Sondaj: De la ce varsta ati inceput sa practicati culturismul?
Pagina 1 din 1
Little_Big
Senior member 92 mesaje
|
Culturism de performanta
scris pe 19 iun 2007 00:43 de Little_Big
Salut tuturor!!Eu am 17 ani si la inceput(cam acum 1 an) m-am apucat de sport doar pentru a arata mai bine,mai mult din dorinta asta.Acum insa as vrea sa ma apuc cu adevarat de culturism insa nu stiu la ce varsta ar fi indicat si nu stiu cum as putea sa practic acest sport de performanta.Precizez ca lucrez doar acasa,nu merg la sala DELOC.Singura mea dotare e o pereche de gantere vechi de 2 Kg(PROBABIL VETI RADE)si o pereche de flexor tip cleste pt.antebrat. INSA imi doresc cu adevarat sa fac acest sport.Am si momente in care pur si simplu nu am chef sa fac Exercitii dar de cele mai multe ori,daca ma apuc nu ma opresc decat atunci cand nu mai pot.Unchiul meu e prof.de ed.fizica si inot,de la el am invatat multe exercitii si executia corecta,am chiar si unele probleme in sensul ca am inceput sa fiu obsedat de ideea de a mentine in permanenta ''spatele drept''.Mai am o problema:nu stiu de ce nu pot respira bine:adica atunci cand vreau sa inspir adanc ma doare putin pieptul si acest lucru ma impiedica sa lucrez eficient.Chiar daca fac si exercitii de respiratie,nu rezolv nimic decat pe moment.Daca vreau sa alerg obosesc foarte repede mai ales daca alerg ziua pe caldura.Inainte sa alerg trebuie sa fac ex.de respiratie.De curand cand am fost la mare m-am trezit pe la 1 nopatea cand era racoare si am alergat in Mamaia de la un cap la altul al statiunii,insa a doua zi imi reaparuse problema respiratiei(cand este caldura afara nu pot sa lucrez,obosesc imediat)...Ar trebui sa consult un medic?Intrebarea mea este:cum ma pot apuca de culturism in Ploiesti?Sper ca nu am pus nste intrebari ''aiurea''si sper sa ma ajute cineva macar cu un sfat.Multumesc!
Culturismul inseamna viata!
|
sus |
|
crististrong
Expert member 1117 mesaje
|
Re: Culturism de performanta
scris pe 20 iun 2007 09:58 de crististrong
Salut tuturor!!Eu am 17 ani si la inceput(cam acum 1 an) m-am apucat de sport doar pentru a arata mai bine,mai mult din dorinta asta.Acum insa as vrea sa ma apuc cu adevarat de culturism insa nu stiu la ce varsta ar fi indicat si nu stiu cum as putea sa practic acest sport de performanta.Precizez ca lucrez doar acasa,nu merg la sala DELOC.Singura mea dotare e o pereche de gantere vechi de 2 Kg(PROBABIL VETI RADE)si o pereche de flexor tip cleste pt.antebrat. INSA imi doresc cu adevarat sa fac acest sport.Am si momente in care pur si simplu nu am chef sa fac Exercitii dar de cele mai multe ori,daca ma apuc nu ma opresc decat atunci cand nu mai pot.Unchiul meu e prof.de ed.fizica si inot,de la el am invatat multe exercitii si executia corecta,am chiar si unele probleme in sensul ca am inceput sa fiu obsedat de ideea de a mentine in permanenta ''spatele drept''.Mai am o problema:nu stiu de ce nu pot respira bine:adica atunci cand vreau sa inspir adanc ma doare putin pieptul si acest lucru ma impiedica sa lucrez eficient.Chiar daca fac si exercitii de respiratie,nu rezolv nimic decat pe moment.Daca vreau sa alerg obosesc foarte repede mai ales daca alerg ziua pe caldura.Inainte sa alerg trebuie sa fac ex.de respiratie.De curand cand am fost la mare m-am trezit pe la 1 nopatea cand era racoare si am alergat in Mamaia de la un cap la altul al statiunii,insa a doua zi imi reaparuse problema respiratiei(cand este caldura afara nu pot sa lucrez,obosesc imediat)...Ar trebui sa consult un medic?Intrebarea mea este:cum ma pot apuca de culturism in Ploiesti?Sper ca nu am pus nste intrebari ''aiurea''si sper sa ma ajute cineva macar cu un sfat.Multumesc!
ar fi indicat sa mergi la doctor inainte de a incepe antrenamentele la sala.e posibil sa ai vreo afectiune care se poate agrava in timp.
al 2lea pas pe care trebuie sa il urmezi ar fi sa mergi la o sala adevarata. nu vei face niciodata performanta la tine in balcon sau in garaj cu 1 pereche de gantere. Dar esti sigur ca asta iti doresti? Din concursuri la noi nu se castiga mare lucru,maxim cateva milioane de lei iau primii clasati care de cele mai multe ori au si genetic potrivit pt acest sport,au si ani de culturism in spate si pe deasupra se mai si dopeaza. Deci chiar crezi ca se merita? Efortul financiar este f mare daca vrei performanta. Sunt baieti aici pe forum care baga lunar suplimente in valoare de cateva milioane si tot nu arata inca asa cum si-ar dori ei sa arate. Dar desigur decizia iti apartine.
In legatura cu varsta cred ca este numai bine desi am observat ca cei care au facut cu adevarat performanta s-au apucat de pe la 14-15 ani:Buruiana,Iana Ionut(nu prea a castigat el concursuri dar e cel mai mare din Romania),Ionel Maioru, Arnold chiar
|
sus |
|
crististrong
Expert member 1117 mesaje
|
Re: Culturism de performanta
scris pe 20 iun 2007 10:02 de crististrong
ar fi indicat sa mergi la doctor inainte dea incepe antrenamentele la sala.e posibil sa ai vreo afectiune care se poate agrava in timp.
al 2lea pas pe care trebuie sa il urmezi ar fi sa mergi la o sala adevarata. nu vei face niciodata performanta la tine in balcon sau in garaj cu 1 pereche de gantere. Dar esti sigur ca asta iti doresti? Din concursuri la noi nu se castiga mare lucru,maxim cateva milioane de lei iau primii clasati care de cele mai multe ori au si genetic potrivit pt acest sport,au si ani de culturism in spate si pe deasupra se mai si dopeaza. Deci chiar crezi ca se merita? Efortul financiar este f mare daca vrei performanta. Sunt baieti aici pe forum care baga lunar suplimente in valoare de cate milioane si tot nu arata inca asa cum si-ar dori ei sa arate. Dar desigur decizia iti apartine.
In legatura cu varsta cred ca este numai bine desi am observat ca cei care au facut cu adevarat performanta s-au apucat de pe la 14-15 ani:Buruiana,Iana Ionut(nu prea a castigat el concursuri dar e cel mai mare din Romania),Ionel Maioru, Arnold chiar
|
sus |
|
Little_Big
Senior member 92 mesaje
|
Culturismul
scris pe 20 iun 2007 23:08 de Little_Big
Eu sunt de parere ca daca iti place sa faci ceva nu conteaza banii.Deci asta imi doresc simt ca altceva nu pot face.Nu am de gand sa stau toata viata intr-un birou si sa castig bani,bani....sa strang cine stie ce averi.Imi doresc foarte mult de care sa fiu multumit,iar culturismul ar fi cea mai mare si importanta realizare.
Culturismul inseamna viata!
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
Sondaj:
Ce tip de antrenament preferi?
|