Pagina 1 din 1
damian55
Newbie 1 mesaje
|
definire
scris pe 23 mai 2013 19:01 de damian55
Buna ziua, am 1 an de sala, ridic destul de mult si nu se vede foarte mult. vreau sa fac definnire o luna 2 ce ar fii bine sa fac in acele 2 luni ( alimentatie si antrenament) cate serii si repetari pt fiecare antrenament. multumesc mult!
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: definire
scris pe 23 mai 2013 19:02 de basu
Buna ziua, am 1 an de sala, ridic destul de mult si nu se vede foarte mult. vreau sa fac definnire o luna 2 ce ar fii bine sa fac in acele 2 luni ( alimentatie si antrenament) cate serii si repetari pt fiecare antrenament. multumesc mult!
Eu zic sa faci definire 3 luni.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
voitechracer
Junior member 17 mesaje
|
scris pe 27 mai 2013 04:12 de voitechracer
Pai ce manci si ce antrenament ai pana acum?
Cate zile?
|
sus |
|
GeorgeM
Junior member 49 mesaje
|
scris pe 27 mai 2013 20:15 de GeorgeM
Antrenamentul in perioada de definire nu trebuie sa se modifice semnificativ fata de perioada de masa. Principiul e simplu ,avand in vedere ca te vei afla intr-un deficit caloric (care apropo ,trebuie sa fie efectuat progresiv , ex: presupunem ca numarul caloriilor din perioada de masa este 3000 , pentru a scade procentul de grasime si a pastra cat mai multi muschi , scazi prima sapt la 2900 ,apoi 2800 ,2700 , ai prins ideea) , trebuie sa ii dai un motiv corpului sa tina de muschi si sa arda grasimea. Asta se va traduce prin antrenamente intense ,greutati relativ mari (eventual 80-85% din ceea ce faceai in perioada de masa) ,care sa-ti permita un numar de 6-8-10 repetari. Eventual poti sa-ti alegi ca primul exercitiu sa fie efectuat cu greutati mari ( 3 seturi x 5-6 repetari) ca sa-ti pastrezi forta ,iar urmatoarele sa fie cu greutati mai mici ,pentru a efectua seturi de 8-10-12 repetari pentru a stimula pastrarea masei musculare. Adauga si HIIT , de minim 3 ori pe sapt , a cate 20 de minute si n-ai cum sa nu ai rezultate. Vezi cu mancarea ,pt ca va fi esentiala , consuma proteine ,scade din carbohidrati (la fel ,progresiv) si lasa constant momentan grasimile (sanatoase ,evident). Vezi cum iti merge, urmareste oglina si NU cantarul (decat daca vrei tu neaparat) si fa ajustarile necesare. Mult succes !
|
sus |
|
vladdaniel94
Veteran member 321 mesaje
|
scris pe 20 iun 2013 13:09 de vladdaniel94
nu prea faci nimic cu o definire de 2 luni,eu in perioada de definire fiind endomorf,scad greutatile,cresc numarul repetarilor la 25 per serie,fac in general exercitii de izolare,cresc intensitatea antrenamentelor cardio si mananc de 6-10 ori pe zi(nici mult,nici prea putin).Tin sa precizez ca perioada de definire la mine este de 4-6 luni.
http://www.culturism.ro/forum/jurnal-personal/jurnal-vlad-dan-pagina1.html
|
sus |
|
raduroberti
Expert member 1070 mesaje
|
scris pe 20 iun 2013 13:54 de raduroberti
nu prea faci nimic cu o definire de 2 luni,eu in perioada de definire fiind endomorf,scad greutatile,cresc numarul repetarilor la 25 per serie,fac in general exercitii de izolare,cresc intensitatea antrenamentelor cardio si mananc de 6-10 ori pe zi(nici mult,nici prea putin).Tin sa precizez ca perioada de definire la mine este de 4-6 luni.
in primul rand depinde de starea in care esti adica stratul de grasime...Ce zici tu nu merge la toti la fel...conteaza metabolism si geneticul fiecarui in parte... daca folosesti suplimente 3/4 luni e suficient...cum spui tu 6 luni arzi foarte mult din masa musculara
Editat de raduroberti pe 20 iun 2013 13:55
|
sus |
|
vladdaniel94
Veteran member 321 mesaje
|
scris pe 20 iun 2013 14:04 de vladdaniel94
pai normal ca depinde de stratul de grasime si depinde de fiecare persoana,eu consider ca nu iti poti pastra si masa musculara si sa definesti in acelasi timp
http://www.culturism.ro/forum/jurnal-personal/jurnal-vlad-dan-pagina1.html
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|