Pagina 1 din 1
RobiRob
Junior member 28 mesaje
|
orele de somn
scris pe 14 iun 2013 13:19 de RobiRob
Orele de somn sunt toate de la fel de importante sau exista cateva ore care sunt cele mai importante?
De exemplu daca ma culc la 11 si dorm pana dimineata la 8 e acelasi lucru ca atunci cand ma culc la 1 si ma trezesc la 10?
Auzisem de la cineva ca nu e bine sa te culci tarziu, dar daca programul nu imi permite ma afecteaza intr-o oarecare masura?
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
Re: orele de somn
scris pe 14 iun 2013 16:37 de sZoTaK
Orele de somn sunt toate de la fel de importante sau exista cateva ore care sunt cele mai importante?
De exemplu daca ma culc la 11 si dorm pana dimineata la 8 e acelasi lucru ca atunci cand ma culc la 1 si ma trezesc la 10?
Auzisem de la cineva ca nu e bine sa te culci tarziu, dar daca programul nu imi permite ma afecteaza intr-o oarecare masura? mai conteaza? dormi cat mai mult poti.. daca efectiv nu poti dormi mai mult de 6 ore, degeaba scrie stiudiul x ca trebuie sa dormi 10 ore... nu mai complicati atat lucrurile.
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 15 iun 2013 10:19 de basu
Auzisem de la cineva ca nu e bine sa te culci tarziu, dar daca programul nu imi permite ma afecteaza intr-o oarecare masura?
Inca de cand te nasti te obisnuiesti sa dormi noaptea si sa desfasori acitvitati ziua. Prin urmare asa este normal. Daca din diverse motive obiective trebuie sa muncesti noaptea si sa dormi ziua , asta fiind chestiune permanenta , va dura o perioada sa te adaptezi si pe urma treaba va merge satisfacator si asa, daca este chestie ocazionala respecta regula de a dormi ziua jumatate din orele pe care le-ai fi dormit noaptea si te vei simti bine. Daca nu sunt probleme de program te culci seara astfel incat sa te trezesti la 7 dimineata si sa ai inainte 7 ore de somn. Dimineata sistemul digestiv lucreaza la maxim si nu are rost sa pierzi acest avantaj ,asa ca pune mana si trezeste-te. Noaptea pe la 1 se reface aparatul hepatic asa ca la ora aia vei dormii si nu vei bea cola in club. Asa ca ia hotararile care trebuie.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
AdrianSmile
Veteran member 226 mesaje
|
scris pe 16 iun 2013 15:21 de AdrianSmile
Am niste probleme mari cu somnul,adica nu pot sa dorm noaptea,de ex azi-noapte am adormit la 5 si nu m-am trezit pana la 2,precizez ca imi fac antrenamentul seara,deci sunt destul de obosit:| N-as vrea sa incep cu somnifere....
Ce imi recomandati?
Never back down !
|
sus |
|
RobiRob
Junior member 28 mesaje
|
scris pe 16 iun 2013 15:42 de RobiRob
Am niste probleme mari cu somnul,adica nu pot sa dorm noaptea,de ex azi-noapte am adormit la 5 si nu m-am trezit pana la 2,precizez ca imi fac antrenamentul seara,deci sunt destul de obosit:| N-as vrea sa incep cu somnifere....
Ce imi recomandati?
Cauzele pot fi multiple. Poate din cauza ca te antrenezi seara, poate din cauza suplimentelor proteice de dupa sau a mancarii.
Multi nu pot dormii si din cauza supraantrenamentului sau daca consumi cafea, cola sau energizante si astea pot fi cauza.
Oricum penntru somn mai bun poti incerca ceai de tei, tinctura de valeriana sau un complex de vitamine.
Editat de RobiRob pe 16 iun 2013 15:43
|
sus |
|
AdrianSmile
|
scris pe 16 iun 2013 15:45 de AdrianSmile
Cauzele pot fi multiple. Poate din cauza ca te antrenezi seara, poate din cauza suplimentelor proteice de dupa sau a mancarii.
Multi nu pot dormii si din cauza supraantrenamentului sau daca consumi cafea, cola sau energizante si astea pot fi cauza.
Oricum penntru somn mai bun poti incerca ceai de tei, tinctura de valeriana sau un complex de vitamine.
NU iau suplimente proteice,iau calciu si vitamine,recomandate de doctor in urma unei lipse de calciu si magneziu. Ma antrenez seara deoarece nu reusesc sa ma trezesc dimineata(daca nu ma trezeste nimeni dorm si 12 ore))
Never back down !
|
sus |
|
basu
|
scris pe 16 iun 2013 16:16 de basu
NU iau suplimente proteice,iau calciu si vitamine,recomandate de doctor in urma unei lipse de calciu si magneziu. Ma antrenez seara deoarece nu reusesc sa ma trezesc dimineata(daca nu ma trezeste nimeni dorm si 12 ore))
Dar de supraantrenament ce zici ?
|
sus |
|
AdrianSmile
|
scris pe 16 iun 2013 16:21 de AdrianSmile
Dar de supraantrenament ce zici ?
Nu ma fortez rau,de ex ieri am facut piept si spate,cate 2 exercitii,4 serii 6-7 repetari,cred ca e din cauza ca m-am pus sa fac niste flotari pe la 12 noaptea:|
Editat de AdrianSmile pe 16 iun 2013 16:21
Never back down !
|
sus |
|
basu
|
scris pe 16 iun 2013 16:23 de basu
Nu ma fortez rau,de ex ieri am facut piept si spate,cate 2 exercitii,4 serii 6-7 repetari,cred ca e din cauza ca m-am pus sa fac niste flotari pe la 12 noaptea:|
In general problemele cu somnul noaptea arata un program bramburit pe perioada zilei. Asa este si la tine. De ce naiba sa faci flotari la 12 noaptea ?
|
sus |
|
AdrianSmile
|
scris pe 16 iun 2013 16:30 de AdrianSmile
In general problemele cu somnul noaptea arata un program bramburit pe perioada zilei. Asa este si la tine. De ce naiba sa faci flotari la 12 noaptea ?
De cand eram mic adormeam tarziu(pe la 1 an adormeam la 12 si ma trezeam a doua zi la 12),si faceam flotari pentru ca nuprea am avut timp destul pentru antrenament si n-am fost multumit de antrenament.
Never back down !
|
sus |
|
RobiRob
Junior member 28 mesaje
|
scris pe 16 iun 2013 16:32 de RobiRob
cat de sec a sunat asta. flotari la 12 noaptea? )))
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|