Pagina 1 din 1
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
Experimentul COLORADO
scris pe 27 mar 2010 17:32 de eyes_ice4you
Experimentul Colorado
Cheia enigmei ce planează asupra carierei sportive a lui Casey Viator o reprezintă rezultatele de-a dreptul miraculoase ce le-a obţinut în decursul anului 1973, în decursul unui experiment la care a participat în cadrul Universităţii din Colorado, sub conducerea directă a Lui Arthur Jones.Tema centrală a experimentului a constat în susţinerea prin probe materiale a axiomei potrivit căreia „creşterea ţesuturilor musculare la oameni este direct proporţională cu creşterea nivelului de încărcare al greutăţilor folosite pe timpul antrenamentelor” pe de o parte, iar pe de altă parte „dacă nivelul intensităţii antrenamentelor este suficient de susţinut, atunci forţa şi respectiv dezvoltarea masei musculare, se realizează într-o perioadă scurtă de timp, nedepinzând esenţialmente de numărul de şedinţe de antrenament efectuate...”.
În această ordine de idei mai departe au urmat să fie demonstrate alte evidenţe, printre care amintim faptul că, nivelul dezvoltării, forţei şi masei musculare nu depinde de numărul de antrenamente „dure”, ele nefiind necesare, ci accentul principal trebuie pus pe seama unei alimentaţii raţionale, complete din punctul de vedere al principiilor nutrive.
Experimentul s-a desfăşurat pe parcursul a 28 de zile, în această perioadă Casey Viator a crescut în greutate cu 28,3 kilogrme de masă musculară, fapt rezultat din creşterea în greutate cu 20,3 kilograme, pe ansamblu, susţinut şi de o pierdere de grăsimi corporale, determinate prin măsurători cu aparate performante, de 8 kilograme.
Programul de antrenament s-a efectuat folosind numai şi numai aparatura Nautilus şi a constat în:
1) întinderea picioarelor;
2) lucrul la aparat pentru coapse şi spate;
3) genoflexiuni duble;
4) îndoirea picioarelor;
5) exerciţii tip Pullover;
6) tracţiuni efectuate până la nivelul gâtului;
7) exerciţii la aparatul duplex pentru dezvoltarea umerilor;
8) vâsliri;
9) exerciţii la aparatul duplex pentru dezvoltarea pectoralilor;
10) exerciţii pentru bicepşi;
11) întinderea tricepsului;
12) împingeri;
Pe parcursul fiecărei şedinţe de antrenament, Casey a efectuat serii compuse din câte zece repetări.
Întreg procesul de antrenament a fost desfăşurat până la epuizarea completă, şi dacă am folosit acest silogism ne vom referi la dubla sa conotaţie în acest context şi anume, faptul că antrenamentele au fost efectuate în întregime din punct de vedere al numărului repetărilor şi seriilor şi totodată s-a mizat pentru creşterea rapidă a masei musculare pe metoda epuizării musculare (eşecului, de la engl. failure=eşec, faliment).
Menţionăm faptul că înainte de a fi supus acestui experiment, Casey Viator nu a desfăşurat nici un fel de pregătire pe parcursul a patru luni datorită faptului că a suferit un accident de muncă, care a avut drept rezultat pierderea unei anumite părţi din degetul unei mâini şi, colac peste pupăză, în urma unei injecţii antitetanos efectuate cu prilejul regretabilului accident amintit, organismul său a avut o reacţie adversă puternică la sus-amintitul vaccin, fapt care, fără a exagera era să-l coste viaţa.
Unul dintre scopurile acestui experiment a fost de a demonstra lumii sportive că, un atlet de talia lui Casey, prin programul de antrenament, hrănirea adoptată şi odihnă poate să revină într-o formă sportivă de zile mari.
Programul efectuat a fost foarte încărcat. Timp de 28 zile a efectuat antrenamente foarte dure, ajungând nu numai la figurat, dar şi la propriu la podea adeseori.
Ca urmare a nefericitului accident al cărei victimă a fost, Casey era slăbit încă înainte de a începe acest experiment, iar la recomandarea lui Arthur Jones a ţinut dietă alimentară, fapt pentru care la începerea experimentului avea 80 de kilograme.
Referitor la dieta alimentară pe care a urmat-o, din relatările lui Casey a rezultat faptul că zilnic servea masa de câte 6-8 ori, consumând în jurul a 500 grame de proteine, fapt pentru care şi-a suprasolicitat adeseori ficatul. Meniurile au constat cu precădere din proteine, acestea nu au fost restricţionate sub nici un motiv. Carbohidraţii, în schimb au fost oarecum supuşi unui regim diferit, fiind consumaţi în cantităţi apreciate de sportiv, ca medii, în aceeaşi măsură au fost tratate şi lipidele. Din pricina lipidelor nu şi-a creat inutil griji acestea fiind consumate sau „arse” în întregime.
Trebuie să remarcăm fără părtinire faptul că experimentul s-a desfăşurat în prima jumătate a anilor şaptezeci, când nu se făcea atâta analiză a nutrienţilor, cu care ne-am obişnuit în ultimii ani.
Pe perioada experimentului Casey a dat dovadă chiar şi de excese alimentare, spre exemplificare într-o zi a mâncat trei bucăţi mari de carne la grătar în sânge, fapt pentru care a ajuns la urgenţe ca urmare a unei toxi-infecţii alimentare. Cu alt prilej constatând că nivelul electrolitului din organismul său este scăzut, a consumat aproximativ doi litri de îngheţată, dar acest fapt nu l-a împiedicat ca a doua zi să-şi desfăşoare integral procesul de antrenament.
Consumul steroizilor anabolizanţi a fost categoric interzis pe perioada experimentului, ba mai mult însuşi Casey a recunoscut faptul că pe perioada desfăşurării experimentului, nu de puţine ori a fost supus controalelor diverse care vizau acest lucru, începând cu acţiuni de scotocire a camerei în care locuia şi continuând cu monitorizarea sa.
Un rol important în atingerea acestei performanţe poate fi pus pe rolul factorilor genetici, fapt demonstrat şi prin aceea că tatăl lui Casey la peste 80 de ani efectua diferite munci grele cum ar fi tăierea lemnelor cu fierăstrăul mecanic (cu lanţ de tip Drujba), dar în acelaşi timp nici antrenamentele n-au fost la îndemâna oricărei domnişoare.
Pe parcursul întregului experiment s-au desfăşurat antrenamente de intensitate sporită (înaltă), care are suficienţi adepţi, dar şi adversari în aceeaşi măsură.
Potrivit părerii unora antrenamentele de acest gen presupun un antrenament foarte concentrat şi cu încărcătură mare a greutăţilor.
În cazul dat durata antrenamentelor nu a depăşit cu nici un prilej 45 minute, între serii au existat suficiente momente de respiro, iar între două şediinţe de antrenament consecutive a existat suficient timp pentru ca organismul să se refacă în întregime.
Accentul pentru atingerea scopurilor propuse s-a efectuat prin conjugarea a trei factori şi anume: energie, forţă musculară şi concentrare nervoasă.
Fiecare grupă musculară trebuie pregătită în parte pentru antrenamentul de intensitate sporită, deoarece acest sistem de antrenament este foarte solicitant, chiar dacă durata şedinţelor de antrenament este foarte scurtă.
Exprimându-ne plastic putem să spunem că pentru a urma o şedinţă de asemeea factură trebuie să ne comportăm ca o persoană aflată în stare hipnotică, iar pentru a o putea duce la bun sfârşit trebuie să acumulăm suficientă adrenalină în organismul nostru.
Concentrarea trebuie să fie deplină, cum se spune îndeobşte în unele medii, trebuie să vizualizăm întreg procesul de antrenament, iar în acest scop nu trebuie să abdicăm nici de la un obiectiv fixat.
În permanenţă în cadrul eperimentului efectuat greutatea încărcăturii şi numărul de repetări au crescut în mod progresiv, pentru a nu da organismului posibilitatea să se adapteze la un anumit stimul, stresându-l, din punct de vedere benefic, în permanenţă.
Un alt fapt de care trebuie să se ţină cont este acela că, în cadrul unei şedinţe de antrenament nu se pot antrena decât două grupe musculare, una mare şi alta mică, iar lucrul cu aceste două grupe musculare alese trebuie efectuat până la epuizarea lor.
O altă recomandare este aceea potrivit căreia viteza de execuţie trebuie să fie atât de rapidă pe cât se poate, însă nicidecum aceasta nu trebuie exagerată pentru a nu duce la accidentarea sportivului. Avantajul efectuării rapide a exerciţiilor este acela că duce la reducerea ţesutului adipos, fapt pentru care nu mai sunt necesare exerciţiile cu aparate cardio-respiratorii.
“Prima oara cand Casey Viator m-a luat ca partener de antrenament mi-a venit sa vomit din cauza efortului. Nu am vomitat, dar nici departe nu am fost. Puteti spune ce vreti impotriva antrenamentului pe aparate comparativ cu antrenamentul cu haltere si gantere, dar cand te fortezi la maximum pe o serie de aparate ca Nautilius, fara a avea momente cand muschii se pot odihni in timpul repetarii, ci doar tensiune continua, pe toata lungimea cursei exercitiului, muschii sunt solicitati foarte tare.Acest efort intens si sustinut te va face sa te simti rau daca nu esti obisnuit cu el.in aceea zi, la trei ani dupa “experimentul Colorado”, am facut cate o serie de hiperextensii, flexii pentru femurali, extensii si presa pentru cvadricepsi incepusem sa respir mai tare ca niciodata in viata mea si cred ca incepusem sa ma invinetesc la fata deja cand Viator mi-a spus sa intru la aparatul pentru piept. A incarcat aparatul la un nivel ce parea rezonabil, dar m-am simtit de parca ceva inauntrul meu a incetat sa mai functioneze. Ma simteam slab ca un pisoias.Dupa ce s-a uitat la fata mea, Viator mi-a spus sa cobor de pe aparat si sa ma intind pe spate pe podea. Antrenamentul se terminase.A trecut un timp pana senzatia de voma a trecut, dar chiar de acolo de pe podea, unde zaceam imobil, inmuiat in propria-mi transpiratie, nu puteam irosi sansa de a vorbi cu Viator. Asa ca am discutat de toate, de la teoria din spatele “experimentului Colorado” pana la experienta competitionala.
in cadrul acestui experiment Viator a crescut de la 76 kg la 96,3 kg in numai 27 de zile, in acelasi timp el a pierdut, potrivit masuratorilor efectuate cu metode stiintifice, 8 kg din grasimea corporala.si totul doar cu ajutorul a 14 antrenamente. Deci o crestere de 2 kg pe antrenament, in medie.L-am intrebat pe Viator ce a mancat in timpul experimentului si el mi-a spus ca era pus, impreuna cu ceilalti subiecti, sa ingereze cantitati imense de calorii. Dieta continea cantitati mari din toti macronutrientii; proteine si carbohidrati, in special, dar si grasimi. Amestecam la fiecare masa mai multe tipuri de proteina provenind din surse precum carne, lapte, branza, oua, etc.in general, culturistii de azi fac greseala ca la o masa consuma, ca sursa de proteina, ori piept de pui, ori peste, ori lapte, etc., in loc sa le amestece. La fel ca si concentratul proteic sa nu fie extras dintr-o singura sursa. E bine sa fie din cel putin 2 surse pentru a beneficia de avantajele specifice fiecarui tip de proteina si de vitezele diferite de absortie.in fine, am pus intrebarea care ma interesa cel mai mult pe mine ca si culturist: De ce, dupa ani intregi de antrenamente corespunzatoare, antrenamentul si progresele mele au ajuns si s-au oprit la un nivel mediocru?Raspunsul lui Viator la intrebarea mea a sunat ca un stereotip. A spus ca nu faceam fiecare serie pana la epuizarea completa. L-am asigurat ca da. El a subliniat ca, desi am rezistat mai mult ca multi altii in primul meu antrenament sub tutela lui, totusi nu l-am terminat pana la final. Dar raspunsul real la intrebarea: de ce antrenamentul meu cu Viator a fost atat de “ucigator” este ceva ce autorul experimentului, Arthur Jhones, l-a numit ca fiind “rush factor” (rush= graba, ca atunci cand te grabesti sa treci cat mai curand de la un exercitiu la altul).Am inteles de mult timp conceptul trecerii rapide de la un exercitiu de izolare la unul de baza, la aceeasi grupa. La pectorali de exemplu, din cauza ca la cele mai bune exercitii - impins din culcat cu bara si flotari la paralele - tricepsul oboseste primul si cedeaza, pieptul nu primeste stimularea maxima posibila. Putem spune deci ca tricepsul este factorul limitant sau veriga slaba in antrenamentul pectoralilor. Dar daca facem mai intai o serie de fluturari, pentru a obosi pieptul si apoi, fara pauza, trecem la impins din culcat, pieptul va ceda primul.Acest principiu poate fi aplicat la multe din grupele musculare ale corpului si se numeste principiul preobosirii muschilor.Dar Arthur Jhones nu a limitat importanta trecerii cu pauze minime doar la preobosirea unor grupe musculare. El a considerat ca este un factor critic pentru intensitatea intregului antrenament. Care sunt beneficiile unui asemenea antrenament cu pauze minime intre serii si grupe musculare? Primul beneficiu care imi vine in minte este dezvoltarea rezistentei cardiovasculare. Siguranta este alt aspect din moment ce trecerea extrem de rapida de la un exercitiu la altul limiteaza marimea greutatilor ce pot fi folosite. Teoria aici este ca din moment ce muschii lucreaza la limita lor, nu conteaza ca greutatile folosite sunt mai mici decat cele pe care le-ati utiliza daca pauzele ar fi mai mari intre serii. Un alt beneficiu este cel al eficientei: de ce sa pierzi mai mult timp decat este realmente necesar pentru a antrena corpul?
Trei antrenamente super intense, pe saptamana, in care este antrenat tot corpul la fiecare sesiune, este pur si simplu prea mult pentru majoritatea oamenilor. Antrenamentul cu greutati nu trebuie sa fie distractiv sau atragator, ci brutal si dur, asa ca nu va plangeti de dificultatea lui daca mariti intensitatea si daca vreti rezultate. Daca nu va refaceti suficient intre antrenamente, reduceti durata, nu intensitatea antrenamentelor.
Casey Viator:antrenament pentru cvadricepsiresa inclinata 1x25 repetari*
Extensii la aparat 1x20 repetari*
Genuflexiuni 1x15 repetari*
*exercitiile sunt facute in superserie,fara pauza intre ele,iar numarul repetarilor poate fi mai mare deoarece Casey continua seria pana cand nu mai putea face nici o repetare.Pe hartie antrenamentul nu pare cine stie ce,in fond sunt doar trei serii in total,cate una din fiecare exercitiu,dar incercati-l si s-ar putea sa nu reusiti sa il terminati.
Cam în aceasta a constat în linii mari enigma experimentului Colorado, dar adevărul este că pentru a obţine rezultate meritorii a trebuit depus un real efort.
durerea care nu te ucide te face barbat!
|
sus |
|
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
Re: Experimentul COLORADO
scris pe 27 mar 2010 21:15 de UNHleaSHD
Mult am mai citit... Foarte mult...
Sunt doar 5-6 idei, in rest se repeta aceleasi chestii
Ajuta-ma
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
Re: Experimentul COLORADO
scris pe 28 mar 2010 16:22 de eyes_ice4you
Casey Viator:antrenament pentru cvadricepsiresa inclinata 1x25 repetari*
Extensii la aparat 1x20 repetari*
Genuflexiuni 1x15 repetari*
daca incearca cineva antrenamentul pentru cvadricepsi si a reusit sa il gate sa imi spuna si mie!
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Experimentul COLORADO
scris pe 28 mar 2010 16:45 de gere
nu am citit mai nimic dar mi-a sarit in ochi: "in cadrul acestui experiment Viator a crescut de la 76 kg la 96,3 kg in numai 27 de zile, in acelasi timp el a pierdut, potrivit masuratorilor efectuate cu metode stiintifice, 8 kg din grasimea corporala.si totul doar cu ajutorul a 14 antrenamente".
printr-un scurt calcul avem 750g pe zi asimilat din mancare plus ca se lasa de inteles ca in acelasi timp a dat jos 8kg de grasime din cele 76, deci am avea inca 300 de grame de asimilat pe zi, in total 1 kg de masa musculara pe zi. Cred ca e simplu de tras concluzia ca e big bullsshet tot articolul.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: Re: Experimentul COLORADO
scris pe 28 mar 2010 16:56 de Gilu
nu am citit mai nimic dar mi-a sarit in ochi: "in cadrul acestui experiment Viator a crescut de la 76 kg la 96,3 kg in numai 27 de zile, in acelasi timp el a pierdut, potrivit masuratorilor efectuate cu metode stiintifice, 8 kg din grasimea corporala.si totul doar cu ajutorul a 14 antrenamente".
printr-un scurt calcul avem 750g pe zi asimilat din mancare plus ca se lasa de inteles ca in acelasi timp a dat jos 8kg de grasime din cele 76, deci am avea inca 300 de grame de asimilat pe zi, in total 1 kg de masa musculara pe zi. Cred ca e simplu de tras concluzia ca e big bullsshet tot articolul.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
Re: Re: Re: Experimentul COLORADO
scris pe 28 mar 2010 17:21 de eyes_ice4you
printr-un scurt calcul avem 750g pe zi asimilat din mancare plus ca se lasa de inteles ca in acelasi timp a dat jos 8kg de grasime din cele 76, deci am avea inca 300 de grame de asimilat pe zi, in total 1 kg de masa musculara pe zi. Cred ca e simplu de tras concluzia ca e big bullsshet tot articolul. gere citeste ca scrie pe undeva ca in alimentatia lui zilnice erau incluse 500 gr numai de proteine!
"Referitor la dieta alimentară pe care a urmat-o, din relatările lui Casey a rezultat faptul că zilnic servea masa de câte 6-8 ori, consumând în jurul a 500 grame de proteine, fapt pentru care şi-a suprasolicitat adeseori ficatul. Meniurile au constat cu precădere din proteine, acestea nu au fost restricţionate sub nici un motiv. Carbohidraţii, în schimb au fost oarecum supuşi unui regim diferit, fiind consumaţi în cantităţi apreciate de sportiv, ca medii, în aceeaşi măsură au fost tratate şi lipidele."
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Experimentul COLORADO
scris pe 28 mar 2010 17:44 de gere
gere citeste ca scrie pe undeva ca in alimentatia lui zilnice erau incluse 500 gr numai de proteine!
"Referitor la dieta alimentară pe care a urmat-o, din relatările lui Casey a rezultat faptul că zilnic servea masa de câte 6-8 ori, consumând în jurul a 500 grame de proteine, fapt pentru care şi-a suprasolicitat adeseori ficatul. Meniurile au constat cu precădere din proteine, acestea nu au fost restricţionate sub nici un motiv. Carbohidraţii, în schimb au fost oarecum supuşi unui regim diferit, fiind consumaţi în cantităţi apreciate de sportiv, ca medii, în aceeaşi măsură au fost tratate şi lipidele."
cum poti castiga 1kg de masa musculara pe zi daca din alimentatie nu consumi decat 500 g proteine? cum poti construi o casa de 1000 de caramzi cu 500 de caramizi?
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Experimentul COLORADO
scris pe 28 mar 2010 17:55 de eyes_ice4you
cum poti castiga 1kg de masa musculara pe zi daca din alimentatie nu consumi decat 500 g proteine? cum poti construi o casa de 1000 de caramzi cu 500 de caramizi?
Muschiul contine:
- apa 75-80%
- substante anorganice: saruri de potasiu, magneziu, sodiu, calciu, clor etc. cu rol important in contractie;
- substante organice: proteinele din miofibrile (actina si miozaina si proteine reglatoare, toate cu rol in contractie) si cele din sarcoplasma care sunt necontractile si sunt reprezentate de enzime si mioglobina;
- glicogen si glucoza;
- ATP (adenozin trifosfat) – “acumulatorul energetic” al fibrei musculare, care impreuna cu creatina, prezenta sub forma de fosfocreatina, elibereaza energie necesara contractiei.
Inca ceva,proteinele sunt folosite de muschi,piele si intestin,deci daca consumi 100gr de proteine nu poti obtine inca 100 gr de masa musculara.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Experimentul COLORADO
scris pe 28 mar 2010 18:23 de Gilu
Avand in vedere ca dimensiunile obtinute in urma experimentului LE-A MAI AVUT si inainte, pot sa gasesc o explicatie pt cresterea asta miraculoasa.....
Dar am o intrebare la care as vrea sa-mi rapspunzi eyes_ice:
Jay Cutler (sau alt pro bb in varful carierei) daca ar face experimentul asta acum ar avea acelasi progres?
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Experimentul COLORADO
scris pe 28 mar 2010 18:23 de gere
Muschiul contine:
- apa 75-80%
- substante anorganice: saruri de potasiu, magneziu, sodiu, calciu, clor etc. cu rol important in contractie;
- substante organice: proteinele din miofibrile (actina si miozaina si proteine reglatoare, toate cu rol in contractie) si cele din sarcoplasma care sunt necontractile si sunt reprezentate de enzime si mioglobina;
- glicogen si glucoza;
- ATP (adenozin trifosfat) – “acumulatorul energetic” al fibrei musculare, care impreuna cu creatina, prezenta sub forma de fosfocreatina, elibereaza energie necesara contractiei.
daca muschiul contine 70 - 80% apa, asta nu inseamna ca va creste cu apa. daca muschiul este casa, atunci caramida este proteina iar daca vrei sa pui 1 kg de muschi/ zi trebuie sa consumi multe kg de proteina/ zi (ipotetic vorbind).
pun problema in alt mod: de ce crezi in acest articol?
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Experimentul COLORADO
scris pe 28 mar 2010 18:40 de eyes_ice4you
daca muschiul contine 70 - 80% apa, asta nu inseamna ca va creste cu apa. daca muschiul este casa, atunci caramida este proteina iar daca vrei sa pui 1 kg de muschi/ zi trebuie sa consumi multe kg de proteina/ zi (ipotetic vorbind).
pun problema in alt mod: de ce crezi in acest articol?
sincer...ma fascinat foarte mult.din anul 2002(atunci am citit prima data acest articol)si pana azi experimentul asta ramane unul dintre cele mai importante lucruri care m-au facut sa ma apuc de acest sport.
raspuns pentru gilu:da.
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Experimentul COLOR
scris pe 28 mar 2010 18:48 de gere
sincer...ma fascinat foarte mult.din anul 2002(atunci am citit prima data acest articol)si pana azi experimentul asta ramane unul dintre cele mai importante lucruri care m-au facut sa ma apuc de acest sport.
raspuns pentru gilu:da.
e foarte bine daca te-a facut sa te apuci de acest sport, dar in acesti ani de cand practici culturismul de ce nu ai reusit si tu acest lucru?
din pacate astfel de "secrete" nu exista in acest sport; poti spune merci daca reusesti sa pui 10-20 de grame de masa musculara pe zi, dar sa vorbim de sute de grame, e sf.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Experimentul COLORADO
scris pe 28 mar 2010 18:50 de Gilu
Este evident ca-i imposibil sa pui in 28 de zile 20kg de masa musculara si in acelasi timp sa pierzi 8kg de parizer.In cele mai multe din cazuri este imposibil, chiar si pt culturistii pro, care au genetic, alimentatie, antrenament, hormoni, steroizi si tot ce mai implica sportul asta la nivel de inalta performanta.
Dar venind dupa o perioada de cateva luni in care pierzi masa musculara acumulata pana in momentul ala, din cauza unei accidentari severe, cum e cazul subiectului experimentului......este f usor sa REDOBANDESTI dimensiunile si kg pierdute.Viator a mai avut si inainte dimensiunile si kg dobandite in urma experimentului.
Pe mine ca si culturist (vb la general) ma intereseaza ce pot face sa-mi maresc masa musculara dupa 3-4-5-10 ani de antrenamente constante, cand este incredibil de greu sa mai progresezi....nu dupa 4 luni de stat la pat, ca in cazul asta-s convins c-o sa explodex dupa ce ma reapuc de antrenamente si alimentatie.
In articol se specifica clar ca omu a fost accidentat si cateva luni bune a fost o leguma.De asemenea se mai specifica, ca unul din scopurile articolului (celelalte habar nu am care sunt) este de a demonstra ca se poate reveni la o forma f buna dupa o accidentare severa.
Nu este insa si mesajul articolului.Drept dovada raspunsul lui eyes_ice
Mai multe n-are rost sa spun, cine vrea sa persevereze intr-o eroare si sa creada in cai verzi pe pereti....n-are decat s-o faca
Intrati aici=>
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Experimentul COLOR
scris pe 28 mar 2010 18:58 de eyes_ice4you
Este evident ca-i imposibil sa pui in 28 de zile 20kg de masa musculara si in acelasi timp sa pierzi 8kg de parizer.In cele mai multe din cazuri este imposibil, chiar si pt culturistii pro, care au genetic, alimentatie, antrenament, hormoni, steroizi si tot ce mai implica sportul asta la nivel de inalta performanta.
Dar venind dupa o perioada de cateva luni in care pierzi masa musculara acumulata pana in momentul ala, din cauza unei accidentari severe, cum e cazul subiectului experimentului......este f usor sa REDOBANDESTI dimensiunile si kg pierdute.Viator a mai avut si inainte dimensiunile si kg dobandite in urma experimentului.
Pe mine ca si culturist (vb la general) ma intereseaza ce pot face sa-mi maresc masa musculara dupa 3-4-5-10 ani de antrenamente constante, cand este incredibil de greu sa mai progresezi....nu dupa 4 luni de stat la pat, ca in cazul asta-s convins c-o sa explodex dupa ce ma reapuc de antrenamente si alimentatie.
In articol se specifica clar ca omu a fost accidentat si cateva luni bune a fost o leguma.De asemenea se mai specifica, ca unul din scopurile articolului (celelalte habar nu am care sunt) este de a demonstra ca se poate reveni la o forma f buna dupa o accidentare severa.
Nu este insa si mesajul articolului.Drept dovada raspunsul lui eyes_ice
Mai multe n-are rost sa spun, cine vrea sa persevereze intr-o eroare si sa creada in cai verzi pe pereti....n-are decat s-o faca nu am mai adaugat si concluzia lui Arthur Jones deaoarece am crezut ca va rezulta din acest material.ea este : " But I repeat ... the secret, if there is one, is HIGH-INTENSITY; and when you are actually training with high intensity, you don't need a large amount of training. " cam acesta este mesajul care este transmis cititorului.un alt mesaj vad ca gilu l-a observat.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Experimentul C
scris pe 28 mar 2010 19:03 de Gilu
nu am mai adaugat si concluzia lui Arthur Jones deaoarece am crezut ca va rezulta din acest material.ea este : " But I repeat ... the secret, if there is one, is HIGH-INTENSITY; and when you are actually training with high intensity, you don't need a large amount of training. " cam acesta este mesajul care este transmis cititorului. Da, adica te induce in eroare.
Tu niciodata n-o sa ai performanta aia in conditii normale, nici eu nici Ronnie Coleman nici nimeni.
Doar asa ca te loveste masina si stai in coma 4 luni timp in care pierzi 30kg.....si te reapuci de antrenamente si cu steroizi, antrenament, si alimentatie excelenta poate o sa reusesti intr-o luna sa pui si tu muschii pierduti inapoi.Cam asta e adevarul.
Intrati aici=>
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Experiment
scris pe 28 mar 2010 19:05 de Gilu
in experiment nimeni nu a folosit steroizi. :Y:Y si tu crezi.....
Intrati aici=>
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Experi
scris pe 28 mar 2010 19:13 de eyes_ice4you
:Y:Y si tu crezi..... pai eu nu prea am de unde sa stiu exact daca a folosit steroizi pentru ca eu nu i-am colectat urina si am mers cu ea la laborator,dar cat timp a avut loc experimentul s-au facut controale impotriva folosirii steroizilor.Arthur in raportul experimentului a scris ca nu a folosit si cred ca nu a mintit deoarece avea o reputatie.Asta in cazul in care Arthur nu a dat mita celor care faceau controale pentru ca acestia sa minta.in fine....
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ex
scris pe 28 mar 2010 19:23 de Gilu
pai eu nu prea am de unde sa stiu exact daca a folosit steroizi pentru ca eu nu i-am colectat urina si am mers cu ea la laborator,dar cat timp a avut loc experimentul s-au facut controale impotriva folosirii steroizilor.Arthur in raportul experimentului a scris ca nu a folosit si cred ca nu a mintit deoarece avea o reputatie.Asta in cazul in care Arthur nu a dat mita celor care faceau controale pentru ca acestia sa minta.in fine.... Eyes...asta oricum e partea cea mai putin importanta din experimentul asta, ce e important si s-a si dovedit, este ca nu ai cum sa atingi performanta aia in conditii normale.....altfel toti culturistii profesionesti erau acum de 180kg.....dar nu-s.Majoritatea, la nivelul la care au ajuns, se bucura daca mai pun 1-2kg de muschi pe an.
De ce nu incerci si tu sa vezi daca pui in 30 zile 20kg de muschi si scazi 8kg de grasime?
Intrati aici=>
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 28 mar 2010 19:35 de eyes_ice4you
Eyes...asta oricum e partea cea mai putin importanta din experimentul asta, ce e important si s-a si dovedit, este ca nu ai cum sa atingi performanta aia in conditii normale.....altfel toti culturistii profesionesti erau acum de 180kg.....dar nu-s.Majoritatea, la nivelul la care au ajuns, se bucura daca mai pun 1-2kg de muschi pe an.
De ce nu incerci si tu sa vezi daca pui in 30 zile 20kg de muschi si scazi 8kg de grasime?
da asa e daca nu ai o alimentatie,somn si altele puse la punct nu poti avea progrese.(ex:eu in urma cu ceva timp am observat ca 2 ore de somn erau ESENTIALE pentru a progresa)chiar ieri am dat un sfat cuiva:sa manance mult din ce i-am spus si sa respecte orele de somn,iar el a raspuns:si daca o sa cresc prea repede si prea mult?atunci am ramas...mi-au trebuit careva secunde bune pana sa ii spun ca nu va creste prea mult atata timp cat nu are experienta si informatiile necesare.in orice caz...noi sa fim sanatosi si sa evoluat in acest sport atat de interesant...
|
sus |
|
UNHleaSHD
Senior member 112 mesaje
|
scris pe 29 mar 2010 09:34 de UNHleaSHD
si daca o sa cresc prea repede si prea mult?
Haha! Ce tare. Prea repede nu cred ca s-ar supara, prea mult, poate.
TOtusi: lol/
Ajuta-ma
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
scris pe 29 mar 2010 19:38 de eyes_ice4you
Haha! Ce tare. Prea repede nu cred ca s-ar supara, prea mult, poate.
TOtusi: lol/ saracul baiat a spus ca el nu vrea sa i se vada venele ca arata ca un monstru.azi la sala a fost prima zi pentru el si dupa 4 serii era cam lesinat si nu cred ca a dat totul,cred ca isi arata talentul la teatru cred ca mai vine inca o zi si dupa aceea...ii ajunge...sala nu e de el.(nu are ambitie si rabdare! )
|
sus |
|
Artorius
Senior member 67 mesaje
|
scris pe 24 iun 2010 02:15 de Artorius
500 grame de proteine pe zi???? ma mir ca n-a murit inainte sa termine perioada de antrenament.
|
sus |
|
Artorius
Senior member 67 mesaje
|
scris pe 24 iun 2010 02:20 de Artorius
poate avea mutatia care permite dezvoltarea excesiva a masei musculare. Sunt cunoscuti oameni cu asa ceva. Si animale. Uite un exemplu
http://blogmuscle.files.wordpress.com/2007/07/wendy1.png
mutatia e defapt o deblocare a unei gene care in mod normal opreste masa musculara sa se dezvolte exagerat si usor (cam ce vor multi dintre noi) )
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
scris pe 24 iun 2010 11:49 de eyes_ice4you
poate avea mutatia care permite dezvoltarea excesiva a masei musculare. Sunt cunoscuti oameni cu asa ceva. Si animale. Uite un exemplu
http://blogmuscle.files.wordpress.com/2007/07/wendy1.png
mutatia e defapt o deblocare a unei gene care in mod normal opreste masa musculara sa se dezvolte exagerat si usor (cam ce vor multi dintre noi) ) Eu stiam ca este un hormon care se secreta incepand din copilarie pana la adanci batraneti....
|
sus |
|
Artorius
Senior member 67 mesaje
|
scris pe 24 iun 2010 16:06 de Artorius
Eu stiam ca este un hormon care se secreta incepand din copilarie pana la adanci batraneti....
poate te referi la testosteron si hormonul de crestere, dar astea sunt cu totul altceva si nu se secreta pana la batranete ci din ce in ce mai putin in tinerete.
partea interesanta cu gena asta e ca cei care nu o au, oameni si animale, se dezvolta muscular foarte bine cu o alimentatie obisnuita.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|