muschiul abdominal poate intra in supraantrenament?eu fac dupa fiecare zi de antrenament cam 250 abdomene si cineva mi-a zis ca e posibil sa-l fortez prea mult si sa nu am nici un rezultat.altcin eva mi-a spus ca daca vreau sa am un abdomen frumos,trebuie sa fac cel putin 200-300 pe zi timp de minimum 5luni.care o fi adevarul?
exista tendinta multora de a exagera cu antrenamentul unei grupe musculare atunci cand doresc sa obtina rezultate deosebite in scurt timp.nu e vorba numai de abdomen.vad mereu tipi care fac piept,umeri sau brate de 3-4 ori pe saptamana sau mai mult.fireste ,rezultate minore, supraantrenament si accidentari cat incape.
abdomenul e si el un muschi ca toti ceilalti, acoperit de un strat adipos.deci poate fi supraantrenat.eu sunt de parere ca abdomenul este mai usor de supraantrenat decat ceilalti muschi intrucat el nu depune eforturi prea mari in viata de zi cu zi sau in antrenamnetul celorlalte grupe.cine s-a plans de supraantrenament la gambe?
de aceea cred ca un antrenament foarte dur pt. abdomen, eventual unul cu greutati mari este cu siguranta obositor pt. aceasta grupa.
cei care fac sute de abdomene lucreaza in viteza si solicita foarte mult muschii spatelui.daca te concentrezi la maxim pe abdomen si lucrezi lent treci foarte greu de 50 de repetari.
cat despre stratul adipos de pe abdomen si de oriunde vrei tu,reteta este clara:dieta plus aerobic.
in conditii normale,exercitiile cu greutati nu au cum sa scada stratul adipos.doar aerobicul o poate face,combinat cu dieta .
este gresita conceptia potrivit careia multe abdomene inseamna aerobic si deci scade grasimea de pe abdomen.
exercitiile aerobice scad uniform stratul adipos de pe intreg corpul.de exemplu multi fac doar bicicleta stationara si nu le scade stratul adipos numai de pe coapse si gambe.celula musculara are alt metabolism decat cea adipoasa.
pe de alta parte,la spotrivi este stimulata secretia de cortizol, hormon ce scade stratul de grasime de pe brate si coapse ,si il creste pe abdomen.de aceea daca te uiti la sportivi ai sa vezi o tendinta clara la "burtica".