Pagina 1 din 1
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
Zer praf din industria alimentara
scris pe 6 mai 2008 12:40 de murphy2
zerul praf - din industria alimentara poate sau nu inlocui cu succes un concentrat proteic (tot din zer)?
informativ se comercializeaza la 3 lei/kg !
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
Re: Zer praf din industria alimentara
scris pe 6 mai 2008 14:45 de murphy2
cautand pe google am observat ca se gasesc la anumite firme si proteine din zer...la concentratia dorita de client...astept niste raspunsuri -oferta pret si compozitie.
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Zer praf din industria alimentara
scris pe 6 mai 2008 15:11 de gere
cautand pe google am observat ca se gasesc la anumite firme si proteine din zer...la concentratia dorita de client...astept niste raspunsuri -oferta pret si compozitie.
Probleme:gust oribil,nu se omogenizeaza bine.
Avantajretul.
Esti sigur ca e 3 lei kg?e mult mai scump din cate stiu eu.La un kg de zer e nevoie de multa materie prima,ceea ce duce la un pret final mare(dar clar cu mult sub cel al concentratelor proteice).
Redis comercializeaza si zer brut:Lactomin si WPC undeva la 40 de lei.Dar crede-ma gustul e oribil;am pus nesquick,dextroza si la fel,nu puteam scapa de acel gust.Se poate folosii insa in mancaruri(clatite...).
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
Re: Re: Re: Zer praf din industria alimentara
scris pe 6 mai 2008 15:38 de murphy2
Probleme:gust oribil,nu se omogenizeaza bine.
Avantajretul.
Esti sigur ca e 3 lei kg?e mult mai scump din cate stiu eu.La un kg de zer e nevoie de multa materie prima,ceea ce duce la un pret final mare(dar clar cu mult sub cel al concentratelor proteice).
Redis comercializeaza si zer brut:Lactomin si WPC undeva la 40 de lei.Dar crede-ma gustul e oribil;am pus nesquick,dextroza si la fel,nu puteam scapa de acel gust.Se poate folosii insa in mancaruri(clatite...).
nici atat macar ...2,6 lei/kg mai exact de la o firma din Reghin unde am sunat, i-am explicat aluia care a facut niste ochi cat cepele cand a auzit ce cer , mai ales ca eram persoana fizica nu juridica cum sunt obisnuiti...
Atat la cea din Reghin cat si la una din Bucuresti am solicitat oferte pentru zer si proteine din zer.
Inca cel din Reghin mi-a spus ca se poate comanda cu aroma, fara aroma, cu concentratie incepand de la 35%...eu i-am spus sa imi faca un pret pentru zer cu concentratie proteine 60-80&...sa vedem ce iasa
eu ma gandesc ca daca elimini rand pe rand verigile care compun acest lant producator-cumparator si cumperi produsul direct de la producator sau cel mult la mana a 2-a si la pret de depozit si vrac...este posibil. gandeste-te cat % se pune la un concentrat proteic existent pe piata numai in adaos la toate firmele/depozitele prin care trece, apoi in marca/licenta/firma sub care se scoate in final.
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
Re: Re: Re: Zer praf din industria alimentara
scris pe 6 mai 2008 15:40 de murphy2
Probleme:gust oribil,nu se omogenizeaza bine.
Avantajretul.
gustul...e drept s-ar putea sa difere mult de ceea cu ce suntem obisnuiti dar...eu prefer sa iau cata proteina am nevoie chiar daca are un gust aiurea...decat sa iau cu portia si s-o intind ca dulceatza pe pita si sa aibe gust bun si pret mare.
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Zer praf din industria alimentara
scris pe 6 mai 2008 15:56 de gere
nici atat macar ...2,6 lei/kg mai exact de la o firma din Reghin unde am sunat, i-am explicat aluia care a facut niste ochi cat cepele cand a auzit ce cer , mai ales ca eram persoana fizica nu juridica cum sunt obisnuiti...
Atat la cea din Reghin cat si la una din Bucuresti am solicitat oferte pentru zer si proteine din zer.
Inca cel din Reghin mi-a spus ca se poate comanda cu aroma, fara aroma, cu concentratie incepand de la 35%...eu i-am spus sa imi faca un pret pentru zer cu concentratie proteine 60-80&...sa vedem ce iasa
eu ma gandesc ca daca elimini rand pe rand verigile care compun acest lant producator-cumparator si cumperi produsul direct de la producator sau cel mult la mana a 2-a si la pret de depozit si vrac...este posibil. gandeste-te cat % se pune la un concentrat proteic existent pe piata numai in adaos la toate firmele/depozitele prin care trece, apoi in marca/licenta/firma sub care se scoate in final.
Sunt chiar curios.Dar cand ma gandesc ca laptele praf cel mai ieftin e la 20 de lei,si care nu trece prin multe canale de distributie ca sa aiba un adaos comercial imens,is sceptic in ceea ce priveste pretul zerului.
Totusi un adaos de la 3 lei la 60 de lei,de la materie prima la produs finit e foarte mare.
Ti-as fi recunoscator daca ai posta raspunsul cel il vei primii de la firma din Reghin.
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Zer praf din industria alimen
scris pe 6 mai 2008 17:13 de gere
Uite in linii mari procesul de fabricarea a zerului folosit in suplimente(ce am reusit sa gasesc):
Din lapte este extrasa caseina si o parte din grasime pentru producerea de branzeturi.
Lichidul ramas(zerul) trece prin mai multe filtre pentru a separa proteina din zer de lactoza.
Lichidul de zer intra intr-o cuva de schimbi de ioni pentru purificare.
In final lichidul intra intr-o cuva pentru uscare.
Mai e si zerul dulce(sweet whey) zerul demineralizat,dar care au o concentratie foarte mica de proteina(12%) si multa lactoza(>70%),concentratul de zer(>25% prot.).Acestea nu trec prin procese de purificare si separare de lactoza,cu exceptia concentratului de zer care are concentratie e proteina mare.
Intr-adevar la cele cu concentratie mica de proteina pretul este mic(undeva la 2$.Sunt curios daca au cei de la Reghin cu concentratie mai mare si la ce pret.
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zer praf din industria al
scris pe 7 mai 2008 14:03 de murphy2
Uite in linii mari procesul de fabricarea a zerului folosit in suplimente(ce am reusit sa gasesc):
Din lapte este extrasa caseina si o parte din grasime pentru producerea de branzeturi.
Lichidul ramas(zerul) trece prin mai multe filtre pentru a separa proteina din zer de lactoza.
Lichidul de zer intra intr-o cuva de schimbi de ioni pentru purificare.
In final lichidul intra intr-o cuva pentru uscare.
Mai e si zerul dulce(sweet whey) zerul demineralizat,dar care au o concentratie foarte mica de proteina(12%) si multa lactoza(>70%),concentratul de zer(>25% prot.).Acestea nu trec prin procese de purificare si separare de lactoza,cu exceptia concentratului de zer care are concentratie e proteina mare.
Intr-adevar la cele cu concentratie mica de proteina pretul este mic(undeva la 2$.Sunt curios daca au cei de la Reghin cu concentratie mai mare si la ce pret.
Da-mi te rog adresa ta de mail sa iti trimit ce mi-au dat de la Bucuresti sa vezi.
A mea e sallamallecum@yahoo.com
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zer praf din industri
scris pe 7 mai 2008 15:09 de gere
Da-mi te rog adresa ta de mail sa iti trimit ce mi-au dat de la Bucuresti sa vezi.
A mea e sallamallecum@yahoo.com
ti-am trmis pm.
|
sus |
|
daniel02
Veteran member 330 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zer praf din indu
scris pe 9 nov 2008 16:32 de daniel02
ti-am trmis pm.
Asta mi se pare interesant, ai luat pana la urma ?
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zer praf din
scris pe 10 nov 2008 10:20 de murphy2
Asta mi se pare interesant, ai luat pana la urma ?
nu am luat...nu am riscat sa-mi suprasolicit ficatul pentru acel procent de proteina
i SCHIMB < IN PREZENT IMI COMBIN EU SUPLIMENTELE(dupa buget)de ex un milkegg cu proteina soia si un gainer...ies si mai bine la bani si imi merge mai bine
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
sorine
Newbie 1 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zer praf
scris pe 3 ian 2009 19:43 de sorine
nu am luat...nu am riscat sa-mi suprasolicit ficatul pentru acel procent de proteina
i SCHIMB < IN PREZENT IMI COMBIN EU SUPLIMENTELE(dupa buget)de ex un milkegg cu proteina soia si un gainer...ies si mai bine la bani si imi merge mai bine
Salut,
am vazut ca vb despre zerul praf. ce parere aveti despre cel lichid, neprelucrat, direct de la mama lui. Am gasit pe un site, ziceau ca e bun pentru cresterea masei musculare. Un supliment precum GFX poate fi inlocuit de zer lichid?
Multumesc
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zer pr
scris pe 4 ian 2009 22:11 de murphy2
Salut,
am vazut ca vb despre zerul praf. ce parere aveti despre cel lichid, neprelucrat, direct de la mama lui. Am gasit pe un site, ziceau ca e bun pentru cresterea masei musculare. Un supliment precum GFX poate fi inlocuit de zer lichid?
Multumesc
care e procentul de proteina/concentratia la cel lichid ?
Gfx....nu poate fi locuit...este mult mai complex plus ca are si creatina, etc, cu siguranta nu.
Eu zic ca , din pacate e un subiect inchis acesta, singurele surse, deocamdata, ramanandu-ne clasicele aprovizionari cu suplimete
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
gheghe
Newbie 1 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ze
scris pe 9 feb 2009 00:37 de gheghe
ideea ta e foarte buna cu cumparatul direct de la producator. ma intereseaza si pe mine de unde faci rost de zer praf, da niste detalii, firma, site, locatie, nr. de telefon...
va sclifositi aiurea... gustul e cat se poate de ok la suplimentele WPC si Lactomin de la Redis. ia sa incercati cazeinatul de sodiu de la Supliment Pak tot de la Redis sa vedeti gust horror adevarat
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 9 feb 2009 06:40 de gere
va sclifositi aiurea... gustul e cat se poate de ok la suplimentele WPC si Lactomin de la Redis.
ai papile gustative?
|
sus |
|
PopeyeTheSai
Veteran member 326 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 12 feb 2009 03:13 de PopeyeTheSai
Sunt si eu curios ,murphy2...
Ai folosit pana la urma zerul ala praf ?!
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|