Pagina 1 din 1
ady88
Newbie 3 mesaje
|
antrenament
scris pe 29 oct 2005 17:04 de ady88
am o intrebare. de cate ori trebuie lucrat un muschi pe saptamana?
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: antrenament
scris pe 29 oct 2005 17:19 de Anonim
am o intrebare. de cate ori trebuie lucrat un muschi pe saptamana? De cat mai multe ori,cu cat lucrezi mai mult cu atat mai bine,si o sa faci muschi mult mai repede si bine definiti.
Am glumit.
|
sus |
|
needweed80
Veteran member 225 mesaje
|
Re: Re: antrenament
scris pe 29 oct 2005 17:48 de needweed80
bine ca ai glumit si l-ai lasat asa
cam o data; acum depinde si de programul tau.se zice ca un muschi tb lasat cam 80 de ore pt a se reface
shut up and train!!!
|
sus |
|
jockasta
Veteran member 392 mesaje
|
scris pe 30 oct 2005 07:48 de jockasta
am o intrebare. de cate ori trebuie lucrat un muschi pe saptamana?
Unii o data alti pot fi lucrati si de mai multe ori (uite abdomenul). Sunt culturisti care antreneaza cate o grupa si de doua ori! Da aia sunt campioni!
no fear
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 30 oct 2005 11:00 de Anonim
Cum adiK numai odata pe saptamana?? km de doua ori se antreneaza o grupa de muschi....pai daca faci numai o data pe saptamana nu ai cum sa progresezi.si ai timp sa recuperezi ce ai pierdut pt ca muschiul nu are nevoie de 80 ore de recuperare...ci de 48 ore!!
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
Re: Re: Re: antrenament
scris pe 30 oct 2005 11:03 de Fedor
Cum adiK numai odata pe saptamana?? km de doua ori se antreneaza o grupa de muschi....pai daca faci numai o data pe saptamana nu ai cum sa progresezi.si ai timp sa recuperezi ce ai pierdut pt ca muschiul nu are nevoie de 80 ore de recuperare...ci de 48 ore!! ...se vede clar ca nu prea stii ce inseamna sa storci un muschi de energie la un antrenament...Cum sa iti trebuiasca doar 48 de ore pt refacere???
Nu caut nimic...Doar ma uit
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: Re: antrenament
scris pe 30 oct 2005 11:09 de Anonim
ai auzit de alimentatie corespunzatoare si somn in fiecare zi?? poate asa iti dai seama cum se recupereaza...+ ca sunt si info. despre cat timp e deajuns sa recuperezi si pe alte siteuri..si mai bagi si suplimente carbo-proteice..e deajuns iar eu stiu ce vb. pt ca fac de ceva timp..si sse vede rezultatul pe mine!!
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: antrenament
scris pe 30 oct 2005 11:15 de Fedor
ai auzit de alimentatie corespunzatoare si somn in fiecare zi?? poate asa iti dai seama cum se recupereaza...+ ca sunt si info. despre cat timp e deajuns sa recuperezi si pe alte siteuri..si mai bagi si suplimente carbo-proteice..e deajuns iar eu stiu ce vb. pt ca fac de ceva timp..si sse vede rezultatul pe mine!! ...Hai lasa vrajeala...
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
antrenament
scris pe 30 oct 2005 11:17 de Anonim
quote]...Hai lasa vrajeala...
Deci asa e cum zic yo..
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 30 oct 2005 11:25 de Gilu
Deci asa e cum zic yo..Eu de exemplu mai am inca febra la triceps de joi,azi e duminica,si cred ca o sa mai am si luni umpic,asa ca nu vezi sa ne impui noua pererea ta,ca fiecare corp e diferit,sau de asta nu ai auzit?Credeai ca toti sunt la fel?Mai ai de invatat puiule.....
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 30 oct 2005 11:35 de Gilu
ai auzit de alimentatie corespunzatoare si somn in fiecare zi?? poate asa iti dai seama cum se recupereaza...+ ca sunt si info. despre cat timp e deajuns sa recuperezi si pe alte siteuri..si mai bagi si suplimente carbo-proteice..e deajuns iar eu stiu ce vb. pt ca fac de ceva timp..si sse vede rezultatul pe mine!! Eu mai am inca febra la triceps de joi,azi e duminica,o sa mai am si luni umpic.Deci se spune ca unui muschi i trebuie 48 de ore de pauza pana sa-l lucrezi din nou.Asta e teoretic,defapt nu e deloc asa pt majoritatea celor care practica culturismul,ai avand nevoie de min 3-4 zile de refacere.Afla ca nu toti sunt la fel,fiecare corp e diferit,sau nu stiai?????Crezi ca toti sunt facuti din acelasi material????)Mai citeste si tu o carte frate.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: antrenament
scris pe 30 oct 2005 15:51 de Anonim
Cum adiK numai odata pe saptamana?? km de doua ori se antreneaza o grupa de muschi....pai daca faci numai o data pe saptamana nu ai cum sa progresezi.si ai timp sa recuperezi ce ai pierdut pt ca muschiul nu are nevoie de 80 ore de recuperare...ci de 48 ore!!
Da , muschiul are nevoie in jur de 48 de ore pentru a recupera , insa sistemul nervos are nevoie de chiar pana la 3 ori mai mult decat tesutul muscular. Asa ca depinde cum te antrenezi . Daca te antrenezi intens , cu greutati mari si repetari fortate e bine sa lasi chiar o zi de pauza intre antrenamente . Daca te antrenezi mai moderat poti sa te antrenezi de 2 ori pe saptamana. Dar depinde , depinde de tipul somatic, genetic, alimentatie, suplimente , etc.
Un culturist 100% natural (ma refer chiar si fara suplimente) poate sa ajunga sa se antreneze doar o data pe saptamana . Mike Mentzer spre exemplu dadea exemplu cum poti ajunge la un moment dat sa te antrenezi doar o data la 10 zile pentru a mai face progrese. Principiul supracompensatiei care spune : "Cu cat te antrenezi mai intens si mai mult cu atat ai nevoie de mai mult timp pentru a recupera"
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: Re: antrenament
scris pe 30 oct 2005 15:54 de Anonim
Da , muschiul are nevoie in jur de 48 de ore pentru a recupera , insa sistemul nervos are nevoie de chiar pana la 3 ori mai mult decat tesutul muscular. Asa ca depinde cum te antrenezi . Daca te antrenezi intens , cu greutati mari si repetari fortate e bine sa lasi chiar o zi de pauza intre antrenamente (adica sa te antrenezi doar luni miercuri si vineri) . Daca te antrenezi mai moderat poti sa-ti antrenezi de 2 ori pe saptamana grupele. Dar depinde , depinde de tipul somatic, genetic, alimentatie, suplimente , etc.
Un culturist 100% natural (ma refer chiar si fara suplimente) poate sa ajunga sa se antreneze doar o data pe saptamana . Mike Mentzer spre exemplu dadea exemplu cum poti ajunge la un moment dat sa te antrenezi doar o data la 10 zile pentru a mai face progrese. Principiul supracompensatiei care spune : "Cu cat te antrenezi mai intens si mai mult cu atat ai nevoie de mai mult timp pentru a recupera"
Am reformulat putin caci m-am exprimat gresit!
|
sus |
|
Fedor
Expert member 600 mesaje
|
scris pe 30 oct 2005 16:41 de Fedor
Eu nu pot sa inteleg cum ii pot fi suficiente cuiva doar 48 de ore de pauza pt refacere pt o grupa musculara dupa un antrenament asa-zis productiv...Nu vreau sa dau exemple de programe de antrenament eleborate de sportivi consacrati pt ca asta ar presupune sa mai i-au in calcul si alti factori(alimentatie specifica,suplimente nutritive,dotare genetica..chiar steroizi)...Pt cei care s-au acomodat cu acest sport si care il practica ca pe un hobby este pur si simplu un argument de bun simt acordarea a cel putin 3-4 zile de pauza dupa antrenarea unei grupe musculare...
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: antrenament
scris pe 5 nov 2005 17:09 de Anonim
mai e o chestie si anume:cand faci piept lucreaza si tricepsul,spate-bicepsul,geno lucreza si gambele si asa ca daca nu aveti de gand cand antrenati un muschi sa fiti obligati sa lucrati toate grupele asociate atunci eu cred ca totusi odata la saptamana e suficient pentu ca practic o grupa e lucrata de doua ori.Si chestia cu 48 ore-80 ore e relativa pentru ca sunt grupe care se recupereaza mai incet si altele mai rapid totul depinde de alimentatie si odihna
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 5 nov 2005 19:14 de Anonim
Deci asa e cum zic yo.. Eu de exemplu mai am inca febra la triceps de joi,azi e duminica,si cred ca o sa mai am si luni umpic,asa ca nu vezi sa ne impui noua pererea ta,ca fiecare corp e diferit,sau de asta nu ai auzit?Credeai ca toti sunt la fel?Mai ai de invatat puiule.....
frate baga grupele mari de 2 ori pe saptamana sa le faci mari si dupaaia grupele mici bagale si pe ele
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|