Pagina 1 2 3 din 3
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Fulgi de ovaz
scris pe 17 oct 2013 13:14 de basu
Eu la astea mai adaug fulgi de cocos si in loc de miere eu imi pun dulceata de patiserie,din aia pentru prajituri.Spor
Se pot face diverse mixuri si amstecuri, dar a adauga astfel de produse bogate in sucroza uneori nu este indicat. Nu vreau sa ma transform in Maica Tereza , dar sucroza in organism nu este necesara, necesarul de glucoza fiind acoperit si altfel. Daca punem niste zahar in cafea sau in ceai , sau daca mai mancam o felie doua de dulceata pe paine nu se face gaura in cer. Dar daca facem asta zilnic si de doua trei ori pe zi s-ar putea sa ne trezim cu probleme. Astfel de probleme pot apare de nicaieri , adica fara motiv. Sunt baieti aici pe forum care au o intoleranta la glucide mare , nu se simt bine daca mananca carbo si prefera alte diete. Nu au facut ceva anume ca sa se ajunga aici , dar asta este situatia iar acum o dieta gen atkins ii avuta nesperat. Aas ca intr-o lume dominata de obezitate si intoleranta la insulina este bine sa avem grija.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 17 oct 2013 13:18 de basu
Eu inmoi fulgii de ovaz in ceai indulcit cu miere si apoi ii scot de acolo si ii pun in iaurt gras. Nu ma feresc de grasime. Peste iaurt si fulgi pun miere pt ca combinatia miere iaurt da de manacare anumitor bacterii existente in burta noastra si acest lucru este bun. Daca auziti zgomote pe acolo consumati asa ceva.
|
sus |
|
ynnu
Senior member 112 mesaje
|
scris pe 17 oct 2013 14:06 de ynnu
Asa este , zaharisirea este un fenomen care apare datorita conditiilor de pastrare.
Nu m'am referit la asta , poate nu m'am exprimat eu bine , vreau sa zic sa folositi miere cat mai naturala / bio , adica nu miere din aceea cu 20 % polen si 80% zahar , asta am vrut sa spun , imi cer scuze pt exprimare .
Do not waste your time for nothing ,
Try to use it.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 17 oct 2013 14:26 de basu
Nu m'am referit la asta , poate nu m'am exprimat eu bine , vreau sa zic sa folositi miere cat mai naturala / bio , adica nu miere din aceea cu 20 % polen si 80% zahar , asta am vrut sa spun , imi cer scuze pt exprimare .
16-20% apa
0,4-0,8% proteine(din care
12 aminoacizi ca:leucina, alanina,
metionina)
81,3%zaharuri
(din care 38,19% fructoza, 31,28%glucoza,
5% zaharoza, 6,83% maltoza,
alte dizaharide)
3,01% vitamine
(B1, B2, B6, C)
0,2% substante minerale
(calciu, magneziu, fosfor, fier, cupru, mangan, zinc, siliciu, sodiu, sulf)
55-105mcg acid pantotenic
36-110mcg acid nicotinic
acid folic
fermenti
enzime
hormoni
antioxidanti
factori antibiotici
urme de polen
Asta contine mierea. Ce tot vorbesti tu aici ? .... Asta este un topic despre fulgii de ovaz nu despre miere.
|
sus |
|
AlexD82
Senior member 106 mesaje
|
scris pe 14 ian 2014 15:43 de AlexD82
mananc in fiecare dimineata iaurt cu fulgi de ovaz.
dar mai adaug peste: amestec de merisoare si goji, seminte de in, seminte de susan, seminte de pin, de floarea soarelui si nuci.
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 14 ian 2014 15:50 de Ciule
dar mai adaug peste: amestec de merisoare si goji, seminte de in, seminte de susan, seminte de pin, de floarea soarelui si nuci.
Suna bine
Nu conteaza cum te simti te ridici ,te imbraci si lupti pentru visul tau !
|
sus |
|
vlcosmin
Veteran member 324 mesaje
|
scris pe 12 feb 2014 16:46 de vlcosmin
Idee de mic dejun cu fulgi de ovaz, incercata de mine chiar azi :
- fierbi cativa pumni de fulgi de ovaz, 5 minute
- pui in farfurie cu niste curmale rupte bucati
- mai pui fructe de padure
Si mai poti adauga scortisoara sau cacao ( eu am adaugat putina scortisoara praf ).
|
sus |
|
AndreiPopovici87
Veteran member 203 mesaje
|
scris pe 12 feb 2014 20:07 de AndreiPopovici87
probabil ca vrei sa zici muguri de pin, in conurile de pin sunt seminte, dar sunt "lemnoase" si necomestibile si ar fi extrem de greu de procurat
"Legs make the difference between boys and men"
|
sus |
|
r_rrobi
Veteran member 215 mesaje
|
scris pe 12 feb 2014 20:15 de r_rrobi
probabil ca vrei sa zici muguri de pin, in conurile de pin sunt seminte, dar sunt "lemnoase" si necomestibile si ar fi extrem de greu de procurat
Probabil.. ca te ai cam facut de ras,mai bine stai in banca ta
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 12 feb 2014 20:21 de marius0
seminte de pin.jpg (11.99 KB)
Editat de marius0 pe 12 feb 2014 20:22
|
sus |
|
Adytzu088
Junior member 18 mesaje
|
scris pe 14 oct 2014 12:54 de Adytzu088
Ar fi o problema daca mananc fulgi de ovaz(sau cereale integrale) seara?
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 14 oct 2014 13:05 de marius0
Nu prea.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 15 oct 2014 10:25 de basu
Care ar fi problema la care faci referire ?
|
sus |
|
12seven12
Veteran member 256 mesaje
|
scris pe 15 oct 2014 14:44 de 12seven12
Eu mananc fulgii de ovaz cu iaurt de fructe pentru ca cel natural nu il pot manca cu ovaz.Stiu ca nu e ok cu iaurt cu fructe,o sa incerc zilele viitoare sa adaug scortisoara,cum au zis colegii de mai sus
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 15 oct 2014 14:49 de shift
Eu mananc fulgii de ovaz cu iaurt de fructe pentru ca cel natural nu il pot manca cu ovaz.Stiu ca nu e ok cu iaurt cu fructe,o sa incerc zilele viitoare sa adaug scortisoara,cum au zis colegii de mai sus
Poti adauga niste indulcitor natural gen stevia sau pudra de roscove (inlocuitor pt cacao dar cu aroma ceva mai dulce). Mi se pare totusi amuzant cum problema gustului exista si la barbati...
Editat de shift pe 15 oct 2014 14:50
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
basu
|
scris pe 15 oct 2014 15:55 de basu
Poti adauga niste indulcitor natural gen stevia sau pudra de roscove (inlocuitor pt cacao dar cu aroma ceva mai dulce). Mi se pare totusi amuzant cum problema gustului exista si la barbati...
Dar cum sa nu existe ? Exista. Mai ales la bere.
|
sus |
|
12seven12
|
scris pe 15 oct 2014 16:37 de 12seven12
Dar cum sa nu existe ? Exista. Mai ales la bere.
Sincer sa fiu si eu sunt surprins cum nu pot manca cu iaurt natural,in general nu am probleme,vad mancarea ca un ''carburant'' dar in cazul asta e diferit
Editat de 12seven12 pe 15 oct 2014 18:21
|
sus |
|
basu
|
scris pe 15 oct 2014 18:24 de basu
Sincer sa fiu si eu sunt surprins cum nu pot manca cu iaurt natural,in general nu am probleme,vad mancarea ca un ''carburant'' dar in cazul asta e diferit
Nici mie nu imi plac cu iaurt natural asta pt simplul motiv ca nici nu prea sunt buni cu iaurt. Dar poti face o omleta destul de buna din ei. Fulgi de ovaz, iaurt , trei oua intregi, o cupa de izolat, o jumatate de mar ras, o lingurita de cacao, cateva picaturi de esenta de rom. Eu pun si o lingurita de cognac ( dar eu am voie- tu nu). Eu mai folosesc de obicei iaurt grecesc cu 10% grasime. Daca pui din asta nu mai pui mar. Faci o omleta din chestia asta si o mananci ca pe o masa.
|
sus |
|
12seven12
|
scris pe 15 oct 2014 18:29 de 12seven12
Nici mie nu imi plac cu iaurt natural asta pt simplul motiv ca nici nu prea sunt buni cu iaurt. Dar poti face o omleta destul de buna din ei. Fulgi de ovaz, iaurt , trei oua intregi, o cupa de izolat, o jumatate de mar ras, o lingurita de cacao, cateva picaturi de esenta de rom. Eu pun si o lingurita de cognac ( dar eu am voie- tu nu). Eu mai folosesc de obicei iaurt grecesc cu 10% grasime. Daca pui din asta nu mai pui mar. Faci o omleta din chestia asta si o mananci ca pe o masa.
Suna destul de bine,chiar o sa incerc.
|
sus |
|
12seven12
|
scris pe 18 oct 2014 11:18 de 12seven12
Astazi am combinat iaurt natural(3%grasime) cu fulgi de ovaz,seminte de in,seminte de floarea soarelui,praf de cocos si scortisoara.A iesit ceva bun.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 18 oct 2014 11:29 de basu
Astazi am combinat iaurt natural(3%grasime) cu fulgi de ovaz,seminte de in,seminte de floarea soarelui,praf de cocos si scortisoara.A iesit ceva bun.
Nu ai nimic de pierdut daca folosesti si iaurtul grecesc cu 10%. Eu folosesc asta permanent. Si nu am retineri in a spune ca imi place in mod special Pilos. Ia incerca sa cauti si tu marca asta.
|
sus |
|
12seven12
|
scris pe 18 oct 2014 11:47 de 12seven12
Nu ai nimic de pierdut daca folosesti si iaurtul grecesc cu 10%. Eu folosesc asta permanent. Si nu am retineri in a spune ca imi place in mod special Pilos. Ia incerca sa cauti si tu marca asta.
Stiam ca cele cu mai putina grasime au mai multe proteine,cred ca nu e asa.Chiar voiam sa intreb ce parere aveti de cele degresate.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 18 oct 2014 12:30 de basu
Stiam ca cele cu mai putina grasime au mai multe proteine,cred ca nu e asa.Chiar voiam sa intreb ce parere aveti de cele degresate.
Fiecare cu treaba lui. Daca vrei sa vezi cate gr de proteine are fiecare te uiti pe ele.
|
sus |
|
12seven12
|
scris pe 18 oct 2014 12:38 de 12seven12
Fiecare cu treaba lui. Daca vrei sa vezi cate gr de proteine are fiecare te uiti pe ele.
Ma intereseaza si calitatea,nu doar cantitatea
|
sus |
|
basu
|
scris pe 18 oct 2014 12:46 de basu
Ma intereseaza si calitatea,nu doar cantitatea
Eu nu stiu sa-ti spun care iaurt este mai calitativ decat altul si nici nu stiu ce intelegi prin calitate. Iaurtul este un produs derivat. Daca nu esti convins de calitatea iaurtului din comert fa iaurt in casa. Cumpara lapte si fa-l tu. In alimentatia omului iaurtul nu are valoare doar pt faptul ca, contine proteine. Am discutat despre asta.
|
sus |
|
12seven12
|
scris pe 18 oct 2014 12:53 de 12seven12
Eu nu stiu sa-ti spun care iaurt este mai calitativ decat altul si nici nu stiu ce intelegi prin calitate. Iaurtul este un produs derivat. Daca nu esti convins de calitatea iaurtului din comert fa iaurt in casa. Cumpara lapte si fa-l tu. In alimentatia omului iaurtul nu are valoare doar pt faptul ca, contine proteine. Am discutat despre asta.
Ok,imi cer scuze
|
sus |
|
Crisstian09
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 15 mar 2015 20:34 de Crisstian09
Eu dimineata mananc fulgii de ovaz cu iaurt si mai adaug cateva grame de cereale musli care au banane,stafide,fulgi de porumb de ovaz etc. Seara bag lapte doar cu fulgii de ovaz , imi place textura dupa ce se umfla si nu am probleme la inghitit sau gust...fulgii de ovaz ii iau de la proxi si mi se par foarte buni.
|
sus |
|
12seven12
|
scris pe 15 mar 2015 20:37 de 12seven12
Eu dimineata mananc fulgii de ovaz cu iaurt si mai adaug cateva grame de cereale musli care au banane,stafide,fulgi de porumb de ovaz etc. Seara bag lapte doar cu fulgii de ovaz , imi place textura dupa ce se umfla si nu am probleme la inghitit sau gust...fulgii de ovaz ii iau de la proxi si mi se par foarte buni.
de ce bagi seara fulgi de ovaz?Daca nu iti permiti,poti manca diminezta fulgii cu lapte si seara un iaurt.Eu asa fac.Fulgii ii iau de la Lidl cu 2 lei50 parca punga de 500g
|
sus |
|
Crisstian09
Junior member 39 mesaje
|
scris pe 15 mar 2015 21:44 de Crisstian09
de ce bagi seara fulgi de ovaz?Daca nu iti permiti,poti manca diminezta fulgii cu lapte si seara un iaurt.Eu asa fac.Fulgii ii iau de la Lidl cu 2 lei50 parca punga de 500g
Cateodata le schimb bag dimineata laptele si seara iaurtul in functie de pofta si decat sa bag iaurtul simplu , de ce sa nu bag si 50g de fulgi de ovaz? Cum am spus...nu am probleme cu gustul ba chiar imi plac...la proxi e punga de 500g 3,2lei
|
sus |
|
12seven12
|
scris pe 15 mar 2015 22:08 de 12seven12
Cateodata le schimb bag dimineata laptele si seara iaurtul in functie de pofta si decat sa bag iaurtul simplu , de ce sa nu bag si 50g de fulgi de ovaz? Cum am spus...nu am probleme cu gustul ba chiar imi plac...la proxi e punga de 500g 3,2lei
Pai nu prea sunt indicati seara carbohidratii.Mananca iaurt natural seara,e mai ok
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 din 3
| |
|