Pagina 1 din 1
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
Re: Grasimi sanatoase
scris pe 1 dec 2011 12:25 de yo_shmen94
seminte de in , ulei din seminte de canepa, nuci, fasole...sunt cateva din sursele importante de omega3.
ca sa isi faca toata lumea o idee despre poza zilnica recomandata: consumul a 40 - 60 de grame de somon sau hering gatit este suficient pentru a asigura necesarul zilnic de Omega 3. La fel, doza zilnica de Omega 3 poate fi obtinuta din 15-22 de grame de nuci sau dintr-o lingurita de ulei de in.
Surse de omega6:nuci,migdale,alune,branza,margarina,ulei de floarea-soarelui
Continutul de acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6 in uleiurile vegetale
Uleiul (100 ml)
Acid alfalinolenic Acid linoleic
(omega 3) (g) (omega 6) (g)
Uleiul de in 55 17
Uleiul de canepa 25 55
Uleiul de rapita 10 22
Uleiul de soia 8 54
Uleiul de masline 1 9
Uleiul din porumb 1 57
Uleiul de cocos - 2
Uleiul de palmier - 10
Uleiul de arahide - 33
Uleiul de floarea-soarelui 1 71
Uleiul de sofranel - 76
sper sa ajute pe cineva informatiile astea
foarte buna ideea cu subiectul asta
combina un pic de vointa cu un gram de tel
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
Re: Grasimi sanatoase
scris pe 1 dec 2011 23:20 de ricardo
...cred ca necesitatile de omega 3 sunt mai mari si nu chiar asa usor de obtinut din surse vegetale (seminte de in, seminte de canepa,nuci) deoarece acidul linolenic si acidul alfa lipoic sunt mai greu procesate de organism...in schimb surse cu adevarat bune de omega 3 sunt pestele oceanic (somon,hering,macrou,sardine, ficat de cod) sau suplimente pe baza de ulei de peste sau krill cu continut mare de EPA (eicosapentaenoic acid) si DHA (docosahexaenoic acid)...
...foarte important este sa avem un raport omega3: omega6 cat mai apropiat...un raport optim 1:1 este aproape imposibil de realizat, insa un raport cuprins intre 1:3 si 1:10 se poate obtine cu putin (sau mai mult) efort...bafta la peste ...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
Stefania
Junior member 39 mesaje
|
Re: Grasimi sanatoase
scris pe 2 dec 2011 18:01 de Stefania
...cred ca necesitatile de omega 3 sunt mai mari si nu chiar asa usor de obtinut din surse vegetale (seminte de in, seminte de canepa,nuci) deoarece acidul linolenic si acidul alfa lipoic sunt mai greu procesate de organism...in schimb surse cu adevarat bune de omega 3 sunt pestele oceanic (somon,hering,macrou,sardine, ficat de cod) sau suplimente pe baza de ulei de peste sau krill cu continut mare de EPA (eicosapentaenoic acid) si DHA (docosahexaenoic acid)...
...foarte important este sa avem un raport Omega 3 / Omega 6 cat mai apropiat...un raport optim 1:1 este aproape imposibil de realizat, insa un raport cuprins intre 1:3 si 1:10 se poate obtine cu putin (sau mai mult) efort...bafta la peste ...
ma bucur pt interventia ta
adaug ca prea putina lume intelege ca singura sansa sa avem un raport echilibrat de Omega 3 / Omega 6 in alimetantie este sa evitam pe cat posibil uleiurile vegetale (cu unele exceptii, de genul celui de cocos, palmier si masline). grasimea animala are un raport omega 3 / omega 6 mult mai bun, cu conditia sa fie de la animale crescute in libertate, daca se poate organice. de exemplu somonul de crescatorie (fie el si organic) are omega3/omega6 de pana la 1:4, pe cand somonul salbatic are circa 1:1.
uleiurile vegetale sunt si extrem de prelucrate. daca nu sunt virgine, daca nu sunt presate la rece, prin metode gentile, devin istabile. presle pot chiar sa atinga temperaturi prea mari si asta rezulta in instabilitatea uleiului. (si uleiul de peste trebuie extras cu grija pt a evita oxidarea)
Editat de Stefania pe 2 dec 2011 18:20
BioSignature Practitioner, by Charles Poliquin
CHEK Holistic Lifestyle Coach
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|