificate anumite particularitati !
Acu explicati si la baiatu ce e cu antrenament HIT si ce e cu ACV? Ce inseamna unu ce e altu ca nu stiu?
Eu fac: luni piept + brate; miercuri umeri si spate: vineri picioare. Ce tip de antrenament e asta?
Asa faceam si acu 6 ani, grupa o data pe saptamana si tot corpul in 3 zile.
De ce sunt putine 4 serii la picioare in cadrul unui antrenament ACV?
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Picioa
scris pe 5 feb 2008 23:27 de Spynes
Acu explicati si la baiatu ce e cu antrenament HIT si ce e cu ACV? Ce inseamna unu ce e altu ca nu stiu?
Eu fac: luni piept + brate; miercuri umeri si spate: vineri picioare. Ce tip de antrenament e asta?
revin maine cu raspunsuri
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
GALE73
Veteran member 196 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Picioa
scris pe 6 feb 2008 00:42 de GALE73
ACV=antrenament clasic de volum sunt putine 4 serii pt. ca picioarele sunt o grupa mare de muschi care trebuie lucrata din greu.eu iti recomand sa faci 2ex/4serii pt. parte din fata (cvadricepsi)si 1ex/4serii pt. partea din spate(bicepsi femurali)+2ex/4seriipt.gambe.dac la picioare faci doar 4 serii la biceps care e un pic de muschi cate faci?
HIT=antrenament de mare intensitate .acest antrenament a fost promovat de mike mentzer.conform acestuia pt. a progresa e suficienta 1 serie (fara cele de incalzire)pe grupa musculara dar seria sa fie facuta cu o mare intensitate.ca sa intelegi iti dau un exemplu care imi vine acum in minte:esti la sala si faci impins orizontal pt. piept cu bara cu o greutate mare.dupa ce faci de ex .4 repetari ca sa poti continua 2 parteneri iti scot 2 discuri de pe bara , mai faci 4-5 rep(cate poti tu)si apoi mai sunt scoase alte2 discuri ppana ramane bara goala.
poti sa faci si antrenamentul in 3 zile daca vrei asa dar eu zic ca ar fi bine sa faci picioare miercuri si spate si umeri vineri.
asta e parerea mea si daca am spus ceva gresit rog pe ceilalti cu mai multa experienta sa ma corecteze
|
sus |
|
Alin6
Senior member 95 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pi
scris pe 6 feb 2008 13:47 de Alin6
ACV=antrenament clasic de volum sunt putine 4 serii pt. ca picioarele sunt o grupa mare de muschi care trebuie lucrata din greu.eu iti recomand sa faci 2ex/4serii pt. parte din fata (cvadricepsi)si 1ex/4serii pt. partea din spate(bicepsi femurali)+2ex/4seriipt.gambe.dac la picioare faci doar 4 serii la biceps care e un pic de muschi cate faci?
HIT=antrenament de mare intensitate .acest antrenament a fost promovat de mike mentzer.conform acestuia pt. a progresa e suficienta 1 serie (fara cele de incalzire)pe grupa musculara dar seria sa fie facuta cu o mare intensitate.ca sa intelegi iti dau un exemplu care imi vine acum in minte:esti la sala si faci impins orizontal pt. piept cu bara cu o greutate mare.dupa ce faci de ex .4 repetari ca sa poti continua 2 parteneri iti scot 2 discuri de pe bara , mai faci 4-5 rep(cate poti tu)si apoi mai sunt scoase alte2 discuri ppana ramane bara goala.
poti sa faci si antrenamentul in 3 zile daca vrei asa dar eu zic ca ar fi bine sa faci picioare miercuri si spate si umeri vineri.
asta e parerea mea si daca am spus ceva gresit rog pe ceilalti cu mai multa experienta sa ma corecteze
acu am priceput!!!
pt spate eu fac 3 exercitii a cate 3-4 serii: 1 tractiuni si 2 de ramat si alternez cu 2 tractiuni (prize diferite) si 1 ramat.
e bine?
sau ar trebui doar 1 ex. tractiuni si 1 ex ramat. ce sa fie al 3 lea? ca indreptari nu vreau sa fac.
|
sus |
|
GALE73
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 6 feb 2008 16:16 de GALE73
acu am priceput!!!
pt spate eu fac 3 exercitii a cate 3-4 serii: 1 tractiuni si 2 de ramat si alternez cu 2 tractiuni (prize diferite) si 1 ramat.
e bine?
sau ar trebui doar 1 ex. tractiuni si 1 ex ramat. ce sa fie al 3 lea? ca indreptari nu vreau sa fac.
al 3-lea poate sa fie ramat la cablu .de asemenea sa alternezi ramatul cu gantera cu cel cu haltera .la tractiuni la scripete vezi ca sunt si manere in V ca sa poti face tractiuni cu priza apropiata si asta ar putea fi al 3-lea.ideea este sa ataci muschiul din unghiuri diferite pt. o dezvoltare completa .12 serii este suficient pt. o grupa mare .daca esti la inceput poti sa mergi pe 3 ex/3 seriiparerea mea
|
sus |
|
Alin6
Senior member 95 mesaje
|
scris pe 6 feb 2008 19:51 de Alin6
al 3-lea poate sa fie ramat la cablu .de asemenea sa alternezi ramatul cu gantera cu cel cu haltera .la tractiuni la scripete vezi ca sunt si manere in V ca sa poti face tractiuni cu priza apropiata si asta ar putea fi al 3-lea.ideea este sa ataci muschiul din unghiuri diferite pt. o dezvoltare completa .12 serii este suficient pt. o grupa mare .daca esti la inceput poti sa mergi pe 3 ex/3 seriiparerea mea
am inteles.
eu tractiunile le fac mai mult la bara fixa, dar pt varietate cum zici tu mai fac si la scripete!
si cand avansez cate ex. si serii sa fac, daca acuma nu trebe sa trec de 12 serii?
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
scris pe 6 feb 2008 23:03 de andy90
am inteles.
eu tractiunile le fac mai mult la bara fixa, dar pt varietate cum zici tu mai fac si la scripete!
si cand avansez cate ex. si serii sa fac, daca acuma nu trebe sa trec de 12 serii?
cand avansezi bagi un disc la tractiuni libere
|
sus |
|
GALE73
|
scris pe 6 feb 2008 23:43 de GALE73
am inteles.
este bine 12 serii.o sa ti se para ciudat dar e posibil ca atunci cand vei fi avansat sa mai reduci nr. de sreii.depinde de tine si cum vei simti antrenamentul.in timp vei afla ce ti se potriveste mai multe serii cu greutati moderate sau mai putine cu grutati mai mari .acum este bine 12 serii pt. ca fiind incepator greutatile pe care le poti folosi nu sunt prea mari si deci muschii se refac mai repede .in timp cand vei creste in forta greutatile vor creste , muschiul va fi lucrat ami tare si timpul de recuperare va fi mai mare.acum depinde si cu ce intensitate lucrezi . e posibil ca pe viitor daca esti un tip caruia ii place sa lucreze foarte intens sa fie nevoie sa reduci din nr. de serii.
la grupele mici eu iti recomand sa nu faci mai mult de 6 serii(nu se socotesc si seriile de incalzire) poate ti se par putine dar nu uita ca bicepsul si tricepsul intra si la antrenamentele de spate si piept.mai mult nu inseamna neaparat mai bine.si nu uita ca un muschi subantrenat creste mai bine decat unul supraantrenatbafta
|
sus |
|
Alin6
Senior member 95 mesaje
|
scris pe 7 feb 2008 14:55 de Alin6
este bine 12 serii.o sa ti se para ciudat dar e posibil ca atunci cand vei fi avansat sa mai reduci nr. de sreii.depinde de tine si cum vei simti antrenamentul.in timp vei afla ce ti se potriveste mai multe serii cu greutati moderate sau mai putine cu grutati mai mari .acum este bine 12 serii pt. ca fiind incepator greutatile pe care le poti folosi nu sunt prea mari si deci muschii se refac mai repede .in timp cand vei creste in forta greutatile vor creste , muschiul va fi lucrat ami tare si timpul de recuperare va fi mai mare.acum depinde si cu ce intensitate lucrezi . e posibil ca pe viitor daca esti un tip caruia ii place sa lucreze foarte intens sa fie nevoie sa reduci din nr. de serii.
la grupele mici eu iti recomand sa nu faci mai mult de 6 serii(nu se socotesc si seriile de incalzire) poate ti se par putine dar nu uita ca bicepsul si tricepsul intra si la antrenamentele de spate si piept.mai mult nu inseamna neaparat mai bine.si nu uita ca un muschi subantrenat creste mai bine decat unul supraantrenatbafta
chiar asa slabut nu sunt, repet ca am mai facut sala! am peste 80 kile la 1,75m.
si de ex. la culcat imping bine 110 kile sau flexii cu gantera pt biceps ma joc cu 20-22 kile. nu-s o "extrema"!
|
sus |
|
dani85
Junior member 13 mesaje
|
scris pe 9 feb 2008 15:28 de dani85
Picioarele beneficiaza de cele mai mari si mai puternice grupe musculare ale corpului, drept urmare, se pot antrena in aceeasi zi cu geno si presa. Eu asa fac... Nu suport ideea sa renunt la geno, dar nici ideea de a renunta la presa nu o suport! Nu stiu de ce!
Cu mult respect, Dani.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|