Pagina 1 din 1
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
malai
scris pe 3 oct 2007 08:28 de Spynes
pot folosi malaiul ca sursa de carbo.Ca sa fiu mai explicit mentionez ca am incercat sa imi pun intr-un shake si 75g malai si nu mi s-a parut rau la gust ..dar sunt ingrijorat in ceea ce priveste digestia alimentului nepreparat.ESTE OK?
multumesc anticipat
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: malai
scris pe 3 oct 2007 13:08 de gere
pot folosi malaiul ca sursa de carbo.Ca sa fiu mai explicit mentionez ca am incercat sa imi pun intr-un shake si 75g malai si nu mi s-a parut rau la gust ..dar sunt ingrijorat in ceea ce priveste digestia alimentului nepreparat.ESTE OK?
multumesc anticipat
http://www.bodybuilding.com/store/prima/carbslam.html
un produs pe baza de carbohidratii extrasi din malai "waxy maize starch",care,interesant, se absoarbe mai rapid decat dextroza si maltodextrina,doar ca nu e malai brut( nu stiu excat cum se traduce "waxy maize starch",motamo vine "cerat malai amindon".de preferat sa fie malai integral,care din pacate se gaseste mai greu.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: malai
scris pe 3 oct 2007 14:02 de Gilu
http://www.bodybuilding.com/store/prima/carbslam.html
un produs pe baza de carbohidratii extrasi din malai "waxy maize starch",care,interesant, se absoarbe mai rapid decat dextroza si maltodextrina,doar ca nu e malai brut( nu stiu excat cum se traduce "waxy maize starch",motamo vine "cerat malai amindon".de preferat sa fie malai integral,care din pacate se gaseste mai greu. Interesant subiect...desi mi se pare ca ne adincam si ne incurcam in detalii inutile.Nu cred ca maialu poate face diferenta.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: malai
scris pe 3 oct 2007 15:35 de gere
Interesant subiect...desi mi se pare ca ne adincam si ne incurcam in detalii inutile.Nu cred ca maialu poate face diferenta.
nu are cum sa faca diferenta.dar si asa,sunt interesante propietatiile malaiului(banal la prima vedere).intr-adevar nu au legatura directa cu intrebarea.
|
sus |
|
Bebe
Veteran member 152 mesaje
|
Re: malai
scris pe 3 oct 2007 16:11 de Bebe
pot folosi malaiul ca sursa de carbo.Ca sa fiu mai explicit mentionez ca am incercat sa imi pun intr-un shake si 75g malai si nu mi s-a parut rau la gust ..dar sunt ingrijorat in ceea ce priveste digestia alimentului nepreparat.ESTE OK?
multumesc anticipat
banuiesc ca nu sa amestecat ca proteina din shake.
va fi diegrat si folosit de catre corp.dar de ce sa dai stomacului atata lucru cand fiarta este mai usor digerabila si mai repede la dispozitia corpului ca sursa foarte buna de carbohidrati.
se foloseste cu mare succes in incarcarea pt un concurs.este foarte buna la cresterea in masa.
|
sus |
|
Bebe
Veteran member 152 mesaje
|
Re: Re: malai
scris pe 3 oct 2007 16:14 de Bebe
http://www.bodybuilding.com/store/prima/carbslam.html
un produs pe baza de carbohidratii extrasi din malai "waxy maize starch",care,interesant, se absoarbe mai rapid decat dextroza si maltodextrina,doar ca nu e malai brut( nu stiu excat cum se traduce "waxy maize starch",motamo vine "cerat malai amindon".de preferat sa fie malai integral,care din pacate se gaseste mai greu.
[red]"waxy maize starch",[/red]
o fi vorba de Vitargo?
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: malai
scris pe 3 oct 2007 16:26 de gere
[red]"waxy maize starch",[/red]
o fi vorba de Vitargo?
cred.pe prospectul produsului Vitargo se vorbeste despre un carbohidrat cu greutate moleculara mare,la fel ca si descrierea produsului de pe bodybuilding.com.
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
Re: Re: malai
scris pe 3 oct 2007 17:49 de Spynes
banuiesc ca nu sa amestecat ca proteina din shake.
va fi diegrat si folosit de catre corp.dar de ce sa dai stomacului atata lucru cand fiarta este mai usor digerabila si mai repede la dispozitia corpului ca sursa foarte buna de carbohidrati.
se foloseste cu mare succes in incarcarea pt un concurs.este foarte buna la cresterea in masa. problema la malai se pune ca si la orez din punctul meu de vedere...intr-o anumita masura evident
100g de orez nefiert are 75 g de carbo nu?(sau in jurul acestei valori),FIERT nu cred ca va avea mai multi carbo DAR volumul va creste poate de peste 10 ori si...nu mi se pare o idee buna sa mananci o oala de orez pt doar 75 g carbo(mai bine mananci 3 banane)
Si cu malaiu e intr-o proportie mai mica la fel ...pot sa mananc pe zi sa zicem 100-200 g malai preparat dar ma gandeam k si in shakeurile proteice sa mai adaug tot niste malai ca sursa de carbo!
PS:da...sincer nu a fost f gustos dar nici f deranjant
multumesc pt raspunsuri la toti
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
Bebe
Veteran member 152 mesaje
|
Re: Re: Re: malai
scris pe 3 oct 2007 20:56 de Bebe
problema la malai se pune ca si la orez din punctul meu de vedere...intr-o anumita masura evident
100g de orez nefiert are 75 g de carbo nu?(sau in jurul acestei valori),FIERT nu cred ca va avea mai multi carbo DAR volumul va creste poate de peste 10 ori si...
exemplu.
100 gr orez nefiert = 75 gr carbo
100 gr orez fiert = 24 gr carbo
ca cantitate
100 gr orez nefiert va fi fiert in jur de 500 gr.asta depinde cata apa trage orezul la fierbere.
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: malai
scris pe 3 oct 2007 21:08 de Spynes
exemplu.
100 gr orez nefiert = 75 gr carbo
100 gr orez fiert = 24 gr carbo
ca cantitate
100 gr orez nefiert va fi fiert in jur de 500 gr.asta depinde cata apa trage orezul la fierbere. gasisem si eu pe un site strain valorile orezului fiert tot de 24 dar nu eram convins...multumesc
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
crististrong
Expert member 1117 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: malai
scris pe 3 oct 2007 23:03 de crististrong
exemplu.
100 gr orez nefiert = 75 gr carbo
100 gr orez fiert = 24 gr carbo
ca cantitate
100 gr orez nefiert va fi fiert in jur de 500 gr.asta depinde cata apa trage orezul la fierbere.
BEBEEBEB poti sa ne spui ce se intampa mai exact cu diferenta de carbo?de la 24 la 75? se distrug pur si simplu?continutul in calorii cum va arata totusi in urma fierberii?
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: malai
scris pe 4 oct 2007 07:21 de gere
BEBEEBEB poti sa ne spui ce se intampa mai exact cu diferenta de carbo?de la 24 la 75? se distrug pur si simplu?continutul in calorii cum va arata totusi in urma fierberii?
la fierbere retine multa apa,si practic dupa fierbere in 100 de grame se numara si multa apa,deci nu se distrug carbo.,ci pur si simplu numarul de carbo. din 100 g orez nefiert se vor gasi intr-un volum mult mai mare in produsul fiert...
|
sus |
|
Bebe
Veteran member 152 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: malai
scris pe 4 oct 2007 16:24 de Bebe
la fierbere retine multa apa,si practic dupa fierbere in 100 de grame se numara si multa apa,deci nu se distrug carbo.,ci pur si simplu numarul de carbo. din 100 g orez nefiert se vor gasi intr-un volum mult mai mare in produsul fiert...
gere
deci acele 75 de gr. de carbo din orezul nefiert sant acele 500 gr de orez fierte.
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: malai
scris pe 4 oct 2007 18:40 de gere
eu asta incerc sa evidentiez....faptul ca una este orezul fiert si alta orezul nefiert ..valoarea aia de 75 g carbo o regasim intr-un volum mult mai mare fata de cel nefiert...
ma gandesc k la 1 kg de pilaf(cum ziceai tu cristi k mananci )in jur de 200 g carbo iei(in functie de cata apa este absorbita)....lucru care nu cred k incanta pe nimeni
In general am observat ca s-a creeat ideea : carbohidrati pot foarte usor fi luati din diferite alimente! Mie sincer nu mi se pare deloc usor pt ca majoritatea au un idice glicemic scazut
Intreb si eu: dak in alimentatia mea ajung la 3/4 g carbo complecsi pe kg corp(intr-o zi) mai pot lua si 2 g carbo simpli?( si aici nu ma refer numai dupa antrenament)?
de exemplu ,daca la o masa ai 80 % carbohidrati complecsi si 20 % simplii,atunci indicele glicemic a celor simplii scade semnificativ,deci se pot lua si in restul zilei dar in cantitai mici.
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: malai
scris pe 4 oct 2007 20:04 de Spynes
de exemplu ,daca la o masa ai 80 % carbohidrati complecsi si 20 % simplii,atunci indicele glicemic a celor simplii scade semnificativ,deci se pot lua si in restul zilei dar in cantitai mici. ok ms
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|