Pagina 1 din 1
vlad841
Newbie 2 mesaje
|
niste sfaturi
scris pe 7 nov 2007 00:27 de vlad841
Am implinit recent 23 de ani si am 1.91 m. Pana nu demult eram genul inalt si slab, cu exceptia unui inceput de burta.. In ultima vreme colegii de camera au inceput sa faca glume pe seama greutatii mele.. Am inceput sa merg la sala cu un amic, ne-am cantarit asa de curiozitate (ultima data cand m-am cantarit aveam ~84-85 kg, acum un an si ceva) si am fost socat cand am vazut 102 kg. Problema nu e de ordin fizic, pentru ca nu se prea vede ca am 102 kg, in schimb ma simt ca si cum as avea 130 kg, obosesc repede, nu am pic de stamina, fac greu lucruri pe care le faceam intr-o clipa acum 3-4 ani. Am citit pe cateva site-uri legate de sanatate ca greutatea ideala la varsta si inaltimea mea ar trebui sa fie undeva intre 87 si 90 de kg. Care e greutatea ideala pe care ar trebui sa o am, tinand cont de faptul ca nu vreau doar sa slabesc, ci sa si imi cresc putin masa musculara? Si cat de des ar trebui sa frecventez sala?
|
sus |
|
muschiul
Senior member 85 mesaje
|
Re: niste sfaturi
scris pe 7 nov 2007 02:15 de muschiul
Am implinit recent 23 de ani si am 1.91 m. Pana nu demult eram genul inalt si slab, cu exceptia unui inceput de burta.. In ultima vreme colegii de camera au inceput sa faca glume pe seama greutatii mele.. Am inceput sa merg la sala cu un amic, ne-am cantarit asa de curiozitate (ultima data cand m-am cantarit aveam ~84-85 kg, acum un an si ceva) si am fost socat cand am vazut 102 kg. Problema nu e de ordin fizic, pentru ca nu se prea vede ca am 102 kg, in schimb ma simt ca si cum as avea 130 kg, obosesc repede, nu am pic de stamina, fac greu lucruri pe care le faceam intr-o clipa acum 3-4 ani. Am citit pe cateva site-uri legate de sanatate ca greutatea ideala la varsta si inaltimea mea ar trebui sa fie undeva intre 87 si 90 de kg. Care e greutatea ideala pe care ar trebui sa o am, tinand cont de faptul ca nu vreau doar sa slabesc, ci sa si imi cresc putin masa musculara? Si cat de des ar trebui sa frecventez sala?
Am avut si eu aceiasi problema, cred ca este din cauza cresterii in greutate relativ brusc. Cand m-am apucat de sala acum un an aveam cu peste 20 kg mai putin decat am acum dintre care vreo 14-15 kile le-am pus in primele 3 luni jumate. In acea perioada imi era greu sa merg pe jos si pana la sala. Daca mergeam 200 m la pas grabit deja gafaiam. Cu timpul m-am obisnuit cu noua mea greutate si acum sunt la fel de sprinten ca inainte. Eu am lasat sa se rezolve de la sine dar tu ai putea sa faci cardio si cu timpul vei reusi sa iti imbunatatesti capacitatea cardio-vasculara si nu vei mai obosii asa de repede si iti vei recapata agilitatea de altadata. In plus, daca vei reduce numarul de calorii consumate vei reusi sa arzi si din grasime si sa ajungi mai aproape de greutatea ideala pentru inaltimea ta care nu iti pot spune care este pt ca nici eu nu stiu exact.
Bafta multa!
|
sus |
|
vlad841
Newbie 2 mesaje
|
Re: Re: niste sfaturi
scris pe 7 nov 2007 10:58 de vlad841
poti sa-mi spui ce reprezinta "cardio"? Dupa cum suna, banuiesc ca e ceva exercitiu pentru torace (?!)
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
Re: Re: Re: niste sfaturi
scris pe 7 nov 2007 13:30 de Lukiano
poti sa-mi spui ce reprezinta "cardio"? Dupa cum suna, banuiesc ca e ceva exercitiu pentru torace (?!)
Cardio = antrenament in regim aerob(gasesti peste tot)
Exemplu: alergare, bicicleta, sarit coarda, mers pe role, etc.
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
muschiul
Senior member 85 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: niste sfaturi
scris pe 8 nov 2007 02:50 de muschiul
Cardio = antrenament in regim aerob(gasesti peste tot)
Exemplu: alergare, bicicleta, sarit coarda, mers pe role, etc.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|