Pagina 1 din 1
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
Articole
scris pe 7 ian 2008 17:14 de Lukiano
In ultimul timp pe forum nu mai sunt discutii prea interesante doar incepatori care cer aleasi sfaturi fara sa se documenteze mai intai, asta zis la modul general...
M-am gandit ca sa facem comunitatea mai activa sa aducem articole din reviste de specialitate pe care apoi sa le discutam. Asa putem invata poate ceva nou.
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
Articol Slabire
scris pe 7 ian 2008 17:43 de Lukiano
[blue]Congresul European al Obesitatii 2007 la Budapesta[/blue]
Iata ultimele descoperiri in domeniul controlului greutatii:
1. Cortizolul, creste depunerea de grasime pe abdomen din cauza stimularii de HSD1 la cei afectati de stress.
2. Antrenamentul cu greutati nu previne scaderea metabolismului in timpul unei etape de slabire chiar daca se conserva masa musculara
3. Proteina din soia activeaza termogeneza(consum ridicat de calorii) pe o perioada de 3 ore de la consumarea ei.
4. Adaugand beta-glucan la o masa bogata in carbohidrati scade raspunsul de stimulare a nivelului glicemiei in sange.
5. Alimentele ce contin grasimi polinesaturate previn foamea mai bine decat cele care contin grasimi saturate.
6. O dieta saraca in carbohidrati si bogata in grasimi nu a afectat sanatatea vaselor sanguine.
7. Resveratrol, o substanta chimica ce se gaseste in struguri si in vin impiedica cresterea celulelor adipoase.
8. Acidul linolei conjugat a promovat distrugerea celulelor adipoase.
9. Coenzima Q imbunatateste sensibilitatea la insulina si scade inflamatia in celulele adipoase.
10. Ciocolata amaruie previne foamea si nevoia de dulciuri mai bine decat ciocolata cu lapte.
11. Mesele cu un continut redus de carbohidrati simpli, adica mesele din alimente cu index glicemic favorizeaza scaderea in greutate si scade nivelul grasimilor din sange.
12. O singura masa bogata in grasimi saturate a scazut nivelul hormonilor care favorizeaza metabolizarea grasimilor pentru energie.
13. O dieta bogata in proteina din zer si calciu a favorizat procesul de slabire.
14. Odihna insuficienta sau nerationala a promovat depunerea de grasime pe abdomen la tineri.
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
dany_flood
Senior member 75 mesaje
|
Re: Articole -Mineralele in organism
scris pe 7 ian 2008 23:19 de dany_flood
[blue]Mineralele in organism[/blue]
[red]Calciul[/red]
Element indispensabil structurii si rezistentei osoase, calciul se gaseste aproape in totalitate (99%) in schelet. Restul serveste activitatii celulelor musculare, nervoase si cardiace.
Doza zilnica recomandata: 850-1500 mg.
Surse
Lactatele contin cel mai mult calciu. Spanacul, broccoli, varza creata si varza de Bruxelles, somonul si sardinele conservate cu oase sunt de asemenea bogate in calciu. Roluri si caracteristici ale calciului
Asigura rezistenta tesutului osos si a dintilor;
Actioneaza, la mai multe niveluri, in coagularea sangelui;
Intervine in activarea musculara, in principal cea a miocardului;
Participa la activitatea enzimatica.
Note utile
Asociat cu magneziul, calciul induce somnul; Marii consumatori de bauturi gazoase pot avea afectate rezervele de calciu din cauza acidului fosforic pe care acestea il contin; fosforul este un "distrugator" de calciu; Pe langa prevenirea osteoporozei, suplimentele de calciu pot atenua durerile menstruale, precum si starile de rau asociate pubertatii;
Efectele anumitor antibiotice(tetraciclina) pot fi alterate de o doza simultana de calciu; se recomanda ca aceste doua substante sa se administreze la o distanta de minimum 3 ore.
[green]Magneziul[/green]
Acest mineral cu un aport vital in numeroase functii metabolice, este prezent cu preponderenta in tesutul osos, dar se gaseste si in muschi, inima, ficat, rinichi, tub digestiv si plasma. Interesul pentru magneziu, care a devenit cel mai cercetat mineral din universul nutritiei, se poate observa si din numarul mare de studii care ii sunt dedicate.
Doza zilnica recomandata: 400 mg.
Roluri si caracteristici ale magneziului
Intervine in metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor; Asigura energia corpului;
Actioneaza asupra nivelului excitabilitatii neuromusculare (activeaza contractia musculara si impiedica unele crampe), asupra permeabilitatii celulare (transmiterea influxului nervos), are anumite activitati enzimatice si participa la reglarea cardiaca; Faciliteaza asimilarea vitaminei C, a calciului, fosforului si potasiului; Devine un calmant natural cand este utilizat impreuna cu calciul; totodata, din punct de vedere al functionarii cardiovasculare, magneziul este un antagonist al calciului; un exces de calciu declanseaza o eliminare accentuata de magneziu in urina; Impiedica formarea calculilor si calcificarea vaselor sangvine; Intareste smaltul dintilor; Folosit sub forma de saruri de sulfat de magneziu pentru baia npicioarelor, elibereaza muschii si tesuturile inflamate de surplusul de apa; Utilizat sub alte forme de saruri (carbonat, oxid sau hidroxid) poate serci drept pansament gastric.
Note utile
Persoanele care sufera de afectiuni cardiace ar trebui sa consulte medicul inainte de a lua suplimente de magneziu;
Copiii care au incontinenta urinara nocturna si-ar putea ameliora rezistenta sfincterelor prin administrarea unui mic supliment de magneziu.
[green]Zincul[/green]
Zincul poate fi considerat unul dintre cele mai importante oligoelemente, datorita implicarii sale in mecanismele de constructie si productie celulara.
Doza zilnica recomandata: 12-15 mg.
Surse
Principalii furnizori de zinc sunt alimentele bogate in proteine animale, cum ar fi carnea, pestele, fructele de mare, ouale, produsele lactate, precum si drojdia de bere si fasolea.
Roluri si caracteristici ale zincului
Intra in constitutia multor enzime (vreo 200) si le activeaza; Este implicat in sinteza proteinelor din constitutia ADN-ului si ARN-ului; Ajuta la reinnoirea si la sinteza celulara ceruta de crestere, sarcina, alaptare, cicatrizarea ranilor, producerea spermei, etc;
Faciliteaza reglarea glicemiei si eliberarea de insulina; Intareste sistemul imunitar datorita actiunii sale antioxidante; Prezerva capacitatea de adaptare a ochilor la intuneric si la lumina in asociatie cu vitamina A; Elimina excesul de cupru; Elimina cadmiul.
Note utile
Anumiti medici prescriu suplimente de zinc pentru a stopa hipertrofia prostatei;
Adeptii regimurilor sarace in grasimi, persoanele in varsta, vegetarienii si persoanele care nu consuma carne rosie sunt mai susceptibile la lipsa de zinc; Nu fiti surprinsi daca medicul va recomanda un supliment de cupru alaturi de zinc, caci zincul contracareaza mecanismele de asimilare a cuprului; Un aport suplimentar de zinc poate reduce considerabil facultatile mentale ale subiectilor bolnavi de maladia Alzheimer; Unii recomada ingerarea suplimentelor de zinc in timpul mesei pentru a evita neplacerile gastrice, in timp ce altii recomada ingerarea pe stomacul gol sau intre mese din cauza anumitor interactiuni de care trebuie tinut cont: alimentele care au continut mare in calciu si fosfor scad usor absorbtia zincului, la fel si alimentele bogate in acid fitic, cum ar fi painea integrala, germenii de soia si boabele de porumb.
[blue]Seleniul[/blue]
Importanta acestui oligoelement nu trebuie judecata dupa cantitatea zilnica recomandata. Pe masura ce comunitatea stiintifica observa actiunea seleniului, se constata formidabla sa importanta in realizarea functiilor vitale ale organismului.
Doza zilnica recomandata: 60-80 mcg.
Surse
Vietatile marii (langusta, scoicile, crabul, stridiile, tonul), ficatul si rinichii, cerealele integrale, nucile de Brazilia, usturoiul, ceapa si drojdia de bere furnizeaza aportul alimentar necesar.
Roluri si caracteristici ale seleniului
Impiedica actiunea patogena, distrugatoare, a virusurilor aflati in organism; Intra in compozitia enzimelor care actioneaza asupra glutationului, care protejeaza celulele de actiunea oxidanta a radicalilor liberi; in aceasta privinta, el actioneaza sinergic cu vitamina E; Previne formarea celulelor canceroase; Incetineste imbatranirea; Revigoreaza aspectul parului si al pielii; Sprijina sistemul imunitar; Curata organismul de substante precum arsenicul, cadmiul si mercurul; Impiedica formarea cataractei si a leziunilor muschiului cardiac.
Note utile
La barbati, seleniul se localizeaza in glandele sexuale si este expulzat prin ejaculare;
Fumatorii, marii consumatori de alcool si persoanele expuse la poluare sunt amenintati de actiunea radicalilor liberi si ar trebui sa se intereseze mai mult privitor la consumarea seleniului; Sportivii de elita si-ar putea imbunatati performantele cu un complement de seleniu care sa nu depaseasca 100 mcg/zi - cu acordul medicului; Pentru uzul extern, seleniul se foloseste la combaterea matretii; Una sau doua nuci de Brazilia sunt suficiente pentru a acoperi necesarul zilnic de seleniu.
[yellow]Sodiul[/yellow]
Consumul abuziv de sodiu in cursul ultimilor ani a facut atat de multa publicitate negativa acestui mineral, incat este considerat aproape un inamic al organismului. Sodiul abunda in lichidele extracelulare (plasma sangvina).
Doza zilnica recomandata: 1-3 g.
Surse
Lista este lunga, de aceea majoritatea consuma chiar mai mult sodiu decat necesarul zilnic. Mai mult, toate alimentele tratate industrial contin doze crescute de sodiu, fie pentru a le accentua gustul, fie pentru a le prelungi conservarea. Principalele alimente bogate in sodiu sunt: majoritatea produselor din carne (mai ales jambonul si sunca), legumele, pestele si carnea conservata, supele la plic si la cutie, crustaceele, cerealele, painea si produsele de panificatie, sosurile si sarea de masa.
Roluri si caracteristici ale sodiului
Regleaza volumul de lichide;
Impreuna cu potasiul asigura permeabilitatea membranei celulare si permite circulatia normala a tuturor agentilor indispensabili organismului;
Amelioreaza transmiterea impulsului nervos si muscular.
Nota utila
Cele mai noi observatii readuc in atentie efectul negativ al sodiului asupra presiunii arteriale; intr-adevar, se pare ca un consum rezonabil nu accentueaza hipertensiunea. Dar aceasta afirmatie este departe de a fi acceptata in unanimitate de comunitatea stiintifica. De aceea este recomadata calea de mijloc, care evita intotdeauna neplacerile.
[red]Fierul[/red]
De o importanta capitala pentru echilibrul sanguin, fierul este mineralul care ar trebui sa trezeasca atentia indeosebi tinerelor femei. Intr-adevar acestea sunt predispuse carentelor de fier, cauzate de pierderile pe care le sufera in timpul menstruatiei si de cerintele crescute din timpul sarcinii si al perioadei de alaptare.
Doza zilnica recomandata: 10-18 mg.
Surse
Se gaseste in alimente si se prezinta sub doua forme: fierul hemic, mai usor de absorbit de organism, care provine din carnea rosie (mai ales din ficat), din peste (mai ales stridii, scoici, sardine) si din carnea bruna de curcan; si fierul nonhemic, mai dificil de absorbit de organism, care se gaseste in legumele verzi (spanac, patrunjel, praz, varza, frunze de sfecla), leguminoase (linte, mazare), fructe uscate (struguri, caise) si cereale integrale.
Roluri si caracteristici ale fierului
Este specializat, in mare parte (circa 70%), in productia de hemoglobina, substanta pigmentata care ajuta globulele rosii sa aduca oxigenul in toate celulele corpului; o buna oxigenare previne oboseala; Se constituie sub forma de depozite (30%) in diferite organe, precum maduva spinarii, splina si ficat; Diminueaza riscul anemiei si intareste rezistenta la boli.
Nota utila
Vitamina C faciliteaza absorbtia fierului, spre deosebire de calciu si tannin (continut in ceai), care ii incetinesc asimilarea.
nu astept cine stie ce si nici nu va fortez, eu imi fac doar "meseria"
|
sus |
|
dany_flood
Senior member 75 mesaje
|
Re: Re: Articole -Mineralele in organism
scris pe 7 ian 2008 23:30 de dany_flood
[blue]Branzeturile[/blue]
Potrivit cercetarilor in domeniul nutritiei, consumul de branza a crescut foarte mult in ultimii 20-30 de ani. Si pe buna dreptate: gustul este extraordinar si varietatea de branzeturi existente a depasit orice imaginatie.
Acum putem manca branza de vaca, de oaie, de capra, de bivolita, branza din orice tara a lumii, branza cu mucegai sau branza amestecata cu usturoi, whiskey, vin, fructe. Cu o astfel de abundenta si cu inclinatia evidenta spre extravaganta culinara, pare imposibil sa ne refuzam placerea de a degusta branzeturi. Dar sunt ele sanatoase pentru organism?
[blue]Partile bune[/blue]
Proteine
Branza este o sursa excelenta de proteine "de prima clasa". Acestea contin multi aminoacizi si sunt utile in producerea de tesuturi sanatoase. Se pare ca doar 70 de grame de branza Emmental contin la fel de multe proteine ca 100 de grame de carne sau cat 2 oua. Proteinele din branza sunt esentiale pentru acei vegetarieni care accepta lactatele, dar si pentru vegetarienii mai stricti - care au acum la dispozitie o gama larga de branzeturi cu adevarat vegetale.
Vitamine
Branza este un depozit de vitamine, continand din belsug vitamine esentiale ca A, B2, B12 si D. Minerale Pe langa multitudinea de vitamine continute, branza este si o sursa complexa de calciu. In branza este retinuta majoritatea calciului din laptele utilizat la fabricare, dar exista si surse de zinc si fosfor. Calciul este esential pentru copii si pentru femeile aflate la menopauza, care din lipsa de calciu pot suferi de osteoporoza (subtierea oaselor).
Lactoza
Multi adulti sufera de intoleranta la lactoza si nu pot bea lapte. Branza insa (in special cea veche) contine foarte putina lactoza si este astfel o sursa importanta de substante nutritive pentru aceste persoane.
[red]Partile rele [/red]
Listeria
Aceasta este o bacterie care se gaseste in anumite tipuri de branza si care este periculoasa pentru femeile insarcinate, deoarece poate produce avorturi spontane sau boli grave la copiii nou-nascuti. De aceea se recomanda ca, in timpul sarcinii, femeile sa nu consume branza moale cu mucegai sau branzeturi ca Brie sau Camembert. Branza tare este acceptata, la fel ca si branzeturile produse din lapte pasteurizat sau Mozzarella. In orice caz, trebuie intrebat medicul, pentru ca alimentatia gravidei este un subiect delicat.
Migrene
Branzeturile contin in general niveluri foarte mari de triptofan - un aminoacid care poate declansa dureri de cap persoanelor sensibile. El poate provoca si tulburari de somn sau cosmaruri.
Calorii
Multe branzeturi sunt foarte bogate in calorii, in special cele produse din lapte integral! Incarcatura calorica este mai mica in cazul branzeturilor partial sau total degresate, dar gustul nu mai este acelasi.
[green]Partile controversate[/green]
Continutul de grasimi
Criticii spun ca branza are un continut mare de grasimi saturate si ca de aceea alternativele proteice de genul pestelui sau al carnii de pui sunt mult mai sanatoase. Cu toate acestea, pe masura ce se imbogateste gama de branzeturi fabricate din lapte semi-degresat (sau chiar complet degresat), creste si posibilitatea de a controla cantitatea de grasimi saturate consumata. Mai mult chiar, producatorii sustin ca uneori etichetarea branzeturilor ii poate pacali pe consumatori. Este obligatoriu ca acest continut de grasime sa fie indicat ca procent din masa uscata obtinuta dupa uscarea completa a cheagului, in timpul productiei.
Iata care este continutul caloric al celor mai des consumate branzeturi (caloriile sunt calculate pentru 50 g produs):
• Brie 152 calorii
• Camembert 155 calorii
• Emmental 185 calorii
• Feta 152 calorii
• Mozzarella 139 calorii
nu astept cine stie ce si nici nu va fortez, eu imi fac doar "meseria"
|
sus |
|
dany_flood
Senior member 75 mesaje
|
Cofeina
scris pe 7 ian 2008 23:39 de dany_flood
[blue]Cofeina-inofensiva sau nu ?[/blue]
In zilele noastre, cofeina este o substanta extrem de utilizata, atat de adulti, cat si de copii. Cei mari nu se pot trezi dimineata fara sa bea o ceasca de cafea, iar copiii consuma in mod obisnuit Cola sau alte bauturi cofeinizate.
[blue]Cofeina si creierul uman[/blue]
Marea intrebare legata de cofeina vrea sa ofere un raspuns privind actiunea acestei substante. Deci : este cofeina buna sau nu ? Din pacate, nu exista un raspuns universal-valabil. Totul depinde in principal de cum reactioneaza fiecare organism la cofeina. Unele persoane se simt mai vesele, mai vioaie si mai sociabile, incercand chiar o stare de euforie. Alte persoane devin insa iritabile si anxioase, capata dureri de cap sau risca atacuri de panica dupa ce consuma cofeina. Trebuie retinut si faptul ca majoritatea celor ce consuma foarte des cofeina risca sa devina dependenti, lucru valabil si in cazul copiilor. Totusi, desi cofeina prezinta unele insusiri ale drogurilor, implicatiile acestei dependente nu sunt grave, arata doctorii. In creier, cofeina actioneaza ca un stimulent indirect. Ea blocheaza actiunea neurotransmitatorului adenozina, care comanda in general creierului sa se linisteasca si sa adoarma. Molecula cofeinei se aseamana cu adenozina si poate "pacali" creierul, substituind-o pe aceasta. Ca urmare, adenozina este incapabila sa inabuse neurotransmitatorii "insufletitori", ca dopamina, iar creierul ramane intr-o stare permanenta de excitabilitate.
[red]De cata cofeina avem nevoie si in ce produse o gasim? [/red]
Efectele benefice ale cofeinei sunt sporirea atentiei si a concentrarii, inlaturarea oboselii si micsorarea timpilor de reactie. Totusi, studiile au aratat ca si dozele mici de cofeina au aceste efecte, nefiind necesara ingurgitarea unor cantitati uriase. Doza optima de cofeina este de 100 pana la 200 mg - una pana la doua cesti de 140 g. Le poti distribui in doua segmente orare: dimineata si la sfarsitul dupa-amiezii, cand efectul cofeinei dispare. Dozele mai mari nu dau rezultate mai bune, uneori fiind chiar contraproductive.
Pe langa cafea, si ceaiul este un depozitar util de cofeina. Desi contine doar 60 mg de cofeina (cam la jumatate fata de cafea), o ceasca de ceai te poate ajuta sa iti inviorezi pe loc creierul si sa iti imbunatatesti performantele. Cercetatorii britanici au aratat intr-un studiu recent ca subiectii care au baut doar apa in decursul unei zile au avut performante slabe, pe cand cei care au baut ceai sau cafea si-au mentinut atentia si activitatea cognitiva optima pe tot parcursul zilei. Cel mai important, insa, impactul benefic asupra creierului a putut fi observat extrem de rapid - dupa numai zece minute de la inghitirea bauturilor cofeinizate. Totusi, cercetatorii nu pun aceasta inviorare exclusiv pe seama cofeinei, luand in calcul si alti compusi activi din ceai sau cafea.
[green]Cele trei mari surse de cofeina [/green]
• Cafeaua - in jur de 70 mg la 100 ml de cafea preparata
• Ceaiul - in jur de 18 mg de cofeina la 100 ml de ceai preparat
• Cola - in jur de 14 mg la 100 ml
nu astept cine stie ce si nici nu va fortez, eu imi fac doar "meseria"
|
sus |
|
alex30
Junior member 33 mesaje
|
Re: Cofeina
scris pe 8 ian 2008 15:16 de alex30
Daca vreti multe informatii in legatura cu bodyubuilding intrati pe www.muscleandfitness.com
www.flexonline.com
www.t-nation.com ..primele 2 site`uri sunt de top in USA si ofera numeroase informatii despre antrenamente,nutritie si suplimente
Sper sa va fie de folos
Bodybuilding is a science.Knowledge is the key
|
sus |
|
dany_flood
Senior member 75 mesaje
|
Re: Re:
scris pe 8 ian 2008 15:32 de dany_flood
Daca vreti multe informatii in legatura cu bodyubuilding intrati pe www.muscleandfitness.com
www.flexonline.com
www.t-nation.com ..primele 2 site`uri sunt de top in USA si ofera numeroase informatii despre antrenamente,nutritie si suplimente
Sper sa va fie de folos
cred k nu ai inteles topicu aici e vorba de articole nu de site`uri
nu astept cine stie ce si nici nu va fortez, eu imi fac doar "meseria"
|
sus |
|
alex30
Junior member 33 mesaje
|
Re: Re: Re:
scris pe 8 ian 2008 15:36 de alex30
cred k nu ai inteles topicu aici e vorba de articole nu de site`uri am inteles..dar daca ar fi sa pun toate articolele alea ..crede`ma iti ia mult timp sa le citesti asa ca e mult mai bine sa intri pe site
Bodybuilding is a science.Knowledge is the key
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
Re: Re: Re: Re:
scris pe 8 ian 2008 19:14 de Lukiano
am inteles..dar daca ar fi sa pun toate articolele alea ..crede`ma iti ia mult timp sa le citesti asa ca e mult mai bine sa intri pe site
Nu imi plac bagatorii de seama daca ai intrat sa pui posturi sa stii ca nu pari interesant daca dai adrese de situri care sa le citim.
Aici era vorba despre articole din reviste de profil care sa le discutam si nu de copy/paste !! Macar daca postai vreun post(chiar daca era copy/paste) si era ceva interesant, dar daca vi cu replici neproductive nu impresionezi pe nimeni. Macar tu stii ce se spune in articolele alea de pe siturile care ni le-ai postat??
Oricum se pare ca nimeni nu a inteles intentia mea cu acest thread. Voiam sa sensibilizez adminul sa creeze o categorie separata pt articole si sa antrenez comunitatea sa discute pe baza acestor articole care de preferinta sa nu fie prea lungi ca sa nu plictiseasca cititorii si sa prezinte doar esenta din care am putea invata ceva...
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
alex30
Junior member 33 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re:
scris pe 9 ian 2008 11:10 de alex30
Nu imi plac bagatorii de seama daca ai intrat sa pui posturi sa stii ca nu pari interesant daca dai adrese de situri care sa le citim.
Aici era vorba despre articole din reviste de profil care sa le discutam si nu de copy/paste !! Macar daca postai vreun post(chiar daca era copy/paste) si era ceva interesant, dar daca vi cu replici neproductive nu impresionezi pe nimeni. Macar tu stii ce se spune in articolele alea de pe siturile care ni le-ai postat??
Oricum se pare ca nimeni nu a inteles intentia mea cu acest thread. Voiam sa sensibilizez adminul sa creeze o categorie separata pt articole si sa antrenez comunitatea sa discute pe baza acestor articole care de preferinta sa nu fie prea lungi ca sa nu plictiseasca cititorii si sa prezinte doar esenta din care am putea invata ceva... Deci n`am ce zice..iti dau dreptate..dar asa sunt unii ..habar n`au cand cineva le da ceva in plus (articole de care multii dintre voi habar nu aveti SINCER-sunt articole scrise de cei mai mari doctori in nutritie si antrenamente)In loc sa mai cititi si articole adevarate din USA(NU Romania unde bodybuildingul estevai de el ..si acuma toti o sa aduceti o gramada de contraziceri ..dar cine sunt eu sa fac prezumtii referitoare la bodybuilderii romani?)In fine asta e parerea mea..si cred ca multi o sa realizati ca romanii nu se compara cu alte nationalitati la asa ceva ..1)suplimentele (de proasta calitate-cele romanesti) 2)multe informatii proaste ceea ce ii induce pe multi in eroare..In fine ..am vrut sa dau aceste aceste site`uri unde se gasesc articole f.interesante si gasiti lucruri de care nici nu ati auzit..Asta era intentia mea ..de a va arata ca sunt o gramada de informatii utile de la cei mai buni din lume.
Bodybuilding is a science.Knowledge is the key
|
sus |
|
dany_flood
Senior member 75 mesaje
|
inca ceva interesant ;))
scris pe 9 ian 2008 13:33 de dany_flood
Exercitiul [blue]'pullover'[/blue] mareste cutia toracica
Despre acest exercitiu s-a crezut mult timp ca ar contribui decisiv la expansiunea cutiei toracice, pentru ca in timpul fazei pozitive a miscarii ar “trage” de coaste spre exterior. Daca vrei sa ai un torace lat, atunci lucreza impins de la piept, pentru pectorali, respectiv tractiuni si ramat pentru spate
nu astept cine stie ce si nici nu va fortez, eu imi fac doar "meseria"
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: inca ceva interesant ;))
scris pe 9 ian 2008 14:52 de Macho
Exercitiul [blue]'pullover'[/blue] mareste cutia toracica
Despre acest exercitiu s-a crezut mult timp ca ar contribui decisiv la expansiunea cutiei toracice, pentru ca in timpul fazei pozitive a miscarii ar “trage” de coaste spre exterior. Daca vrei sa ai un torace lat, atunci lucreza impins de la piept, pentru pectorali, respectiv tractiuni si ramat pentru spate
pai asta asa e referitor la pullover....stimuleaza dezvoltarea cutiei toracice...si exercitiul se facea la sfarsitul antrenamentului de piept...
explicatia nu e nici pe departe care ai dat-o tu...ca ar ,,trage" de coaste spre exterior...
nush de ce razi de ex asta pentru ca am vazut la multi din cei care concureaza la mr olympya ca fac acest exercitiu mai ales la sf antrenamentului de piept....
|
sus |
|
dany_flood
Senior member 75 mesaje
|
Re: Re: inca ceva interesant ;))
scris pe 9 ian 2008 17:29 de dany_flood
pai asta asa e referitor la pullover....stimuleaza dezvoltarea cutiei toracice...si exercitiul se facea la sfarsitul antrenamentului de piept...
explicatia nu e nici pe departe care ai dat-o tu...ca ar ,,trage" de coaste spre exterior...
nush de ce razi de ex asta pentru ca am vazut la multi din cei care concureaza la mr olympya ca fac acest exercitiu mai ales la sf antrenamentului de piept....
nu stiam... da de ce il fac dupa sf antrenamentului de piept??
nu astept cine stie ce si nici nu va fortez, eu imi fac doar "meseria"
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: Re: Re: inca ceva interesant ;))
scris pe 9 ian 2008 23:00 de Macho
nu stiam... da de ce il fac dupa sf antrenamentului de piept??
unii il fac si inainte ca si o incalzire ...dar eu de ex am vazut la jay cutler ca facea la sfarsit si zicea ceva de genu ca dupa atatea serii de impins si fluturari muschiul e foarte obosit de la atatea contractii si exercitiu il ajuta sa intinda toate fibrele si sa il relaxeze...
daca o sa faci exercitiul corect fara sa indoi coatele si sa cambrezi spatele cu o gantera destul de mare care sa-ti permita sa faci miscarea corecta o sa vezi la sfarsitul antrenamentului dupa atatea serii de impins ca o sa ai o pompare f buna...
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re:
scris pe 9 ian 2008 23:28 de Gilu
Deci n`am ce zice..iti dau dreptate..dar asa sunt unii ..habar n`au cand cineva le da ceva in plus (articole de care multii dintre voi habar nu aveti SINCER-sunt articole scrise de cei mai mari doctori in nutritie si antrenamente)In loc sa mai cititi si articole adevarate din USA(NU Romania unde bodybuildingul estevai de el ..si acuma toti o sa aduceti o gramada de contraziceri ..dar cine sunt eu sa fac prezumtii referitoare la bodybuilderii romani?)In fine asta e parerea mea..si cred ca multi o sa realizati ca romanii nu se compara cu alte nationalitati la asa ceva ..1)suplimentele (de proasta calitate-cele romanesti) 2)multe informatii proaste ceea ce ii induce pe multi in eroare..In fine ..am vrut sa dau aceste aceste site`uri unde se gasesc articole f.interesante si gasiti lucruri de care nici nu ati auzit..Asta era intentia mea ..de a va arata ca sunt o gramada de informatii utile de la cei mai buni din lume. Vb aia....mai bine ii dai omului undita si il inveti sa pescuiasca decat sa ii dai pestele.Se pare ca voi vreti pestele si nu undita.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
scris pe 10 ian 2008 12:14 de Lukiano
Vb aia....mai bine ii dai omului undita si il inveti sa pescuiasca decat sa ii dai pestele.Se pare ca voi vreti pestele si nu undita.
E adevarat si asa....
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
alex30
Junior member 33 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
scris pe 10 ian 2008 17:37 de alex30
Asa e aveti dreptateda eu vreau pestele..
Bodybuilding is a science.Knowledge is the key
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
scris pe 10 ian 2008 18:28 de gere
Asa e aveti dreptateda eu vreau pestele..
Majoritatea vrem pestele,si de aceea nu il apreciem, pentru ca nu stim ce greu e de prins.(asta in general in viata,pentru ca e foarte sugestiva aceasta vorba pentru ce se intampla astazi in lume).
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|