Pagina 1 din 1
tcrack
Newbie 7 mesaje
|
creatina
scris pe 15 apr 2003 10:34 de tcrack
care tip de creatina(ce firma?)consideratzi voi ca este cea mai buna shi eficienta?? pot sa combin creatina monohidrata cu produse de tip MASS care contzin proteine shi ceva carbohidratzi, fara a fi nevoit sa iau shi carbohidratzi separat?? voi cum consideratzi ca este mai bine sa luatzi creatina, inainte de antrenament cu o ora sau imediat dupa antrenament? bafta
|
sus |
|
Schwarzenegg
Guest
|
Re: creatina
scris pe 15 apr 2003 14:10 de Schwarzenegg
care tip de creatina(ce firma?)consideratzi voi ca este cea mai buna shi eficienta?? pot sa combin creatina monohidrata cu produse de tip MASS care contzin proteine shi ceva carbohidratzi, fara a fi nevoit sa iau shi carbohidratzi separat?? voi cum consideratzi ca este mai bine sa luatzi creatina, inainte de antrenament cu o ora sau imediat dupa antrenament? bafta
Produsele de tip MASS contin cam 70-80% carbohidrati si 20% proteine, deci nu e necesar sa mai iei carbo. Daca iei o lingurita pe zi de creatina(5g)atunci ia inainte de antrenament.
Daca iei mai multe, ia si inainte si dupa.
|
sus |
|
MensSana
Junior member 17 mesaje
|
Io zic asa:
scris pe 15 apr 2003 17:08 de MensSana
Daca iei creatina pudra (fa-ti un bine si cumpara ceva de calitate cum ar fi SCITEC) trebuie s-o combini cu dextroza (pentru o mai buna absorbtie), la care organismul reactioneaza printr-o puternica crestere a glicogenului. Insa dupa aceasta crestere urmeaza o scadere tot atat de brusca ... motiv pentru care eu nu iau creatina inainte de antrenament ci la sfarsit (uneori chiar cu un sfert de ora inainte sa termin, ca sa beneficiez de acea crestere a insulinei la ultimele serii). Daca iei de exemplu PUMP de la scitec, asta merge si inainte de antrenament, da' e cam scumpa ... Io am facut loading cu PUMP timp de 7 zile si am consumat 40 de plicuri ...
Despre produsele MASS, atentie: nu "au proteine si ceva carbohidrati" ci invers !!! Au carbohidrati si ceva proteine ... asa ca cei mult strica, nu mai lua alti carbo, altfel risti sa te ingrasi ... si oricat ti-ar surade acum, peste 6 luni o sa revi aici si-o sa ne injuri pe toti ...
SiegHeil
|
sus |
|
tcrack
Newbie 7 mesaje
|
tot io
scris pe 15 apr 2003 20:38 de tcrack
uitatzi ce combinatzie am gandit: creatina monohidrat de la SCITEC, gigant pro mass de la PRO NUTRITION shi proteine milk&egg tot de la PRO NUTRITION. gigant mass`u contzine si dextroza si maltodextrina, deci ash putea sa iau creatina combinata cu o portzie de gigant mass? eventual daca avetzi alte amestecuri mai bune datzi`mi shi mie de shtire plz! merci mult
|
sus |
|
tcrack
Newbie 7 mesaje
|
iar io
scris pe 16 apr 2003 19:51 de tcrack
ma mai sfatuieshte careva shi pe mine pliiiz ???
|
sus |
|
clausy
Newbie 7 mesaje
|
Re: tot io
scris pe 16 apr 2003 23:45 de clausy
Gigant Pro Mass in combinatie cu 5 g de creatina le iei dupa antrenament ( in prima jumatate de ora ), iar Milk& Egg daca iei o portie pe zi ( 2 masuri ) atunci mai bine administreaza o masura dimineata pe stomacul gol si o masura seara inainte de culcare. O sa ai rezultate deosebite la produsele pe care le-ai ales. Banuiesc ca esti incepator...cu atat mai mult rezultatele o sa fie spectaculoase. Dupa o luna scrie-mi si mie la clausy_82@hotmail.com si spune-mi cate kg ai pus !8)
Clau
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Fara titlu
scris pe 17 apr 2003 00:47 de Anonim
Ce e mai bine sa iau pe luna?
3kg de Gain Fast sau 4kg Total Mass 4200?
|
sus |
|
tcrack
Newbie 7 mesaje
|
clau`
scris pe 17 apr 2003 11:35 de tcrack
Gigant Pro Mass in combinatie cu 5 g de creatina le iei dupa antrenament ( in prima jumatate de ora ), iar Milk& Egg daca iei o portie pe zi ( 2 masuri ) atunci mai bine administreaza o masura dimineata pe stomacul gol si o masura seara inainte de culcare. O sa ai rezultate deosebite la produsele pe care le-ai ales. Banuiesc ca esti incepator...cu atat mai mult rezultatele o sa fie spectaculoase. Dupa o luna scrie-mi si mie la clausy_82@hotmail.com si spune-mi cate kg ai pus !8)
faza cu incarcarea vad ca ai omis`o! e necesara ?
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 17 apr 2003 18:17 de Anonim
Nu e nevoie de incarcare: dupa o luna rezultatele sint aceleasi. Diferente sint doar in primele 2 saptamini intre cei care au faza de incarcare si cei care trec "peste".
Am mai vazut o recomandare (cu explicatiile de rigoare) pe un alt site, unde se propunea creatina cu 1 ora inainte de antrenament (ajunge in singe in 1-1,5 ore) si dextroza cu 30 minute inainte de antrenament (ajunge in singe mai repede).
Tot acolo scriau si ca nu e cazul sa exagerezi cu "portiile", pentru ca peste un anumit dozaj efectul ramine aceeasi, diferenta regasindu-se sub forma de creatinina. La toilet.
Spor!
|
sus |
|
clausy
Newbie 7 mesaje
|
Re: Re: tot io
scris pe 17 apr 2003 23:39 de clausy
5 kg de Creatine Pro Mass !...spun eu ca e mai bine ! sigur e mai bine pt ca Gain Fast trebuie sa iei in cantitati industriale, iar la Hard Body nu m-as baga.
Clau
|
sus |
|
tcrack
Newbie 7 mesaje
|
io incepatoru` :)
scris pe 20 apr 2003 23:04 de tcrack
a incercat cineva produsul TRANS`X de la SCITEC ?? riboza, glutamina, arginina, taurina dau rezultate bune cand sunt combinate cu creatina??
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 30 iun 2004 00:54 de Anonim
orice produs iti cumperi ,alege o firma straina.dupa care trebuie sa incerci ce merge mai bine la tine.poate peste 20 de ani vor pricepe toti cei care se trezesc dand sfaturi ca se ia creatina doar dupa antrenament, si nu inainte sau in timpul efortului.cand e vorba de stiinta, nu mai e loc de batut campii.dac te intrebi de ce dupa, pt. ca creatina este substrat al enzimei numita fosfocreatin resintetaza, enzima activa in faza de recuperare(iar din fosfocreatina se sintetizeaza ATP-ul, principala sursa de enrgie).
cand o iei, poti sa o amesteci cu ceva dextroza, nu cu multa( vezi indicele glicemic), sau cu un produs de tip mass, sa are destui carbohidrati.
oricum, maximul de eficienta se obtine combinand creatina cu riboza si nu cu dextroza.riboza e un glucid cu indice mic.dar daca te uiti cat costa riboza, probabil vei opta pt. dextroza sau un mass.
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: creatina
scris pe 1 iul 2004 06:41 de Anonim
orice produs iti cumperi ,alege o firma straina.dupa care trebuie sa incerci ce merge mai bine la tine.poate peste 20 de ani vor pricepe toti cei care se trezesc dand sfaturi ca se ia creatina doar dupa antrenament, si nu inainte sau in timpul efortului.cand e vorba de stiinta, nu mai e loc de batut campii.dac te intrebi de ce dupa, pt. ca creatina este substrat al enzimei numita fosfocreatin resintetaza, enzima activa in faza de recuperare(iar din fosfocreatina se sintetizeaza ATP-ul, principala sursa de enrgie).
cand o iei, poti sa o amesteci cu ceva dextroza, nu cu multa( vezi indicele glicemic), sau cu un produs de tip mass, sa are destui carbohidrati.
oricum, maximul de eficienta se obtine combinand creatina cu riboza si nu cu dextroza.riboza e un glucid cu indice mic.dar daca te uiti cat costa riboza, probabil vei opta pt. dextroza sau un mass. interesant ar fi sa folosesti orice altceva decat creatina.Dupa recente studii americane, creatina pare sa afecteze rinichii si ficatul.De aceea se recomanda folosirea ei cca 3 saptamani cu pauza de trei saptamani.Nu cred ca cineva care practica acest sport isi doreste sa aiba probleme cu rinichii.Daca doriti info mai aprofundate in ceea ce privesc aceste studii pot cauta si trimite aceste date.Personal am uitat de creatina in regimul meu.Se pot obtine rezultate excelente si fara utilisarea acesteia.
|
sus |
|
redline
Veteran member 156 mesaje
|
Re: Re: Re: creatina
scris pe 1 iul 2004 22:56 de redline
Daca folosesti 5g de creatina pe zi, de preferat una buna nu toate jafurile chinezesti si bei destula apa nu patesti nimic la rinichi.
Redline
|
sus |
|
dOvi
Guest
|
creatina
scris pe 2 iul 2004 00:44 de dOvi
Daca folosesti 5g de creatina pe zi, de preferat una buna nu toate jafurile chinezesti si bei destula apa nu patesti nimic la rinichi.
asta cam asa ii ... cu o mica precizare ... sa nu ai deja probleme cu rinichii
P.S.
o regula generala in cazul creatinei ar fi ciclizarea, la fel ca in cazul antrenamentului - sunt necesare si perioade de pauza, in care sunt recomandate produsele diuretice
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
scris pe 6 iul 2004 19:08 de Anonim
" Now after your 5-7 days of loading up, you have to go on a maintenance dosage. Again, this goes by body weight - If you weigh less than 170lbs , you would take up to 5 grams/once a day , preferably right after training. If you weigh over 170lbs, you would take up to 10 grams/once a day (5 grams before you workout and 5 grams after you workout or 10 grams straight on your off day.) All servings on your off day can be taken at anytime"
Am pus si varianta englezeasca pentru ca am copiat aceste "sfaturi" de undeva, nu sint inventii de-ale mele si nici nu le-am auzit la coltz de strada.
Noa, asta se traduce cam asa:
Daca ai pina in 77 de kile ia 5 grame de creatina pe zi, iar daca ai mai mult decit atit ia 10. Daca iei numai 5 ia imediat dupa antrenament, daca iei 10 ia 5 inainte si 5 dupa. Poti sa le iei in orice perioada a zilei.
Noa, eu mai stiu ceva, ca nu e bine sa le amesteci cu prafuri proteice ca nu isi fac efectul. Asta de la bajeti care stiu ce fac.
|
sus |
|
croco
Junior member 35 mesaje
|
Re: Re: Re: creatina
scris pe 9 iul 2004 08:18 de croco
oricum, maximul de eficienta se obtine combinand creatina cu riboza si nu cu dextroza.riboza e un glucid cu indice mic.dar daca te uiti cat costa riboza, probabil vei opta pt. dextroza sau un mass. interesant ar fi sa folosesti orice altceva decat creatina.Dupa recente studii americane, creatina pare sa afecteze rinichii si ficatul.De aceea se recomanda folosirea ei cca 3 saptamani cu pauza de trei saptamani.Nu cred ca cineva care practica acest sport isi doreste sa aiba probleme cu rinichii.Daca doriti info mai aprofundate in ceea ce privesc aceste studii pot cauta si trimite aceste date.Personal am uitat de creatina in regimul meu.Se pot obtine rezultate excelente si fara utilisarea acesteia.
sunt interesat de info in ceea ce priveste creatina.cred ca toti suntem.pune-le pe forum cand ai timp.
eu stiu ca in doze mari creat. creste riscul de afectare renala(pt. ca metabolitul ei-creatinina)se elimina renal.de aceea este evitata in boli functionale renale.cunosti cumva la ce doze devine ea toxica?
totusi creatinina se sintetizeaza si in organism, de aia cred ca toxicitatea e legata de doza.
|
sus |
|
Pagina 1 din 1
| |
|