Pagina 1 2 din 2
spiriad
Newbie 5 mesaje
|
abdominali
scris pe 12 oct 2007 20:16 de spiriad
Salut ! Am si io o intrebare : cum sa fac sa imi creasca masa musculara a abdomenului ? deci io "bag" abdomene, hai sa nu zic zilnic, o data la doua zile, si in urma documentarii de pe net , fac exercitii cu greutate: adica nu bag sute de abdomene pe serie si nu stiu cate zeci de serii cum vad ca se practica, ci bag cu greutate si fac un numar mic de repetari(aprox 15). Dar nu pot sa zic ca mi-au crescut prea mult muschii (bine, abdomenul e bine definit asa cat de cat) si nu pot obtine cele 6 patratele aferente (cum ar fi ca aici http://www.amazingabdominals.com/Images/tomvenutoabs.jpg ). Ce sfat imi puteti oferi ?
biceps triceps piept spate umeri picioareantebrate urechi- toate in aceeasi zi :P:P
|
sus |
|
Bebe
Veteran member 152 mesaje
|
abdominals
scris pe 12 oct 2007 22:37 de Bebe
daca geneticul ti-a dat doar 4 patrate nu ai cum sa faci 6.iar de crescut nu creste de pe azi pe maine.ai rabdare si ai sa vezi ca la anu e mai bun ca acum daca te ti de treaba.
|
sus |
|
muschiul
Senior member 85 mesaje
|
Re: abdominals
scris pe 12 oct 2007 23:16 de muschiul
Salut ! Am si io o intrebare : cum sa fac sa imi creasca masa musculara a abdomenului ? deci io "bag" abdomene, hai sa nu zic zilnic, o data la doua zile, si in urma documentarii de pe net , fac exercitii cu greutate: adica nu bag sute de abdomene pe serie si nu stiu cate zeci de serii cum vad ca se practica, ci bag cu greutate si fac un numar mic de repetari(aprox 15). Dar nu pot sa zic ca mi-au crescut prea mult muschii (bine, abdomenul e bine definit asa cat de cat) si nu pot obtine cele 6 patratele aferente (cum ar fi ca aici http://www.amazingabdominals.com/Images/tomvenutoabs.jpg ). Ce sfat imi puteti oferi ?
Abdomenul este o grupa ce trebuie tratata ca oricare alta grupa de muschi dupa parerea mea adica trebuie folosite greutati moderate sau mari si trebuie sa aiba destul timp sa se refaca. Iar despre acele patrate este vorba de definire poti sa ai abdominali foarte bine dezvoltati care sa nu se vada de burta.
|
sus |
|
gelden_boy
Newbie 5 mesaje
|
Re: Re: abdominals
scris pe 26 oct 2007 16:39 de gelden_boy
salut!!!tocmai ce mam inregistrat si eu pe acest site!!!pot sa zic k abdominalii sunt cei mai belea muschi!!!!eu fac abdomene pe o canapea facuta de mine inclinata la 60 de grade!!!pot sa zic k mai mult de 20 de abdomene nu pot sa fac, dar imi lucreaza klumea muschiii!!!!stiti cumva cum pot sa maresc masa musculara mai repede?
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
Re: Re: Re: abdominals
scris pe 26 oct 2007 20:44 de Lukiano
salut!!!tocmai ce mam inregistrat si eu pe acest site!!!pot sa zic k abdominalii sunt cei mai belea muschi!!!!eu fac abdomene pe o canapea facuta de mine inclinata la 60 de grade!!!pot sa zic k mai mult de 20 de abdomene nu pot sa fac, dar imi lucreaza klumea muschiii!!!!stiti cumva cum pot sa maresc masa musculara mai repede?
100 de culturisti au 100 de principii diferite despre abdomen.
Deci, prin... documentatie o sa ai cele mai mari castiguri.
Oricum daca nu ti se vad deloc muschii abdominali inseamna ca stratul adipos este problema care oricum trebuie sa o rezolvi daca vrei sa se vada patratele.
De la abdomene nu arzi grasimea de pe abdomen
Bafta!
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: abdominals
scris pe 28 oct 2007 08:06 de andy90
100 de culturisti au 100 de principii diferite despre abdomen.
Deci, prin... documentatie o sa ai cele mai mari castiguri.
Oricum daca nu ti se vad deloc muschii abdominali inseamna ca stratul adipos este problema care oricum trebuie sa o rezolvi daca vrei sa se vada patratele.
Bafta!
yo am vazut un filmulet Milos Sarcev Abs Training si spunea tipu ala k la abdomen nu s pune masa k nimeni nu vrea un mijloc mai gros ci face exercitii pt marirea santului dintre patratele si astfel vor parea mai mari si zicea ca cele mai bune sunt crunch la cablu si ridicarea picioarelor din atarnat, si zicea ca trebuie sa intinzi muschiu cat mai mult in timpul executiei acestor 2 ex si apoi contractie mare
"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
always two hundred pounds."
http://bodyspace.bodybuilding.com/andy90/
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: abdominals
scris pe 28 oct 2007 08:37 de gere
daca lucrezi abdomene,arzi calorii,deci cu o alimentatie potrivita vei arde si grasime.orice activitate,implica consum de calorii cu atat mai mult orice exercitiu.ideea e ca nu se arde grasimea din aceeasi zona in care lucreaza muschiul,ci in intreg corpul.bineinteles in comparatie cu alte exercitii(geno) nu vei arde acelasi numar de calorii.
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: abdominals
scris pe 28 oct 2007 12:03 de Macho
pai acum depinde deoarece tre sa ai si restu corpului oarecum proportionat...pt ca daca vrei sa faci masa la abdomen tre sa ai si un piept pe masura daca ma intelegi...
tu zici ca ti-e destul de definit abdomenu dar nu se vede ca si in adresa ce ai pus-o...faza e ca tre sa faci o dieta corespunzatoare...si deobicei cei care pozeaza la concursuri sau prezentari fac o dieta la sange...si in ultimele zile renunta treptat la consumul de apa...
mai intervine si geneticul cum a scris bebe mai sus...acum faza e ca daca nu ai masa musculara la restu grupelor...nu cred ca o sa poti face la abdomen...
eu de exemplu ma apuc cam din martie in fiecare an sa fac cardio cat de mult ...alergare,bicicleta,inot...pt ca la mine prin cardio reusesc cel mai rapid sa definesc abdomenu...
tre sa incerci diferite metode...dar ai grija la alimentatie...
|
sus |
|
dany_flood
Senior member 75 mesaje
|
Re: Re:inca o intrebare referitoare la abdomen..
scris pe 10 nov 2007 15:07 de dany_flood
de cate ori sa lucrez la abdomen pe saptamana?? am auzit ca de 2-3 ori pe saptamana ... help!!
nu astept cine stie ce si nici nu va fortez, eu imi fac doar "meseria"
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
Re: Re: Re:inca o intrebare referitoare la abdomen
scris pe 10 nov 2007 16:38 de Lukiano
de cate ori sa lucrez la abdomen pe saptamana?? am auzit ca de 2-3 ori pe saptamana ... help!!
Aici nu exista regula. Antrenezi de cate ori simti ca e cazul!
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
MVP47
Newbie 1 mesaje
|
si inca o intrebare referitoare la abdomen
scris pe 21 nov 2007 17:08 de MVP47
da...pai ca multi altii am si eu un pic de burta...nu e ceva exagerat dar se vede destul de nasol.am inteles ca pt a scapa de ea trebuie sa fac bicicleta,banda...ma rog...cardio.acum intrebarea me e urmatoarea...cand trebuie facut bicicleta...inainte de antrenament,dupa...intr-o zi dedicata special cardioului???
|
sus |
|
PopeyeTheSai
Veteran member 326 mesaje
|
Re: Re: Re:inca o intrebare referitoare la abdomen
scris pe 21 nov 2007 18:25 de PopeyeTheSai
de cate ori sa lucrez la abdomen pe saptamana?? am auzit ca de 2-3 ori pe saptamana ... help!! Abdomenul se antreneaza ca si oricare alta grupa musculara,o data pe saptamana cred ca este suficient!
|
sus |
|
PopeyeTheSai
Veteran member 326 mesaje
|
Re: si inca o intrebare referitoare la abdomen
scris pe 21 nov 2007 18:31 de PopeyeTheSai
da...pai ca multi altii am si eu un pic de burta...nu e ceva exagerat dar se vede destul de nasol.am inteles ca pt a scapa de ea trebuie sa fac bicicleta,banda...ma rog...cardio.acum intrebarea me e urmatoarea...cand trebuie facut bicicleta...inainte de antrenament,dupa...intr-o zi dedicata special cardioului??? Dupa parerea mea cel mai bine ar fi sa dedici o zi speciala antrenamentului cardio.
Cel mai bine cred ca ar fi sa faci cardio la sfarsitul antrenamentului.
Insa nu uita ca pentru o definire mai ai nevoie si de un regim bine pus la punct!Spor la treaba!
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
Re: Re: Re: Re:inca o intrebare referitoare la abd
scris pe 21 nov 2007 18:35 de Spynes
Abdomenul se antreneaza ca si oricare alta grupa musculara,o data pe saptamana cred ca este suficient! daca nu esti bine informat mai bn taci
nu se aplica aceleasi reguli la toate grupele musculare.Si abdomenul se poate supraantrena dar in conditii speciale!
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re:inca o intrebare referitoar
scris pe 31 dec 2007 19:07 de gere
Eu stiu ca muschii abdominali trebuie antrenati ca si oricare alti muschi.Astept totusi si sugestiile tale cu nerabdare.
Abdominalii nu ii poti antrena pana la epuizare,la fel ca si la celelalte grupe(doar intr-o oarecare masura,dar nu se poate compara cu celelalte grupe).Deci da,e o grupa mai speciala,si se poate antrena de mai multe ori,fara a a intra in supraantrenament,dar depinde de la caz la cazentru mine de 2 ori e suficient.
|
sus |
|
Spynes
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re:inca o intrebare referitoar
scris pe 1 ian 2008 17:20 de Spynes
Spynes...Eu nu zic ca sunt asa de bine documentat sau informat dar eu asa stiu,ca este suficient daca antrenezi abdomenul o data pe saptamana,dar acela sa fie un antrenament complet.
Hai sa zicem maxim de doua ori pe saptamana dar nu mai mult.
Daca stii tu altceva te rog scrie,nu tine doar pentru tine,zi de cate ori se antreneaza abdomenul pe saptamana
ca is tare curios ?
Eu stiu ca muschii abdominali trebuie antrenati ca si oricare alti muschi.Astept totusi si sugestiile tale cu nerabdare. abdomenul este o grupa musculara mai "speciala" .Se poate supraantrena dar asta doar daca se folosesc greutati f mari !Oricum pt o talie mica nu este indicat sa folosesti greutati mari pt ca evident te latesti!
IN CONCLUZIE se fac abdomene de obicei fara greutati si cu un numar relativ mare de repetari fata de nr de repetari de la celelalte grupe!
Ai spus ca si abdomenul se lucreaza la fel ca celelalte grupe- o ineptie! faci acealasi nr de repetari? acelasi nr de serii?
Excluderea tipul de antrenament HST unde lucrezi tot corpu de mai multe ori pe saptamana mai imi permite sa iti mai arat o diferenta : ABDOMENU POATE FII LUCRAT SI ZILNIC atata timp kt nu se folosesc greutati mari si un nr rezonabil de repetari fara a se ajunge la supraantrenament!
PS: oricum de la bun inceput ideea ta este proasta pt ca NU toate grupele se antreneaza la fel! sau poate tu antrenezi la fel o grupa precum spatele cu tricepsu si atunci NO COMMENT!
PS2: poti antrena obdomenu si 1 data si de 2 ori si de cate ori vrei ...oricum cel mai mult conteaza alimentatia si un efort aerob consistent: NU EXISTA UN NUMAR PERFECT DE ANTRENAMENTE ALE ABDOMENULUI PE SAPTAMANA ..depinde de mai multi factori invariabili:metabolism ,in ce perioada ale programei sportivului sunt facute!
Mentzer spunea k la antrenamentele sale HIT nu mai sunt necesare antrenamente aerobe datorita intensitatii f mari la care sunt supusi sportivi
DIN TOATE ASTEA TRAGE SI TU O CONCLUZIE
|
sus |
|
Spynes
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:inca o intrebare referi
scris pe 1 ian 2008 17:29 de Spynes
eu la fel stiu ..ca doar o data..de 2 ori e bn k stii asta ! ai vreo explicatie sau doar "stii"?
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:inca o intrebare referi
scris pe 1 ian 2008 21:28 de gere
NU EXISTA UN NUMAR PERFECT DE ANTRENAMENTE ALE ABDOMENULUI PE SAPTAMANA ..depinde de mai multi factori invariabili:metabolism ,in ce perioada ale programei sportivului sunt facute!
|
sus |
|
everest_expl
Junior member 11 mesaje
|
Re: abdominali
scris pe 6 ian 2008 19:57 de everest_expl
trateaza abdominalii ca pe orice alta grupa.iar "aspectul' depinde si de genetic si de stratul adipos si de dezvoltarea (prin comparatie) a celorlalti muschi.
everest explore
|
sus |
|
Machee
Newbie 1 mesaje
|
Re: Re: abdominali
scris pe 21 sep 2009 17:40 de Machee
Salutare !
Mah numesc Yonutz, am 18 ani si am o intrebare...ce exercitii sa fac pentru definirea abdomenului?!...
Abdomene fac de aproape 2 luni si degeaba...nu se cunoaste deloc :|... am abdomenul plat dar nu se cunosc patratelele...
O zi buna
|
sus |
|
philheath87
Senior member 88 mesaje
|
Re: Re: Re: abdominali
scris pe 24 sep 2009 11:32 de philheath87
puteai citi,sa mai disuctat aceasta problema de n ori!
mult cardio(efort aerob) de 3-4 ori pe sapt 35-45 de minute.
de preferabil alergare la un ritm foarte constant si regim alimentar!
getting biger,faster,stronger
|
sus |
|
alexgrigore1
Senior member 62 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: abdominali
scris pe 24 sep 2009 17:59 de alexgrigore1
http://www.youtube.com/watch?v=_btHWeWl_m4&feature=channel_page
Asta e exercitiul crunch corect facut???pt k eu pana acum ridicam tot trunchiul...
|
sus |
|
Tarzanel
Veteran member 452 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: abdominali
scris pe 24 sep 2009 21:05 de Tarzanel
http://www.youtube.com/watch?v=_btHWeWl_m4&feature=channel_page
Asta e exercitiul crunch corect facut???pt k eu pana acum ridicam tot trunchiul...
da , este facut corect. nu tre sa ridici si trunchiul ca o sa ajungi sa ai prob la zona lombara.
|
sus |
|
sergiu15
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 22 apr 2012 21:17 de sergiu15
cand trebuie facute abdomenele?, dupa antrenament? au eara dupa ce nu mai mancam nimic?
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 22 apr 2012 22:44 de MrOlympia
cand trebuie facute abdomenele?, dupa antrenament? au eara dupa ce nu mai mancam nimic?
Daca vrei sa se vada abdomenul , lucreaza de 3 ori pe saptamana abdomenul , tine dieta , salate , legume , carne slaba ( pui ) , fructe , redu carbohidratii ,exclude produsele de patiserie , prefabricate ( salamuri , etc. ) . Sunt o gramada de dieta low carb pe care poti sa le urmezi . Abdomenul eu prefer sa il lucrez la sfarsitul antrenamentului .
Edit : M-am uitat putin pe datele tale , esti cam slabut la 67 kg ar trebui sa ai un abdomen vizibil dar faci cum vrei .
Editat de MrOlympia pe 22 apr 2012 22:46
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 23 apr 2012 00:17 de ricardo
...abdomenul este o grupa musculara, deci o antrenezi ca si pe celelalte in timpul antrenamentului si nu dupa (dupa antrenament faci dus nu abdomene ), 2-3 ex a cate 3-4 serii cu pauze scurte intre serii (aprox 30sec)...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
symba
Veteran member 213 mesaje
|
scris pe 9 iul 2012 08:27 de symba
salut! am si eu o intrebare: am prima patratica din partea stanga mai mare decat cea din dreapta...si din cauza asta nu mai e simetric, partea dreapta pare ca e mai sus..ar trebui sa fac mai multe abdomene in care sa solicit muschii partii drepte? multumesc!
Some call it an obsession, I call it a lifestyle!
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 9 iul 2012 10:24 de basu
salut! am si eu o intrebare: am prima patratica din partea stanga mai mare decat cea din dreapta...si din cauza asta nu mai e simetric, partea dreapta pare ca e mai sus..ar trebui sa fac mai multe abdomene in care sa solicit muschii partii drepte? multumesc!
Nu. Este problema constructiva.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|