Pagina 1 din 1
isopure
Junior member 48 mesaje
|
Despre albusuri
scris pe 24 oct 2008 15:27 de isopure
Sal all,am o mare nedumerire,si anume daca beau albusuri crude cu lapte ,mai au acceasi valoare nutritionala?sau trebuie neaparat fierte sau prajite?
training hard
|
sus |
|
Ferrero
Junior member 37 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 24 oct 2008 16:18 de Ferrero
Sal all,am o mare nedumerire,si anume daca beau albusuri crude cu lapte ,mai au acceasi valoare nutritionala?sau trebuie neaparat fierte sau prajite?
Daca nu le poti lua crude le poti fierbe si manca doar albusul . Eu stiu prieteni care le iau crude si se simt ft ok .
|
sus |
|
noLimits
Newbie 4 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 23 mai 2009 18:37 de noLimits
Sal all,am o mare nedumerire,si anume daca beau albusuri crude cu lapte ,mai au acceasi valoare nutritionala?sau trebuie neaparat fierte sau prajite?
ouale au boli in ele! intelegi? microbi! salmonela! daca vrei sa le bei asa fara sa le fierbi, treaba ta! nu castigi nimik in plus daca le bei crude, poate doar cateva luni in spital! in rest... absolut nimik. Gaseste-ti alta sursa puternica de proteine, lasa ouale crude, ca sunt f bune si alea fierte! nu te luat dupa toti ROCKY de pe aici
\"all that you are is the result of what you have thought\"
|
sus |
|
KakaJr
Veteran member 271 mesaje
|
Re: Re: Despre albusuri
scris pe 23 mai 2009 19:32 de KakaJr
ouale au boli in ele! intelegi? microbi! salmonela! daca vrei sa le bei asa fara sa le fierbi, treaba ta! nu castigi nimik in plus daca le bei crude, poate doar cateva luni in spital! in rest... absolut nimik. Gaseste-ti alta sursa puternica de proteine, lasa ouale crude, ca sunt f bune si alea fierte! nu te luat dupa toti ROCKY de pe aici
Datorită structurii lor de organ-celulă, ouăle au o compoziţie a substanţelor nutritive, în primul rînd a proteinelor, apropiată de cea a ţesutului uman. După cum ne-a spus dl dr. Marian Paraschiv, specialist în alimentaţie naturală, ouăle conţin aproximativ 17 la sută proteine. Aceasta înseamnă că, după lapte şi produsele lactate naturale, ouăle în stare crudă, nepreparate termic, reprezintă cea mai bogată şi complexă sursă a principiilor nutritive fundamentale, alături de vitamine, enzime, săruri organice şi altele: "Practic, ouăle oferă toate tipurile de principii nutritive de bază, ca şi produsele din carne. Dar, spre deosebire de carne, oul natural, neprelucrat termic sau chimic, prezintă calitatea fundamentală a unei structuri vii, organice, cu molecule levogire şi cu o minunată structură bioradiativă, aparţinînd dimensiunii viului, fiind un produs natural care nu a implicat uciderea producătorului. Gălbenuşurile crude, fără albuşuri, sînt o excelentă sursă de proteine, în special lecitină, aminoacizi şi alte substanţe nutritive. Eu aş recomanda, în acest sens, ouăle de prepeliţă".
Trebuie subliniat, spune dl Marian Paraschiv, că pe cît de nutritiv este oul crud – provenit de la păsări sănătoase, crescute în condiţii naturale şi nu în "lagărele de concentrare" ale crescătoriilor industriale – pe atît de nociv şi toxic devine cînd este consumat crud însă provenit de la păsări tratate cu antibiotice, hormoni de creştere şi hrănite cu făină din oase de animale sau cu alte toxinice concentrate.
Pe de altă parte, oul suferă cea mai puternică afectare a structurii sale biochimice în urma denaturării sale termice, atît prin fierbere dar, mai ales, prin prăjire: "Practic, efectele secundare toxice – rezultate prin degradarea termică a proteinelor din ouă, reacţia Maillard – apar la fel de clar şi chiar mai intens decît la carne. Astfel, prin observarea efectelor toxicologice ale denaturării cărnii şi ale grăsimilor lichide în raport cu denaturarea oului, s-a constatat că oul nu numai că ajunge, prin prăjire, la statutul de deşert alimentar, care umple stomacul şi intestinele păcălind metabolismul şi dînd senzaţia de saţietate, ci capătă şi o anume toxicitate".
Dovada toxicităţii oului preparat termic ar fi de găsit, spune dl Marian Paraschiv, în compoziţia chimică a urinei. Cu cît proteinele sînt mai preparate, cu atît mai mare este cantitatea de proteine putrefiate din urină: "Termenul chimic pentru proteinele crude este coloid hidrofil. Proteinele preparate termic sînt coloizi hidrofobi, ceea ce înseamnă că moleculele sînt dispuse diferit, sub o formă mai puţin asimilabilă pentru organele digestive. Un exemplu simplu este diferenţa între albuşul de ou crud şi cel de ou fiert sau prăjit. Chiar şi manualul de chimie de clasa a X-a precizează că prăjirea oului generează coagularea şi degradarea în totalitate a albuminelor acestuia. Foarte multe boli sînt cauzate de toxemia ce urmează unei indigestii a proteinelor preparate. Albuşul crud este solubil în apă, nu putrezeşte în intestine ca albuşul fiert şi are un comportament special faţă de acizi, baze şi săruri".
Spre deosebire de albuşul fiert, care este toxic, gălbenuşul este mai stabil dar are, spune dl Marian Paraschiv, mai multă valoare nutritivă atunci cînd este consumat crud.
ce am inteles de aici?! ouale crude sunt OK! de preferat cele de la gainile crescute natural ( ale tzaranilor,nu?) ouale fierte/prajite sunt toxice?!
deci e mai sanatos sa le mancam crude! io unu nu pot!
Educa'ti mintea si salbaticeste'ti corpul !
|
sus |
|
garcicaa
Veteran member 237 mesaje
|
Re: Re: Despre albusuri
scris pe 24 mai 2009 16:03 de garcicaa
ouale au boli in ele! intelegi? microbi! salmonela! daca vrei sa le bei asa fara sa le fierbi, treaba ta! nu castigi nimik in plus daca le bei crude, poate doar cateva luni in spital! in rest... absolut nimik. Gaseste-ti alta sursa puternica de proteine, lasa ouale crude, ca sunt f bune si alea fierte! nu te luat dupa toti ROCKY de pe aici
Da normal ca ouale crude isi pastreaza valorile nutritionale . Fierte sau prajite isi schimba valorile nutritionale dar nu tare mult.
Off topic :
Principalul pericol este Salmonella, care iti poate da toxiinfectie alimentara si a carei toxina este inactivata la temperatura la care ouale sunt gatite sau fierte.
Garcea™
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: Despre albusuri
scris pe 24 mai 2009 16:03 de Gilu
nu te luat dupa toti ROCKY de pe aici Daca nu iti convine ceva esti liber sa mergi in alta parte.Sunt multe forumuri de culturism.Dar....nu mai fa afirmatii ironice si cu caracter general vis-a-vis de utilizatori, nu-s toti la fel.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 8 iun 2013 19:41 de sZoTaK
Foarte interesant !
http://www.avia.agrobanat.ro/?page_id=94 a adus mama odata albus de oua lichid, asemanatoare cu cele din state.. si ea a adus-o de la munca, mi-a zis ca nu se vinde.
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 8 iun 2013 19:46 de basu
a adus mama odata albus de oua lichid, asemanatoare cu cele din state.. si ea a adus-o de la munca, mi-a zis ca nu se vinde.
Pai daca nu are acelasi gust ca salamul cum draq sa se vanda ? Ce ne intereseaza pe noi ce cumpara inteligentii nostri semeni ? Noi le avem pe ale noastre.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 8 iun 2013 19:59 de sZoTaK
Pai daca nu are acelasi gust ca salamul cum draq sa se vanda ? Ce ne intereseaza pe noi ce cumpara inteligentii nostri semeni ? Noi le avem pe ale noastre. ce ma enerveaza ca in america toate produsele au o varianta low fat si/ sau no sugar... foarte populare sunt acele produse de la walden farms...siropuri, 0 cal... sau inghetate, 150 cal/ servire...
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
Tudor_d
Senior member 129 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 9 iun 2013 19:07 de Tudor_d
O informatie interesanta, care am gasit-o in mai multe locuri:
Eating raw eggs (or raw egg whites) will only result in about 50% absorption of the available protein. That means that if you eat enough raw eggs to give you 40 grams of protein, your body will only absorb 20 grams.
Egg whites have a huge amount of a substance called "avidin," which loves biotin. As a matter of fact, once the avidin-biotin forms a bond, the body can't break it apart. So you will develop a partial or full Biotin Deficiency Syndrome. Cooking your eggs (or egg whites) will quickly denature the protein avidin and will allow you to absorb 98% of the protein.
O fi adevarat?
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 9 iun 2013 19:40 de sZoTaK
O informatie interesanta, care am gasit-o in mai multe locuri:
Eating raw eggs (or raw egg whites) will only result in about 50% absorption of the available protein. That means that if you eat enough raw eggs to give you 40 grams of protein, your body will only absorb 20 grams.
Egg whites have a huge amount of a substance called "avidin," which loves biotin. As a matter of fact, once the avidin-biotin forms a bond, the body can't break it apart. So you will develop a partial or full Biotin Deficiency Syndrome. Cooking your eggs (or egg whites) will quickly denature the protein avidin and will allow you to absorb 98% of the protein.
O fi adevarat? nu stiu... eu stiu doar ca intr-o vreme puneam in blender, langa ovaz, proteina si alte chestii, albusuri de oua, si m-am ales cu o diaree splendida, dupa ce am tinut mixul in frigider, si am mancat-o a doua zi. deci de atunci le mananc fiarte, sau daca prepar placinte, le adaug acolo
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 9 iun 2013 20:01 de basu
nu stiu... eu stiu doar ca intr-o vreme puneam in blender, langa ovaz, proteina si alte chestii, albusuri de oua, si m-am ales cu o diaree splendida, dupa ce am tinut mixul in frigider, si am mancat-o a doua zi. deci de atunci le mananc fiarte, sau daca prepar placinte, le adaug acolo
Cum adica nu stii sZoTaK ? De cate ori am discutat aici despre faptul ca este o idiotenie sa mananci oua crude ? Normal ca informatia despre avidina este adevarata.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Rolilas
Veteran member 325 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 10 iun 2013 10:41 de Rolilas
O informatie interesanta, care am gasit-o in mai multe locuri:
Eating raw eggs (or raw egg whites) will only result in about 50% absorption of the available protein. That means that if you eat enough raw eggs to give you 40 grams of protein, your body will only absorb 20 grams.
Egg whites have a huge amount of a substance called "avidin," which loves biotin. As a matter of fact, once the avidin-biotin forms a bond, the body can't break it apart. So you will develop a partial or full Biotin Deficiency Syndrome. Cooking your eggs (or egg whites) will quickly denature the protein avidin and will allow you to absorb 98% of the protein.
O fi adevarat?
Am citit si eu in mai multe locuri asta, si mi`a spus si un amic mai "experimentat" decat mine. S`a mai spus de @#(@) ori ca ouale crude nu sunt indicate, le fierbeti si le mancati asa. Daca insistati sa bagati oua dupa antrenament, luati ouale cu voi si il beti cu shake`ul.
|
sus |
|
DMX22
Senior member 62 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 10 iun 2013 21:58 de DMX22
Cum adica nu stii sZoTaK ? De cate ori am discutat aici despre faptul ca este o idiotenie sa mananci oua crude ? Normal ca informatia despre avidina este adevarata.
Ouale crude de gaina nu sunt periculoase ,doar cele de rata ,acelea nu sunt bune nici fierte ,nici "ochiuri".Nu poti face sallmonela sau alte boli de la oua de gaina,am mancat o gramada ,minim 2 pe zi de 3 luni si m-am informat si nu simt nimic..
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 10 iun 2013 22:08 de MrOlympia
Ouale crude de gaina nu sunt periculoase ,doar cele de rata ,acelea nu sunt bune nici fierte ,nici "ochiuri".Nu poti face sallmonela sau alte boli de la oua de gaina,am mancat o gramada ,minim 2 pe zi de 3 luni si m-am informat si nu simt nimic..
Minim 2 pe zi timp de 3 luni asta e nimic .. sunt unii mananca mult mai multe oua pe zi .. de mai multi ani. Eu nu inteleg de ce sa nu prepari ouale alea si de ce sa le mananci crude ..
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 11 iun 2013 09:33 de basu
Minim 2 pe zi timp de 3 luni asta e nimic .. sunt unii mananca mult mai multe oua pe zi .. de mai multi ani. Eu nu inteleg de ce sa nu prepari ouale alea si de ce sa le mananci crude ..
Cum de ce ? Pt ca stie el mai bine ca toata lumea care este treaba cu ouale de aia.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
raduroberti
Expert member 1070 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 11 iun 2013 09:59 de raduroberti
Ouale crude de gaina nu sunt periculoase ,doar cele de rata ,acelea nu sunt bune nici fierte ,nici "ochiuri".Nu poti face sallmonela sau alte boli de la oua de gaina,am mancat o gramada ,minim 2 pe zi de 3 luni si m-am informat si nu simt nimic..
Sunt curios oule crude le mananci cu tot cu coaja...
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 11 iun 2013 18:42 de basu
Sunt curios oule crude le mananci cu tot cu coaja...
Da, dar cu pene lipite pe ele.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Aedos
Senior member 76 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 11 iun 2013 21:31 de Aedos
Da, dar cu pene lipite pe ele.
normal ca cu coaje ..... you need be )
|
sus |
|
Rolilas
Veteran member 325 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 11 iun 2013 22:01 de Rolilas
normal ca cu coaje ..... you need be )
Aoleo....2 limbi folosite, nici una stapanita ! you need be learning !
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 11 iun 2013 22:21 de basu
Aoleo....2 limbi folosite, nici una stapanita ! you need be learning !
Haoleu !!! Ce s-a ales de topicul meu ...
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Rolilas
Veteran member 325 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 12 iun 2013 14:09 de Rolilas
Haoleu !!! Ce s-a ales de topicul meu ...
) gata boss, oricum se pare ca degeaba ne racim mai multi gura explicand ca nu e bine sa bem oua, pentru ca cei care o fac o vor face in continuare.
Hasta la vista!
|
sus |
|
Stronghold
Senior member 60 mesaje
|
Re: Despre albusuri
scris pe 8 oct 2013 10:29 de Stronghold
Ouale fierte se absorb mult mai bine decat ouale curde.
In procesul de fierbere se distrug , intr-o anumita proportie, nutrientii, insa daca e sa comparam cate grame de proteina se absoarbe din 100 grame oua fierte si cate din oua crude ,atunci mai bine apelam la ouale fierte.
Editat de Stronghold pe 8 oct 2013 10:30
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|