Pagina 1 din 1
gere
Expert member 878 mesaje
|
meniuri
scris pe 13 sep 2007 15:32 de gere
pentru cei care gatiti as fi recunascator sa postati si voi ceva retete(stiti voi despre ce vb. cu multa proteine ...carbohidrati complecsi....).
de obicei gatesc singur,si gatesc doar ce in final are si un gust bun,nu ma fortez sa manc doar ca are proteina multa,gustul este foarte important.
o reteta de a mea preferatarez brun cu rulada de piept de pui fiert.orezul(100g) se fierbe cu ciuperci ,morcvoi ceapa toate taiate marunt(45 min),pipetul de pui(150g) se bate se pune pe o foaie de staniol se pune pe el ardei gras rosu,ciuperci,branza topita(2 feliii) si se pipereaza usor,se ruleaza foaia de staniol cu pieptl de pui,se pune in apa la fiert 35 min dupa care voila! bonapetit! (40g proteina,80g carbihidrati,grasimi nu am stat sa calculez)
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: meniuri
scris pe 13 sep 2007 17:12 de gere
acel pipet de pui a carui prepare am expilicato mai sus merge foarte bine cu piure.ca tot am citit o discutie despre piure si margarina,incercati sa puneti in loc de margarina sau unt smanatana,iasa foarte bun.EVITATI margarina si untul!smantana e o alterenativa mult mai sanatoasa.
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: Re: meniuri
scris pe 13 sep 2007 18:03 de Macho
acel pipet de pui a carui prepare am expilicato mai sus merge foarte bine cu piure.ca tot am citit o discutie despre piure si margarina,incercati sa puneti in loc de margarina sau unt smanatana,iasa foarte bun.EVITATI margarina si untul!smantana e o alterenativa mult mai sanatoasa.
incearca cu lapte cu 0,1 grasime sa vezi ce bun e piureul nu trebuie smantana pt ca e f periculoasa si smantana...si apropo ca ai zis de meniuri...cand vi se pare seaca carnea ce o mancati mai ales cand sunteti la definire puteti face un sos da fara smantana...folositi iaurt cu 0,1 grasime...tocati niste usturoi si castravete murat marunt si amestecati cu iaurtul...o sa iasa un sos f bun care nu contine grasimi sau maioneza...
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: meniuri
scris pe 13 sep 2007 18:06 de gere
incearca cu lapte cu 0,1 grasime sa vezi ce bun e piureul nu trebuie smantana pt ca e f periculoasa si smantana...si apropo ca ai zis de meniuri...cand vi se pare seaca carnea ce o mancati mai ales cand sunteti la definire puteti face un sos da fara smantana...folositi iaurt cu 0,1 grasime...tocati niste usturoi si castravete murat marunt si amestecati cu iaurtul...o sa iasa un sos f bun care nu contine grasimi sau maioneza...
sa fiu sincer nu am incercat cu lapte doar ,dar o sa incerc.interesenat sosul,am sa il incerc
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: meniuri
scris pe 13 sep 2007 18:30 de Macho
sa fiu sincer nu am incercat cu lapte doar ,dar o sa incerc.interesenat sosul,am sa il incerc
cu sosul asta poti face mai multe smecherii...sa zicem ca daca ai de iesit in oras sau cu o tipa normal ca nu o sa bagi usturoi...atunci il poti inlocui cu marar...sau ciuperci(champignon)+castravete murat(care ii da un gust super)...dar neaparat sa fie tocate marunt toate.Sosul asta l-am spus in special pt cine mananca piept de pui sau carne de vita fara garnitura ...atunci cand e la definire...si il mananca spre seara cand nu mai vrea sa bage carbo... pofta buna...
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: meniuri
scris pe 13 sep 2007 18:32 de Macho
sa fiu sincer nu am incercat cu lapte doar ,dar o sa incerc.interesenat sosul,am sa il incerc
si apropo...era sa uit...sa nu faceti f mult sos ..faceti doar cat consumati la 1-2 mese in ziua respectiva...deoarece pe a 2-a zi nu mai are acelasi gust...
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: meniuri
scris pe 13 sep 2007 20:59 de gere
si apropo...era sa uit...sa nu faceti f mult sos ..faceti doar cat consumati la 1-2 mese in ziua respectiva...deoarece pe a 2-a zi nu mai are acelasi gust...
am incercat piureul doar cu lapte si a iesit foarte bun.bineinteles am pus si o rulada de pui ca si cea de care am scris mai sus.au si culturistii latura feminina
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: meniuri
scris pe 17 sep 2007 21:37 de gere
.nu am vazut nici un program de alimentatie sa i se spuna sa manance paine.quote]
pentru ca eram pe jurnalul lui Alpha continui discutia despre paine la meniuri:
http://www.bodybuilding.com/fun/likness6.htm
http://www.muscletalk.co.uk/hard-gainers.aspx
http://www.flexonline.com/nutr/52
si daca spui ca painea integrala nu e buna,atunci de ce recomanzi pastele fainoase,care practic sunt si ele din cereale prelucrate.si nu a spus nimeni sa se indoape,am spus ca ajuta,deci nu am sugerat sa ia carbo in principal din paine...
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: meniuri
scris pe 17 sep 2007 21:46 de Macho
.nu am vazut nici un program de alimentatie sa i se spuna sa manance paine.quote]
pentru ca eram pe jurnalul lui Alpha continui discutia despre paine la meniuri:
http://www.bodybuilding.com/fun/likness6.htm
http://www.muscletalk.co.uk/hard-gainers.aspx
http://www.flexonline.com/nutr/52
si daca spui ca painea integrala nu e buna,atunci de ce recomanzi pastele fainoase,care practic sunt si ele din cereale prelucrate.si nu a spus nimeni sa se indoape,am spus ca ajuta,deci nu am sugerat sa ia carbo in principal din paine...
tu crezi ca painea care e facuta in sua e la fel ca ceea de la noi ce e facuta pe la buzau sau nush unde...si contine ce scriu astia din Romania?painea sa stii ca ea contine amelioratori si e facuta cu drojdie etc...pastele sunt diferite(si acolo am specificat ca indicat ar fii paste din orez)...1-2 felii pe zii de paine integrala merge da atunci cand poti lua carbo din fulgi de ovaz...cereale...cartofi...orez...painea tre sa fie pe ultimul loc...
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: meniuri
scris pe 17 sep 2007 22:00 de gere
tu crezi ca painea care e facuta in sua e la fel ca ceea de la noi ce e facuta pe la buzau sau nush unde...si contine ce scriu astia din Romania?painea sa stii ca ea contine amelioratori si e facuta cu drojdie etc...pastele sunt diferite(si acolo am specificat ca indicat ar fii paste din orez)...1-2 felii pe zii de paine integrala merge da atunci cand poti lua carbo din fulgi de ovaz...cereale...cartofi...orez...painea tre sa fie pe ultimul loc...
deci nu e painea in sine de vina ci ce pun in ea,asta e alta discutie...ce nu ai spus asa de la inceput...si da,painea e la coada din cele pe care le-ai mentionat,dar AJUTA si ea.
la mine in oras exista o firma cu capital privat german,care are un sortiment complet de paini,pintre care si integrala,si tind sa cred ca e integrala deoarece nu e dospita,nu are gust,se vede bobul de grau zdrobit....si nu trebuie sa ma duc in SUA sa caut paine integrala...
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: meniuri
scris pe 17 sep 2007 22:22 de Macho
deci nu e painea in sine de vina ci ce pun in ea,asta e alta discutie...ce nu ai spus asa de la inceput...si da,painea e la coada din cele pe care le-ai mentionat,dar AJUTA si ea.
la mine in oras exista o firma cu capital privat german,care are un sortiment complet de paini,pintre care si integrala,si tind sa cred ca e integrala deoarece nu e dospita,nu are gust,se vede bobul de grau zdrobit....si nu trebuie sa ma duc in SUA sa caut paine integrala...
baga 1 paine pe zi...
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: meniuri
scris pe 18 sep 2007 00:05 de Spynes
deci nu e painea in sine de vina ci ce pun in ea,asta e alta discutie...ce nu ai spus asa de la inceput...si da,painea e la coada din cele pe care le-ai mentionat,dar AJUTA si ea.
la mine in oras exista o firma cu capital privat german,care are un sortiment complet de paini,pintre care si integrala,si tind sa cred ca e integrala deoarece nu e dospita,nu are gust,se vede bobul de grau zdrobit....si nu trebuie sa ma duc in SUA sa caut paine integrala... ideea e f simpla ...atata timp cat painea este integrala sau neagra ESTE FOARTE BUNA! Problema este paine alba pt ca in painea alba ramane doar amidonul, un produs rafinat care odata ajuns in sistemul digestiv devine glucoza.
EXECESIV consumul de carbo duce la ingrasare dar ca sursa de carbo este f buna painea integrala respectiv cea negra(bafta ta gere k ai asa ceva..as vrea si eu)
Adevarata problema sunt ceilalati producatori ,adik majoritatea care adauga coloranti si prin magie transforma painea alba in neagra si asa mai departe...
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: meniur
scris pe 18 sep 2007 01:00 de Macho
ideea e f simpla ...atata timp cat painea este integrala sau neagra ESTE FOARTE BUNA! Problema este paine alba pt ca in painea alba ramane doar amidonul, un produs rafinat care odata ajuns in sistemul digestiv devine glucoza.
EXECESIV consumul de carbo duce la ingrasare dar ca sursa de carbo este f buna painea integrala respectiv cea negra(bafta ta gere k ai asa ceva..as vrea si eu)
Adevarata problema sunt ceilalati producatori ,adik majoritatea care adauga coloranti si prin magie transforma painea alba in neagra si asa mai departe...
pai daca tu nu gasesti paine integrala...mai mult ca sigur ca tre sa gasesti faina neagra prin piete...si ti-o faci tu aksa la cuptor si nu mai ai treaba si stii ca nu pui coloranti,amelioratori si alte magarii....eu nu sunt impotriva painii integrale pt ca si eu mananc 1-2 felii pe zi dimineata dar prajita...si apropo mai sus gere a scris ca nu are importanta daca e prajita sau nu,caloric e la fel,dar...digestia e mult mai buna daca se mananca painea prajita si aici stiti la ce ma refer mai ales cat mananca intr-o zi unul care trage k-lumea de fiare...painea normala iti da senzatia de plin de satietate dar defapt tu nu ai acumulat mai nimik...la asta am vrut sa ma refer...
deci spynnes sa ne spui daca ai facut painea cum a iesit...
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: me
scris pe 18 sep 2007 07:10 de gere
pai daca tu nu gasesti paine integrala...mai mult ca sigur ca tre sa gasesti faina neagra prin piete...si ti-o faci tu aksa la cuptor si nu mai ai treaba si stii ca nu pui coloranti,amelioratori si alte magarii....eu nu sunt impotriva painii integrale pt ca si eu mananc 1-2 felii pe zi dimineata dar prajita...si apropo mai sus gere a scris ca nu are importanta daca e prajita sau nu,caloric e la fel,dar...digestia e mult mai buna daca se mananca painea prajita si aici stiti la ce ma refer mai ales cat mananca intr-o zi unul care trage k-lumea de fiare...painea normala iti da senzatia de plin de satietate dar defapt tu nu ai acumulat mai nimik...la asta am vrut sa ma refer...
deci spynnes sa ne spui daca ai facut painea cum a iesit...
la inceput vorbeai de paine ca nu are ce cauta in alimentatie,dupa ce ti-am dat acele link-uri o intorci si spui ca e buna dar numai in state sa gaseste 100% integrala,dupa ce spune si Spynes ca cea 100% integrala ,citez "E FOARTE BUNA",tu spui ca defapt si tu mananci 1-2 felii prajite...daca veneai de la inceput si spuneai,"da,painea integrala ajuta,dar se gaseste greu, si daca gasesti e bine sa o consumi prajita" atunci nu mai avea loc acesta discutie...
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: me
scris pe 18 sep 2007 08:03 de Spynes
pai daca tu nu gasesti paine integrala...mai mult ca sigur ca tre sa gasesti faina neagra prin piete...si ti-o faci tu aksa la cuptor si nu mai ai treaba si stii ca nu pui coloranti,amelioratori si alte magarii....eu nu sunt impotriva painii integrale pt ca si eu mananc 1-2 felii pe zi dimineata dar prajita...si apropo mai sus gere a scris ca nu are importanta daca e prajita sau nu,caloric e la fel,dar...digestia e mult mai buna daca se mananca painea prajita si aici stiti la ce ma refer mai ales cat mananca intr-o zi unul care trage k-lumea de fiare...painea normala iti da senzatia de plin de satietate dar defapt tu nu ai acumulat mai nimik...la asta am vrut sa ma refer...
deci spynnes sa ne spui daca ai facut painea cum a iesit... eu nu imi fac acasa paine si doar gere spunea ca are undeva paine integrala ..eu am spus doar k mi-as dori si eu asa ceva!
oricum cred k discutia a ajuns la o concluzie nu mai are rost sa o lungim...painea integrala si cea neagra este buna dar se gasesti F GREU
CUM AICI ESTE VB DE MENIURI ...am si eu sa zicem un mic secret: o f buna sursa de carbo -cumparati piure rollton la plic(fulgi de cartofi) sau chiar la punga (1kg) care costa 8,5 lei in Metro si veti constata ca la 100g de produs aveti 75 g carbo si 0,9 grasimi ,proteine aproape 10
Inafara de faptul ca in 3 mn a-ti facut piureul si este si f bun la gust (trebuie adaugata un pic de margarina -dak nu consumati in general grasimi puteti din ea sa luati grasimile vegetale necesare zilnic)este si avantajos ca bani...spun asta de ce =100g cartofi noi au sub 20 g carbo la 100g deci daca dai pe un kg de cartofi 15.000 atunci la un kg veti obtine in jur de 170 g carbo pe cand la 1 kg de rollton obtineti 750 g carbo!
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 18 sep 2007 10:17 de Macho
la inceput vorbeai de paine ca nu are ce cauta in alimentatie,dupa ce ti-am dat acele link-uri o intorci si spui ca e buna dar numai in state sa gaseste 100% integrala,dupa ce spune si Spynes ca cea 100% integrala ,citez "E FOARTE BUNA",tu spui ca defapt si tu mananci 1-2 felii prajite...daca veneai de la inceput si spuneai,"da,painea integrala ajuta,dar se gaseste greu, si daca gasesti e bine sa o consumi prajita" atunci nu mai avea loc acesta discutie...
uita-te la discutia de pe jurnalul omului...si vezi ce am zis prima data despre paine,am zis ca e buna da sa o iei ultima ca sursa de carbo...nu face pe desteptu cu mine ...eu imi schimb parerea dupa linkurile ce le-ai tr tu?poate nici nu le-ai citit in intregime si nici nu cred ca le-ai prea inteles...
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 18 sep 2007 16:59 de gere
uita-te la discutia de pe jurnalul omului...si vezi ce am zis prima data despre paine,am zis ca e buna da sa o iei ultima ca sursa de carbo...nu face pe desteptu cu mine ...poate nici nu le-ai citit in intregime si nici nu cred ca le-ai prea inteles...eu imi schimb parerea dupa linkurile ce le-ai tr tu?
e o regula la postare si anume in polemici sa se pastreze bunul simt,dar tu l-ai pierdut pe drumul discutiei(citez:"nici nu cred ca le-ai prea inteles",de acea voi iesi din acesta discutie pentru ca m-am lamurit cu cine am de a face.esti fixat pe idei,la fel ca si in discutia cu numarul de serii;parerea despre paine e clar ca ti s-a schimbat odata ce a postat si Spynes,daca mai posta si altii(nu ii enumar dar stii de care vb) ai fii devenit un fan al painii,si nu ai spus la inceputul jurnaului lui Alpha ca painea e la coada,ci ai spus ca trebuie INLOCUITA,adica exclusa,daca spuneai ca trebuie redusa cantitatea era altceva,la fel, ai spus ca nu ai mai vazut meniuri in care sa fie trecuta painea,ti-am demonstrat cu acele link-uri ca exista si meniuri in care recomanda painea.si nu incerc sa fac pe desteptul cu tine,nu am de ce...
"eu imi schimb parerea dupa linkurile ce le-ai tr tu?" ca si sfat,incearca sa fii deschis la nou,nu le stii pe toate,nu le stie nimeni,este loc de invatat...
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 18 sep 2007 17:12 de Macho
e o regula la postare si anume in polemici sa se pastreze bunul simt,dar tu l-ai pierdut pe drumul discutiei(citez:"nici nu cred ca le-ai prea inteles",de acea voi iesi din acesta discutie pentru ca m-am lamurit cu cine am de a face.esti fixat pe idei,la fel ca si in discutia cu numarul de serii;parerea despre paine e clar ca ti s-a schimbat odata ce a postat si Spynes,daca mai posta si altii(nu ii enumar dar stii de care vb) ai fii devenit un fan al painii,si nu ai spus la inceputul jurnaului lui Alpha ca painea e la coada,ci ai spus ca trebuie INLOCUITA,adica exclusa,daca spuneai ca trebuie redusa cantitatea era altceva,la fel, ai spus ca nu ai mai vazut meniuri in care sa fie trecuta painea,ti-am demonstrat cu acele link-uri ca exista si meniuri in care recomanda painea.si nu incerc sa fac pe desteptul cu tine,nu am de ce...
"eu imi schimb parerea dupa linkurile ce le-ai tr tu?" ca si sfat,incearca sa fii deschis la nou,nu le stii pe toate,nu le stie nimeni,este loc de invatat...
pai cine te pune sa mananci 100 g mananci o bucata doua de orez expandat ca sa inlocuiesti painea...iti iei carbo din orez din cartofi etc ...da nu din paine...hai sa zic ca merge 1-2 felii de paine integrala pe zi da si aia prajita...majoritatea culturistilor inlocuiesc painea cu orezu expandat pt a scapa de faina ...fie ea alba sau semi...
asta ii prima mea discutie cu tine despre paine...si am scris acolo de ce doar 1-2 felii,ca poate sa-si ia restu de carbo din orez ,cartofi..etc...am intrebat 2 campioni absoluti la culturism seniori de chestia asta(ovidiu cozma si petru moja) si amandoi mi-au spus acelasi lucru ca folosesc orez expandat pt a scapa de faina fie si in perioada de masa si chiar daca individu e incepator e mai bine sa isi ia carbo din cartof,orez,fulgi de ovaz...etc...
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 18 sep 2007 17:17 de Macho
e o regula la postare si anume in polemici sa se pastreze bunul simt,dar tu l-ai pierdut pe drumul discutiei(citez:"nici nu cred ca le-ai prea inteles",de acea voi iesi din acesta discutie pentru ca m-am lamurit cu cine am de a face.esti fixat pe idei,la fel ca si in discutia cu numarul de serii;parerea despre paine e clar ca ti s-a schimbat odata ce a postat si Spynes,daca mai posta si altii(nu ii enumar dar stii de care vb) ai fii devenit un fan al painii,si nu ai spus la inceputul jurnaului lui Alpha ca painea e la coada,ci ai spus ca trebuie INLOCUITA,adica exclusa,daca spuneai ca trebuie redusa cantitatea era altceva,la fel, ai spus ca nu ai mai vazut meniuri in care sa fie trecuta painea,ti-am demonstrat cu acele link-uri ca exista si meniuri in care recomanda painea.si nu incerc sa fac pe desteptul cu tine,nu am de ce...
"eu imi schimb parerea dupa linkurile ce le-ai tr tu?" ca si sfat,incearca sa fii deschis la nou,nu le stii pe toate,nu le stie nimeni,este loc de invatat...
acolo ai scris daca mai posta si altii....daca mai postau trebuia scris da in fine...care ii aluzia ca nu inteleg? ...daca mai posta si altii(nu ii enumar dar stii de care vb) ai fii devenit un fan al painii??? care is aia...si care ii aluzia ca nu inteleg...
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 1 dec 2007 16:16 de gere
astazi m-am pus la gatit,vezi doamne rasare din mine un bucatar.am incercat snitel de pui,si a iesit...nu spun ce,dar de mancat sigur nu.?
Cum preaparati carnea de vita?o faceti rulada umpluta?inabusita?cum?...bineinteles ca sa aiba gust bun.
pana acuma mergeam doar pe piept de pui si peste,si m-am gandit sa incerc si carnea de vita.
|
sus |
|
muschiul
Senior member 85 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 1 dec 2007 16:42 de muschiul
astazi m-am pus la gatit,vezi doamne rasare din mine un bucatar.am incercat snitel de pui,si a iesit...nu spun ce,dar de mancat sigur nu.?
Cum preaparati carnea de vita?o faceti rulada umpluta?inabusita?cum?...bineinteles ca sa aiba gust bun.
pana acuma mergeam doar pe piept de pui si peste,si m-am gandit sa incerc si carnea de vita.
Si eu imi gatesc singur. Carnea de vita si pieptul de pui le fac pe gratar. Imi place carnea de vita din ciorba/supa, din pacate nu am preparat niciodata asa ceva din lipsa de timp decat pe cea la plic(fata de care am retineri) la care am adaugat carne de vita/pui dupa caz.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|