Pagina 1 2 din 2
mariusaic
Veteran member 465 mesaje
|
Pauza intre serii;
scris pe 22 aug 2011 22:15 de mariusaic
Bun,
topicul asta merita umplut de posturi. Sunteti amatorii unei pauze intre serii lunga ? Sau stati doar 1 minut maxim si incepeti alta serie / exercitiu ?
Eu sincer nu ma prea odihnesc, multa apa si dai bataie. Voi cum procedati ? Nu cred ca este bine sa faceti pauza foarte multa intre aparate ca dupa leneviti si nu mai aveti niciun chef de sala.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Pauza intre serii;
scris pe 23 aug 2011 10:47 de basu
Bun,
topicul asta merita umplut de posturi. Sunteti amatorii unei pauze intre serii lunga ? Sau stati doar 1 minut maxim si incepeti alta serie / exercitiu ?
Eu sincer nu ma prea odihnesc, multa apa si dai bataie. Voi cum procedati ? Nu cred ca este bine sa faceti pauza foarte multa intre aparate ca dupa leneviti si nu mai aveti niciun chef de sala.
pauza trebuie sa fie atit de mare incit sa se poata restabili ritmul cardiac.
trebuie sa ai in vedere ca, capacitatea de efort nu este la fel la toata lumea. eu de exemplu daca fac o serie de genoflexiuni cu 150 kg voi avea nevoie de o pauza mai lnga decit altul care face cu 100.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 23 aug 2011 11:11 de mariusaic
pauza trebuie sa fie atit de mare incit sa se poata restabili ritmul cardiac.
trebuie sa ai in vedere ca, capacitatea de efort nu este la fel la toata lumea. eu de exemplu daca fac o serie de genoflexiuni cu 150 kg voi avea nevoie de o pauza mai lnga decit altul care face cu 100.
...da dar eu deobicei nu fac pauza mare pentru ca dupa lenevesc si nu mai am niciun chef. Cred ca asta e un rezultat ca sunt sanatos. Nu prea fac pauze decat intre aparate de 2-3 minute.
|
sus |
|
Ady20
Veteran member 162 mesaje
|
scris pe 25 aug 2011 14:01 de Ady20
...da dar eu deobicei nu fac pauza mare pentru ca dupa lenevesc si nu mai am niciun chef. Cred ca asta e un rezultat ca sunt sanatos. Nu prea fac pauze decat intre aparate de 2-3 minute.
Nu faci pauza deloc intre serii? Sau faci pauze a cate 10-11 secunde si lucrezi intens?
|
sus |
|
eduardalex
Senior member 89 mesaje
|
scris pe 25 aug 2011 14:29 de eduardalex
'Incepatorilor le recomand sa stea mai mult la sala. De pilda, o ora si jumatate in loc de o ora, astfel incat sa aiba un timp suficient pentru recuperare intre seturi.'
Cam asa recomanda Arnold , este un citat !
O sa va dau si linkul, mi s-a parut destul de interesant ce spune pe acolo !
http://imoove.wordpress.com/tag/antrenament-arnold/
Editat de eduardalex pe 25 aug 2011 14:29
|
sus |
|
silvyuj
Senior member 126 mesaje
|
scris pe 25 aug 2011 14:55 de silvyuj
Bun,
obisnuiesc sa fac pauza de 30-40 de secunde intre serii,timp in care respir controlat si ma pregatesc pt urmatoarea serie.
DAMN!
|
sus |
|
amazonsb
Veteran member 219 mesaje
|
scris pe 25 aug 2011 15:05 de amazonsb
obisnuiesc sa fac pauza de 30-40 de secunde intre serii,timp in care respir controlat si ma pregatesc pt urmatoarea serie.
basu este exact asa cum spui...cel mai bine si in general cam asa se fac pauzele...pana se revine la ritmul cardiac normal...sa lenevesti? Pai daca se intampla sa te ia lenea dupa o serie doua inseamna ca nu ai energie... Eu prima data cand am inceput sportul asta eram foarte slab informat...ma luam dupa aberatiile scrise in reviste de culturism...vedeam acolo ca trebuie cel putin o pauza de 3 minute pentru a reincepe o serie noua... Atunci antrenamentul meu dura doua ore... Cred ca totidin sala aveau un gand...asta ori e prost ori vrea sa intoarca sala pe dos...pauzele nu cred ca ar trebui sa depaseasca mai mult de atat cat sa iti reglezi la normal ritmul cardiac.
Editat de amazonsb pe 25 aug 2011 15:09
|
sus |
|
xExtasy
Veteran member 293 mesaje
|
scris pe 25 aug 2011 15:12 de xExtasy
Bun,
Eu fac pauze de 45-60 secunde intre serii.Imi ajunge.Am citit ca daca fac o pauza mare se raceste muschiul si nu mai lucreaza la capacitatea corespunzatoare.
Its not steroids to make a champion , but it is hard training,sacrifice, the diet and the genetics which that person have
|
sus |
|
amazonsb
|
scris pe 25 aug 2011 15:40 de amazonsb
Eu fac pauze de 45-60 secunde intre serii.Imi ajunge.Am citit ca daca fac o pauza mare se raceste muschiul si nu mai lucreaza la capacitatea corespunzatoare. unde ai citit tu asta? La capacitatea corespunzatoare...bine ca nu ai zis parametrii optimi... La varsta ta nu ar trebui sa te gandesti la pauza dintre serii ci la scoala si la altele...scuze fratilor pt afirmatia asta...
|
sus |
|
xExtasy
|
scris pe 25 aug 2011 15:46 de xExtasy
unde ai citit tu asta? La capacitatea corespunzatoare...bine ca nu ai zis parametrii optimi... La varsta ta nu ar trebui sa te gandesti la pauza dintre serii ci la scoala si la altele...scuze fratilor pt afirmatia asta...
Cu scoala ma descurc foarte bine.Sala fac de 2 ani asa ca poti sa imi dai orice sfat ca nu ma las dupa ce am tras atat
Its not steroids to make a champion , but it is hard training,sacrifice, the diet and the genetics which that person have
|
sus |
|
basu
|
scris pe 25 aug 2011 18:24 de basu
Cu scoala ma descurc foarte bine.Sala fac de 2 ani asa ca poti sa imi dai orice sfat ca nu ma las dupa ce am tras atat
pauza intre serii face parte din strategia de antrenament a fiecarui sportiv. fiecare o ia asa cum considera sau asa cum ...stie. daca stie.
prin urmare nu vad pt ce va contraziceti. experimentati si vedeti fiecare dintre voi ce fel de pauza trebuie sa luati.
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 25 aug 2011 18:59 de gere
Cei care luati pauze scurte (
|
sus |
|
xExtasy
|
scris pe 25 aug 2011 19:26 de xExtasy
Cei care luati pauze scurte (
Ce este cu cei care iau pauze scurte? :-?
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 25 aug 2011 21:16 de sZoTaK
Am citit ca daca fac o pauza mare se raceste muschiul
vara e destul de cald si nu se raceste..da iarna adu cu tine ceva lemne, si fa un foc de tabara in mijlocul salii...asa sigur nu se va raci
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 25 aug 2011 21:38 de gere
?
administratotul site-uli sa verifice de ce nu apare postul desi complet;aceasi eroare ca data trecuta.
Editat de gere pe 25 aug 2011 21:39
|
sus |
|
basu
|
scris pe 25 aug 2011 21:39 de basu
ceva bug, habar nu am de ce nu apare tot ce am scris.
deci, cei care luati pauze scurte (
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 25 aug 2011 21:41 de gere
da, m-am prins tot ce e scris dupa paranteza, nu apare.
Deci, pentru cei care iau pauze scurte sub 1 minut, trebuie sa se intrebe daca intesitatea este optima; pentru o serie adevarata la genuflexiuni, 1 minut este mult prea putin ca sa poti da randament optim la urmatoarea serie.
|
sus |
|
xExtasy
|
scris pe 26 aug 2011 09:04 de xExtasy
vara e destul de cald si nu se raceste..da iarna adu cu tine ceva lemne, si fa un foc de tabara in mijlocul salii...asa sigur nu se va raci
Se putea sa nu fie in tot forumul un smecher ca tine? e plina lumea de oameni ca tine ma.M-am saturat de oameni deastia.
|
sus |
|
dany92moto
Senior member 73 mesaje
|
scris pe 27 aug 2011 00:45 de dany92moto
Se putea sa nu fie in tot forumul un smecher ca tine? e plina lumea de oameni ca tine ma.M-am saturat de oameni deastia.
citesc aceste posturi si incep sa rad....
in afara de cativa care vorbesc serios si le dau cateva sfaturi celorlalti, restul abereaza: unul ii spune altuia sa nu se gandeasca la pauza dintre serii si mai bn sa se duca la scoala , altul spune sa faca focul in sala sa nu se raceasca muschiul
cu tot respectul dar cred ca cea mai mare greseala a lui Ceausescu a fost aceea ca a interzis avortul...(de aici intelegeti voi restul) SCUZE PT OFFTOPIC.
ON-TOPIC: pauza nu trebuie sa fie nici prea scurta deoarece corpul nu are timp sa isi revina dupa efort, dar nici prea lunga deoarece muschiul se raceste si apoi se "relaxeaza" si nu mai da acelasi randament. cum spunea cineva mai sus: experimentati si va veti da seama cum este mai bine pentru voi
Editat de dany92moto pe 27 aug 2011 00:46
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 27 aug 2011 08:36 de mariusaic
multi dinte voi sunt nascuti dupa revolutie. asa ca nu e vina lui Ceausescu pt ce zici tu.
s-a comentat suficient pe marginea subiectului. ceea ce ai spus tu au mai spus si altii sub diverse forme. dar oare a cui este vina pt ca va intereseaza sa va contrati pe subiecte care nu au legatura cu topicul ?
pate faptul ca sunteti niste tineri extrem de ambitiosi. si posedati ambitie constructiva.
Intr-adevar, chiar s-au luat toti urat... hai sa ne pastram ON toti; la urma urmei, toti fac pauza cat vor si cat ii lasa organismul.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 27 aug 2011 08:52 de basu
Intr-adevar, chiar s-au luat toti urat... hai sa ne pastram ON toti; la urma urmei, toti fac pauza cat vor si cat ii lasa organismul.
asa cum am mai spus pauza este parte integranta a antrenamentului nostru ar trebui sa priceapa toti. fiecare trebuie sa o ia nu asa cum i se nazare sau cum are chef ci asa cum trebuie. ei cum trebuie, sa determine fiecare. sunt multi factori de care trebuie tinut cont. si zau daca nu s-a scris suficient despre asta aici .
Editat de basu pe 27 aug 2011 08:53
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 27 aug 2011 12:55 de mariusaic
asa cum am mai spus pauza este parte integranta a antrenamentului nostru ar trebui sa priceapa toti. fiecare trebuie sa o ia nu asa cum i se nazare sau cum are chef ci asa cum trebuie. ei cum trebuie, sa determine fiecare. sunt multi factori de care trebuie tinut cont. si zau daca nu s-a scris suficient despre asta aici .
Da, asta ne si difera daca eram toti la fel, aceleasi pauze, aceleasi greutati, aceleasi marimi... nu ne mai difeream. Asta e si miezul. Fiecare suntem unici.
|
sus |
|
geoka
Newbie 3 mesaje
|
Intrebare
scris pe 27 aug 2011 16:27 de geoka
Salut!
sunt la sala de 6 luni mi-a cumparat creatina cell tech si animal pump pot sa le combin pe amandoua o data am 16 ani /1.84 inaltime 90 de kg astept raspuns....
|
sus |
|
mariusaic
|
Re: Intrebare
scris pe 27 aug 2011 17:18 de mariusaic
Salut!
sunt la sala de 6 luni mi-a cumparat creatina cell tech si animal pump pot sa le combin pe amandoua o data am 16 ani /1.84 inaltime 90 de kg astept raspuns....
Am vazut ca ai mai intrebat intr-un topic gresit. Fa un topic nou.
|
sus |
|
amazonsb
|
Re: Intrebare
scris pe 27 aug 2011 17:44 de amazonsb
Am vazut ca ai mai intrebat intr-un topic gresit. Fa un topic nou. in general peste tot gasesti afirmatii de genul...pauzele scurte dintre serii optime pentru definire, mai scurte de 1min, cele mai lungi de un minut optime pentru masa musculara... Dar mai nou daca muschiul este hranit bine cu suplimente si alimentatie variata si se mai fac pauze in jur de un min si ceva muschiul creste definit, cel putin asta observ la mine sai pe la baietii de la sala, acum sunt in pauza de trei zile, urmez un sfat de la un nobil....basu.
|
sus |
|
xExtasy
|
scris pe 28 aug 2011 00:16 de xExtasy
Ati vazut ca este bine cum am zis eu. Si dany zice la fel. Dar voi toti ati ras si nu ati crezut
|
sus |
|
junior24
|
scris pe 28 aug 2011 01:44 de junior24
Bun,
Eu sunt unu dintre cei care fac pauze intre serii , maxim 60 de secunde , nu imi trebuie mai mult . Dar am unele zile , in care simt ca nu am nevoie de pauza , depinde si cum te simti .
Durerea e temporara , gloria e vejnica .
|
sus |
|
junior24
|
scris pe 28 aug 2011 01:45 de junior24
Eu sunt unu dintre cei care fac pauze intre serii , maxim 60 de secunde , nu imi trebuie mai mult . Dar am unele zile , in care simt ca nu am nevoie de pauza , depinde si cum te simti .
Parerea mea .
Durerea e temporara , gloria e vejnica .
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|