Pagina 1 din 1
StaVAraSH
Junior member 18 mesaje
|
Nelamurire
scris pe 15 iul 2006 15:10 de StaVAraSH
Am un prieten care are varsta de 17 ani,tatal lui are 1.90,momentan baiatul are inaltimea de 1.77,lui ii este frica sa se apuce de sala ca chipurile nu se inalta,din cate stiu eu sala nu impiedica cresterea in inaltime pana la un anumit punct si anumite greutati. Tot din cate stiu eu mult te inalti pana la varsta de 15-16 ani..dupa care te mai inalti putin..ceva de genul 1-2 cm la 2 ani...depinde de conformatie.Insa dupa parerea mea daca la varsta de 17 ani are 1.77 eu nu cred ca in 2-3 ani atinge el 1.90 sau 1.85 ... mai ales ca este bine legat..si nu slab.Astept raspunsurile voastre. Ms Anticipat!
"O persoanã care nu stie nimic, si nu stie cã nu stie nimic, este un nãrod si trebuie evitatã. O persoanã care nu stie, dar stie cã nu stie, este un copil. Ea trebuie invãtatã. O persoanã care stie, dar nu stie cã stie este adormitã. Ea trebuie trezitã. O persoanã care stie si stie cã stie este un intelept. Ea trebuie urmatã."
|
sus |
|
DiamonD
Veteran member 351 mesaje
|
Re: Nelamurire
scris pe 16 iul 2006 11:38 de DiamonD
Am un prieten care are varsta de 17 ani,tatal lui are 1.90,momentan baiatul are inaltimea de 1.77,lui ii este frica sa se apuce de sala ca chipurile nu se inalta,din cate stiu eu sala nu impiedica cresterea in inaltime pana la un anumit punct si anumite greutati. Tot din cate stiu eu mult te inalti pana la varsta de 15-16 ani..dupa care te mai inalti putin..ceva de genul 1-2 cm la 2 ani...depinde de conformatie.Insa dupa parerea mea daca la varsta de 17 ani are 1.77 eu nu cred ca in 2-3 ani atinge el 1.90 sau 1.85 ... mai ales ca este bine legat..si nu slab.Astept raspunsurile voastre. Ms Anticipat!
1. S-a mai discutat despre asta pe forum.
2. Cresterea in inaltime are mare legatura cu gena lui. Daca zici k taica-su are 1.90, mai mult k sigur o sa mai creasca si el. Dar nu foarte mult, mai putin. Poate sa se apuce de tras de fiare fara nici o retinere...Numai sa evite ridicatul halterei deasupra capului si genoflexiunile cu haltera in spate (eventual si presa oblica).
PS. sa nu faca cu greutati f mari.
Great things are only possible with outrageous requests!!!
|
sus |
|
testsuspensi
Veteran member 410 mesaje
|
Re: Re: Nelamurire
scris pe 16 iul 2006 18:11 de testsuspensi
2. Cresterea in inaltime are mare legatura cu gena lui. Daca zici k taica-su are 1.90, mai mult k sigur o sa mai creasca si el.
pana aici eu cred ca ai zis bine dinamod de aici incolo ai dat-o in bara
1 poate sa explodeze sa creasca si la 17 ani
2 nu ridicatu halterei face sa nu mai cresaca omul ci faptul ca are o alimentatie corecta
daca nu ma crezi adumi un studiu care sa-mi dovedeasca contrariul chiar azi am mai postat un msg cu aceeasi tema nu mai am chef sa explic iara sper ca ati inteles amandoi
ala poate sa traga cat vrea de tare si sa faca toate tipurile de presa si geno cu conditia sa se alimenteze bine sal sal
Te antrenezi.Transpiri.Te doare. Aici nu esti la bai de namol!Nu ai timp de taclale sau filozofie de doi bani. Doar tragi de fiare.Asta e adevarata afacer. asta e culturismul......daca poti si daca vrei!
|
sus |
|
DiamonD
|
Re: Re: Re: Nelamurire
scris pe 16 iul 2006 19:08 de DiamonD
2. Cresterea in inaltime are mare legatura cu gena lui. Daca zici k taica-su are 1.90, mai mult k sigur o sa mai creasca si el.
pana aici eu cred ca ai zis bine dinamod de aici incolo ai dat-o in bara
1 poate sa explodeze sa creasca si la 17 ani
2 nu ridicatu halterei face sa nu mai cresaca omul ci faptul ca are o alimentatie corecta
daca nu ma crezi adumi un studiu care sa-mi dovedeasca contrariul chiar azi am mai postat un msg cu aceeasi tema nu mai am chef sa explic iara sper ca ati inteles amandoi
ala poate sa traga cat vrea de tare si sa faca toate tipurile de presa si geno cu conditia sa se alimenteze bine sal sal
poate sa se alimenteze la modul cel mai corect si poate sa bage in el ca spartu. Dak se apuca sa faca serii ca lumea cu haltera de 100 kg in spate cateva saptamani, te asgiur ca nu mai creste mult. Face presiune mult prea mare asupra coloanei.
|
sus |
|
StaVAraSH
Junior member 18 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Nelamurire
scris pe 16 iul 2006 22:57 de StaVAraSH
poate sa se alimenteze la modul cel mai corect si poate sa bage in el ca spartu. Dak se apuca sa faca serii ca lumea cu haltera de 100 kg in spate cateva saptamani, te asgiur ca nu mai creste mult. Face presiune mult prea mare asupra coloanei.
mai ala nici nu poate sa miste 100 de kg..hai sa fim seriosi..vb SF..deci este o diferenta in a face geno cu 20-30 de kg..si 100 de kg...pana mea...
"O persoanã care nu stie nimic, si nu stie cã nu stie nimic, este un nãrod si trebuie evitatã. O persoanã care nu stie, dar stie cã nu stie, este un copil. Ea trebuie invãtatã. O persoanã care stie, dar nu stie cã stie este adormitã. Ea trebuie trezitã. O persoanã care stie si stie cã stie este un intelept. Ea trebuie urmatã."
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Nelamurire
scris pe 16 iul 2006 23:21 de Spynes
mai ala nici nu poate sa miste 100 de kg..hai sa fim seriosi..vb SF..deci este o diferenta in a face geno cu 20-30 de kg..si 100 de kg...pana mea... ideea era sa nu faca exercitii kre sa preseze coloana prea tare...probabil k la inceput va face cu putin kg dar cu timpul ..va creste si o sa ajunga si la 100 de kg
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
DiamonD
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nelamurire
scris pe 17 iul 2006 09:58 de DiamonD
ideea era sa nu faca exercitii kre sa preseze coloana prea tare...probabil k la inceput va face cu putin kg dar cu timpul ..va creste si o sa ajunga si la 100 de kg
da... la asta m-am referit... d'uh, chiar nu ti-ai dat seama?
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nelamurire
scris pe 17 iul 2006 11:07 de Spynes
da... la asta m-am referit... d'uh, chiar nu ti-ai dat seama? nu era pt tine postul...era pt StaVAraSH
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nelamurire
scris pe 17 iul 2006 11:45 de murphy2
Retine faptul ca cresterea in inaltime depinde in primul rind de potentialul genetic. Cu alte cuvinte, in proportie de 99,9% doar Mama Natura hotaraste pina la ce inaltime poti sa cresti, indiferent daca face sport sau nu. Cresterea in inaltime se apropie de sfirsit pe la 20 de ani, asa ca el se afla inca in perioada de crestere, iar sala nu-l va ajuta din pacate din contra vastopa intr-o masura mai mare sau mai mica dezvoltarea lui in ceea ce priveste inaltimea.
Ca tatal lui are 1.90 n-are a face , pentru ca tot asa bine poate sa mosteneasca genetic pe mama lui, ca doar nu l-a facut numai tatsu...
sa s-apuce de inot, basket daca tot i frica de sala (si bine face!!!)ca o sa-i stopeze cresterea........
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
testsuspensi
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nelamurire
scris pe 17 iul 2006 12:38 de testsuspensi
ma eu nu am vazut in viata mea un articol cum ca geno nu ar fii indicate dar ca sa va fac pe plac il intreb pe doctorul mihai poate ma lamureste el
Te antrenezi.Transpiri.Te doare. Aici nu esti la bai de namol!Nu ai timp de taclale sau filozofie de doi bani. Doar tragi de fiare.Asta e adevarata afacer. asta e culturismul......daca poti si daca vrei!
|
sus |
|
testsuspensi
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nelamurire
scris pe 17 iul 2006 12:54 de testsuspensi
bun uitati prieteni am cautat pe siteul domnului damian ( sper sa nu se super ca citez din ce a spus dumnealui)
deci uitati ce intrebari i-au fost puse :
Sa traiti Domnu` Doctor ...
Am 16 ani .. si .. practic culturismul de 3 luni! am si eu cateva intrebari:
1. Este recomandat sa iau creatina?! .. sau .. proteine?! ( p.s. stau bine cu rinichii
2. Este posibil sa stagnez in crestere din cauza acestui sport?! ( Mentionez ca nu ridic deasupra capului, si nici presa nu fac)
3. CE SA FAC CA SA MA MAI INALT?! ( Am 1.75 si 65 de kg .. SUNT DISPERAT de problema asta .. e adevarata faza cu ... atarnatu la bara?! sau .. ce vitamine imi recomandati?! .. sau.. ce anume imi recomandati ? ... menitonez ca tatal meu este cu 6 7 cm mai inalt, si mama mea cu 6 7 cm mai scunda ..
4. E adevarat ca un medic, dupa ce vede o radiografie a inchieturii mainii .. isi da seama daca mai cresc/sau nu , in inaltime?!
VA ROG sa-mi raspundeti . Multumesc
acum uitati ce raspuns a dat dumnealui
1. Da
2. Nu
3. Sa ai rabdare. Ai doar 16 ani...
4. Da.
de aici rezultA clar ca exercitile cu haltere nu stopeaza cresterea daca nici acum nu ma credeti ducetiva si cautati studii si cand o sa le aveti sa imi ziceti ca : ca o sa-i stopeze cresterea........ sala
pana atuinci nu imi ziceti asa ceva
cu respect testsuspension
|
sus |
|
testsuspensi
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nelamu
scris pe 17 iul 2006 13:03 de testsuspensi
uite inaca una tot de la dl doctor
sal! . Intentionez sa incep sa ma duc la sala .. avem aparate moderne ..greutati bune si toti care s-au dus la sala au remarcat rezultatele .. problema este ca sunt niste zvonuri legate de faptul ca trasul de fiare stopeaza cresterea.. as vrea sa afirmati sau infirmati ..
astept raspuns .. multumesc anticipat
Nu este adevarat (am mai spus asta de zeci de ori)
|
sus |
|
testsuspensi
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ne
scris pe 17 iul 2006 13:08 de testsuspensi
uite inca una
Am si eu o intrebare. Am auzit ca daca "tragi de fiare" adica te duci la sala si faci diferite exercitii nu mai cresti in inaltime. Este adevarat? Eu am 16 ani si abia am 1.70m si 54 de Kg. Deci ma astept sa mai cresc. Cu muschii stau prost. Sunt cel mai slab la sport si de aceea ma duc la sala. Am fost pana acum de 2 saptamani cate 3 sedinte pe saptamana si sincer cred ca dau rezultate. Insa intrebarea este aceeasi: voi mai creste in inaltime daca ma duc la sala si daca sunt exercitii care ma pot ajuta sa ma inalt. Va rog frumos sa-mi raspundeti cat mai repede. Multumesc anticipat!
Vei mai creste, stai linistit.
inca o dovada ca genoflexiunile nu stopeaza crestereea . daca ar fi stopat-o doctorul ar fi zis ceva de genul : ' vei mai creste ......daca nu vei face presa si geno pana mea sa nu mai faci nimic mai bine sa stai sa lenevesti la calculator la tv si in pat toata ziua ca asa sigur ai sa cresti
daca mai vreti exemple ziceti ca va mai dau
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 17 iul 2006 13:14 de murphy2
bai da ce rau esti!
puteai si tu sa spui ceva de genu :
Vei creste in inaltime ....da mai incet
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|