Pagina 1 din 1
kerchak
Senior member 66 mesaje
|
6 sapt
scris pe 7 nov 2007 18:43 de kerchak
alta problema de-a mea de sanatate.
Am fost la Ortoped... ca mi-am rupt un ligament. Asta mi-a zis ca 6 sapt(o luna jumate) sa nu mai fac la sala nici un exerecitiu care implica mainile.(ca sa se refaca ligamentul) Asta defapt insemna sa fac doar picioare si abdomen. (nu ma deranjeaza oricum sunt deficitar pe picioare).
Acuma intrebarea mea.... ce as putea face ca sa nu pierd ce am pus pana acum pe piept/spate/brate/umeri ?
Daca a mai facut cineva o pauza atat de mare.... as vrea sa stiu daca se pierde mult in masa din "ne-lucrare"? si in cat timp dupa re-apucarea de sala iti revii in forma initiala?
Ka-Goda?
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: 6 sapt
scris pe 7 nov 2007 22:16 de andy90
Am fost la Ortoped... ca mi-am rupt un ligament. Asta mi-a zis ca 6 sapt(o luna jumate) sa nu mai fac la sala nici un exerecitiu care implica mainile.(ca sa se refaca ligamentul) Asta defapt insemna sa fac doar picioare si abdomen. (nu ma deranjeaza oricum sunt deficitar pe picioare).
Acuma intrebarea mea.... ce as putea face ca sa nu pierd ce am pus pana acum pe piept/spate/brate/umeri ?
Daca a mai facut cineva o pauza atat de mare.... as vrea sa stiu daca se pierde mult in masa din "ne-lucrare"? si in cat timp dupa re-apucarea de sala iti revii in forma initiala?
6sapt nu e o pauza asa de mare si nu vei da jos asa mult incat sa fie vizibil. in cat timp iti revii depinde de tine..eu de obicei dupa o pauza de o luna ajungeam la forma de dinaine cam in 1,2 sapt depinde cat de tare trag dupa pauza
"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
always two hundred pounds."
http://bodyspace.bodybuilding.com/andy90/
|
sus |
|
kerchak
Senior member 66 mesaje
|
Re: Re: 6 sapt
scris pe 7 nov 2007 22:45 de kerchak
presupun ca o sa trebuie sa o iau un pic mai moale prima saptamana dupa pauza (intrucat pauza nu este una de alegere... ci una fortata).
Oricum... cred ca imi trebuia o pauza... ma simteam cam obosit, dar nu ma incumentam sa fac pauza.
Ka-Goda?
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
scris pe 7 nov 2007 22:45 de Lukiano
6sapt nu e o pauza asa de mare si nu vei da jos asa mult incat sa fie vizibil. in cat timp iti revii depinde de tine..eu de obicei dupa o pauza de o luna ajungeam la forma de dinaine cam in 1,2 sapt depinde cat de tare trag dupa pauza
Ia aceasta pauza ca pe o deconditionare (si pauzele sunt bune)
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
kerchak
Senior member 66 mesaje
|
Re: Re: Re: 6 sapt
scris pe 7 nov 2007 22:50 de kerchak
Presupun ca alimentatia trebuie sa o adaptez la un regim fara efort acuma. Adica sa zicem ca acuma mancam cam 2 g de prot pe kg corp... cat ar trebui sa mananc acuma.. 1,3 g prt/kg corp..... 1,4? De luat in calcul ca picioare si abdomen o sa continui sa lucrez (oricum imi luasem in plan sa cresc la picioare si sa-mi mai definesc abdomenu)
Ka-Goda?
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: 6 sapt
scris pe 7 nov 2007 23:22 de andy90
Presupun ca alimentatia trebuie sa o adaptez la un regim fara efort acuma. Adica sa zicem ca acuma mancam cam 2 g de prot pe kg corp... cat ar trebui sa mananc acuma.. 1,3 g prt/kg corp..... 1,4? De luat in calcul ca picioare si abdomen o sa continui sa lucrez (oricum imi luasem in plan sa cresc la picioare si sa-mi mai definesc abdomenu) mananca ca si pana acum, no sa dauneze
"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: 6 sapt
scris pe 7 nov 2007 23:39 de Lukiano
mananca ca si pana acum, no sa dauneze
burta?
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: 6 sapt
scris pe 8 nov 2007 06:07 de andy90
burta?
ce burta crezi ca pui ma in 6 sapt? mananci normal + cardio+antrenament
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
scris pe 8 nov 2007 06:11 de andy90
burta?
daca tie frica atat nu te mai du deloc la sala astea 6 sapt, si dak esti deficient la picioare trage tare dupa pauza
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 8 nov 2007 06:57 de gere
probabil vb. din propia experienta,dar daca tu esti ectomorf,intr-adevar nu e o problema sa mananci acelasi numar de calori(dar exista si excpeti),dar inainte de a da un sfat trebuie sa stii detalii despre cel caruia il dai(in cazul unui mezo,endo se schimba lucrurile).
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
scris pe 8 nov 2007 18:57 de andy90
cum teai accidentat? tot la sala?
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
scris pe 9 nov 2007 08:56 de murphy2
ce as putea face ca sa nu pierd ce am pus pana acum pe piept/spate/brate/umeri ?
nu prea poti face multe care sa iti pastreze intacta masa castigata si sa nu afecteze incheieturile....doar exercitii de educatie fizica... care sa iti pastreze tonusul...masa asta e o sa pierzi din ea...dar ai incredere ca o sa o pui la loc.
Tu analizeaza cauzele care au dus la incapacitatea ta de moment respectiv la accidentul asta...
in cat timp iti revii? ....cam 30 zile dar depinde de multe asta...de organism, de alimentatie, etc.
acuma nu te-apuce stressu ca esti gata ca nu esti....e doar un accident din care sper sa fi invatat ceva...ce dreaq viata merge inainte!
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
kerchak
Senior member 66 mesaje
|
scris pe 9 nov 2007 15:20 de kerchak
da m-am accidentat la sala. Adica la sala mi-am intins ligamentul... l-am crapat acasa.
Ce pot sa zic... sper sa nu se piarda mai mult de 4-5 kile.... oricum stiu ca le pun repede la loc dupaia dar imi sta pe creier ideea oricum...
Ka-Goda?
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
scris pe 9 nov 2007 23:11 de Dave
cum ti-ai crapat ma ligamentul ?
|
sus |
|
kerchak
Senior member 66 mesaje
|
scris pe 11 nov 2007 00:38 de kerchak
pai era deja luxat de la sala.... si m-am pus cu tata sa car o soba si deh... shit happens
Ka-Goda?
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
scris pe 11 nov 2007 12:14 de andy90
pai era deja luxat de la sala.... si m-am pus cu tata sa car o soba si deh... shit happens
trebuia sai zici lu taiktu stai asa sa fac incalzire si sami pun centura
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
scris pe 11 nov 2007 13:26 de Dave
naspa treaba. fa pauza si cand te vei intoarce la sala sa o iei incet
|
sus |
|
kerchak
Senior member 66 mesaje
|
scris pe 11 nov 2007 18:34 de kerchak
asta-i planul.... oricum cand ma intorc la sala.. o sa pot permanent fasa elastica
Ka-Goda?
|
sus |
|
Vio90
Veteran member 175 mesaje
|
scris pe 25 nov 2007 11:02 de Vio90
Ca sa nu pierzi ce ai pus trebuie sa ai o alimentatie corespunzatoare,ca si cea pe care ai avut-o cand te antrenai.Dupa 6 sapt reiei antrenamentul si totul e bine.Nu uita:cand reincepi antrenamentul sa o iei treptat si nu la intensitatea la care te antrenai pana sa-ti rupi ligamentul.Trebuie niste acomodare dupa o pauza de 6 sapt hai bafta
Faptele,nu vorbele,te fac sa fii mare !!!
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 25 nov 2007 13:10 de gere
Ca sa nu pierzi ce ai pus trebuie sa ai o alimentatie corespunzatoare,ca si cea pe care ai avut-o cand te antrenai.
Uite si primul meu post din acest thread:
[red]probabil vb. din propia experienta,dar daca tu esti ectomorf,intr-adevar nu e o problema sa mananci acelasi numar de calori(dar exista si excpeti),dar inainte de a da un sfat trebuie sa stii detalii despre cel caruia il dai(in cazul unui mezo,endo se schimba lucrurile)[/red]
deci te intreb si pe tine, vb din propia experienta?ai mai trecut prin asa ceva sau postezi teoria ta?
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
scris pe 25 nov 2007 13:16 de andy90
deci te intreb si pe tine, vb din propia experienta?ai mai trecut prin asa ceva sau postezi teoria ta?
eu nu am facut pauze la sala pentru ca mam accidentat, cand am facut am facut din alte motive si am mancat la fel ca in perioada cand fac sala, si nam patit nimic
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 25 nov 2007 14:43 de gere
eu nu am facut pauze la sala pentru ca mam accidentat, cand am facut am facut din alte motive si am mancat la fel ca in perioada cand fac sala, si nam patit nimic
ok,tu esti ectomorf,nu e o problema.DAR,despre el stii ceva?cate kg,inaltime?ce tip stomatic?.fara sa stii astea,ai da un raspuns e inutil.
|
sus |
|
Vio90
Veteran member 175 mesaje
|
scris pe 25 nov 2007 21:47 de Vio90
O spun din proprie experienta,am avut o prob la mana acum o luna si am 5 zile de cand am revenit la programul meu de antrenament.Am avut aceeasi alimentatie in luna de pauza si nam avut probleme.M-am apucat din nou de fiare si totul e bine.
Faptele,nu vorbele,te fac sa fii mare !!!
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 25 nov 2007 22:58 de gere
O spun din proprie experienta,am avut o prob la mana acum o luna si am 5 zile de cand am revenit la programul meu de antrenament.Am avut aceeasi alimentatie in luna de pauza si nam avut probleme.M-am apucat din nou de fiare si totul e bine.
[red]DAR,despre el stii ceva?cate kg,inaltime?ce tip stomatic?.fara sa stii astea,ai da un raspuns e inutil. [/red]
|
sus |
|
kerchak
Senior member 66 mesaje
|
scris pe 27 nov 2007 16:07 de kerchak
ectomorf dar el nu avea de unde sa stie asta.
Ideea e ca ectomorf fiind m-am muncit ceva sa pun masa musculara.... motiv pt care m-ar cam durea sufletul sa scad.
In fine... am mancat destul de bine in astea 3 sapt(cea au trecut), dar evident nu cum mancam cand ma duceam la sala. Pana acum nu am scazut in greutate....in schimb pot sa zic ca tonusul musculaturii nu mai e chiar ca inainte.
Mai stau 2 sapt si ma intorc la sala.
Ka-Goda?
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|