Pagina 1 din 1
Johnynsos
Junior member 16 mesaje
|
Febra musculara
scris pe 19 sep 2005 10:16 de Johnynsos
M-ar interesa si pe mine sa stiu...cand fac febra musculara la o anumita grupa de muschi..ce trebuie sa fac...nu mai dau pe la sala pana imi trece ori ma duc si trag in continuare...ms anticipat
.::Tot timpul in varf:
|
sus |
|
DrMihai
Veteran member 418 mesaje
|
Re: Febra musculara
scris pe 19 sep 2005 10:56 de DrMihai
M-ar interesa si pe mine sa stiu...cand fac febra musculara la o anumita grupa de muschi..ce trebuie sa fac...nu mai dau pe la sala pana imi trece ori ma duc si trag in continuare...ms anticipat
Febra musculara e un raspuns fiziologic la efort al muschiului.Simplu se adune acid lactic.Acel acid da aceea durere.Acel acid se disipeaza incet ,fiind neutralizat de organism.
Citisem undeva un articol medical ,ca rushii luau bicarbonat de soidu alimentar in febrele musculare.Acidul poate fi neutralizat de o baza tare,gen: Bicarbonatul de sodiu.
Sincer nu am incercat si nush daca merge. Dar teoretic merge.
De obicei itzi trece prin masaj si chiar lucrand grupa musculara respectiva! SI mult somn!
|
sus |
|
DrMihai
|
scris pe 19 sep 2005 11:03 de DrMihai
Ca si tratament ia o aspirina sau ibuprofen(nurofen).O sa te simti mai bine, si in ziua respectivca ia vit c!
http://www.terapii-naturiste.com/calivita
aici gasesti niste medicamente naturiste care pe mine cel putin ma ajuta in febra musculara!
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 19 sep 2005 13:54 de Gilu
M-ar interesa si pe mine sa stiu...cand fac febra musculara la o anumita grupa de muschi..ce trebuie sa fac...nu mai dau pe la sala pana imi trece ori ma duc si trag in continuare...ms anticipat Febra inseamna ca ai supus muschiul unui efort cu care nu era obijnuit,cand se intampla sa faci febra ,grupa respectiva nu mai tre lucrata deloc,de ex:daca ai febra la TRICEPS nu poti face nici impins la banca pt piept,sau impns de la ceafa cu bara,febra musculara tre lasata sa dispara singura,nu i neaparat sa faci febra musculara ca sa cresti,totusi poti folosi febra ca un barometru pt grupele la care faci todeauna febra, daca nu faci febra la grupele la care faceai de obicei poti sti ca antrenamentu nu a fost destul de intens,asta nu i valabil pt oricine.Oricum febra tre lasata sa treaca de la sine,nu mai antrena grupa cu febra pana nu dispare.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
merce
Senior member 147 mesaje
|
Re: Re: Febra musculara
scris pe 19 sep 2005 14:45 de merce
Da hai sa-ti zic si eu parerea mea ....Deci daca ai facut febra e totu Ok ...Asta e dovada ca ai lucrat cu trebuie si ai solicitat muschiul la un efort mai mare de pana acum ....iti garantez ca in 3 zile nu mai ai
KeepWalking
|
sus |
|
DrMihai
|
Re: Re: Re: Febra musculara
scris pe 19 sep 2005 16:17 de DrMihai
Da hai sa-ti zic si eu parerea mea ....Deci daca ai facut febra e totu Ok ...Asta e dovada ca ai lucrat cu trebuie si ai solicitat muschiul la un efort mai mare de pana acum ....iti garantez ca in 3 zile nu mai ai
din pacate eu am invatzat 3 teorii pt febra musculara! nu prea se stie ce anume o cauzeaza. dar se pare k e un proces inflamator. ca dovada trece durerea la aspirina.Aspirina ameloriaza durerea interceptand receptorii musculari.Unii spun ca daca ai durerea de febra e bine, semn k ai tras tare si bine.Se pare k nu e prea adevarat.Tocmai citeam ceva reviste medicale in care scrie k grupa trebuie masata sau lucrata iar in alta scrie ca nici macar masata nu trebuie pt ca muschiul sa se refaca de la sine!
Parerea mea e ka depinde de fiecare! eu lucrez grupa dak am febra pt k prezinta ameliorari semnificative,chiar daca e mai greu la inceput.
|
sus |
|
Johnynsos
Junior member 16 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Febra musculara
scris pe 19 sep 2005 16:57 de Johnynsos
am intzeles multe din spusele voastre dar..altceva...daca azi de exemplu fac febra la piept ma pot duce ziua urmatoare la sala..dar sa trag la alta grupa de muschi ?? sau stau acasa pana imi va trece febra..
.::Tot timpul in varf:
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Febra musculara
scris pe 19 sep 2005 18:40 de Gilu
am intzeles multe din spusele voastre dar..altceva...daca azi de exemplu fac febra la piept ma pot duce ziua urmatoare la sala..dar sa trag la alta grupa de muschi ?? sau stau acasa pana imi va trece febra.. De exemplu daca ai febra la piept si maine meri la sala nu ai voie sa faci nici un exercitiu care sa implice pieptu,chiar daca exercitiul nu este destinat pieptului:Flotari la paralele,impins apropiat pt triceps,sau alte exercitii care solicita pieptul INDIRECT.Deci poti merge la sala dar fa altceva nu piept sau triceps(tricepsu ti obosit de la impins si i rec sa i dai o zi de pauza pana sal lucrezi direct).Ideea principala i sa NU antrenezi o grupa la care ai febra.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
Re: Re: Febra musculara
scris pe 13 oct 2005 10:21 de Fedor
Febra musculara e un raspuns fiziologic la efort al muschiului.Simplu se adune acid lactic.Acel acid da aceea durere.Acel acid se disipeaza incet ,fiind neutralizat de organism.
Citisem undeva un articol medical ,ca rushii luau bicarbonat de soidu alimentar in febrele musculare.Acidul poate fi neutralizat de o baza tare,gen: Bicarbonatul de sodiu.
De obicei itzi trece prin masaj si chiar lucrand grupa musculara respectiva! SI mult somn! ...Cu tot respectul,dom` doctor...Eu auzisem mai recent ca febra musculara se datoreaza microrupturilor la nivelul mitocondriilor,si nu a acumularii de acid lactic...dar ce shtiu eu?
Nu caut nimic...Doar ma uit
|
sus |
|
DrMihai
|
Re: Re: Re: Febra musculara
scris pe 13 oct 2005 12:32 de DrMihai
De obicei itzi trece prin masaj si chiar lucrand grupa musculara respectiva! SI mult somn! ...Cu tot respectul,dom` doctor...Eu auzisem mai recent ca febra musculara se datoreaza microrupturilor la nivelul mitocondriilor,si nu a acumularii de acid lactic...dar ce shtiu eu?
mitocondria e un organit celular,ii mai zice si 'uzina energetica a celulei', aici se oxideaza substantele nutritive. daca lezezi mitocondria in orice fel, celula moare ca ii iei sursa de energie,se produce liza celulara.SIncer nu am auti sa se rupa organitele celulare normale! Ma rog se pot produce injurii ale organitelor dar doar in infectii gen malarie, sau alte poxvirusuri!Interesanta teorie, eu personal nu vad cum sa se poate leza un organit celular in urma eforutlui. poti sa-mi zici sursa din care ai citit informatzia??? am si eu un curs de citologie si biochimie moleculara dar nu am gasit ce ai sugerat tuh!
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Febra musculara
scris pe 13 oct 2005 22:48 de Fedor
mitocondria e un organit celular,ii mai zice si 'uzina energetica a celulei', aici se oxideaza substantele nutritive. daca lezezi mitocondria in orice fel, celula moare ca ii iei sursa de energie,se produce liza celulara.SIncer nu am auti sa se rupa organitele celulare normale! Ma rog se pot produce injurii ale organitelor dar doar in infectii gen malarie, sau alte poxvirusuri!Interesanta teorie, eu personal nu vad cum sa se poate leza un organit celular in urma eforutlui. poti sa-mi zici sursa din care ai citit informatzia??? am si eu un curs de citologie si biochimie moleculara dar nu am gasit ce ai sugerat tuh! Florin Uceanu zicea...
Nu caut nimic...Doar ma uit
|
sus |
|
raresino
Junior member 14 mesaje
|
scris pe 14 oct 2005 12:54 de raresino
am auzit de la cineva ca febra musculara trece mai repede daca lucrezi grupa la care ai febra musculara.... incearca shi vezi
Diavolo
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|